Auto sam dodaje gas

Receboi

Početnik
Poruka
9
Pozdrav, pre dve nedelje sam uzeo Audi a3 2010 godiste automatik 7 brzina 1.6 TDI 105 konja. Auto je isao lepo sve do juce, kada sam se vracao kuci i krenuo da ga uparkiram, poceo je sam da dodaje gas iako sam drzao kocnicu, cuje se kao da stiskam gas i pustam, obrtomer skoco za jednu crticu i vraca se dole, i nakon sto sam ga parkirao u ubacio menjac u P i pustio sve komande, ista stvar je nastavila da se desava jos 2-3 minuta i onda prestala. Jutros u voznji dok sam kocio zbog pesackog opet isto, cim stisnem kocnicu pocinje da dodaje gas, parkiram ga, 2-3 minuta dodaje i onda stane. Nakon toga ga upalim obrtomer stigne do 500 obrtaja, auto se ugasi i onda se opet upali. Nemam predstavu sta bi moglo da bude?

Vrisnula turbina i ubacuje motorno ulje u motor koje sagoreva?
To bi se osetilo ne? Auto i dalje vuce uredno kad dam gas,samo je problem pri kocenju i kada je na leru.Bio sam na diagnostici ranije danas i nema nikakve greske na motoru ili menjacu, jedino je majstor rekao da ventilator radi bas jako, cuje se kad je upaljen auto, a i kad ga ugasim nekih 15tak sekundi zna da vrti ventilator i to bas bucno, pa je kao rekao da zamenimo senzor temperature, mada ne verujem da to.

Možda i klapna divlja, step motor, egr?

Davno moj rođak kupio auto na placu sve super auto ko nov a do beograda se auto potpuno raspao. Epilog skidaj dp filter, egr, rešavaj softverski, čisti dizne, menjaj turbinu. Sve se raspalo.

Vw termoprekidač ima dva stepena meni se nikada u životu ta druga brzins nije upalila. Ni na +40°

Jel rađen veliki servis? Ako nije radi, nemoj da se ložiš na servisne knjige to se pečatirano kupuje za 500 din.

Ne bih znao sta da ti kazem, kupljen je na placu za 8k evra, jedino sto mu je radjeno je mehatronik menjaca kaze da ga je platio 1k evra. Sad taj lik od koga sam uzeo poznaje neke familijarne rodjake koji nisu bas jednostavni tipovi, i sam je rekao da njih ne bi smeo da zezne, i kada sam ga kupovao rekao je ako ti se nesto ne svidi vrati mi auto vracam ti pare. Mislim da me ne bi zajebao, bar tako mi se cini. Ako sta znaci dok sam se vozio sa gorivom koje je bilo u autu kada je kupljen sve je bilo ok, na rezervi sam sipao lokalno gorivo to je bilo u subotu, u utorak je pocelo ovo da se desava. Nema ni veliki ni mali.

Ako je registrovan plac onda je dužan da ti da garanciju od minimum godinu dana a ako nije naveo u ugovoru godinu dana onda imaš garanciju od dve godine na kupljeno vozilo sa placa.
Mislim da bih mogao da mu vratim auto svakako, no hteo bih da izbegnem to jer mi se auto zaista dopada, ima S line opremu, stvarno lepo izgleda. I veruj mi da do 8k nista bolje blizu mesta gde sam nisam mogao da nadjem od automatika. Opet kazem mislim da me nije zeznuo niti mu je to bio cilj, mozda je ovo neki kvar koji je stv iskocio iznenada. Najvise bih voleo kad bi tacno znao sta je, jer majstori to vuku kod nas mesecima. Da ne zaboravim da ti se zahvalim na odgovorima, sad imam malo bolji uvid sta bi moglo da bude.

a) Neki od senzora ti ne radi kako treba, verovatno na usisu, za količinu vazduha.
b) Dizne su prljave (od dobrog goriva).
c) Sipao si baš krš gorivo.

Probaj da sipaš provereno dobro gorivo, ubuduće nemoj da prazniš rezervoar ispod 1/4.

Pozdrav, pre dve nedelje sam uzeo Audi a3 2010 godiste automatik 7 brzina 1.6 TDI 105 konja. Auto je isao lepo sve do juce, kada sam se vracao kuci i krenuo da ga uparkiram, poceo je sam da dodaje gas iako sam drzao kocnicu, cuje se kao da stiskam gas i pustam, obrtomer skoco za jednu crticu i vraca se dole, i nakon sto sam ga parkirao u ubacio menjac u P i pustio sve komande, ista stvar je nastavila da se desava jos 2-3 minuta i onda prestala. Jutros u voznji dok sam kocio zbog pesackog opet isto, cim stisnem kocnicu pocinje da dodaje gas, parkiram ga, 2-3 minuta dodaje i onda stane. Nakon toga ga upalim obrtomer stigne do 500 obrtaja, auto se ugasi i onda se opet upali. Nemam predstavu sta bi moglo da bude?
Izvezi ga na auto put i provizaj 15-20min na vecim obrtajima oko 3000-3500 pa onda vidi da li se ponavlja greska ako već ne prijavljuje grešku..

Iz eu auto star 4-5 godina ima 250-300 tkm kada je fabrika propisala da se menja dp filter, dizne, turbina i plivajući zamajac. Kada se to sve promeni onda je on spreman za idućih 250-300 tkm.

Zato je taj auto uvežen u srbiju jer je na kilo nabavna cena. Kod nas se smanji km popuni lažna servisna knjižica sa p3čatima, malo pročačkaju dizne, izduva dp filter i egr pa kupac bude miran do prvog ćoška gde mu otpadnu točkovi.

Da azuriram temu, izgleda da je problem bio DPF i da je trebao da se regenerise. Jutros sam zvao drugog majstora koji mi je rekao da auto vrv pokusava da udje u regeneraciju i da zato daje gas ali ja ga kratko vozim i ne uspeva. Isterap sam ga na magistralni put posto Autoput blizu nema, ubacio u sport i nakon 10 min upali se DPF na komandnoj tabli, vozio sam ga oko sat vremena u sportu iako ae lampica izgasila, i kolko osecam sad nema vise tog dodavanja gasa. Jedino sto mi se desi jeste neki put kad ga upalim motor se uapli, izgasi i onda upali, to se sve desi u roku od 5 sek.

Da azuriram temu, izgleda da je problem bio DPF i da je trebao da se regenerise. Jutros sam zvao drugog majstora koji mi je rekao da auto vrv pokusava da udje u regeneraciju i da zato daje gas ali ja ga kratko vozim i ne uspeva. Isterap sam ga na magistralni put posto Autoput blizu nema, ubacio u sport i nakon 10 min upali se DPF na komandnoj tabli, vozio sam ga oko sat vremena u sportu iako ae lampica izgasila, i kolko osecam sad nema vise tog dodavanja gasa. Jedino sto mi se desi jeste neki put kad ga upalim motor se uapli, izgasi i onda upali, to se sve desi u roku od 5 sek.
Kao što sam rekao .Gradaka vožnja motor ne postiže radnu temp i ne pali regereciju sto ti stvara problem vremenom .. DPF mora da sagara cestice inače brzo se zapusi .i dolazi do problema Nek ti neko izmeri koliko ti je protok , koliko cadji imaš i nek ti spusti cadj na ispod 10g . Verivarno ti je zapusen dpf i nećeš ga lako očistiti bez prisilne regeneracije ..

Back