Auto - radionica, potraznja delova

Originalne su originalne i mogu se kupiti samo kod ovlascenog prodavca po paprenoj ceni.
Ja imam drugara koji ima polovne ratkapne ali originalne za sve vrste automobila.
Obicno kosta komplet 2000 din ali ima i skupljih ali i jeftinijih a sve je u zavisnosti od toga sa kog su modela i u kakvom su stanju.

U prodavnicama stvarno nema obeleženih (bar ja nisam našao), ali na Najlonu možeš kupiti ratkapnu i dobiješ posebno i oznaku koju posle staviš. Za 1200 možeš kupiti ove:

P90818-091904.jpg

Za 2000 imaš ove:

P90818-092121.jpg

U oba slučaja dobiješ i ovo:

P90818-091915.jpg

Oznaka je uračunata u cenu. Te dakle nisu original, ali su nove. Sad ti razmisli, nije loša ni Duletova varijanta. Spojićemo te sa kim god budeš hteo. ;)

Ove prve su teska plastikarija i krte za medalju. Prvi ivicnjak i pucaju kao staklo.
Ove druge prodaju u Gumatiku u Temerinskoj ulici i cena im je 1750 dinara na Najlonu gde im je niza cena nego u prodavnici.
Meni daju i neki popust od 10% ali i te su od tvrde plastike.
Ratkapna treba da bude od ABS plastike koja je savitljiva i ne puca tako lako.
Kod ovog mog drugara ima tih originalnih ratkapni,naravno sa znakom ali ,kao sto rekoh,2000 dinara je komplet.

Poceo je auto poslednjih dana da mi dize temperaturu, dolazi cak i do 120 stepeni, maltene u crveno. S druge strane ventilator radi normalno ko singerica. Uopste ne vraca kazaljku, samo kad je u mestu i to bukvalno malo po malo iako radi ventilator ko lud i u voznji i u mestu.
Kako proveriti sta je u pitanju, izludeh vise oko toga... Kappa je u pitanju.

Da ne otvaram novu temu, imam problem, koji mi se retko desava pa cu videti s majstorom kad odem mali servis da radim, al mi mrsko da cekam do tad (pred Novu godinu)

Ponekad, ali retko, nece da mi ubaci u prvu i/ili drugu brzinu na semaforu, pa odmah pustim kvacilo, pritisnem jos jednom i brzina ide kao u sir... Je l to znaci da ne odvaja dobro? Zasto iz drugog pokusaja hoce glatko?

Ne verujem da je sinhron, probao sam i sa medjugasom. Desava se isto da druga ponekad tako kao da zakrci, malo teze udje u nju. Medjugas ne pomaze.

Ulje kociono ko zna kad je menjano, planiram uskoro. Sta moze biti? Korpa kvacila? Cilindar kvacila? Ne podrhtava auto kad krece, ne proklizava lamela i
sl.
Retko se desi al kad se desi iznervira me =] Menjac kao da dodje do pola i zapne =] Ostale brzine normalno sve.... Set kvacila ko zna kad je isto menjan :D
Desava se i auto kad he hladan i kad je vruc. Kad je motor iskljucen sve glatko. Kvacilo mi se cini normalnim, odvaja na sredini. Onaj moj dosta pominjani BMW e87 M47 motor.

Kad je ugasen, a sve ide normalno, meni to govori da problem nije od rucice do menjaca, odnosno sa sajlama, drzacima sajli, itd. Znaci, problem je sa kvacilom ili menjacem. Meni na Meganu isto tako, dodje do pola, ponekad zapne treca, evo vec godinama, tako da vozi i uzivaj. Majstor mi kaze da je najverovatnije do menjaca.

Kad je ugasen, a sve ide normalno, meni to govori da problem nije od rucice do menjaca, odnosno sa sajlama, drzacima sajli, itd. Znaci, problem je sa kvacilom ili menjacem. Meni na Meganu isto tako, dodje do pola, ponekad zapne treca, evo vec godinama, tako da vozi i uzivaj. Majstor mi kaze da je najverovatnije do menjaca.
Znam, al zairitira ponekad... Kad pustim pa pritisnem kvacilo sve super sve ok :O Mislin to retko kad se desi... Provericu i ulje kociono... Mozda je i sinhron, mada nema efekta sa medjugasom xD

Poslednja izmena:

Back