Audi

2njg5tl.jpg

Ja bih licno voleo ovakvog da vozim.:per:

Pre 15 godina sam vozio Audi 80cc,dizel.Bio je taxi auto pre mene,i kvario se za medalju.Ono sto sam primetio tad,a mislim i sad je da su ti automobili sam vrh auto-industrije,bez obzira sto je moj bio problematican.

Jeste li čuli za teoriju zavjere proizvođača britvica? Svake godine pojavi se skuplja i manje oštra britvica kako bi muškarci potrošili pravo malo bogatstvo za glatke obraze. Biste li radije ostavili to bogatstvo Audiju?

0333007.42.jpg

Naime, ako se ovaj putni brijač pojavi u prodaji, sigurno neće biti jeftin. No, njegov elegantan dizajn i funkcionalnost opravdat će svaku cijenu.

0334007.42.jpg

Ovaj brijač djelo je dizajnera Polinga Huanga iz Belgije i veličine je mobilnog telefona.

Njegova sjajna površina poslužit će kao ogledalo, a glava brijača se izvlači tako da ga možete sigurno nositi u džepu dok ga ne koristite.

Nadamo se da će se ovaj uređaj uskoro pojaviti u prodaji.

Audi širi primenu osmostepenog menjača

5p1ylt.jpg

Automobili „rastu“ iz generacije u generaciju, a menjači dobijaju sve veći broj stepena prenosa. Pitamo se samo dokle?

Uglavnom, Mercedes-Benz je došao do sedam, Lexus do osam, a BMW i Audi su takođe za svoje perjanice obezbedili osmostepene jedinice.

Međutim, po neimenovanom izvoru, Audi planira da svoj osmostepeni menjač primeni kroz čitavu modelnu liniju, uključujući i A3 sa 2,0 litarskim turbo „četorocilindrašem“. Da li postoji potreba za tim? Više stepena prenosa omogućava uglađenije ubrzanje uz poboljšanu ekonomiju kada je reč o potrošnji goriva, o ekologiji i da ne govorimo.

Nove ekološke norme i visoke performanse su u konstantnom „sukobu“, tako da ne bi čudilo da dobijemo menjačke kutije sa devet ili čak 10 stepena prenosa u luksuznim četvorotočkašima.

Izvor: VreleGume.rs

Mislim da si promasio temu al kad vec pitas to zavisi kaki auto imas i sta hoces da menjas.Stavljanje samo zadnjeg lonca a razmisljti o boljim performansama je cista glupost.Joooj ...sve mi neprijatno da na ovoj temi pricam o auspuhu.:cool:

Mislim da je to trebao da pita u auto radionici.Ovako sad tema ode na auspuhe koji su deo svakog auta a ne samo Audija.Al ako hocete ajd.:) Koji motor ima taj Audi? Ako je dizel onda ubacis sta hoces i gas.

Aaaaa vidim da si resio da se otvoris.Izvini,ne znam koji audi vozis.Investicija moze da bude velika a sve zavisi sta hoces.Na mom Puntu auspuh kosta oko 600 eura a sad ti zamisli za Audi koji je i veci i jaci.Uglavnom katalizatori moraju ici napolje jer ako ih ostavis nista nisi uradio.To i sam znas.

Placace se samo eko taksa vise a to je malo skuplje,a to je kod malih kubikaza mala razlika.A i kod vecih nije nista strasno.Sport se uvek morao platiti.

Back