Auto - radionica, potraznja delova

@OvajOnaj: Antenica u kljucu, verovatno prekinut kontakt, hladan lem. Podaj to nekom lektronicaru ili TV majstoru da prelemi . . .

@asuss: Ispira se vodom, naravno. Par (sto vise) puta naspes novu, vozis malo, pa prospes. Pozeljno je da recimo sada stavis malo onog Kalgona za kamenac za ves masine, vozis dan dva, pa prospes i sipas cistu vodu, pozeljno destilovanu ili onu vodu od klime sto se cedi. Ako sipas kalgon, onda moras bar tri puta da sipas novu vodu da se dobro ispere hemija. Pa onda sipaj antifriz i potrudi se da ispostujes specifikacije proizvodjaca, tipa G12 i td . . .

Naravno da moze da se cisti ali je moja preporuka da se skine i usisna grana jer sam imao priliku da sam to skinem na takvom motoru jer je EGR bio prljav i uverio se da leptiri na usisu nisu nikako mogli da rade od cadji koje jebilo toliko da je sve bilo blokirano.
Bolje je platiti to majstoru da strucno odradi mada ako imas nekog znanja oko mehanike mozes i sam.

Mislim d aje kociona tecnost danas boljeg kvaliteta, a ranije se jednostavno nije menjala. Ni sad nema potrebe da se menja toliko cesto, ali definitivno kvalitet tecnosti vremenom opada. 5-6 godina je sasvim ok vreme za zamenu, mada sam ja recimo promenio kad sam menjao kvacilo, posto je bio hidro druk, pa da dobije novo ulje.

Pre dvadeset godina retko koji auto je imao veću garanciju od godinu dana. Sada je normalno da auti imaju pet i više godina garanciju. I za to vreme garancije proizvodjač zahteva zamenu kočione tečnosti na svake dve godine, ili u pojedinim slučajevima 30.000km. I to iz razloga da se u garantnom roku ne menjaju kočiona creva i cilindri. Ulje ima nezgodnu osobinu da skuplja vlagu iz vazduha. A vlaga u ulju razjeda kočione cilindre.

Back