AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

Nisam siguran do pre neku godinu nisi ni morao na tehnički pregled a sad gledaju i kakve sijalice imaš. Bitno da se postroži što više pogledaj kako su stilo i alfa nestali u par godina sa naših puteva. Svi remontovani krševi iz uvoza kupljeni na placevima, nisu sastavili tehnički pregled.

tehnicki i ispravnost samog motora auta, a sto ti stalno navodis, su dve ne bas sasvim iste stvari.

Moze auto da prodje tehnicki pa da mu ode dihtung na prvoj krivini.

Garancija vazi na blok motora ne i na pratece elemente.
Potrosno je potrosno i prakticno vazi na menjac i blok motora.
Budaletina koja je uvela tu glupu garanciju je neki sns debil koji pojma o polovnom automobilu nema.
Hocete bezuslovnu garanciju?
Pravac salon i kupite nov automobil i ne zaebavajte se sa polovnim jer nikad,ali nikad,necete biti ispostovani jer uvek postoji neka kvaka da se ista izbegne.
Nov auto ima garanciju 100k km a neki glupan je izmislio da treba da se da garancija na auto sa 300-400k km?
Aha,kako da ne.
Uostalom mene kad su davnih dana pitali za garanciju dobili su odgovor da ista moze ali da moraju da daju 1000€ vise jer se u tom slucaju moze pokriti i ispostovati garancija.
I jel mislite da za je ovih 20 godina neko dao tih 1000€ vise?
To ako se uvede zapravo,cene ce ici gore od 1000 do 2000€ u zavisnosti od automobila jer kako da se da garancija kad se zaradi npr 300€ na nekom autu?
Slepac koji je doneo taj zakon to se nije zapitao? Zato se ista ne moze ispostovati jer narod se takmici ko ce jeftinije da kupi a hoce garanciju.
Dobijes za tu nisku cenu garanciju da je auto legalan i do prve bandere a ako hoces bas garanciju izvadis 1000-2000€ vise i imaces garanciju.
Prosta matematika.

Budaletina koja je uvela tu glupu garanciju je neki sns debil koji pojma o polovnom automobilu nema.
Pravac salon i kupite nov automobil i ne zaebavajte se sa polovnim jer nikad,ali nikad,necete biti ispostovani jer uvek postoji neka kvaka da se ista izbegne.
Nov auto ima garanciju 100k km a neki glupan je izmislio da treba da se da garancija na auto sa 300-400k km?
Aha,kako da ne.
Uostalom mene kad su davnih dana pitali za garanciju dobili su odgovor da ista moze ali da moraju da daju 1000€ vise jer se u tom slucaju moze pokriti i ispostovati garancija.
To ako se uvede zapravo,cene ce ici gore od 1000 do 2000€ u zavisnosti od automobila jer kako da se da garancija kad se zaradi npr 300€ na nekom autu?
Slepac koji je doneo taj zakon to se nije zapitao? Zato se ista ne moze ispostovati jer narod se takmici ko ce jeftinije da kupi a hoce garanciju.
Dobijes za tu nisku cenu garanciju da je auto legalan i do prve bandere a ako hoces bas garanciju izvadis 1000-2000€ vise i imaces garanciju.
Prosta matematika.
jel znas Gorana autoprevoznika iz NS ..Danas naletih na njih tj njegova 2 vozaca..

Aha,kako da ne.
Prosta matematika.

Gde to pise ? Za blok motora?

U zakonu pise samo garancija. Da li ima neka uredba pravilnik vlade za garaniciju na polovnjake?

Ovde kod mene mora da se da garancija ali se to resava preko osiguranja ,ako hoces garanciju onda moras da doplatis za osiguranje koje ce evt da pokrije troskove popravke ,,,Garaze zarade i kad im se auto vrati na relamaciju jer osiguranje pored deova pokriva i satnicu ..Jedini uslov je da auto nije preslo 200k km jer onda nece da ga osiguraju ili je preskupo

Ovde kod mene mora da se da garancija ali se to resava preko osiguranja ,ako hoces garanciju onda moras da doplatis za osiguranje koje ce evt da pokrije troskove popravke ,,,Garaze zarade i kad im se auto vrati na relamaciju jer osiguranje pored deova pokriva i satnicu ..Jedini uslov je da auto nije preslo 200k km jer onda nece da ga osiguraju ili je preskupo

Garancija za sta konkretno?

Garancija za sta konkretno?
Bukvalno sve ,,,Ali dosta zavisi od godina cene i km...Ne pokriva ako motor crkne a ostao je bez ulja ili vode jos uvek si ti taj koji mora odrzavati svoj auto ..Ima tu i stavki kao npr kocnice ne mogu dati garanciju nekom ko prelazi 100k km godisnje na diskove i pakne ali kocnice moraju biti ispravne sto se tice creva ,cilindra i ostalih popratnih delova koji se toliko ne lizu npr..Kolegi se vratila Skoda 2018 posle 6mesci pukao feder ..Zamenio bez da je cimao zenu..Ne gubi on tu pare sve je to pokriveno osiguranjem

Bukvalno sve ,,,Ali dosta zavisi od godina cene i km...Ne pokriva ako motor crkne a ostao je bez ulja ili vode jos uvek si ti taj koji mora odrzavati svoj auto ..Ima tu i stavki kao npr kocnice ne mogu dati garanciju nekom ko prelazi 100k km godisnje na diskove i pakne ali kocnice moraju biti ispravne sto se tice creva ,cilindra i ostalih popratnih delova koji se toliko ne lizu npr..Kolegi se vratila Skoda 2018 posle 6mesci pukao feder ..Zamenio bez da je cimao zenu..Ne gubi on tu pare sve je to pokriveno osiguranjem

mi ne mozemo o garanciji polovnjaka govoriti bez jasno definisanih pravila a to mora da propise vlada.

I kod garancije polovnjaka se zna. A isto tako si u obavezi da vrsis servise kod njih i to kad je propisano i sta je propisano.

jel znas Gorana autoprevoznika iz NS ..Danas naletih na njih tj njegova 2 vozaca..
Ne znam.
Ja vise i nemam kontakata sa vozacima i prevoznicima jer sam resio da uzimam birana kola od uvoznika.
Oni se bore sa vozacima i ostalim a ja samo proberem i posteno platim.
Nemam odavno zivaca za lopove na kamionima tj dofere koji vade gorivo i kradu po kolima sta im se svidi a svali krivicu na ovog sto je prodao kola i to je beskonacan krug.
Gde to pise ? Za blok motora?

U zakonu pise samo garancija. Da li ima neka uredba pravilnik vlade za garaniciju na polovnjake?
Na fakturi vecine autoplaceva pise da nema garancije i da se VOZILO KUPUJE U VIDJENOM STANJU.
Sto se tice garancije ,te na koju ti aludiras,ona ce biti ostvariva samo i ako iskljucivo kupac odrzava vozilo u ovlascenom servisu a ne kof Gige u garazi.
Zasto?
Pa ako hoce garanciju onda mora da odrzava automobil kao i nov auto u ovlascenom servisu jel tako?
Sta ako je tamo neki majstor pogresio a ti onda vijas garanciju od prodavca koji je ni kriv ni duzan?
Zato lepo u ovlasceni servis i to je to.

Vidi ovog uzimao bi po svakom autu po 1-2000 evra za garanciju hahaha zar su toliki krševi u pitanju? :lol:

Sa garancijom na polovno vozilo se završava kriminal vraćanja kilometraže. Prosto i jednostavno.

I svaki taj plac mora da ima ugovor sa nekim servisom da pokrije garanciju i redovno održavanje nikakav problem.

Uopste se ne radi o kilometrazi i kriminalu uopsteno nego o tome da kola na nekih 180-200k km zahtevaju vece ulaganje tipa set kvacila i plivajuci zamajac,amortizeri i potrosni delovi poput diskova a tu su i obicno neki senzori.
Oduvek sam pisao da je bolje uzeti auto sa 250k km jer je tu uglavnom to vec sve promenjeno ali ono sto je bitno,niko tu ne zaradjuje 1000-2000€ nego je to novac sa kojim se moze pokriti garancija ma sta da se desi automobilu. Pa ko voli nek izvoli.
Eto da ja tebe pitam mario kako bi ti pokrio tu garanciju a zaradio si npr 400€ na autu?
Rersenje nije da kupis auto sa 150k km jer i tu je moguce da ode nesto na automobilu a pogotovo kad ga se dokopa nas srbenda pa mu ebe majku kako ga vozi a ocekuje da mu platis sve sto crkne na autu u naredne dve godine.
Hajde,reci nam kako bi ti pokrio garanciju i kolika bi trebala da bude zarada na automobilu da bi je ispostovao.

Mario, ne bih uzimao ja nego trziste.

Ja ovde govorim o modelu. Ako daje Autoplac garanciju to poskupljuje cenu auto jer toliko na trzistu kosta opravka auta. Sad da li autoplac ima radionicu svoju pa placa svog mehanicara, ili ga tera kod mehanicara ili je npr Dule sam svoj mehanicar to je nebitno.

Kako ovlasceni prodavci novih vozila daju garanciju ? Pa tako sto moras auto da odrzavas kod njih. Redovni ulje filteri, malis servis, veliki servis i to sve o TVOM TROSKU jer to je potrosni materijal. Kod njih ili u mrezi. Npr ako si kupio Daciu od Sekulica mozes i kod Stojanova da joj menjas ulje, ali ne kod nekog drugog ko nije Dacia.

A sad dolazimo do glavnog. Lako je dati garanciju na nov auto. Sta mislim tu moze da nevalja? Najgore za proizvodjaca je ako se javi neka serijska greska kod novog modela, ali to je njihov problem.

Kakvu garanciju dati na krntiju od +10 godina?

Ima i tu rupa u zakonu a to je da vlasnici registrovanih automobila ne moraju da daju garanciju.
Shodno tome mogu se registrovati kola i onda se doda trosak registracije u cenu i prodaje se takav.
Ma koliko auto bio dobar to je polovno i nema tu sta da se daje garancija tj moze al uz odredjenu sumu novca vise kako bi se eventualna garancija pokrila.
Zamislite Dunav osiguranje koje vam svake godine uzme 15000-20000 din za polisu a vi ne napravite 10 godina ni jedan jedini udes.
I ko se zali na njihovu 100%-entnu zaradu?
Zasto bi onda kod automobila trebalo da je drugacije?
Samo u ovlasceni servis i onda da se prica o garanciji.

Garanciju umesto što maše lažnom servisnom knjižicom u kojoj je upisan tek urađen veliki servis u minkenu :mrgreen: ako je auto toliko dobar koliko se kune preprodavac onda nek da i pismenu garanciju.

ehehe, sad da ti kazem kako je moj buraz koji je radio na crno davao garanciju.

Dakle on je u NS prodao mozda nekih 500nak vozila u slobodno vreme i sve na crno. Sve ih je uvezao registrovao na svoje ime i prodavao. Uglavnom manja i starija govnna.

Na dva auta je pokrio garanciju. Jednom je zamenio menjac a drugom krckvu poluosovinu. Kaze da mu se isplatilo jer je zbog toga dobio preporuke.

Back