AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

sto se nisi vratio i predocio falinke
Preko telefona mi je obecao, da ce da plati delove itd, obecanja na pretek, a kada sam nosio racun za popravak, samo tog dela, merac brzine i km. (za ostale stvari nisam trazio ni dinara), onda nije hteo ni da cuje, jer bi njegov majstor Darko...Do tog majstori doci je nemoguce, nalazi se u Coki ( ja sam iz Beceja) i treba ostaviti kola, pa kad dodje na red, to moze da bude 1-2 nedelje, onda ce da pogleda. Nisam hteo da ostanem dve nedelje bez kola, pa su mi u Beceju popravili za jedan dan, sto on ne priznaje. Takav pristup prema kupcima je apsurd i samo dalje od Autoplaca Beli iz Kanjize, ne prepurucujem nikome.

Preko telefona mi je obecao, da ce kupiti svaki deo, sta treba, itd. a kada sam nosio racun, nije hteo da placa. Njegov majstor je iz Coke, pa kod njega bi trebalo ostaviti kola, pa kad stigne na red, nedelju dva dana, pa da vidimo. Nisam hteo dve nedelje da ostanem bez kola i u Beceju su popravili kriticne stavrai za jedan dan. Svakako to je iskustvo, ali nije fer od strane Autoplaca Beli iz Kanjize, koga ne preporucujem nikome.

Pozdrav svima,

Iscitao sam poslednjih 15ak strana, jer kapiram da komentari od pre 7,8 godina za autokuce nisu toliko pozudani vise.

Ono sto vidim kao koliko toliko pozudane kuce su:

ak francuz jagodina
Auto centar "Mića"
Auto DIV

Da li imate drugacije misljenje?

Uzeo bih reno klio 4 ili pezo 208.

Vidim da nije postovano vec 7 meseci na ovu temu. Nadam se da ima zivih :D

Hvala za savete. Da, jasno mi je za najjeftinije i genrelano sta god da kupujem kod nasa kada pise veliki popust ja skrenem pogled :D

A ja toliko nisam u svetu automobilizma da nemam ni nekog pouzdanog majstora. :neutral:

Cak nemam dobro iskustvo kupovine preko prijatelja,

Davno bese, pre 12 godina moja Baba i Deda uzese svoju ustedjevinu da kupe kola za 18 rodjendan unuku.

Tatin tadasnji prijatelj koji se bavio prodajom automobila nadje za mene klio 2 za bese 6k evra.

I posle 6 meseci mi ga ukradu... U panduraciji mi se smejali, kao: klio? ko to krade?

Da bih ja par godina kasnije gledajuci na internetu oglase vidim po opisima pise: rezevrni kljuc.

I onda se ja setim kako rezervni kljuc koji sam ja dobio nije ni radio, pa cak i ja onda uspem da saberem 2+2 :D

To su ti "prijtelji" , pustio me covek da se izvozam par meseci, dosao otkljucao auto i otisao ili ti taj njegov prijatelj ciji je auto (da ne bude kradja iz prve ruke) :D

Vrvtno bi otisao i ranije, nego sam ga cuknuo nesto bio, sredio branik, kupio 2 nova fara, taman sve sredio, sutradan ustajem....

Jos kupim 5 litara ulja da stavim da imam kao rezervu, to mi najzalije sve mu je***.

Mada dobro, mozda i gresim...

Ali nisu pouzdani autoplacevi, solo prodavci, prijatelji a kada hoces nov auti da kupis tada ti kazu: to ti je najgluplja investicija, za 2 godine ti opatdne 30% vrednosti auta.

I sada ustekao pare neke da uzmem auto, i umesto da uzivam u tome, ja treba strahujem sta mi je prodato.

Jos treba da istrazujem mesecima da naletim na neku pozudanu osobu. Gledajuci ovako, deluje interesatno baviti se prodajom automobila, istrazujes, naletis na nesto kvalitetno, srecan ti i onaj kome prodas, samo malo njih razmislja win-win i ptiam se zasto jer u ovom poslu dosta ide preko prepourke, bitna je reputacija. A onda se setim koliko ljudi ima koji ni ne ukucaju na interentu bilo kakav info, zalepe se za kilometrazu i to je to.

Izvinjavam se na duzem postu malo, ali mislim da je koliko toliko relevantno iskustvo. :D

Dijagnostika se obrisu greske,majstori mnogo vole da pametuju i izmisljaju mane i gde ih nema,treba traziti servisnu knjigu lepo kad je sta radjeno,nema to odmahivanja rukom nego crno na belo,posle par automobila od kojih odustanes vec znas sta treba da gledas,jbg i gume ako su potrosene je vece ulaganje od velikog servisa a neces zbog njih odustati,ima u ponudi isto godiste po 1000-1500€ razlika u ceni,pa za tu razliku sve mozes da promenis,ja se ne bih kladio da su ti skuplji bolji

Na dobar polovan auto ne mozes da naletis bez da ga oteras kod majstora u njegovu da fino pogleda:
1. trap
2. dijagnostikom greske koje izbacuje
3. da l je lupan ili ne
4. potrosni materijal u kakvom je stanju (diskovi, akumulator i sl).

Ostalo je sve macka u dzaku.
Nema garancije na polovno samo na novo. Ni majstor nije vidovit . Cesto se na niskim cenana nalece na trash..Male cene obično traže ulaganja u suštini niko od privatnih lica ne ulaze da bi prodavo već prodaje da nebi ulagao.. Treba tu imati jako dobar nos..

Nema garancije na polovno samo na novo. Ni majstor nije vidovit . Cesto se na niskim cenana nalece na trash..Male cene obično traže ulaganja u suštini niko od privatnih lica ne ulaze da bi prodavo već prodaje da nebi ulagao.. Treba tu imati jako dobar nos..
Slažem se, ali i na polovno se zaista na potrošne stvari uglavnom može stanje videti...

Dalje, udesi su posebna priča...

Ja sam imao srece izgleda...
Iako sam iz Sapca,tamo ne kupujem automobile :)
Pre dve godine sam gledao svasta,dosao kod momka u NS (ne znam kako se zove plac) da vidim grande punto,koji je na oglasu izgledao ok za neke normalne pare.I vidim Fiestu,1.6cdti,2006g,na satu 175000,nije cak ni opran,samo malo spolja,vidi se da je tek dovezen.Imao je dve tackice na rubovima i to je to,radi perfektno,sve odlicno.Stakla se vidi da nisu menjana,izolacija izmedju motora i kabine cela,vidi se da nije dirana,relativno malo pohaban iznutra,nisu farbali prekidace...
Resim da ga uzmem i kazem lepo momku,ja sad idem preko Venca,vozim ga odmah 100km skoro.Ako nesto primetim-zovem te i vracam auto,nemoj daleko pare da ostavljas.Sin zamnom,i kazem mu samo da prati dim,kakav izlazi u voznji,to je jedino sta ne mogu da ocenim dok vozim.
Na kraju,auto se pokazao zaista odlican,trosi kao upaljac (to mi je prvi dizelas),na njemu sam oradio servise,kupio nov akumulator i dopunio klimu,dubinsko pranje sedista i to je to.Jedina razlika u odnosu na stanje kad sam ga kupio je kilometraza,na diagnostici zvanicnog servisa Forda mi je pokazao 203000,iako je imao servisnu sa svim upisanim podacima.Mad sam ja ocekivao minimum 250-300000,iskreno sam bio zadovoljan.
Proverio sam VIN na netu,imao je samo jednog gazdu u Austriji,tako da tog momka mogu samo da pohvalim,izasao nam je u susret za sve sto smo trazili,(probne tablice mi je uradio u 6 uvece),iako ne znam kako se plac zove.
Sve u svemu,nisu svi prevaranti,ima i (skoro) postenih prodavaca.

Ja sam imao srece izgleda...
Iako sam iz Sapca,tamo ne kupujem automobile :)
Pre dve godine sam gledao svasta,dosao kod momka u NS (ne znam kako se zove plac) da vidim grande punto,koji je na oglasu izgledao ok za neke normalne pare.I vidim Fiestu,1.6cdti,2006g,na satu 175000,nije cak ni opran,samo malo spolja,vidi se da je tek dovezen.Imao je dve tackice na rubovima i to je to,radi perfektno,sve odlicno.Stakla se vidi da nisu menjana,izolacija izmedju motora i kabine cela,vidi se da nije dirana,relativno malo pohaban iznutra,nisu farbali prekidace...
Resim da ga uzmem i kazem lepo momku,ja sad idem preko Venca,vozim ga odmah 100km skoro.Ako nesto primetim-zovem te i vracam auto,nemoj daleko pare da ostavljas.Sin zamnom,i kazem mu samo da prati dim,kakav izlazi u voznji,to je jedino sta ne mogu da ocenim dok vozim.
Na kraju,auto se pokazao zaista odlican,trosi kao upaljac (to mi je prvi dizelas),na njemu sam oradio servise,kupio nov akumulator i dopunio klimu,dubinsko pranje sedista i to je to.Jedina razlika u odnosu na stanje kad sam ga kupio je kilometraza,na diagnostici zvanicnog servisa Forda mi je pokazao 203000,iako je imao servisnu sa svim upisanim podacima.Mad sam ja ocekivao minimum 250-300000,iskreno sam bio zadovoljan.
Proverio sam VIN na netu,imao je samo jednog gazdu u Austriji,tako da tog momka mogu samo da pohvalim,izasao nam je u susret za sve sto smo trazili,(probne tablice mi je uradio u 6 uvece),iako ne znam kako se plac zove.
Sve u svemu,nisu svi prevaranti,ima i (skoro) postenih prodavaca.
Ima ali problem je cena i kupovna moć ljudi kao i zakon.. Ljudi idu na jeftino a to su obično ovi koji su prešli puno pa ih vraćaju .. Ovde npr km se knjizi na svakom tehničkom ili servisu plus imaš 6 meseci garancije kad kupuješ polovno tako da ih većina neće da zeza sa reklsmscijlama a vraćanje km je kažnjivo i lako poverljivo.. Tako da se niko sa tim ne zeza.. Kod nas je to malo drugačije..

Ima ali problem je cena i kupovna moć ljudi kao i zakon.. Ljudi idu na jeftino a to su obično ovi koji su prešli puno pa ih vraćaju .. Ovde npr km se knjizi na svakom tehničkom ili servisu plus imaš 6 meseci garancije kad kupuješ polovno tako da ih većina neće da zeza sa reklsmscijlama a vraćanje km je kažnjivo i lako poverljivo.. Tako da se niko sa tim ne zeza.. Kod nas je to malo drugačije..
Svuda je kaznjivo,ali koriste rupu u sistemu,mi i nasi servisi nisu u tom sistemu,gde mozes da proveris kada je i sta radjeno.
Skoro sam gledao na oglasima,covek prodaje auto star oko 15god,kilometraza na gradnci psiholoskih 200h (196-197000),a zaboravio da obrise belim markerom napisano na vazdusnom filteru-520000 :D
I kako ti posle toga da kod istog uzmes bilo sta?

Slažem se, ali i na polovno se zaista na potrošne stvari uglavnom može stanje videti...

Dalje, udesi su posebna priča...
Pa da možeš videti potrošne stvari i dal je udaran.. Meni je merilo uvek knjiga uz vizuelno stanje.. Neke stvari mi i šalju signal o osobi od koje kupujem . Npr gume mi gesto govore o kakvoj osobi se radi.., onaj ko kupi Conti ili Michelin a ne neke kineske je čest znak da se radi o osobi koja održava svoj automobil pa i stanje na kojim ih neko vozi.. Izlizana i zapuštena auta ne kupujem

Poslednja izmena:
Svuda je kaznjivo,ali koriste rupu u sistemu,mi i nasi servisi nisu u tom sistemu,gde mozes da proveris kada je i sta radjeno.
Skoro sam gledao na oglasima,covek prodaje auto star oko 15god,kilometraza na gradnci psiholoskih 200h (196-197000),a zaboravio da obrise belim markerom napisano na vazdusnom filteru-520000 :D
I kako ti posle toga da kod istog uzmes bilo sta?
Sve je to vraćano u nekom momentu.. U mađarskoj na tranzitu vam stoje ljudi koji vraćaju km za 10€ to je postao biznis :).. Ali vidi se to ko je imao nova auta on može da oceni km... Ne samo u Srbiji već i u Nemačkoj.. Ja od Nemca bez servisne knjige ništa ne kupujem pogotovo od ovih Arapa ili Rusa koji drže auto salone po Nemačkoj , važi i za Italiju

Poslednja izmena:
E, to za farbanje dugmića stvarno prvi put čujem. Čega se sve ljudi sete ...
Da,kad pogledas izguljene prekidace odmah se vidi koliko je koriscen auto,pogotovo ako je bio taksi...
Prefarbaju sa mini-mini kompresorom i bojom za plastiku,i kad pogledas-auto nov.
To su sitnice koje ne gledas namerno,ali podsvesno znaci da podigne opsti utisak automobila...

Back