Iwan91
Elita
- Poruka
- 15.249
Pa to se jedva vrti ebo sliku svoju.
vrati u nizu brzinu ili dve, dok ne dodjes do 120 000 rpm, tda se motor najmanje haba
vrati u nizu brzinu ili dve, dok ne dodjes do 120 000 rpm, tda se motor najmanje haba

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li je mnogo 40 000 obrtaja pri brzini od 120 km/h?
Ne znam cemu takav odgovor??
Лоше је.I nije nista lose po motor voziti sa tolikim br obrtaja?
P.S. Hvala vam na odgovoru![]()
У томе и јесте разлика између квалитетних и неквалитетних мотора, у обртном моменту.Kad bi bio obrtomer u jugu, video bi na koliko se obrtaja njegov motor vrti, i onda ti nista ne bi bilo cudno zbog cega motor tako kratko traje. Doduse, znam jednog sto je presao 130.000 bez otvaranja motora, prodat je, pa ne znam njegovu dalju sudbinu, verujem da jos uvek nije otvaran, ali mu je servis radjen rednovno na 5k km i dobijao je dobra ulja.
jugici imaju bas kratak menjac, tak oda kapiram 4-ta,120 na sat 4500 rpm.
sa 55-icama nesto bolja situacija![]()
У томе и јесте разлика између квалитетних и неквалитетних мотора, у обртном моменту.
Обртни момент је оно што гони аутомобил, што чини да "вуче". Ако ти је максимални обртни момент на 6000 обртаја, као код југа, онда треба да га пењеш на велики обртаја кад год имаш неке јаче захтеве од аута, а то хаба мотор. А кад га држиш на мањем броју обртаја, онда су му карактеристике слабије и лошије вуче...
Зато је код бољих кола већи обртни момент на нижем броју обртаја....
I s tim kratkim menjacem se jedva vukuVozio sam se u jugu, ali ga nikad nisam vozio. Najsmesnije mi je sto mora da uhvati zalet da bi nekog pretekao. Ako kojim slucajem naidje neko vozilo u susret i vozac bude morao da pusti gas, nista od preticanja
![]()
Ti mora da si se vozio u jugu bez motora onda. Tvoj opis u vezi zaleta da bi nekog pretekao više leži za fiat punto nego za yugo. Vozim yugiće na poslu i kao vlasnik mitsubishija te mogu demantovati sve vezano za malenog yuga.
jaštarecimo kia ceed, 1.4 koja ima 109 ks, a obrtni momenat tek nesto visi, na skoro 5.00 rpm, i takav auto moras stalno da ganjas da bi imao neke performanse.
У томе и јесте разлика између квалитетних и неквалитетних мотора, у обртном моменту.
Обртни момент је оно што гони аутомобил, што чини да "вуче". Ако ти је максимални обртни момент на 6000 обртаја, као код југа, онда треба да га пењеш на велики обртаја кад год имаш неке јаче захтеве од аута, а то хаба мотор. А кад га држиш на мањем броју обртаја, онда су му карактеристике слабије и лошије вуче...
Зато је код бољих кола већи обртни момент на нижем броју обртаја....
Da li neko ima ideju zbog cega mi cesto strada remen alternatora(kanalni remen),Zadnji put mi se to desilo da nisam presao ni 50 km,majstor prilikom zamjene istog nista nije primetio da ne valja sve remenice su ok jer su na velikom servisu postavljene nove.Znaci remenica radilice i remenica od alternatora su nove,to se desi tako sto mi se otkine jedan dio remena niz celu duzinu sa desne strane gledajuci u motor.Radi se o alfi 156 1,9 jtd sport wagon,
Da li neko ima ideju zbog cega mi cesto strada remen alternatora(kanalni remen),Zadnji put mi se to desilo da nisam presao ni 50 km,majstor prilikom zamjene istog nista nije primetio da ne valja sve remenice su ok jer su na velikom servisu postavljene nove.Znaci remenica radilice i remenica od alternatora su nove,to se desi tako sto mi se otkine jedan dio remena niz celu duzinu sa desne strane gledajuci u motor.Radi se o alfi 156 1,9 jtd sport wagon,