Auto - radionica, potraznja delova

Ja se izvinjavam ali rekao sam cesto a to znaci da mi je prosli remen presao nepunih 1000km a ovaj poslednji ni 50 km i da je na isti nacin stradao.Nije on puknuo nego pocne se kidat sa jedne strane niz celu duzinu i sad recimo ako ima 6 kanala ostaje 5 (neznam da li ste me shvatili) prvo sto primetim je to lupkanje i grebanje tog napuknutog dijela remena koji ja otsecem i vozim do majstora a on ne vidi nista da nije ok,mislim na remenice i spaner,premda procitah na fiat,lancia forumu da kod fiatovih 1,9 jtd motora vrlo cesto zna biti uzrok ovome i lezaj spanera.Prilikom rada motora ne primecuje se nesto da vijuga ili da nije u liniji,sad to posmatranje je bilo na leru neznam da li bih se sta primetilo na vecim okretajima.

Malo listah temu, al previse je postova tako da se izvinjavam ako je bilo slicno pitanje. Imam peugeot 106 1,5d 2002 god, motor presao 150k, kod mene je od 120k i veoma sam zadovoljan kolima. Od ovih mrazeva imam problem. Jedno jutro kad je bio najveci mraz nije hteo da mi upali, auto je bio u garazi u kojoj nije bas toplo, al je bar toplije nego napolju. Prvo sam pomislio da se stegla nafta ili se zaledila neka voda i onda je otac( automehanicar starog kova) nesto skidao filter goriva tu kao bilo malo leda i posle kao palio, proverio je grejace, oni rade inace auto trosi evrodizel. Sad kad je toplije tesko pali i svaki put sve teze. Treba mi da verglam 3x po 15 sec da bi upalio i to jedva. Malo je bolje kad rucno stisnem par puta onu gumenu drukalicu za gorivo. U dovodnom crevu do bosch pumpe uvek ima vazduha, a odvodno je belo od mehurica vazduha. Cale je pretpostavio da negde vuce fals vazduh, nesto produvavao creva na rezervoaru i slicne stvari. Sad sumnja na bosch pumpu. Ako imate nekih ideja recite bio bih zahvalan da ne lutam previse kod majstora:D.
unapred hvala

imam astr 1.7 dti 2000 godina, javlja mi se problem da povremeno posle pauze u voznji, odnosno gasenja motora i pokusaja ponovnog paljenja motor ne startuje, okretanjem kljuca motor vergla ali ne pali, na instrument tabli se prilikom ukljucivanja kontakta ne pali zuta ikonica "kontrolna lampa motora", kada ostavim auto u tom stanju nakon nekog vremena sve funkcionise. Na dijagnostici se ne registruje nikakva greska, racunar motora nosen u servis i nije utvrdjena nikakva greska. Sve ovo se desava bez prisustva odredjenog pravila odnosno nije bitno dali je auto vruc ili hladan, predjeni kilometri i slico. Ukoliko je neko imao slic

Malo listah temu, al previse je postova tako da se izvinjavam ako je bilo slicno pitanje. Imam peugeot 106 1,5d 2002 god, motor presao 150k, kod mene je od 120k i veoma sam zadovoljan kolima. Od ovih mrazeva imam problem. Jedno jutro kad je bio najveci mraz nije hteo da mi upali, auto je bio u garazi u kojoj nije bas toplo, al je bar toplije nego napolju. Prvo sam pomislio da se stegla nafta ili se zaledila neka voda i onda je otac( automehanicar starog kova) nesto skidao filter goriva tu kao bilo malo leda i posle kao palio, proverio je grejace, oni rade inace auto trosi evrodizel. Sad kad je toplije tesko pali i svaki put sve teze. Treba mi da verglam 3x po 15 sec da bi upalio i to jedva. Malo je bolje kad rucno stisnem par puta onu gumenu drukalicu za gorivo. U dovodnom crevu do bosch pumpe uvek ima vazduha, a odvodno je belo od mehurica vazduha. Cale je pretpostavio da negde vuce fals vazduh, nesto produvavao creva na rezervoaru i slicne stvari. Sad sumnja na bosch pumpu. Ako imate nekih ideja recite bio bih zahvalan da ne lutam previse kod majstora:D.
unapred hvala
Problem resen tako sto je cale hermetikom zatvorio neke dve rupe iznad filtera goriva. Tu je uvlacio vazduh. Na jednom od ova dva otvora ima neki propelercic. Cemu sluze ovi otvori jbm li ga, za sad nema nus efekata. Auto pali iz prve i lepo ide. Mislim da su neki sigurnosni ventili za neki eventualni povecani pritisak

Postovani forumasi ne znam kako da kategorisem ovu temu pa sam je stavio ovde, zanima me da li moze na masinu mz-a etz 125 da se skine cilindar i zameni cilindrom etz-a 250, na onu foru kao tomos apn6 da se stavi cilindar od elektronica 90, da mi u saobracajnoj ostane sve isto a da imam vecu kubikazu>? pozdrav, i hvala unapred na odgovorima!

Ima li neko ideju sta da radim s katalizatorom?! Izduvni gasovi smrde stra's boza, i auto zna ponekad da trza, kao da se zagusi, pa pretpostavljam da je problem katalaizator, jer se za 180 hkm sigurno totalno zapusio ili raspao. Staviti obicnu cev, protocni lonac, ili istresti platinu i ostaviti ostatak katalizatora? Testirao MAF, sigurno nije on. U toku ove ili sledece nedelje idem kod auspuh majstora, inace mog drugara, pa cemo malo da iscukamo katalizator, ako zvecka, sigurno se raspao. Takodje, auspuh bruji po malo, pa i zbog toga idem, da sredimo to.

Inace, pala je odluka da zadrzim Alfu, do jeseni, pa cu videti sta dalje.

Ima li neko ideju sta da radim s katalizatorom?! Izduvni gasovi smrde stra's boza, i auto zna ponekad da trza, kao da se zagusi, pa pretpostavljam da je problem katalaizator, jer se za 180 hkm sigurno totalno zapusio ili raspao. Staviti obicnu cev, protocni lonac, ili istresti platinu i ostaviti ostatak katalizatora? Testirao MAF, sigurno nije on. U toku ove ili sledece nedelje idem kod auspuh majstora, inace mog drugara, pa cemo malo da iscukamo katalizator, ako zvecka, sigurno se raspao. Takodje, auspuh bruji po malo, pa i zbog toga idem, da sredimo to.

Inace, pala je odluka da zadrzim Alfu, do jeseni, pa cu videti sta dalje.

Nemoj slucajno da bacis katalizator zato sto se placa od 50 eura pa navise u zavisnosti od velicine. Bez katalizatora moze al ce biti malo drugaciji zvuk auta i ici ce bolje za nijansu samo je pitanje ako poostre tehnicke preglede dali ces proci jer nemas katalizator. Inace otkad radim sa kolima sa mo sam na mom Twingu skidao katalizator a da je bio benzinac tako da sumnjam da ti je problem do katalizatora i pre je da je do svecica. Mozda su i promenejne ali nisu stavljene originalne koje su prakticno obavezne za TS motor.Imaju neke zamenske ali traju 10k km i moras ponovo da ih menjas al zato kostaju 50 eura svih 8 a ne 150-za prodaju su prave.:)

Nemoj slucajno da bacis katalizator zato sto se placa od 50 eura pa navise u zavisnosti od velicine. Bez katalizatora moze al ce biti malo drugaciji zvuk auta i ici ce bolje za nijansu samo je pitanje ako poostre tehnicke preglede dali ces proci jer nemas katalizator. Inace otkad radim sa kolima sa mo sam na mom Twingu skidao katalizator a da je bio benzinac tako da sumnjam da ti je problem do katalizatora i pre je da je do svecica. Mozda su i promenejne ali nisu stavljene originalne koje su prakticno obavezne za TS motor.Imaju neke zamenske ali traju 10k km i moras ponovo da ih menjas al zato kostaju 50 eura svih 8 a ne 150-za prodaju su prave.:)

Pa ove sam prosao, a sledece idem na tehnicki s drugim autom :D Svecice su NGK, originalne, sve sto je do sada stavljano radjeno je u Delti i s originalnim delovima i zapisano u servisnoj. Imaju jos oko 30-40 k km do zamene, ne znam tacno, zaboravio sam. Povremeno se zagusi, uglavnom posle prolaska preko lezeceg. Ono sto sam procitao se uklapa u to. Raspadne se sace, i posle neravnine se nekako namesti da smanji protok, i onda lambda brljavi. Inace, nema nikakvih problema zbog skidanja katalizatora, jer ima samo jednu lambdu. Ostavicu ga majstoru, par puta mi je radio kompletan auspuh, a nije naplatio ni dinar za materijal.

Videcemo kad ga budemo skinuli. Stavicemo cevku, pa ako se u nekom narednom periodu isto ponasa, vracamo ga.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje?
Potreban dobar i proveren majstor sa dijagnostikom za 2.0hdi u novom sadu,znaci hocu da proverim sve i motor i ubrizgavanje.uzeo sam pre mesec dana xsaru pikaso,sve radi ok,ali imam malu bebu a trebao bi ici na dalji put,pa zelim da znam u kakvom mi je stanju auto,i da proverim da li je potrosnja od 10l u gradu normalna...

Odlican majstor? Ja znam kad imam problem sa elektrikom da teram kod Srkija jer sve su to mahom elektronske dizne,protokomeri,EGR ventili i svasta jos a momak je genije za dijagnostiku i kad drugi ne mogu nesto da poprave salju ljude kod njega. I meni je pre neki dan popravio ABS na jednom autu kom je svetlela lampica a sutra opet teram jedan drugi auto da vidim zasto slabo vuce. Njegov broj je 063-778-14-17 a proporucujem ga jer ima dobre uredjaje za dijagnostiku.
Sto se tice potrosnje mislim da je velika jer meni RAV4 trosi toliko pa se zalim a kad cujem takve price onda ovaj moj malo trosi za ono sto pruza.

Potreban mi je savet od ljudi koji imaju iskustva sa tim. Imam Golfa II 1.8 na kome se pokvario karburator (monopoint). U nekoliko prodavnica su mi rekli da se tesko nabavlja nov, a ako ga ima spominju cene od 400 evra. Za te pare moze da se nadje ceo polovan motor... bla, bla, bla...da ne davim vise kakvi su tu predlozi bili... Majstor mi je predlozio kao neku proverenu varijantu da ugradim karburator od Zastave 101!!! Malo sam nepoverljiv.
Pa me interesuje da li je jos neko cuo za tu varijantu i kako se to pokazalo.
Hvala!

Back