AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

Imam lose iskustvo sa AUTO-HM 021 auto plac iz Novog Sada. Posle kupovine auta na tom placu ostalo je obecanje prodavca da ce mi kupiti dasku (policu) prtljaznika jer sam auto kupio bez njega. Posle visemesecnih obecanja od strane prodavca da ce mi je nabaviti na kraju sam odustao da trazim tu dasku. Auto ima fabricki ugradjen plin koji mi od samog pocetka pravi problem. Mislio sam da je problem negde drugde pa sam do tog otkrica dao oko 300 evra na lazne popravke (ciscenje dizni, servis alternatora...itd) dok nisam otkrio da mi kompjuter plina brljavi, mesa benzin, plin. Motor radi neravnomerno na benzinu dok se ne zagreje motor. Kada prebacim na plin on lepo radi. Ali kada se motor ohladi motor opet radi neravnomerno na benzinu, gusi se i gasi pri kretanju. Kada na njihovoj stranici sajta "Polovni automobili" procitam njihov tekst za privlacenje kupca "Striktno smo bazirani na krajnjeg kupca, tako da ispunjavamo sve prioritete mušterija koje žele da kupe DOBAR POLOVAN AUTOMOBIL. NAŠA ISTINSKA ŽELJA JE DA SVAKI KUPAC BUDE STOPROCENTNO ZADOVOLJAN.." tek onda shvatim koliko su neozbiljni. Izbegavati ih u sirokom luku.

Jbg ja ih poznajem i znaju da imaju dobre primerke ali ko ti je kriv kad ne citas sta se pise po forumima.
Pravilo je da se ne kupuje auto sa vec ugradjenim plinom.
Nije taj plin bezveze ugradjen i to se vozi mnogo vise km nego sto mislis.Pritom gore ventili,dihtung glave,dizne benzinske stradaju a da ne pricam o plinskim gde jedna kosta 80€ pa eto i taj kompjuter zna da crkne...
Pravilo je da se kupi benzinac bez plina pa da ga onda ugradis ako ti je bas neophodan jer imas garanciju na taj uredjaj dve godine,imas jeftine dizne gde jedna nova kosta 20€ i imas servisnu podrsku gde hoces dok za te strane uredjaje mnogi nemaju dijagnostiku.
E sad to za dasku si sam kriv sto im nisi rekao da ti daju pare pa ces je sam kupiti a da si bio dosadan uplatitli bi ti na racun.
Ne branim ih koliko ih razumem jer pravo je pitanje za koliko su kupio taj auto i da li je bila povoljna cena.

Dobro nema opravdanja za te i takve ako prodaju sređena auta onda su trebali i da ih naprave da budu u, redu . To ovde ne zapadu ne prolazi,.dobiješ ga nazad u sledećih 6 meseci ili ako, si, nešto radio onda je 2g na to što je rađeno reč važi kao i papir . Fali ta odgovornost prema musteirijama i kupac izgleda mora da gleda kako da se zaštiti.. Najbolje rešenje je nema para dok sve ne bude onako kako se dogovore .. Ja bi to tako radio

Pa kad ovde jos uvek nije kaznjivo to varanje.
Kod mene nema varanja ali samim tim imami pristojnije primerke ali kao sto vidite klasicni srbin kao sto je Tihi gleda iskljucivo najjeftinije primerke na oglasu i to mu je reper koliko nesto vredi.
Upalim pre neki dan stari telefon jer sam ovaj sto koristim odneo na servis da mi promene zvucnik kad ono nadjem poruku u kojoj stoji " Druze mene bas svrbi ovih 5000 pa ako hoces da trgujemo tu sam." a to je bilo vezano za neki auto koji sam prodavao ako se secam za 6500 pa vi vidite kakvih idiota ima.
Eto pre neki dan me zove lik za jedan BMW i ja mu kazem da auto ima 220k km i to je bilo sasvim dovoljno da se vise ne javi.
Hocete posteno a ovamo se ponasate skroz drugacije tj jednostavno vapite da budete prevareni kao sto je pre mesec dana lik nazvao na oglas za Alfu 159 i poceo da ispituje i onda pita za kilometre a stavio sam na oglas da ima 182k samo da bi neko i nazvao jer sa originalnih 212k verujte da ne bi zvali uopste.
I znate sta je rekao kad sam mu rekao da ima pravih 212k?
"Bolje da mi to nisi rekao"
Toliko o tome kako se ceni postenje u Srbiji jer se vise nije javljao.

Jbg ja ih poznajem i znaju da imaju dobre primerke ali ko ti je kriv kad ne citas sta se pise po forumima.
Nije taj plin bezveze ugradjen i to se vozi mnogo vise km nego sto mislis.Pritom gore ventili,dihtung glave,dizne benzinske stradaju a da ne pricam o plinskim gde jedna kosta 80€ pa eto i taj kompjuter zna da crkne...
Pravilo je da se kupi benzinac bez plina pa da ga onda ugradis ako ti je bas neophodan jer imas garanciju na taj uredjaj dve godine,imas jeftine dizne gde jedna nova kosta 20€ i imas servisnu podrsku gde hoces dok za te strane uredjaje mnogi nemaju dijagnostiku.
E sad to za dasku si sam kriv sto im nisi rekao da ti daju pare pa ces je sam kupiti a da si bio dosadan uplatitli bi ti na racun.
Ne branim ih koliko ih razumem jer pravo je pitanje za koliko su kupio taj auto i da li je bila povoljna cena.
4 dizne za plin 70€ sa ugradnjom,i ko ce to da da dve godine garancije na ceo sistem ,i ok evo posle dve godine da krenu kvarovi na novom licno ugradjenom i dato 500€,u odnosu na vec ugradjen i ustedu od tih 500€,pa evo izvadim bacim ugradim nov ni tu ne vidim ispalu,al sto bih kad imam i atest jos 4 godine i na ovu kilometrazu ko zna koju ustedu na plinu

odnosu na vec ugradjen i ustedu od tih 500€
Kako isto?
Pa evo kako ti gledas na situaciju ali ti si uzeo auto sa ugradjenim plinom kod nas jel tako?
Ne moze da uredja sa plinom kosta isto kao onaj bez jer placa se atest a neretko i promena boce a jos ako je dosao neispravan pa placas popravku to je tek predznak da auto sa plinom mora biti skuplji a onda dobijes uredjaj koji je presao 200-300-400k km i kom je dusa u nosu.
Kad uzmes onog iz inostranstva gde je daleko skuplji plinski uredjaj e onda dolazi na snagu ono sto sam prethodno napisao jer ono su uredjaji sa skupim diznama i ostalim delovima a ovaj tvoj je poljski uredjaj koji je jeftin za odrzavanje.
Znaci,uzmes obicnog benzinca i ugradis mu nov plinski uredjaj i imas garanciju od dve godine na njega i ako nesto crkne,kao sto su crkle mom rodjaku dizne posle 20k km i dobio je sve 4 nove dizne besplatno,sve ti zamene u garantnom roku.

Jel treba da se ubijem za 70€ 4 dizne?pa toliko me kosta 1 odlazak u grad i market,kako mislis da mi dodje auto iz inostranstva s ugradjenim plinom i da mi oni daju garanciju?nepovezano pises,ja ne znam da je lovato jeftin i los uredjaj,mene odrzavanje i ulaganje ne brine,nego losi majstori,a isto tako koji god da ugradis oni mogu da se ogradjuju da nesto drugo pravi problem

Da li je uopste bezbedno plin voziti, u smislu snage kola? Gledao sam test nekog Fiata mozda Tipo, 120 i kusur konja sa bezninom, 90i nesto na plin :O Pa kad se potrpate svi u kola, kilavo to postaje za magistrale...
Kod savremenih sekventnih plinskih uređaja ukoliko je sve podešeno kako treba razliku u snazi ne bi trebao ni da osetiš.Na štoperici bi recimo pokazao da otprilike pola sekunde slabije ubrzava do stotke.

P niko ne razume vuces na svoju vodu netacnim informacijama
Covece jes ti jeo neke bunike?
Sta vucem na svoju vodu?
Jel si toliko ogranicen da ne shvatas da pisem da treba da se kupi obican benzinac na oglasima u Srbiji?
Koliko ti treba da shvatis da pisem da se onda treba ugraditi plin gde dobijas garanciju dve godine i da je taj plin zahvalniji jer imas delova na svakom koraku i majstora koji ce znati da ga poprave?
I?
Sta ja tu vucem na svoju vodu?
Nit imam benzinca trenutno nit pisem o mojim kolima. Dajem dobar savet a ti ocigledno zaslepljen mrznjom prema uvoznicima i prodavcima ne mozes da shvatis da neko pise normalno.Spominjes 70€ za dizne a ja o tome i pisem jer ti si kupio auto na domacim tablama sa ovde ugradjenim plinom a da si ga uzeo iz uvoza dizne bi te kostale 320€.
Jel si sad konacno shvatio?

Na forumima vrlo cesto zna biti toliko razlicitih i oprecnih misljenja da na kraju opet nista ne znas.
Cena auta je bila iznenadjujuce niza od ostalih sto je dokaz da je prodavac znao koji problem auto ima ali je precutao. Jer da je naveo problem auta nikad ga ne bi prodao. Zar nije tako?
Naravno da mi ne bi dali pare za dasku jer su na tu ideju mogli i sami doci. Ako je smesno od mene da ocekujem da im padne na pamet da mi daju pare za dasku onda sigurno nisu imali nameru da se smaraju sa nabavkom. Ocigledno je da nisu imali nameru da mi nabave dasku. A to da sam bio dosadan bio sam itekako dosadan. Posle osam meseci prodavac mi je u jednom trenutku rekao da ima dasku, uvek sam ja zvao i nije se setio da me pozove kada je nabavio dasku, rekao sam mu da cu doci za desetak dana. Posle deset dana kad sam rekao da krecem za Novi Sad on mi kaze da je dasku prodao. Jel i to pise u forumima?

Poslednja izmena:
Covece jes ti jeo neke bunike?
Sta vucem na svoju vodu?
Jel si toliko ogranicen da ne shvatas da pisem da treba da se kupi obican benzinac na oglasima u Srbiji?
Koliko ti treba da shvatis da pisem da se onda treba ugraditi plin gde dobijas garanciju dve godine i da je taj plin zahvalniji jer imas delova na svakom koraku i majstora koji ce znati da ga poprave?
I?
Sta ja tu vucem na svoju vodu?
Nit imam benzinca trenutno nit pisem o mojim kolima. Dajem dobar savet a ti ocigledno zaslepljen mrznjom prema uvoznicima i prodavcima ne mozes da shvatis da neko pise normalno.Spominjes 70€ za dizne a ja o tome i pisem jer ti si kupio auto na domacim tablama sa ovde ugradjenim plinom a da si ga uzeo iz uvoza dizne bi te kostale 320€.
Jel si sad konacno shvatio?
Bzvz pises,ovde sam uzeo sa plinom i ustedeo 500€ i za atest,a ti opet teras svoju pricu da se neko zajebo,ne zanimaju me tvoje dizne od 320€ kapiras,dve godine su prosle bez problema sa plinom,znaci cemu garancija,jel sad ti razumes i opet ako je plin bio ugradjen,kako da za njega nema majstora ,a ako ja isti taj plin ugradim bice?xaxa

Back