Florrie
Primećen član
- Poruka
- 667
Pa slazemo se u sustini
Samo si joj ti iznad sugerisala da sad donese potvrdu o zaposlenju, a cura nije zaposlena i konzul to zna.
Svakako da je trebala biti student u najmanjem slucaju (btw, ovaj program je najvise i namenjen za studentice da idu na program i usavrse se jezikom, drugom kulturom itd, kako bi po povratku imale bolja iskustva i nastavile sa faxom a potom i karijerom sto im daje bolji doprinos - ovo konzul uvek pita ''Sta planirate raditi kada zavrsite program i vratite se?''
Ako ona to nije znala da treba biti student ili zaposlena (a trebala je znati jer pise koji se uslovi trebaju ispunjavati da bi usla u program), onda joj je valjda agencija trebala reci. Kako su je uopce prihvatili onda? Ocigledno im je bila ok kandidat. Pa s obzirom da su je prihvatili i lepo je platila program, onda treba i da se angazuju za nju kada nastane problem. Za to agencije valjda i sluze.
Ako si prepusten sam sebi, pa onda mozes i samostalno jel, sto bi placali.
A ja sam s ovim agencijama saradjivala pre 5,6 godina, tada ih je bilo vise i neke su prestale s radom. I ne mislim samo na Srbiju nego exYu prostor.
Samo si joj ti iznad sugerisala da sad donese potvrdu o zaposlenju, a cura nije zaposlena i konzul to zna. Svakako da je trebala biti student u najmanjem slucaju (btw, ovaj program je najvise i namenjen za studentice da idu na program i usavrse se jezikom, drugom kulturom itd, kako bi po povratku imale bolja iskustva i nastavile sa faxom a potom i karijerom sto im daje bolji doprinos - ovo konzul uvek pita ''Sta planirate raditi kada zavrsite program i vratite se?''
Ako ona to nije znala da treba biti student ili zaposlena (a trebala je znati jer pise koji se uslovi trebaju ispunjavati da bi usla u program), onda joj je valjda agencija trebala reci. Kako su je uopce prihvatili onda? Ocigledno im je bila ok kandidat. Pa s obzirom da su je prihvatili i lepo je platila program, onda treba i da se angazuju za nju kada nastane problem. Za to agencije valjda i sluze.
Ako si prepusten sam sebi, pa onda mozes i samostalno jel, sto bi placali.
A ja sam s ovim agencijama saradjivala pre 5,6 godina, tada ih je bilo vise i neke su prestale s radom. I ne mislim samo na Srbiju nego exYu prostor.
.Ja kada sam se raspitivala da se prijavim na program kod Ayusa agencije,bas su mi naglasili da je neophodna jedna od dve varijante,da si student ili potvrda o neplacenom odsustvu.Znam i druge devojke sa kojima sam razgovarala kada sam se raspitivala za program i sve su upoznate sa tim.Uglavnom,mislim da viza kada se aplicira ne predstavlja problem.Iza tebe stoji agencija,americka familija i sam program je vid kulturne razmene odobren od strane Stejt departmenta.Ja sam u procesu apliciranja!!!Jedva cekam da krenem u proces biranja familije 

Puno srece svima u potrazi za porodicom i onima koji cekaju vizu ili su na putu u USA! Moj savet je da se ne brinete oko toga, trazite ovde savete od iskusnih kao sto je Florrie i Jovane B. pa i mene nadam se da vec mogu da pomognem sa dobrim savetima i da slusajte svoje srce, prosto se oseti kad vam neko odgovara! 
Veliki pozz
Pa me zanima da li je svima stizao taj mail za poziv za skype? Pošto sam ja pre čitala da su devojke zvali na telefon iz te agencije u SF, pa reko nisam li ja izuzetak
I da značila bi mi neka korisna informacija šta obično pita ta teta, i toooo? 

Ja sam apsolvent, ostalo mi je još poprilično do kraja, ali se vodim kao apsolvent... Devojka u agenciji mi je rekla da to ne bi trebalo da bude problem za ovaj program, nego su prestali da daju vize apsolventima za program work and travel??? Hm...?
Tako da uskoro ulazim i ja u ceo proces