AU pair in USA

e pa devojke evo mene...
testove i polgon sam prosla,ali gradksu voznju pala...uzas...ali necu da se nerviram vec ponovo imam za 14 dana pa cu da polozim,bar se nadam...
pozzz
p.s. hvala svima na podrsci pravi ste...CMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK

Glavu gore bice bolje!!!!!Nikada nisam cula da je iko polozio iz prve,mora malo skolica i da zaradi nesto ;)

drage moje, ja sam vec nekoliko meseci u usa kao au pair, ja ne znam zasto vi hocete da ostanete ovde? ali najozbiljnije, meni je porodica ok, imam i drustvo, al jednostavno proputovala sam celom evropom i videla sta je i provod i luksuz i istorija i jezik jedne zemlje. a usa ne nudi nista od toga, sve je samo sarena laza, nigde istorije, ljudi koji svoj maternji jezik ne pricaju gramaticki ispravno, neiskrenost i plastika svuda, o hrani da ne pricam.
do sada sve ljude koje sam upoznala ovde a da nisu amerikanci svi hoce da ostanu ovde, al sam shvatila i zasto...jer njihov zivot u zemlji iz koje dolaze nije bio lak, a to znaci da bukvalno leba nisu imale da jedu pa im je ovde zato dobro, al sam upoznala i one koje su ovde vise od godinu dana, one koje su uspele da ostanu i znate li kakav je njihov zivot sada? rintace vise od 12 dnevno, nemaju vremena za izlaske, pre svega za sebe, pare koje zarade treba da daju za stan i hranu a verovatno i za kola jer ovde ljudi niko ne hoda...u wc bi isli kolima da mogu, i sve te devojke su mi rekle da bi htele kuci da vide svoju porodicu ali nemaju para za kartu iako rade 12 sati dnevno 7 dana u nedelji. i problem je sto iskren osmeh necete naci:-)
meni je sve to tuzno a vi razmislite pre nego sto odlucite da ostanete, ok je doci i videte ali...verujte mi ja ovde nikada ne bih mogla da budem srecna kao sto sam kuci, sa mojim prijateljima i porodicom.
zar ne mislite da u evropi ma lepsih gradova i priatnijih ljudi nego ovde?

sto se tice au pair programa preporucujem ga kao avanturu, kao mogucnost da se nauci jezik, al ne ocekujete previse, nije bas lako ..naradicete se...45 sati nedeljno nije sitnica:-)
srecno svima koji dolaze uskoro:-)

p.s. ovo prepucavanje sa agencijama, ko je kome platio ili nije...pre svega osoba koja brani doticnu..je stvarno smesna....al ok ja sam se bar nasmejala
Hvala na ovakvom postu jer je moje misljenje identicno!!!!
pitam se to isto svaki dan.....

Hvala na ovakvom postu jer je moje misljenje identicno!!!!
pitam se to isto svaki dan.....

o drustvance...evo ja nikako da vam pisem...cestitam svima...koji su dobili vizu ili polozili za kola...i dobro dosli onima koji su pristigli...zao mi je sto neki bas nemaju srece sa porodicom pa treba da menjaju...al meni bas i ne bi bilo svejedno da idem u porodicu sa single dad i jednim detetom, zvuci ok...al se nikad ne zna....inace znam slucajeve gde je porodica bila malo caknuta...i stalno su menjali aupair ali ih nisu skinuli sa programa...to vam je isto kao sto nas niko ne proverava da li smo zaista cuvale decu...tj. agenicija ne proverava...nego jos kaze...nadji laznu preporuku:-)
to vam je isto :-)

sto se tice amerike JELENA i dalje nisam promenila misljenje ali ovih dana mi se vreme u ca toliko svidja...jer ima oko 30 i nesto stepeni..ovih nasih..i toplo je za plazu...a ja moram da radim:-)

eto to mi se trenutno svidja jer je kod nas kuci hladno i svi mi se zale..pa ajde ja se tesim ovde je barem toplo:-)

pozdrav svima:-)

ej zdrawo svima ...
danas sam umocila ruku u kaku..celu saku u celu kaku..i to bas onako swom snagom..a ova mala devojcica pocela da mi se smeje..a meni me bilo zao...i bilo mi grozno...ne znam zasto sam ovo iznela u javnost..ali eto cisto jedna situacija koja vas moze zadesiti u au pair karijeri...
pozZ

ej zdrawo svima ...
danas sam umocila ruku u kaku..celu saku u celu kaku..i to bas onako swom snagom..a ova mala devojcica pocela da mi se smeje..a meni me bilo zao...i bilo mi grozno...ne znam zasto sam ovo iznela u javnost..ali eto cisto jedna situacija koja vas moze zadesiti u au pair karijeri...
pozZ

Qq,kako ti se to desilo?Fuj to!

ma znam o chemu pricham.. obrnite cifre samo ... znam ja .. mozhda deluje kao da je proshlo .. ali nije .. nisam ja irak ja sam MATRIX ha ha ha ;) zezam se bre ljudi shta vam je ;)

Ma nemoj..ovde si nasao da se zezas kad smo svi mi ovde ozbiljni pogotovo kada raspravljamo o tome kako je kada celu saku zarijes u kaku.Cccc...Jak si mi ti Matrix..pre bih rekla da si neki ..Merix a ne Matrix.:D

Ja sam polozila iz prve! To je bila takva sreca, ej vozim a na ulicama nigde zive duse! Ali to je i jedino sto mi se desilo da je proslo dobro! :D

E pa onda ti svaka cast-ja sam polagala tri puta i treceg puta je i corava koka uspela da ubode zrno..Ne samo da nisam nesto vozila,nego sam jos i panicila jer sam znala koliko mi od toga polaganja zavisi buducnost jer nikako mi se nije vise trecilo vreme u Srbiji.

Eto,sada je i to vec deo proslosti..Inace,danas slavim jubilej -dve godine u Usa..I za razliku od ljudi kojima se ne dopada,i oni na to imaju puno pravo,ja odavde ne idem nikuda..Osim ako me ne izbace :)

o drustvance...evo ja nikako da vam pisem...cestitam svima...koji su dobili vizu ili polozili za kola...i dobro dosli onima koji su pristigli...zao mi je sto neki bas nemaju srece sa porodicom pa treba da menjaju...al meni bas i ne bi bilo svejedno da idem u porodicu sa single dad i jednim detetom, zvuci ok...al se nikad ne zna....inace znam slucajeve gde je porodica bila malo caknuta...i stalno su menjali aupair ali ih nisu skinuli sa programa...to vam je isto kao sto nas niko ne proverava da li smo zaista cuvale decu...tj. agenicija ne proverava...nego jos kaze...nadji laznu preporuku:-)
to vam je isto :-)

sto se tice amerike JELENA i dalje nisam promenila misljenje ali ovih dana mi se vreme u ca toliko svidja...jer ima oko 30 i nesto stepeni..ovih nasih..i toplo je za plazu...a ja moram da radim:-)

eto to mi se trenutno svidja jer je kod nas kuci hladno i svi mi se zale..pa ajde ja se tesim ovde je barem toplo:-)

pozdrav svima:-)

Bas sam mislila danas o tome-koja luda kuca ,sredina novembra je, a ja se sepurim u kratkim rukavima..pre neki dan sam i neke bermudice nosila..Ako je ovde vreme ovako onda mogu misliti vreme sada u San Diego-u covece..wow..Mada njima je extra preko cele godine..

Danas je jako poseban dan za mene! Dobila sam vizu! Ne znam kako sam stigla do kuce!To je bio takav sok ali kada je rekao lepo se provedite, nisam uspela ni hvala da kazem! To je takvo stanje srece, taj prvi momenat! Devojke koje su to prosle, znaju kakva je emocija! I da, naravno da kazem svim novima koji se spremaju i koji ce se naci u ambasadi- opair- Devojke, budite bez brige i nemojte paniciti (kao ja) nema potrebe, prolazite jer ovaj program je zaista prolazan! A sada juris pijanka!!! Pozdrav!

place mi se ...
bila sam u kontaktu sa jednom porodicom iz NJ.I zamolila sam ih da me sacekaju zbog vozackog...
ali sinoc sam im poslala poruku da imam polozila...\
i odbili me.....buaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Danas je jako poseban dan za mene! Dobila sam vizu! Ne znam kako sam stigla do kuce!To je bio takav sok ali kada je rekao lepo se provedite, nisam uspela ni hvala da kazem! To je takvo stanje srece, taj prvi momenat! Devojke koje su to prosle, znaju kakva je emocija! I da, naravno da kazem svim novima koji se spremaju i koji ce se naci u ambasadi- opair- Devojke, budite bez brige i nemojte paniciti (kao ja) nema potrebe, prolazite jer ovaj program je zaista prolazan! A sada juris pijanka!!! Pozdrav!

Cestitam!!! jesi li izabrala porodicu?

da nisam polozila ova moja tastatura i ja gutamo slova i reci hehehehe
Lisa L cestitam od srca

Joco, nemoj da zalis, ko zna kakvi su... Pa nije tebi jos mnogo ostalo, uskoro ces poloziti i ko zna... Mozda u decembru resis sve... Ja sam prosle god. polagala i isto tako je bio fazon da moram zbog ayuse brzo da polozim i uspela sam.Samo se nemoj nervirati! Bice sve ok.Videces!!!

Jesam.Idem u New Jersey.Imaju lepu kucu, bazen i te stvari, deluju ok.Imaju dvoje dece, dva decaka 4 i 5 godina i trebalo bi po ceo dan da ih vozikam po skolama.
PS. Hvala za cestitku! Dokle si ti stigla sa procedurom?

Ja ni aplikaciju jos zavrsila nijesam...trebalo bi da stigne svaki dan,ja i moja best friend smo prijavile i cekamo.cura iz agencije kaze da ako budemo vrijedne sakupicemo svu dokumentaciju za nedjelju dana...onda procedura biranja porodice pa tek onda viza..
Kad putujes?I meni tvoja porodica djeluje ok...nekako,tako bi neko svak pozelio:)..pisi, nemoj da nas zaboravis kad odes jer nama koji tek ulazimo u proces sve je jako bitno;)

Ja ni aplikaciju jos zavrsila nijesam...trebalo bi da stigne svaki dan,ja i moja best friend smo prijavile i cekamo.cura iz agencije kaze da ako budemo vrijedne sakupicemo svu dokumentaciju za nedjelju dana...onda procedura biranja porodice pa tek onda viza..
Kad putujes?I meni tvoja porodica djeluje ok...nekako,tako bi neko svak pozelio:)..pisi, nemoj da nas zaboravis kad odes jer nama koji tek ulazimo u proces sve je jako bitno;)

Ako budes vredna mozes! Ja nisam bila.Ja se prenemazem od 2003, sve mi se ide, pa mi se neide, pa uzmem aplikaciju i popunim ali nepredam,... Definitivno sam donela odluku da cu da idem u avgustu prosle god i verovala ili ne ja sam je tek predala u septembru ove god.Mada imala sam dobar posao godinama pa mi se nije islo a kada me je drugarica cimala kada sam studirala, meni bilo zao da napustim, kao "taman posla pa kako da ne diplomiram"?I nikada nisam radila u stuci i niti cu! I ovo sam predala bukvalno u poslednjem minutu!Sramota! Preko koje agencije ti ides?

Ako budes vredna mozes! Ja nisam bila.Ja se prenemazem od 2003, sve mi se ide, pa mi se neide, pa uzmem aplikaciju i popunim ali nepredam,... Definitivno sam donela odluku da cu da idem u avgustu prosle god i verovala ili ne ja sam je tek predala u septembru ove god.Mada imala sam dobar posao godinama pa mi se nije islo a kada me je drugarica cimala kada sam studirala, meni bilo zao da napustim, kao "taman posla pa kako da ne diplomiram"?I nikada nisam radila u stuci i niti cu! I ovo sam predala bukvalno u poslednjem minutu!Sramota! Preko koje agencije ti ides?

ko zna zasto je to dobro.u svakom slucaju jedno je razdoblje iza tebe (fax),mislim sad kad si diplomirala.ja isto imam dobar posao, pa te sto se tice dileme,cas mi se ide cas mi se ne ide ,u potpunosti razumijem.mada,meni je posao zanatski, propast nece, sad ili za god ili dvije uvjek mogu da nadjem dobro radno mjesto,jer imam iskustvo,znam da radim ,temeljna sam u poslu.
Iskrena da budem, ja, sad za sad bar tako razmisljam, ne bih isla da ostanem vec mi se ide,tako nekako zelim,pa iako zvuci kao kad "lazemo" u ambasadi ali da naucim bolje jezik..probudio se jednostavno neki avanturisticki duh u meni.sem, ako budem imala neku ludu srecu i priliku da radim nesto sto mo je u struci ili makar slicno,da se doskolujem ili se zaljubim pa se udam;)
ja za ove nase prilike ne zivim bas tako lose,eto onako prosjecno.a u sezoni kad radim na moru (moja firma ima Spa center u budvi) kao bubreg u loju8-).imam placen stan,smjestaj sa vodom po citav dan,sto je u bd u sezoni gotovo mission impossibile,hranu sa gostima hotela koji ima 4+ zvjezdice,(ne sa personalom) i platu oko 1000e,nekad vise nekad manje jer se radi na procenat,+baksis koji je vrlo pristojan!.stvarno se i puno radi ali posle posla mogu da koristim sve usluge Spa centra i relaxiram se..

Kad sam u Pg plata je manja, ali je opet pristojna, mogu da placam hranu, komunalije,benzin,kupim sebi
neku sitnicu..(stan ne placam doduse)to bi vec bilo teze..(sem ako je bas periferija)mislim moze se, ako si u fazonu,super, stan mi u centru sve mi je blizu..a frizder zvrlji prazan...
Ja se zapisah,zaboravih sta je pisac htio da kaze.mislim eto razumijem te oko dileme jer je i sam imam.idem preko "wizantiane" i mogu da kazem ako je neko sad u toj fazi biranja agencije da su u potpunosti ok.pozz
p.s-sto si po struci?!

Cestitamo cestitamo cestitamo!!!!!!!!!!lLepo da nam proslavis ovaj divan dogadjaj!!!!!!!!Bravo!!!!

Back