AU pair in USA

Delfin,
sad sam u kontaktu sa nekom porodicom iz CHI, IL. Dobri su, videcemo. Ja bih sto blize NY, jer znas ti koliko je avio karta iz SF do NY??? :D :D :D gde ti planiras da ides? izvini, mozda si napisala, ne mogu sada da se setim, sve sam iscitala. :) ja bih da imam neko drustvo da mogu uvece da izadjem, jer veruj mi, ja sam cuvala decu i znam da posle celog dana s njima, potrebno ti je da prosetas napolju i izluftiras glavu od svega!!! Ako bih morala sama da setam, tacno bih izludela! Ali, naravno da bi bilo super kada bih isla sa nekom od vas, pa da budemo blizu i da mozemo da se druzimo. Daleko od kuce, vazno ti je da imas svoje drustvo, veruj mi. Bila sam tamo. :) Pisi mi sta se s tobom i sa ostalim devojkama s kojima si u kontaktu. :heart:
Pa mi idemo sutra do agencije da se raspitamo oko svega..pa nakon toga da se zabavljamo oko aplikacije,ali cemo obavestavati ovde sve kako stvari stoje ;) Trebalo bi da se pocetkom jula prijavimo na program ,jedna devojka odavde i ja..Pa ne znam da li cu navoditi drzave,mislim da necu...da bi ostavila prostor za vecu potraznju :))) Pa da ,tako mu to dodje,ali kad me budu kontaktirali onda cu razmisljati kako i sta..pa cu se i sa vama svima dogovarati ovde,tu smo da pomognemo jedna drugoj..Napravicemo pravi izbor u to sam sigurna ,imamo dovoljno vremena da biramo ;) e ja nemam pojma sta su ti te skracenice,mozda sramota,ali sta da radim..:))) Ajd sad ponovo,odakle su porodice,ali bez skracenica :PP

Delfin,
sad sam u kontaktu sa nekom porodicom iz CHI, IL. Dobri su, videcemo. Ja bih sto blize NY, jer znas ti koliko je avio karta iz SF do NY??? :D :D :D gde ti planiras da ides? izvini, mozda si napisala, ne mogu sada da se setim, sve sam iscitala. :) ja bih da imam neko drustvo da mogu uvece da izadjem, jer veruj mi, ja sam cuvala decu i znam da posle celog dana s njima, potrebno ti je da prosetas napolju i izluftiras glavu od svega!!! Ako bih morala sama da setam, tacno bih izludela! Ali, naravno da bi bilo super kada bih isla sa nekom od vas, pa da budemo blizu i da mozemo da se druzimo. Daleko od kuce, vazno ti je da imas svoje drustvo, veruj mi. Bila sam tamo. :) Pisi mi sta se s tobom i sa ostalim devojkama s kojima si u kontaktu. :heart:

Zenska a kada si ti navela da putujes??? I koliko je karta od Njujorka do SF,e te stvari nemam pojma ..pa nam otkrij ;)

Cao cveticu :)) Pa meni je ostao samo diplomski,ali cu ja gledati to ipak da ocistim pre nego sto odem..da skinem taj teret sa sebe...U ponedeljak cemo otici do agencije dve devojke odavde sa foruma i ja,raspitacemo se sve..pa prenosimo i vama ovde kako stoje stvari..A ako si iz Beograda,i ako si slobodna u ponedeljak,mozes i sa nama..samo se javi ;)

Nisam videla na vreme poruku, ucim za neke ispite pa sam sve u tome. :) Nego, ja sam danas svratila u agenciju Prestigeeducation, tu su blizu u Svetog Save i devojka mi je rekla manje-vise sve sto smo i ovde procitale i cule. Bitno je da nemamo napunjenih 27 godina, a ostalo kako se snadjemo. :) Ne znam jel neko cuo za ovu agenciju? Kod njih program kosta 29000 RSD. Ako bismo uspele da idemo negde u isto vreme, to bi bilo super.
Jeste libili na razgovoru?

:D :D :D nema veze, sorry! Porodica je iz Cikaga, drzava Ilinois. Karta od SF do NY je oko 700-800$, najjeftinija, ako kupis 3-4 ned unapred! :( :( Ipak je to drugi kraj zemlje. Ja sam navela da sam slobodna od juna, ali me sad stalno pomeraju, posto se nisam mecovala, jer sto ti se vise blizi datum od kada si slobodna sve te vise por kontaktiraju, nece oni da te cekaju mnogo. :) Mada s obzirom da nam je plata 800$ mozda je i bolje da budem dalje od NY da ne trosim pare. :D To je mizerija za Ameriku. Moje ime na skype-u je sanja_mitrovic_21, pa nek me dodaju devojke. Za flower2: Prestige education je vrh agencija, znam drustvo koji su isli na Work and Travel preko njih i sve su ispostovali! Sve je bilo kako su rekli! Od prvog do poslednjeg minuta. A znate koliko agencija muva sa tim programom studente, prevare, ne ispostuju sve sto su studenti platili, sakriju neke vazne informacije... Oni nisu takvi. ja bih isla preko njih, samo je meni problem bio sto su samo u BG, nema ih u NS.

:D :D :D nema veze, sorry! Za flower2: Prestige education je vrh agencija, znam drustvo koji su isli na Work and Travel preko njih i sve su ispostovali! Sve je bilo kako su rekli! Od prvog do poslednjeg minuta. A znate koliko agencija muva sa tim programom studente, prevare, ne ispostuju sve sto su studenti platili, sakriju neke vazne informacije... Oni nisu takvi. ja bih isla preko njih, samo je meni problem bio sto su samo u BG, nema ih u NS.

E ok, rekoh da imam bar nesto o njima. :) Pretpostavljam da ima dosta prevaranata pa zato i pitam. Isla bih u svakom slucaju sa agencijom sa kojom ide ostatak devojaka. :) Ne bih sama. :)
Nego, kakve ste sa decom? :)

S ozbirom da imam Visoku skolu za vaspitacice, racunam da sam dobra... E sad kakva su americka deca to ne bih znala :)) a ti? Ja kad bih birala godine dece ne bih znala sta da izaberem. Sta ti mislis? Dobro se snalazim sa predskolskom decom, ali bih mozda vise uzela ove sto idu u skolu, kao ispratim ih u skolu, i odmaram :zcepanje: hahahaah

E ok, rekoh da imam bar nesto o njima. :) Pretpostavljam da ima dosta prevaranata pa zato i pitam. Isla bih u svakom slucaju sa agencijom sa kojom ide ostatak devojaka. :) Ne bih sama. :)
Nego, kakve ste sa decom? :)
U prvi mah kad procitah za tu agenciju,posumnjala sam da je neka prevara u pitanju..Nekako ne bih smela bas ici preko nekih agencija za koje nisam cula,ali evo devojka kaze da su okej..Mada opet,ne bih se upustala ja to..Jedine agencije koje su se pokazale odlicne kada je ovaj program u pitanju ,to su Ayusa,i Wizantianna..Nas je nekoliko zainteresovano za septembar-oktobar,i sve idemo preko Ayuse..Ne znam,razmisli dobro i proveri,kako ne bi bilo posle svasta..

:D :D :D nema veze, sorry! Porodica je iz Cikaga, drzava Ilinois. Karta od SF do NY je oko 700-800$, najjeftinija, ako kupis 3-4 ned unapred! :( :( Ipak je to drugi kraj zemlje. Ja sam navela da sam slobodna od juna, ali me sad stalno pomeraju, posto se nisam mecovala, jer sto ti se vise blizi datum od kada si slobodna sve te vise por kontaktiraju, nece oni da te cekaju mnogo. :) Mada s obzirom da nam je plata 800$ mozda je i bolje da budem dalje od NY da ne trosim pare. :D To je mizerija za Ameriku. Moje ime na skype-u je sanja_mitrovic_21, pa nek me dodaju devojke. Za flower2: Prestige education je vrh agencija, znam drustvo koji su isli na Work and Travel preko njih i sve su ispostovali! Sve je bilo kako su rekli! Od prvog do poslednjeg minuta. A znate koliko agencija muva sa tim programom studente, prevare, ne ispostuju sve sto su studenti platili, sakriju neke vazne informacije... Oni nisu takvi. ja bih isla preko njih, samo je meni problem bio sto su samo u BG, nema ih u NS.
Cuj karta koliko je ***.hahahahhahahahha pa ja celu platu da dam samo na avion :DDDDD Onda da bezimo od San Franciska i te obale ;)) Pa ja ako navedem oktobar,mene ce tek u septembru kontaktirati,tako mu dodje..;) Ma neka kontaktiraju kad god oce,ne tangira me to uopste,nego samo neka budu normalni bar ;) A cek Timon,jel si se ti odlucila za porodicu,ili jos biras?

Pa ja sam cuvala nekog klinca, ali kratko...Ali sam se organizovala da uzmem neke potvrde i da volontoram negde, cekam da mi to potvrde. :) Ne bih da idem, a da ne znam mnogo sa decom. A uzrast mi stvarno nije bitan, bitno mi je da nekako budem u bilo kom delu Kalifornije. Ne bih samo to navodila, ali za time bih tragala. Ja cu odmah posle ispita da krenem da se spremam, znaci neki kraj jula i avgust, pa kada krenem. :)
Jel bio neko do Ayusa-e da pita za neke informacije?

Pa, to ti kazem! :D :D :D to sto cemo mi dobijati je malo za normalan zivot tamo, ali obzirom da mi necemo placati hranu i stan dovoljno je za nas. Za neka putovanja... ne bas velika i luksuzna. :) Tako da mi je bitno da imam tih 200$ negde da potrosim s nekim. :) Dobro, ne bas sve! :D :D Nisam se jos odlucila, cekam da vidim sta ce biti sa ovima iz Cikaga.

Za Ivu:
Kartu ti placa agencija AU PAIR CARE(Ayusa je njihov saradnik za Srbiju) cije je sediste u San Francisku, i dobijas kartu do tamo (do mesta gde ces biti) i kartu do Bg-a kad ti istekne ugovor. Sto se tice doceka tamo, ako odaberes Ayusu onda ce te cekati njihov predstavnik na aerodromu koji ce te sprovesti na obuku, a ako ides preko neke druge onda moras sama da se snadjes da dodjes do hotela gde se vrsi obuka.
Kad je osiguranje u pitanju, to je sve u sklopu programa i ukljucuje sve sem ginekologa, oftalmologa i zubara jer je to tamo papreno. Pozdrav :)

Hvala Micika, a reci mi samo jel placamo svih 500 i nesto dolara kad se prijavimo, ili to moze na rate? :bye:
Za Ivu:
Kartu ti placa agencija AU PAIR CARE(Ayusa je njihov saradnik za Srbiju) cije je sediste u San Francisku, i dobijas kartu do tamo (do mesta gde ces biti) i kartu do Bg-a kad ti istekne ugovor. Sto se tice doceka tamo, ako odaberes Ayusu onda ce te cekati njihov predstavnik na aerodromu koji ce te sprovesti na obuku, a ako ides preko neke druge onda moras sama da se snadjes da dodjes do hotela gde se vrsi obuka.
Kad je osiguranje u pitanju, to je sve u sklopu programa i ukljucuje sve sem ginekologa, oftalmologa i zubara jer je to tamo papreno. Pozdrav :)

Mislim da se placa odjednom jer ti oni daju uputstvo da otvoris devizni racun u Komercijalnoj banci da mozes da platis program, ali ti svakako pitaj o uslovima ;) Za sociva isto ne znam, i to ces morati da ispitas. Hmm, cigarete... To je komplikovano.. Ameri su uglavnom nepusaci i protive se tome, opet zavisi u kakvu porodicu odes i da li neko od njih pusi; a ti u aplikaciji imas da navedes da li si pusac ili nepusac, mislim da su im cigare isto preskupe kao i vecina stvari (imajuci u vidu nasu platu). Ako jesi pusac, bolje to i navedi jer u slucaju da napises da nisi, a da te uhvate sa cigaretom mozes da budes iskljucena sa programa i vracena kuci, sto znaci da: placas sama kartu za povratak, pozdravis se sa vizom i mogucnoscu da odes ponovo u skorije vreme u Ameriku.. Tako nam je rekla bar ova devojka iz Ayuse ;)
Ne znam sta da ti kazem, dosta odricanja treba za sve ovo, valjda ce se isplatiti ;)

Back