AU pair in USA

Bila sam na razgovoru u Ayusi nisam uspela sve da zavrsim,
ja molim sve koji su isli kod njih na razgovor da se prisete intervjua na engleskom sa njima, rekli su mi da me pitaju nekih 25 pitanja,.
Posto meni engleski nije neka jaca strana, molim vas napisite mi sta su vas tacno pitali...
ima i neki testpsiho u kojem samo zaukruzujes sta ti odgovara...

Hvala puno svima koji mi odgovore!!!!!!!!!!!!!!!

pliko:
Bila sam na razgovoru u Ayusi nisam uspela sve da zavrsim,
ja molim sve koji su isli kod njih na razgovor da se prisete intervjua na engleskom sa njima, rekli su mi da me pitaju nekih 25 pitanja,.
Posto meni engleski nije neka jaca strana, molim vas napisite mi sta su vas tacno pitali...
ima i neki testpsiho u kojem samo zaukruzujes sta ti odgovara...

Hvala puno svima koji mi odgovore!!!!!!!!!!!!!!!
Ti intervjui na Engleskom se sastoje od prostih pitanja,cisto da oni vide da umes da se sporazumes.Tih 25 pitanja mene licno nisu pitali.Ja sam isla par puta na razgovore,a pitanja su bila opsta,tipa-kako provodis svoje slobodno vreme,kada lezes,kada ustajes,ako si zaposlena-kako izgleda tvoj radni dan,da im ispricas sta si radila sa decom koju si cuvala itd.A taj psiho test se sastoji od dosta pitanja.Ukoliko nesto ne razumes,obrati se njima i oni ce ti prevesti.Ne brini nista,ako iole znas da komuniciras na Engleskom nece biti problema!

Irena Bg:
Pa Aleksandra cestitam ti na dobijanju vize,znaci vidimo se na aerodromu !
Reci mi da li si se mozda rapitivala nesto o novim pravilima na aerodromu(i ako neko nesto zna o tome nek nas obavesti),mislim na kolicinu prtljaga koju mozes da poneses i tako to?
Pozdrav
mozes unijeti 2 kofera od 23 kg i rucni prtljag koji smije iznositi do 6 kg i to je to:)

Irena Bg:
Ti intervjui na Engleskom se sastoje od prostih pitanja,cisto da oni vide da umes da se sporazumes.Tih 25 pitanja mene licno nisu pitali.Ja sam isla par puta na razgovore,a pitanja su bila opsta,tipa-kako provodis svoje slobodno vreme,kada lezes,kada ustajes,ako si zaposlena-kako izgleda tvoj radni dan,da im ispricas sta si radila sa decom koju si cuvala itd.A taj psiho test se sastoji od dosta pitanja.Ukoliko nesto ne razumes,obrati se njima i oni ce ti prevesti.Ne brini nista,ako iole znas da komuniciras na Engleskom nece biti problema!

Hvala ti puno Irena, stvarno si divna!!!

Zdravo svima,ja sam dino iz bosne i cuo sam za ovaj program au pair u americi,prvo sam mislio da ne mogu muske osobe,ali sam se raspitao i sazano da mogu,ali nisam razumio sve oko onoga tecaja na kolledgu,jel porodica placa cijeli taj kurs ili i au pair osobe takode snose jedan dio troska , pa bio bih zahvalan svim osobama koji znaju kako to ide da mi odgovore :)

newyork:
Zdravo svima,ja sam dino iz bosne i cuo sam za ovaj program au pair u americi,prvo sam mislio da ne mogu muske osobe,ali sam se raspitao i sazano da mogu,ali nisam razumio sve oko onoga tecaja na kolledgu,jel porodica placa cijeli taj kurs ili i au pair osobe takode snose jedan dio troska , pa bio bih zahvalan svim osobama koji znaju kako to ide da mi odgovore :)

Dino,

porodica ti daje 500 dolara za taj koledz a ti ako hoces vise od toga onda sam placas. ovde jedan kurs na dvogodisnjem koledzu ( 3 kredita ) je 570 dolara za international students...ali ja kad sam bila AuPair isla sam sa mojim AuPair ID-jem i potvrdom da zivim tamo kod counselora na koledzu i on mi je odobrio da placam po istim cenama kao i Amerikanci ( resident fee ) tako da sam taj isti kurs platila 270 dolara, a ostalo sam iskoristila za neki glupavi kurs online kako da radis sa decom...cisto da im ne ostavim nista od tih 500 dolara :twisted:

mima4nyc:
Dino,

porodica ti daje 500 dolara za taj koledz a ti ako hoces vise od toga onda sam placas. ovde jedan kurs na dvogodisnjem koledzu ( 3 kredita ) je 570 dolara za international students...ali ja kad sam bila AuPair isla sam sa mojim AuPair ID-jem i potvrdom da zivim tamo kod counselora na koledzu i on mi je odobrio da placam po istim cenama kao i Amerikanci ( resident fee ) tako da sam taj isti kurs platila 270 dolara, a ostalo sam iskoristila za neki glupavi kurs online kako da radis sa decom...cisto da im ne ostavim nista od tih 500 dolara :twisted:

a što nisi upisal nešto što te interesuje zato što je bilo skuplje...??? koliko ti traje vremenski jedan kretit

newyork:
mima4nyc hvala ti na ovome sto si napisala sad mi je jasnije,a da te pitam u kojem si gradu bila, i koji bi mi grad preporucila da izaberem new york ili los angeles nemogu da se odlucim

Ja nisam bila u Los Andjelesu, ali mogu da ti kazem sta sam cula od drugih - da je tamo samo najveci olos iz Meksika i da je najzagadjeniji grad smogom u Americi ... Ako ces u Californiju idi u San Francisco - to je predivan grad.
Ja samu New Yorku i za njega mogu da ti kazem da je za imigrante najbolji - jer to i jeste grad sa najvise imigranata...imas najvece sanse da nadjes posao posle ako ostanes, jer je ovde najvise ljudi koji ce te zaposliti iako nemas dozvolu za rad. Imas najbolji subway sysstem u USA i ne treba ti auto, cak naprotiv bolje je da koristis subway nego auto, jer je skoro nemoguce parkirati se na Manhattnu, a dok stignes do Menhettna u spicu treba ti i po sat vremena jer je guzva jako velika. Stanovi su skuplji nego u drugim gradovima, ali zato je i standard plata visi nego u drugim gradovima - tako da ti to izadje na isto.
O lepoti grada ne treba ni da pricam...o mogucnostima isto - ima ih bezbroj ako si hrabar i sposoban i istrajan...

pliko:
a što nisi upisal nešto što te interesuje zato što je bilo skuplje...??? koliko ti traje vremenski jedan kretit

Pa nije to tako kao sto ti mislis :-)
Ovde su 99% kurseva po 3 kredita...jedini koji su 4 su oni medicinski kao anatomija, hemija, microbiologija i slicno...
Ja i jesam htela da upisem spanski kao sto i jesam....
Krediti ne idu vremenski jedan po jedan kao sto mislis...nego semsetri su po 12-15 nedelja kako koji koledz, i isto ti traje jedan semestar i kurs od 1 kredita i kurs od 3 kredita i kurs od 4 kredita...razlika je sto ako je 1 kredit imas 1 sat nedeljno predavanja, a ako je 3 kredita imas 3 sata nedeljno predavanja...

Treba racunati i sledece: moja keva ide za medicinu i ona ima casove od 2-3 kredita koji traju po 7-8 sati sedmicno, zbog prakse. Njoj je bilo potrebno samo 23 kredita da zavrsi, ali na kraju provodi vise vremena u skoli nego ja kome je bilo potrebno 68 kredita.

newyork:
imam pitanje za sve au pair osobe koje su bile u new yorku ili su tamo sada da mi kazu kako je voziti po njujorskim ulicama jel zeznuto

Generalno, svugde po New Yorku je jako guzva i trebaju ti veliki zivci...Queens i nije tako strasan, ali Manhattan - zaboravi...ja vozim u Manhattan samo kad moram, a tako i vecina ljudi koje znam, jer kao sto rekoh treba ti vise vremena da stignes nego subwayom jer se obavezno zaglavis na mostu a za parking zaboravi - i po sat sat i po se vrtis u krug da nadjes mesto. Ali najveci uzas su taksisti - lete kroz crveno kao dobar dan, prolaze pored tebe bez ikakve brige d ali ce da te ogrebu ili ne ( nije njihov auto pa ih bas briga ), skrecu bez zmigavaca, a kad se upali zeleno na semaforu za njih to znaci " lezi na sirenu!" ... bez zezanja, cim se upali zeleno odma sviraju onima ispred njih kao daj kreni...a da ne pricam koliko su bezobrazni i ne znaju za prvenstvo prolaza...

68Mustang428CJ:
Treba racunati i sledece: moja keva ide za medicinu i ona ima casove od 2-3 kredita koji traju po 7-8 sati sedmicno, zbog prakse. Njoj je bilo potrebno samo 23 kredita da zavrsi, ali na kraju provodi vise vremena u skoli nego ja kome je bilo potrebno 68 kredita.

Tacno . Zato sam i izdvojila te medicinske...ja sam isto pocela da sti=udiram nutricionizam, pa kad sam posle godinu dana skontala da nema sanse da uskladim predavanja sa poslom , morala sam da s eprebacim na biznis...

Isto.

Moj je privatni college i poprilicno je tezak i skup.

http://en.wikipedia.org/wiki/MSOE

For 2007, MSOE was again among U.S. News & World Report’s Best Colleges and Universities in the country, ranking 9th in the Best Undergraduate Engineering Programs category, among colleges whose highest degree is a bachelor’s or master’s. Also, MSOE’s B.S. in Industrial Engineering degree was ranked 4th among Engineering Specialties in the Industrial/Manufacturing category.[

68Mustang428CJ:
Isto.

Moj je privatni college i poprilicno je tezak i skup.

http://en.wikipedia.org/wiki/MSOE

For 2007, MSOE was again among U.S. News & World Report’s Best Colleges and Universities in the country, ranking 9th in the Best Undergraduate Engineering Programs category, among colleges whose highest degree is a bachelor’s or master’s. Also, MSOE’s B.S. in Industrial Engineering degree was ranked 4th among Engineering Specialties in the Industrial/Manufacturing category.[

svaka cast...ja nemam toliko para pa za sada sam na jeftinom, dok ne sredim papire pa mogu da placam USA cenu za skolarinu - onda idem na Baruch - najbolji biznis koledz u NY

Ni dan danas mi nije jasno kako su me primili. Moje ocene u high school su bile solidne, na ACT testu sam imao 19, dok na technical college sam imao odlicne ocene.

MSOE kosta $25,000 tuition + knjige, laptop ... Ja sam dobio $8,000 schoolarship na osnovu ocena, dobio sam financial aid, uzeo sam $5,000 loan po godini i opet na kraju me izadje nekih $1,500 po semestru (mi imamo 3 semestra u godini).

Ali je bas tezak college. Da sam znao da ce ovako biti nebi isao.

68Mustang428CJ:
Ni dan danas mi nije jasno kako su me primili. Moje ocene u high school su bile solidne, na ACT testu sam imao 19, dok na technical college sam imao odlicne ocene.

MSOE kosta $25,000 tuition + knjige, laptop ... Ja sam dobio $8,000 schoolarship na osnovu ocena, dobio sam financial aid, uzeo sam $5,000 loan po godini i opet na kraju me izadje nekih $1,500 po semestru (mi imamo 3 semestra u godini).

Ali je bas tezak college. Da sam znao da ce ovako biti nebi isao.

Ma to je super kad imas papire i mozes da uzmes loan i da dobijes sschoolarship...ali kad si international student - nema nista - zaboravi, pre je i moglo ali posle septembra 11 nista...sta meni vredi sto sam ja na dean`s list-i i sto sam high honour student kad nemam resident status i nece nista da mi daju...

Back