AU pair in USA

De ste zene!Samo da vas pozdravim!Da li se spremate za Novu Godinu i Bozic?Kakve planove imate?
e pozdraw jedan weliki i za tebe lave..
ja planiram Time Square..kazu da je zajebano..guzva i to..kao mora da se dodje u 9 ujutro 31. ako mislis da zauzmes neko dobro mesto..ali nema sanse da stojim toliko na jednom mestu tako da cu biti negde u prikrajku..bas zelim da osetim tu atmosferu..
ti??
kako izgledaju ovi praznici bez kaputa??

Hvala na dobrodoshlici....:D Pa da, ne preostaje mi nishta drugo nego da prichekam, nadam se da je u pitanju frka oko bozica... Ako se uskoro nishta ne desi, pa cu da zovem agenciju. Svi se lepo provedite za praznike naravno... A ja sad odoh da proslavim bozic, onako kao posle dugog posta.. :lol::-D

moj jedan prijatelj je u USA prsle godine kupovao preko net-a u Walmart u,And1,i nike shopu...mnesto je bilo na snizenju nesto ne...ali ok mu je bilo...
ali volela bih da znam neke sitnice u vezi toga...
mada kad stignem pitacu porodicu..ali ipak zelim da se dobro informisem o svemu...sta cu kad sam u neku ruku perfekcionista sto se tice nekih stvari... hehehehehe

da li sam dobro ukapirala oko ove debitne kartice...malo sam se raspitivala i evo sta sam saznala...
prvo otvoris tekuci racun u banci,ova kartica omogucava korisniku da placa robu i usluge i podize gotovinu na bankomatima i salterima banaka do visine iznosa koji ima na racunu,ukljucujuci i dozvoljeni minus.placeni iznos se relativno brzo skida sa racuna u trenutku kupovine.ova kartica je kao gotov novac,semo umesto gomile novca u novcaniku imate karticu...
planiralm da kad odjem u USa da cim dobijem SSN broj,da otovrim racun u Bank of america...
devojke koje su vec tamo,da li je ovo dobra banka ili koja je druga?

Heheh Joko ti se bas naoruzavas. Moram priznati da sam i ja takva. Kad trebam da odem negde raspitam se u toj meri da na kraju znam vise od stanovnika tog grada :) Ali sta ces...
Minapaw srecni praznici i tebi, kao i svima ostalima!

Pa s' obzirom da je proshla ponoc - Hristos se rodi! Pa ovako, nova sam ovde sto ce redovni vec primetiti... Danas sam, najzad, odvojila neko vreme i poshla sa pregledom ove teme od samog pochetka, mada nije bash da sam pregledala svaku poruku... (trudila sam se zaista, ali 44 stranice od jednom... boli glava :shock: ) I ranije sam chula razna iskustva, ali ovde sam, mogu reci iz prve ruke, chula bash svashta razno... Vishe puta sam promenila i mishljenje i raspolozenje u toku ovog dana, i s obzirom da sam se nedavno prijavila za program, nije mi bash svejedno, ali dobro... Reshila sam da ne odustajem, pa shta bude :roll: Pre, recimo, 15 do 20 dana sam predala sve shto je potrebno u agenciju (u pitanju je ayusa, fini su i prijatni, i nisu mi svashta filovali i naobecavali), obavili razgovor, i evo sad sam u procesu ishchekivanja... Mada su mi rekli da ce porodice pocheti da se javljaju nakon 2 nedelje, od njih josh nema glasa... A ja bih da idem shto pre.. Redovno posecujem svoj AuPairCare account, i ne chini mi se da je dovrshen, pa nisam ni sigurna da porodice mogu da vide moj profil... Tachnije josh uvek nisam ushla u matching process. To me malo zbunjuje, mislim, proshlo je dovoljno vremena... Nadam se da dokumenta nisu ''izgubljena negde iznad Atlantika'' :lol: Imam mnogo pitanja, ali mi je glava prepuna trenutno, moram da se smislim pa cu da pitam... Do tad ako neko ima shta da mi kaze... hvala mu u napred.

Hey Mince!Dobro nam dosla na nas mali,korisni i opsirni forum!!!

Ono sto sam htela da ti kazem je da se nista ne brines,znam da si nestrpljiva jer sam i sama bila takva,ali to nista nece promeniti osim sto ce da te izludi.
Te dve nedelje o kojima agencija prica bih rekla da su orijentacione,tako da nemoj da se brines oko toga,pogotovo sto je sada ovde praznicno ljudilo i verjem da su porodice pod brdom sveceg -neceg sta trebaju da urade pa je i trazenje devojaka pod stagnacijom...

Nemoj nista da se brines,docices ti nama pre ili kasnije.Uzivaj u vremenu koje ti je preostalo u Srbiji sa svima koje volis!!

Srecni praznici i da nam se lepo provedes!!Pozdrav!

pa sta cu to mi je i profesionalna mana...jer sam zavrsila turisticku skolu i studiram geografiju sa turizmom...
buduci svetski putnik...moram da znam sve,sda ,kako ,gde...
ponekad samu sebe nerviram zbog toga,ali sta cu...moram da znam...

E Jocke,nemoj nista da se brines oko online kupovine.Koristi sugurne site-ove i budi bez brige,ja cesto kupujem stvari online i vrlo sam zadovoljna,mnoge stvari koje mi trebaju se prodaju u radnjama koje mi mozda nisu blizu ili jednostavno imam ogroman izbor na internetu i mogu da uporedjujem cene i sl.

ima li neki dobar sajt vezan za USa u vezi low-cost putovanja po USA i avio ,vozni i bus karata...

Za letove avionom,hotele i sl. ukucaj zeljenu lokaciju i samo ce ti se vec kasti..
Evo ti par ideja za trazenje povoljnih letova.Nocni letovi i letovi rano ujutru su ti jeftiniji kao i letovi u toku nedelje i van praznice sezone.Naravno i letovi sa presedanjima i sl itd i td itd...

Proveri Yahoo Travel-tu sam kupila kartu par puta sa taksom od samo $5!!Zadnji put kada sam letela na relaciji NYC -SanFr karta me je kostala samo $140!

Vidi ovaj http://www.travelocity.com/
I moj omiljeni koji obuhvata sve site-ove www.sidestep.com

Proveri i site-ove avio kompanije-recimo ja sam sa kompaniom JetBlue letela par puta NYC-SF i povratna me je u sezoni praznika kostala $400 i to non stop let( bez presedanja).

Za letove avionom,hotele i sl. ukucaj zeljenu lokaciju i samo ce ti se vec kasti..
Evo ti par ideja za trazenje povoljnih letova.Nocni letovi i letovi rano ujutru su ti jeftiniji kao i letovi u toku nedelje i van praznice sezone.Naravno i letovi sa presedanjima i sl itd i td itd...

Proveri Yahoo Travel-tu sam kupila kartu par puta sa taksom od samo $5!!Zadnji put kada sam letela na relaciji NYC -SanFr karta me je kostala samo $140!

Vidi ovaj http://www.travelocity.com/
I moj omiljeni koji obuhvata sve site-ove www.sidestep.com

Proveri i site-ove avio kompanije-recimo ja sam sa kompaniom JetBlue letela par puta NYC-SF i povratna me je u sezoni praznika kostala $400 i to non stop let( bez presedanja).

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
CMOOOOOOOOOOOOOOOK

da li sam dobro ukapirala oko ove debitne kartice...malo sam se raspitivala i evo sta sam saznala...
prvo otvoris tekuci racun u banci,ova kartica omogucava korisniku da placa robu i usluge i podize gotovinu na bankomatima i salterima banaka do visine iznosa koji ima na racunu,ukljucujuci i dozvoljeni minus.placeni iznos se relativno brzo skida sa racuna u trenutku kupovine.ova kartica je kao gotov novac,semo umesto gomile novca u novcaniku imate karticu...
planiralm da kad odjem u USa da cim dobijem SSN broj,da otovrim racun u Bank of america...
devojke koje su vec tamo,da li je ovo dobra banka ili koja je druga?

Da to je to sto se racuna tice,mada ti ja nikako ne bih savetovala da ides u taj "dozvoljeni minus".Ja cak ni neznam koliki mi je taj dozvoljeni minus??U svakom slucaju za taj minus znaju da te deknu po dzepu,cinimi se da mi se neko zalio na 20ak dolara dnevno ili tako nesto slicno.

I da,debit i ATM kartica su ti ista stvar.
Ja licno nemam racun u Bank oF America ali mi ta banka deluje isuvise fancy i skupo.Mozda gresim,ali zaista sa tom bankom nemam iskustva i nisam uopste merodavna da dajem misljenje.

Ja sam se odlucila za finu banku koja mi je super,za checking account koji sa njima imam nista ne placam i cekovi su mi dzabe kada god ostanem bez njih.Imaju super usligu i vrlo sam zadovoljna njima,imam online banking...Svidjaju mi se.Banka se zove Washington Mutual .Dok sam zivela na East Coast-u imala sam racun u banci koja se zvala Wachovia i pruzali su isto vro dobru uslugu.Sada su se prosirili i na West Coast itd itd itd.

U svakom slucaju Banki ima milion ali bih se radije odlucila za neku vecu korporaduju nego za neku malu lokalnu bankicu.Neznam zasto ali ulivaju mi poverenje,mada moguce da je to nista vise od cistog marketinga..Vise sam se vodila rasprostranjenoscu banke iskreno,sta cu ako sam na nekoj planini a moje male lokalne bankice nema..al zato ima mog Wasningtona gde god da se okrenem..

moj jedan prijatelj je u USA prsle godine kupovao preko net-a u Walmart u,And1,i nike shopu...mnesto je bilo na snizenju nesto ne...ali ok mu je bilo...
ali volela bih da znam neke sitnice u vezi toga...
mada kad stignem pitacu porodicu..ali ipak zelim da se dobro informisem o svemu...sta cu kad sam u neku ruku perfekcionista sto se tice nekih stvari... hehehehehe

Walmart je OGROMNA korporacija rasprostranjena sirom Amerike.Idi na njivoh site i samo vidi koliku povrsinu Amerike pokrivaju.
Priblizno je slicna korporaciji istog tipa koja se zove Target,ali ja sam licno veci ljubitelj kupovine u Targetu nego u Walmart-u.

Obe ove radnje su super za neke stvari a za neke ne.Recimo ja ne volim nikakvu hranu koja se moze kupiti u ovim radnjama(nista brzo i zamrznuto) ali je zato super kakve stvarcice za recimo kucu mozes da nadjes ili samponcice,kremice i sta vec.Dobre su mi i za kupovinu posteljine,carapa i sl ali sto se recimo neke ozbiljnije garderobe tice nikada je ne kupujem ovde.Ista stvar i sa obucom.Nije da oni imaju losu garderobu vec sam ja jednostavno snob i volim da dam malo vise para za odecu.

Ovde mi je super da kupim recimo majcu koju cu da nosim na posao i da je zamazem ko svinja ili pantalone za svaki dan..isto i neku jaknicu mozes da nadjes i sl. ali kad bih trebala da izadjem uvece nikako se ne bih oblacila ni u jednoj od ovih radnji.

Znaci oba ova mega marketa su super za razne stvari ,a i ne za neke kao sto su meni licno odeca i garderoba.Za odecu i garderobu bih radije isla u radnje kao sto su Gap,Banana Republic ili Old Navy.Inace,nesto sto povezuje ove tri radnje je da su pod istim vlasnistvom samo da se roba u ovim radnjama razlikuje po kvalitetu i jacini marke.
Recimo kao Banana je najbolja,pa Gap pa Old Navy,mada u sustini sve se vrti prema tome
ko koiko moze da plati.Da se razumemo ja nemam puno para tako da sve kupovinice koje obavljam su po nekim snizenjima.

Pitala si me za Amazon.com
Ja obozavam Amazon i tu sam kupila svakavih gluposti za zadnje dve godine,bukvalno od igle do lokomotive.Ali samo kada kupujes preko neta,ne zaboravi jednu stvar -da imas da platis postarinu.Kolika ti je postarina (shipping) ce ti pisati pre nego sto ista porucis,samo ces prvo morati da ukucas svoj zip (postanski ) broj da bi mogli da ti izracunaju kolika ce ti postarina biti.Obicno je do 10ak dolara,zavisi sta ti salju,odakle ti salju i kako ti salju-da li to hoces da ti stigne sto pre,za dan ili dva ili moze izmedju 7 i 10 business dana

Kako mislis da ti kazem neki dobar site za kupovinu?Ima ih koliko hoces.Kazi mi konkretno sta hoces da kupis i ja cu ti naci site za to.

Nego sad mi nesto pade na pamet, jel dozvoljavaju nase host porodice da mi tu dovodimo nekog, mislim verovatno je to kako se dogovoris, ali jeste li vi curice koje ste tamo pozivale nekoga u svoje podrume? :)

Ja sam za svakoga koga sam htela da dovedem morala da pitam pa nikoga nisam ni dovodila.To se mozda vremenom i promenilo ali ja i dalje nisam volela da provodim vreme u kuci uopste niti da ikoga dovodim.Bila mi je jednom ona drugarica sa extra podrumom ali smo ukapirale da nam je mnogo bolje u njenom podrumu pa se kod mene vise nismo ni vracale.

Sve zavisi od porodice-vidis da ona dodje kod mene ja sam morala da pitam,ali sam zato ja kod nje upadala kad god sam htela.I ne samo ja.

ja planiram Time Square..kazu da je zajebano..guzva i to..kao mora da se dodje u 9 ujutro 31. ako mislis da zauzmes neko dobro mesto..ali nema sanse da stojim toliko na jednom mestu tako da cu biti negde u prikrajku..bas zelim da osetim tu atmosferu..
ti??

Times Sq...Zajebano jeste i meni se omaklo da dva puta budem tamo ali nekada u buducnosti idem za sigurno iako znam sta me ceka.
Tacno,ako mislis da zauzmes dobro mesto i vidis kuglu dok se spusta (drug mi rece da je velicine teniske loptice sto me je malo zacudilo?mozda mu se ucinilo?!mozda ne??)moras da budes rano tamo.
Tamo ima JAKO PUNO ljudi koji dodju rano i zauzmu mesta i guzva je velika.Policija te ogradi resetkama i ti provedes ceo dan u malom prostoru stisnut i ako ti se ide van resetaka ti mozes da izadjes iz kruga ali ne i u njega da se vratis.Znaci,bices gladna ako ne poneses nesto i ako ti se piski nema gde da se cucene..
I jos je NYC jako hladan...ali o5,sve ovo iako znam kako izgleda,ne zelim to da propustim nikako..jednog dana cu docekati tu "mukotrpnu" Novu Godinu na Times Sq..

Nova godina bez kaputa i jos ispod palme izgleda interesantno.Imam ja sneg ovde,samo do duse moram da se vozim do snega jedno 2hr....Idem sa mojim dasom na Union Sq. u San Pederisko pa cemo posle u neku birtiju/club da dokusurimo vece.Ma bas me briga uostalom,bitno je da smo zajedno.

Marija a ne rece za frizera, recimo da odem da se osisam, nista ekstra, bez feniranja i lickanja :) koliko bi to bilo?

Licene usluge...pa ovako.Recimo ja za tretman lica placam $75 (ovde je klima suva i moja koza to tesko podnosi pa moram da je lecim) mada ima i tretmana koji su mnogo skuplji.Onda recimo,depilacija pola nogu (nemam pojma za cele nikada to nisam radila jer mi ne treba) kosta me $30 a bikini je sigurno jedno $30 + .

Shishanje placam $35- $45 i idem koj jedne nase i ona shisha bas lepo i tek je pocela svoj posao pa je jeftinija,mada ce se to promeniti kad se malo useta pa ce i ona poskupeti.Inace shishanje je nekih $60ak minimum po drugim mestima.
Nisam bas nesto super zadovoljna time kako Amerikanke shishaju-ovo naravno NIJE PRAVILO ali mi se mnogo vise svidja kako shishaju one koje su u inostranstvu naucile da shishaju pa se ovde zaposlile.Do mesta gde ja radim je frizerski salon u kome radi jedna Iranka ..ta zena shisha ko zmaj!Tako je dobro oshishala koleginicu da smo se svi odusevili!

Ja bih se sada bacila na traganje za salonima koji su se tek otvorili zato sto ce biti jeftiniji dok ne skupe klijentelu.Isto tako bih trazila i manje salone jer mislim da ce biti jeftiniji.

Nego znate cime se mozete baviti ako imate hrabrosti- da se prijavite da budete model u nekom salonu.Imate sve za dzabe to je sigurno,a ovi modeli koje vidjam i ne izgledaju tako lose.

Isto tako ,pogledajte u host porodici da li imaju (a imace sigurno) lokalnu knjizicu za kuponima -mozda ce biti neki kupon sa par dolara off za shishanje.

I najjeftinija varijanta za sisanje se zove Supercuts.
Ovo je korporacija sa salonima sirom USA i kod njih je sisanje $15.Ne ocekuj nista previse,ali bolje nego sa se shisas sama mada KOLIKO PARA TOLIKO I MUZIKE.

Evo linka i za to http://www.supercuts.com/

ti??

Cao Marija:grin:
htela sam da te pitam jesi do sad polozila voznju? A sta se desava dok ne polozis, jel mozes da vozis auto?
pozz

Back