Auto - radionica, potraznja delova

Eo da pohvalim starije japance, bio sam u NS prosle nedelje, servisu "trio" i dok smo cekali da zavrse veliki servis na ortakovoj toyoti xl, pokaze nam majstor njihovu sluzbenu toyotu, 1.3 xl 90`, presla 375 000 i sada se prvi put otvara za ravnanje glave itd..klipovi se ne diraju ostaju standard :)
pa ti vidi xD a jos sluzbena sluzbena :D

Ja sam par puta video kako se to skida i to sve na razlicitim vozilima i uvek je kao ekser, izbija se i nakucava. Samo mislim da bi trebalo da postoji odozdo osigurac ili tako nesto. Jel imas na gornjoj sarki? Mozda ti je to nekako ispalo pa se zato podigao klin navise...

da, uvek sam na kolima viđao kao presečen prsten, ko karika, da se natakne dole, to je kanda spalo.
ma nešto vrata čudno stoje, curi voda u auto s krova. Bio je lupan auto to znam, možda vrata nisu menjana nego peglana pa nisu dobro, a možda i ne stoje kako treba zbog ovoga...

Јеси ли сигуран да је то његов оригинални део? Ако су кола била оштећена и поправљана, често се деси да се нехотице замене делови, или изгубе па ставе неки довољно приближан?

ne znam ni kako bih ga izvadio, neko bi morao i držati vrata da ne slome onu gornju šarku...

Треба ти избијач, мада можеш да пробаш и са шрафцигером, ако ниси нестрпљив. Искуцкаш га одоздо, па провери шублером отвор и клин.
Могуће је да је једно од ова два оштећено, или да не лежи прецизно због оштећења па клин не иде до краја већ удара у доњи део шарке на колима.
Ако је до тога, имаш два решења. Или да физички помериш шарке да се "гађају" (само шарка на вратима, горњи и доњи део, ја бих ово урадио) или да обрадиш отвор и клин али то може довести до климања и може временом да оштети врата још више.

Pozdrav svima!

Imam Vektru B 1.6 16V (X16XEL), '98god, prešao stvarnih 140.000km, ugrađen plin na 60.000km, i problem koji nikako da rešim.
Naime kad je topao nema šanse da upali iz prve, osim ako dam gas pa ponekad uspe da uhvati. U radu ler varira a često sam padne i na 500 o/min, pogotovo pri menjanju brzina, a nekad zna i da ga zalepi na 2000 o/min i tako drži jedno duže vreme, isto se ponaša i na benzinu. Majstor je čistio dizne, EGR, motor lera i senzore i sve čega je mogao da se seti ali problem ostaje. Svećice sam stavio NGK Iridium. U kodu grešaka se pojavljuje P1640 (upravljački uređaj greška u izlaznom stupnju, što će reći zeza ECM računar), zatim P0200 (problem sa injektorima, koji su očišćeni i navodno rade ok), i P0505 Idle air control (znači problem sa ler motorićem ili PCM Powertrain control module).
Majstor pretpostavlja da je problem sa ECM pa me šalje kod električara koji to može da reši.
Šta vi mislite da može biti problem?

Back