Auto koji sve ima za samo 25.000 evra - komfor, udobnost, snaga, moc, max oprema

jos mi niko ne objasni sta od opreme ima Mercedes E Klase a sto nema ovaj novi Dodge Charger da bi ja kao kupac recimo dao 70.000 evra za E klasu u full opremi umesto 25.000 za Chargera :roll:

sta to ima mercedes bolje da vredi platiti njegov auto skoro 3 puta vise novca?

niko jos nije ni pokusao da ospori moje argumente o kvalitetu vozila i da dokaze da nisu tacni ?

Poslednja izmena od moderatora:
jos mi niko ne objasni sta od opreme ima Mercedes E Klase a sto nema ovaj novi Dodge Charger da bi ja kao kupac recimo dao 70.000 evra za E klasu u full opremi umesto 25.000 za Chargera :roll:

niko jos nije ni pokusao da ospori moje argumente o kvalitetu vozila i da dokaze da nisu tacni ?

Hajde ti navuci na sebe istu opremu pa igraj kao Messi.

Poslednja izmena od moderatora:
JD Power poredjenje 2009 godiste Mercedes E Klase i Dodge Charger-a

http://www.jdpower.com/autos/Mercedes/E-Class/2009/Sedan/ratings/

http://www.jdpower.com/autos/Dodge/Charger/2009/Sedan/ratings/

Mercedes ocena pouzdanosti 3.5 od 5

Dodge ocena pouzdanosti 3 od 5

Kod JD Power-a Mercedes je tek nesto pouzdaniji / kvalitetniji sto svakako ne opravdava razliku u ceni

Dodge Charger je bolja kupovina sobzirom da kosta skoro 3 puta manje :)

Al objasni ti to srpskim shabanima koji misle da bolje znaju od za to specijalizovanih agencija i istrazivackih centara :)

kao i obicno kad frustrirani decani sa viskom gluposti a manjkom znanja o automobilima ostanu bez argumenata krece vredjaanje na licnom nivou :roll:

nista novo

Pročitaj komentar koji sam ti ostavio na prošloj strani.

MrGiovanni batice ono sto je bilo tako pre 10 5 godina nije danas. Stvari se u tehnici ubrzano menjaju, neki napreduju drugi stagniraju itd.

Pre 10 godina jedan Chrysler/Dodge je bio prilicno ispod jednog Mercedesa danas vec to nije.

Mercedes BMW i Audi uzimaju narodu pare na racun "stare slave"

u ovom trenutnku nemaju kvalitet a ni cenu koja odgovara njihovim proizvodima.

Drugi proizvodjaci nude to isto ili priblizno isto za daleko manji novac.

Zato ja nikada necu kupiti auto tih proizvodjaca jer ja svoj novac posteno zaradjujem i ne bacam ga.

Da su oni 20-30% skuplji od ostatka konkurencije pa da kazes svidja mi se taj auto vise dacu 20-30% vise novca. Ali razlika je neverovatno ogromna - za jedan auto e klase mozes kupiti gotovo 3 honde ili dodge-a.

A siguran sam da vi decaci cete identicno sutra uglavnom razmisljati kad krenete da zaradjujete novac a ne da ga dobijete od tate i mame kao dzeparac.

Poslednja izmena:
koliko kosta registracija ovog Chargera tamo kod vas u USA ?

na osnovnu cenu i posle placanja za transport, pregled, administraciju , na sve to se placa taksa koja kod nas u Kanadi je 13%. Uh zamalo da zaboravim postoji i AIR taksa a to je za hladjenje-air condition u iznosu od 100$ za sve.
Registracija i kosta 70$ a to je za tablice ili za prebacivanje svojih tablica na novi auto- Takozvana nasa Saobracajna knjizica.
Caka je ovde da je hebu visoke cene za osiguranja za auta.
A za OVNA ih bije da nisu bas dobri-dosta se kvare. Trebalo bi da vam je jasno da je to nov model spolja ali sa starom tehnologijom.
Pokusavaju da se dodvore mladjoj populaciji.
Po pokazatelju ama bas sva velika kola u Gradu trose vise nego sto su zvanicni podaci a jedan bitan segment je to da sa kreni,stani po gradu trosi vise.
Evo idite na WWW. REGISTERYOURVAN.CA pa cete videti da pokusavaju da vrse rasprodaju kola i videt cete i cene i reklamiranje o velikim popustima Fabrickim kao i samih dilera.

Pored dobrih kola ,ljudi imaju negativna iskustva sa Amerima jer jesu bili zapostavili Auta tako da su skoro svi vrsili poboljsanja.

najpouzdaniji auto na svetu po renomiranoj emisiji TOP GEAR je HONDA S2000

pravi penzionerski auto vidi se iz prilozenog :hahaha: :super:

P1080443.JPG

pogledaj test honde element džejmsa meja, i sve će ti o hondinoj reputaciji kao penzomobila biti jasno.

kad već gotiviš top gear. ;)

MrGiovanni batice ono sto je bilo tako pre 10 5 godina nije danas. Stvari se u tehnici ubrzano menjaju, neki napreduju drugi stagniraju itd.

Pre 10 godina jedan Chrysler/Dodge je bio prilicno ispod jednog Mercedesa danas vec to nije.

Mercedes BMW i Audi uzimaju narodu pare na racun "stare slave"

u ovom trenutnku nemaju kvalitet a ni cenu koja odgovara njihovim proizvodima.

Drugi proizvodjaci nude to isto ili priblizno isto za daleko manji novac.

Zato ja nikada necu kupiti auto tih proizvodjaca jer ja svoj novac posteno zaradjujem i ne bacam ga.

Da su oni 20-30% skuplji od ostatka konkurencije pa da kazes svidja mi se taj auto vise dacu 20-30% vise novca. Ali razlika je neverovatno ogromna - za jedan auto e klase mozes kupiti gotovo 3 honde ili dodge-a.

A siguran sam da vi decaci cete identicno sutra uglavnom razmisljati kad krenete da zaradjujete novac a ne da ga dobijete od tate i mame kao dzeparac.

Kopiraću sam sebe

Da su američka vozila toliko isplativa, zašto misliš da ne bi zaživela u Evropi?
Amerikancu daju kredit da otplaćuje kako se rodi, dok ovde nije taj slučaj. U Srbiji a i u mnogim drugim evropskim zemljama je to slučaj od ne tako davno. Zato kod nas kad neko ima Mercedes ili neki iz premijum klase ili više znaš da je u 80% slučajeva to njegov auto koji je iskreširao. Ne ulazim kako je ko zaradio, ali je to činjenica. I sad, kako mi da vozimo V8 sa toliko kubika i konja kad kod nas benzin košta neuporedivo više nego u SAD? Delovi su jako skupi. Ko da ti ga popravi i za koji novac? Imaš garanciju a ne možeš da je iskoristiš. A gde su carina i porez? Troškovi su veći za automobile koji se proizvode u Americi. Registracija? Kome ćeš da prodaš posle taj auto? Amerikanci kod nas nikada nisu bili na nekom glasu.

pogledaj test honde element džejmsa meja, i sve će ti o hondinoj reputaciji kao penzomobila biti jasno.

kad već gotiviš top gear. ;)

Najbolje je kad pričaš s nekim i on se pravi pametan i citira nešto iz TopGira.
Ja te ljude gledam kao obične zabavljače. U redu, nije da sve lupaju ali kad
pogledaš ni jedan ne valja samo je Lend Rover dobar..

Posto imam prilike da putujem po svetu a narocito u zadnje 3 godine za Kinu i Aziju,
Gospodo kakve sve modele oni nemaju i prve modele i japanaca i BMW, Mecedese a da ne govorim o jos boljim Autima.
Svi ti modeli stizu mnogo kasnije za Ameriku, valjda zbog administracije.
Primer FIESTE, FOKUSA, kako i u evropi tako i u Juznoj Americi, mi smo bili prinudjeni da gledamo staromodne modele bez poboljsanja i normalno ljudi su i prestajali sa kupovinom, vec su se bacili na Euro- japance i Juznu Koreju, koji su podigli KVALITET i sigurnost kao i sa tehnoloskim dodacima kao da je to normalno, dok su Ameri to imali kao dodatno.

kao i obicno kad frustrirani decani sa viskom gluposti a manjkom znanja o automobilima ostanu bez argumenata krece vredjaanje na licnom nivou :roll:

nista novo

tihi, priznajem da bih i ja bio u napasti da odaberem čardžera umesto golfalja, ali to ne bi bio mudar izbor. američki automobili se bukvalno raspadaju posle par godina, znam to, imam ortaka tamo. kaže kršina je posle samo dve do tri godine. to je zbog američkog potrošačkog mentaliteta gde se sve pravi ne da traje već da posluži izvesno vreme.

Znači velika većina Evropljanja ili recimo Japanaca su šabani? Pošto američka vozila ( sem forda ) van SAD-a i Kanade nemaju prođu.

naravno da nisu

japanci su na prvom mestu

jer imaju najbolji kvalitet a cena je 30% veca nego amerikanaca

amerikanci zatim veoma niska cena i zadovoljavajuci kvalitet za te pare

na zadnjem mestu nemci jeri maju cenu vozila 2-3 puta vecu nego amerikanci i japanci za istu opremu i vrstu vozila .

tihi, priznajem da bih i ja bio u napasti da odaberem čardžera umesto golfalja, ali to ne bi bio mudar izbor. američki automobili se bukvalno raspadaju posle par godina, znam to, imam ortaka tamo. kaže kršina je posle samo dve do tri godine. to je zbog američkog potrošačkog mentaliteta gde se sve pravi ne da traje već da posluži izvesno vreme.

ne bih se slozio. ja sam pre par godina vozio jeep grand cherokee 1999to godiste uvezen 2004 u srbiju vozio ga do 2008 nikakvih problema nisam imao . menjao samo ulje i filtere i da zamenio jednom amortizere za haubu :)

tako da nisi u pravu.

ne bih se slozio. ja sam pre par godina vozio jeep grand cherokee 1999to godiste uvezen 2004 u srbiju vozio ga do 2008 nikakvih problema nisam imao . menjao samo ulje i filtere i da zamenio jednom amortizere za haubu :)

tako da nisi u pravu.

zaboravljaš da je čeroki već evo tri generacije u nazad projektovan sa evropskim tržištem ukombinovanim u formulu prodaje, on je morao da bude solidan inače bi popušili u evropi. sem toga, u njega se ugrađuje mercedesov trolitarski dizel koji čini, lupam, 95% prodatih primeraka u evropi.

zaboravljaš da je čeroki već evo tri generacije u nazad projektovan sa evropskim tržištem ukombinovanim u formulu prodaje, on je morao da bude solidan inače bi popušili u evropi. sem toga, u njega se ugrađuje mercedesov trolitarski dizel koji čini, lupam, 95% prodatih primeraka u evropi.

ja sam vozio auto sa chyslerovim V6 4.000 kubika motorom. odlican odnos snage i potrosnje.

mercedesov motor je samo dizel a dizelasa chirokija je ni 20%

ja sam vozio auto sa chyslerovim V6 4.000 kubika motorom. odlican odnos snage i potrosnje.

mercedesov motor je samo dizel a dizelasa chirokija je ni 20%

gde? u arizoni i teksasu ne, ali u evropi ih je u mnogo većem procentu. pazi kad se ne sećam da sam video čerokija sa hemijem na ulici.

ali kao što rekoh, čeroki je proizvod za evropsko tržište, i zato je morao biti solidan.

Back