Auto - radionica, potraznja delova

Novi sta?
Ako pricas za akumulator jeste da su pristupacniji ali mu to nista nevredi ako ne sredi pocetni problem.I taj novi mora da se puni;)
Inace ako akumulator stoji prazan(cak i jedan dan), ploce u njemu se trajno deformisu tako da se smanjuje kapacitet i isti propada.Znaci ne ostavljati prazan akumulator.

Mokri akumulatori mogu da dožive više oštećenja: deformacija ploča (usljed proticanja velikih struja), kratak spoj (opiljci najčešće padnu na dno i uspostave kontakt) termalni pobjeg itd.
Pri dijagnozi, ako je moguće treba pregledati svaku ćeliju posebno, doliti destilovanu vodu ako fali (ako nema čime da provjeri koncentraciju kiseline - uređaj sličan gradu za rakiju) inače ako se akumulator isprazni do daske neće se više moći napuniti na više od 50% pređašnjeg kapaciteta, punjenje obavezno raditi u prozračnoj prostoriji , odvrnuti čepove i ne prilaziti sa iskrećim alatom (skoro je kod jednog poznanika došlo do eksplozije u garaži) Mada u slučaju opisanog problema mislim da je problem ili alternator ili gubljenje struje.

za gerodera
Molim te da objasnis to u vezi vakum aparata.Gde se to nalazi.Meni je jedno crevo koje dolazi do usisa otvrdlo i malo naprslo.To crevo ide od uredjaja(nemam pojma sta je) koji se nalazi kod levog tocka, do usisa tj. navuceno je na neki prikljucak vakuma(u literaturi se zove"vacuum connections flange").Mozda je tu problem sa lerom??
Ako znas,a vidim da znas,pomazi!

za gerodera
Molim te da objasnis to u vezi vakum aparata.Gde se to nalazi.Meni je jedno crevo koje dolazi do usisa otvrdlo i malo naprslo.To crevo ide od uredjaja(nemam pojma sta je) koji se nalazi kod levog tocka, do usisa tj. navuceno je na neki prikljucak vakuma(u literaturi se zove"vacuum connections flange").Mozda je tu problem sa lerom??
Ako znas,a vidim da znas,pomazi!
Moguće da ide do serva kočnice, da li je taj uređaj u obliku poprečnog letećeg tanjira?

Sve je to cudno, jer su nekad kod nas bili propagandni filmovi ako okupator dodje kako mu naneti stetu...pa kao neki student na kvarno sipa secer u rezervoar:lol:
Iz doba ONO, DSZ i sl.

A u stvari secer se slabo rastvara u benzinu, a valjda svako ima filter za benzin...

Kvar je na EUJ podizaca stakala ili na elektroinstalaciji tog podsistema. Pametno je otici u ovlasceni AUDI servis. Ukoliko postoji prekidac koji istovremeno otvara/zatvara sva stakla,treba prvo proveriti i po potrebi zameniti njega. Pozdrav, napisi koju rec kada resis kvar, da znamo sta je bilo...

Imam problem sa opel astrom 1,7td 1994,problem je sa prvim jutarnjim paljenjem nekad hoće da upali nekad ne.Na šlep hoće da upali.Proverio sam grejače uredu su,očistio sam rezervoar i dizne kod majstora pre 10 dana, ali i dalje ujutru imam isti problem.Dešava mi se i da se auto ugasi u toku vožnje.Ugradio sam i nepovratni ventil ali i dalje se isto dešava.Šta bi tu mogao da bude problem?

Kod tih motora moze biti vise uzroka> od kompresije i stanja ventila, preko sistema za napajanje( pumpe visokog pritiska,brizgaljki,...) do elektronskih komponenti. Najbolje je da posetis najblizi ovlasceni servis ili po preporuci da odes kod nekog majstora kvalifikovanog za Opel. Ako resis problem,obavesti nas. Srecno!

Back