Auto - radionica, potraznja delova

Jedan lik je napravio gomilu vizitki i napisao da popravlja ALNASERE... Još se pitao zašto se svi cere kad dođu da pogleda auto... :D On je radio 15 godina to nikad do tad nije imao vizitke... Baš je našao kad da ih pravi... :D
a zar ne bi mogao da ga dopuni? Bilo kiselinom ili des. vodom? Mislim, neam pojma, pitam, možda naučim nešto novo?...

a zar ne bi mogao da ga dopuni? Bilo kiselinom ili des. vodom? Mislim, neam pojma, pitam, možda naučim nešto novo?...
Pa moze ali nije preporucljivo i nista nece postici.Akumulator se ne puni vodom ili kiselinom nego strujom;). Vodom se puni kad ista ispari ispod nivoa, a kiselinom samo prvi put ako su "suvo sarzirani"...U ostalim slucajevima ga puni alternator ili kucni punjac.

Sto se tice "startera"
http://de.wikipedia.org/wiki/Anlasser
ANLASER;)

Novi sta?
Ako pricas za akumulator jeste da su pristupacniji ali mu to nista nevredi ako ne sredi pocetni problem.I taj novi mora da se puni;)
Inace ako akumulator stoji prazan(cak i jedan dan), ploce u njemu se trajno deformisu tako da se smanjuje kapacitet i isti propada.Znaci ne ostavljati prazan akumulator.

Pozdrav svima!
Imam kadeta 1.4i '90 god.Od nedavno auto je poceo neravnomerno da radi na leru.Neko vreme je radio kao da je zaglavljen na velikom broju obrtaja,i tek kada pritisnem gas obrtaji "padnu".Skidao sam i cistio ler motor.Posle toga je nesto bolje(ne drzi dugo na velikim obrtajima),ali i dalje je to neravnomerno.Radio sam i "blink dijagnostiku".Izbacio je gresku 34,tj nizak napon na MAP senzoru.Nesto se ja ne razumem mnogo u tu tehnologiju,pa bi molio nekog da mi objasni sta mi je ciniti.Ako nesto znaci crevo do MAP senzora je ispravno..

meni na leru radi kao da ce se svakog sekunda ugasiti? Tako krene da trese auto da, he, uporedio bi ga sa nekim muscle car-om...:lol: Mislim, ne znam sta da mislim... :|
moram da držim mali gas da bi normalno radio... Neke ideje ili da idem u servis? Radije bih sam nešto kućno ako može pa tek onda servis i dekintiranje...
p.s. suza '89 1.3

Evo vam moguci problem za obijicu . I meni je bio isti milanov slucaj, i zamislite u sred voznje , na semafore ugasi se na primjer ili na putu oslabi pa kad iznenada primi gas,tacno osjetis.... Ali meni je problem bio sto sam samo onaj filter za benzin promijenio i to je bilo to, posle extra :)

Nema filter za benzin veze sa problemom obojice.
@zoran10
Promeni MAP senzor, to je bar lako, a pre toga vidi da ne vuce negde falsh vazduh, najcesci problem. Ne mora da bude neispravno crevo do MAP senzora, moze da vuce fash vazduh na par mesta na usisu.

@Milan_ns
Na karburatoru ima jedan veliki sraf, sa suvozaceve strane, zute boje, kao da je od mesinga(mozda i jeste), njega polako odvrci dok auto radi na leru, mislim da ce dovoljno biti da ga odvrnes za 1/4 ili max 1/2 kruga. Da li ti se desava da se ugasi kad stisnes kocnicu? Proveri crevo od usisne grane do vakuum aparata, zna i tu da vuze falsh vazuh.
Ako je crevo ok, i nakon odvrtanja srafa bude isto ili skoro isto, moraces na servis karburatora da se zamene membrane i nasteluju karburator i paljenje pomocu stroboskop lampe. To je vec posao za srucno lice.

Back