AU pair in USA

e drustvo ,evo imam par pitanja za vas....
hanabi,lisa l,marija...i ostali...
ova dokumenta koju moram da vadim,jel su na srpskom ili na englskom? sta sve nosim kao dokaz o IMOVINI RODITELJA? da li se to vadi u sudu i sta vec? da li nosim sve i o vlasnistvu nekretnina i placanje poreza i slicno...sta ste vi nosile?
kazite mi sta ste sve nosile u ambasadu....ali bas sva dokumenta...i na kom su jeziku?
malo me frka hvata... jer moram da idem u Makedoniju po originla za izvod iz maticne jer tamo sam rodjena,ali sam drzavljanin Srbije...
molim vas hitno mi je potrebno sve...jer i moji me pitaju jer ne zelim da imam neke probleme da me vracaju iz ambasade i slicno...
hvala svima...
CMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK

Sva dokumenta za vizu koja ti treba da nabavis su:
1. PASOSH
2.FOTOGRAFIJA (obrati paznju mora da bude 5x5cm)
3. IZVOD IZ MATICNE KNJIGE RODJENIH (ORIGINAL NE STARIJI OD 6 MESECI)
4.FOTOKOPIJA UGOVORA O STANU (ILI VLASNICKI LIST ILI IZVOD IZ ZEMLJISNIH KNJIGA)-samo jedno od toga
5.LI;NE KARTE ILI PASOSHI RODITELJA (MOGU I FOTOKOPIJE)
6.POTVRDA SA FAXA
7.E-MAIL PREPISKA SA PORODICOM AKO JE BILO
to sam ti prepisala sa onog papira sto nam je dala Aleksandra, ostala dokumenta sa spiska ti daje Aleksandra dan pre nego sto ti je zakazana ambasada.Srecno sa nabavkom papira. Nema veze sto si rodjena u Makedoniji, zivis u Srbiji.pozz:grin:
[/LIST]

znam da ima vremena ali ovo me kopka...da li ste nekad probale da nesto kupite preko interneta tipa Ebay i slicno...da li to funkcionise u USA,da li je to legalno tako ili je neka zezancija? Da li stvarno funkcionise?
Jer videla sam dosta stvari koje su jeftine,a ndam se i dobre...pa rekoh da pitam?

100% legalno
masu uta sam nesto narucila i stiglo mi je

E pa napokon mi je stigla karta, ja i jos jedna devojka putujemo zajedno!:D
Najteze mi je pakovanje! Sta poneti a sta ne? :confused: Pozdrav svima!

ponesi samo stvari koje su ti dosadile,obuces ih jos par puta dok tamo ne pokupujes druge pa u djubre s njima. tako sam bar ja uradila.
osim ako ne planiras da kupujes garderobu tamo sto cisto sumnjam:-D

ponesi samo stvari koje su ti dosadile,obuces ih jos par puta dok tamo ne pokupujes druge pa u djubre s njima. tako sam bar ja uradila.
osim ako ne planiras da kupujes garderobu tamo sto cisto sumnjam:-D

Desi bre ti? Slusaj, moja jedna porodica koju sam odbila ali sa kojom sam sada u kontaktu, zivi tamo gde je onaj tvoj tip.Kada ti budes aplicirala, mogu njih da iscimam da nadjemo tamo nekog da bi bila blize dragom. :D Pozdrav.

Hehehehehehehhe
Cim macke nema tu misevi kolo vode! :)

Najdrazi moji,htela sam da vam svima cestitam Novu Godinu i da mi se fenomenalno provedete u ludoj noci!!!Sve najbolje!!!!

SRECNA NOVA 2008.GODINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gde si bre hanabce? :D Preseda se u Frankfurtu i ceka se par sati let za NY(neznam tacno koliko, moracu da pogledam kartu).Tako ces verovatno i ti, tako je bilo i do sada!
Kako se ti osecas?Ti kreces samo dve nedelje posle mene, to ce da proleti! Pozz :D

Ja jos uvek nisam svesna da idem i cini mi se da ce vreme brzo proci. Moram malo da se uozbiljim. cula sam da kad se ide preko Londona da je najkraci let.
Jesi se ti spakovala? Koliko kofera nosis? Ja planiram samo jedan a nemam pojma da li ce mi sve stati:grin:
gde ces za docek?

Ja jos uvek nisam svesna da idem i cini mi se da ce vreme brzo proci. Moram malo da se uozbiljim. cula sam da kad se ide preko Londona da je najkraci let.
Jesi se ti spakovala? Koliko kofera nosis? Ja planiram samo jedan a nemam pojma da li ce mi sve stati:grin:
gde ces za docek?

Bolje budi svesna, ja sam sve ostavila za kraj, ali polomila sam se prosle nedelje dok sam sve zavrsila jos guzve u gradu... Ja sam obavila sve preglede, dala krv na proveru i te fore, zubi... znas duga je godina!
Ja sam mislila dva kofera da nosim posto jedan ce mi biti malo a sa druge strane u drugi nemam sta toliko da stavim i to mi je veruj mi sada najveci problem!
A za docek... Imam par kombinacija a iskrena da budem, najradije bih ostala kod kuce! Kako ces ti bez decka sledecu god? Moram priznati da si hrabra! :D

Bolje budi svesna, ja sam sve ostavila za kraj, ali polomila sam se prosle nedelje dok sam sve zavrsila jos guzve u gradu... Ja sam obavila sve preglede, dala krv na proveru i te fore, zubi... znas duga je godina!
Ja sam mislila dva kofera da nosim posto jedan ce mi biti malo a sa druge strane u drugi nemam sta toliko da stavim i to mi je veruj mi sada najveci problem!
A za docek... Imam par kombinacija a iskrena da budem, najradije bih ostala kod kuce! Kako ces ti bez decka sledecu god? Moram priznati da si hrabra! :D

Pa tako cu i ja za kraj sve da ostavim, posto ovih dana nista nece raditi. I ja se isto plasim da mi taj jedan kofer nece biti dovoljan. Moracu da napravim neku probu pakovanja. Ne znam koliko moze u rucni prtljag da se stavi, ali opet ne bih to da vukljam sa sobom ceo put.
Sto se tice decka i po tom pitanju nisam svesna sta me ceka. Mi smo zajedno vec 6 godina i imamo bas cvrstu vezu. Ne plasim se da ce nam se odnos pokvariti, nego samo ne znam kako cu izdrzati da ga ne vidim tako dugo. Planiramo mi da on dodje na prolece i mozda na jesen pa ce nam kao biti lakse. I on je ovde dosta zauzet- radi, upisao je master pa je sad zgodno da ja uradim nesto za sebe. ma bice sve ok:grin:
ajde lepo se provedi na doceku.Meni je bolje sto cu biti ovde za docek posto volim da sam tada sa meni dragim i bliskim osobama. To zelim i svim ostalim ljudima sa foruma:grin::grin:

devojke, puno srecje i najvishe pameti u novoj 2000 i osmoj godini, pazite shta radite, ako dobijete permanent alien resident card, rachunajte da cju se rado "udati" za vas xD :)

ajd, zhivi bili, pa se napili :D

Back