Auto - radionica, potraznja delova

Opel Vectra B je odlicna za prebacivanje jedino sto se po njenom engleskom imenu zna sta je bila. Vauxsall.
A Freelander je poprilicno los dzip sa velikim problemima na diferencijalima tako da ga ja zaobilazim.Jedino sto valja na njemu je BMW-ov dizel motor a benzinci su se takodje pokazali lose jer im dihtung glave odlazi na manje od 100k km.

Mogusnost da se potpuno zaglavis je suprotno proprcionalna sa upotrebom reduktora! Za voznju po ulicama i putevima nemas potrebe za reduktorom ali kad skrenes niz livadu pa krenes u sumu uzbrdo tu...
pozdrav za forum krstarice!!!

imam pitanje vezano za reduktor i menjac i pravilnu upotrebu istog!!!

moze neko detaljno da objasni upotrebu menjaca prilikom koriscenja 4x4 pogona da nebi doslo do kvarova i problema u voznji???

hvala unapred!!

Имам кадета сузу и у њему уграђен плински уређај ловато.
У задње време је почео чудно да се понаша на плину, кад је хладан неће да упали на плин, иако је напољу топло, уствари упали, али морам да турирам да се не би угасио, и чим пустим гас угаси се (прошле зиме сам га мање-више нормално палио на плин). Онда други дан нормално упалим на плин и тако укруг.
На бензину пали и ради нормално.

Да бих отклонио квар, најпре сам заменио свећице, а успут и филтер плина и ваздуха, и испустио уље из испаривача.

Е, онда, кад сам то урадио, на плин пали нормално, али сад трза у току вожње, само на плину наравно, на бензин иде нормално. Ишао сам данас код неких мајстора, један каже струја, каблови, што се најпре и највише манифестује на плину (ово ми је скроз неуверљиво), други каже испаривач.
Отворио сам данас и испаривач и уверио се да су све мембране читаве, и да чак уопште нема ни прљавштине у њему.
Склопим га, вратим пробам, опет ауто трза на плин, при средњем броју обртаја.

Зна ли неко у чему би могао бити проблем, да ли да мењам каблове или да се манем струје и усредсредим искључиво на плинску инсталацију? Мада уопште немам идеју шта би могло да зеза, да ли је могуће да сам раштеловао плински уређај, и да на леру ради нормално, а у вожњи зеза?

Ako radi lepo na benzin a na plin ne, onda je najverovatnije do struje, jer plin zahteva bolju varnicu. Probaj da zamenis bobinu, njeno crkavanje hoce tako da se manifestuje - na plinu radi lepo u leru, a u voznji trza, detonacije i sta sve ne, a niko zivi se ne seti da bi moglo biti do nje.

Ako radi lepo na benzin a na plin ne, onda je najverovatnije do struje, jer plin zahteva bolju varnicu. Probaj da zamenis bobinu, njeno crkavanje hoce tako da se manifestuje - na plinu radi lepo u leru, a u voznji trza, detonacije i sta sve ne, a niko zivi se ne seti da bi moglo biti do nje.
Нема бобину, има електронско паљење.

Back