AU pair in USA

Ok,hvala ti..:-)..iskreno,ja sam najvise bila zabrinuta zbog vize,da ce me teze mozda pustiti jer imam jednu odbijenicu..Popricacu jos sa agencijom,da vidim sta jos oni imaju da mi kazu..Nije mi problem sacekati par meseci,samo ako mogu dobiti vizu..ne znam bas sam tim istraumirana,jer sam imala to lose iskustvo..:-)
A i decko mi je tamo,pa onda imam jos veci motiv da odem...:-)

Dosta toga sam se informisala preko foruma..ali nigde nisam procitala koliko kosta ovaj program ,preko agencije Ayusa?? Pa ako neko odgovori,bila bih mu zahvalna..;) Ja sam jedna od zainteresovanih,i isla bih u oktobru-novembru,pa ako ima jos takvih neka se jave..

Evo mene opet :) Na pocetku da kazem da povlacim sve sto sam prethodno rekla. Meni se desilo da sam bas imala na pocetku lose iskustvo. Porodica skoro nista nije ispostovala od dogovorenog, otisla sam na re-match posle 7 dana, agencija mi nije pruzila nikakvu podrsku cak vise su mi odmogli nego pomogli. Ali na moju srecu nasla sam novu porodicu koja je za razliku od prethodne normalna i sve sto su rekli ispostovali su. Nadam se da ce sa ovom porodicom sve biti u redu.
Devojke pazljivo birajte porodicu, sve se porodice smeskaju preko skajpa, obecavaju kule i gradove, a kad dodjes vamo samo se naroguse i pocnu da iskoriscavaju jer znaju da nemas nikoga, da nemas podrsku,da ako napustis porodicu moras da napustis Ameriku. Agencija ce skorou vek biti na stani porodice jer porodica placa agenci svakog meseca 650 dolara. Verovali ili ne, mi radimo a dobijemo 800 dolara mesecno, a agencija ne mrdne ni prstom i dobije 650 dolara. Tako kad god je neki nesporazum oni staju na stranu porodice. U kontaktu sam sa dosta devojaka koje su isto Au pair, samo par njih ima porodice koje su ispostovale sto su rekle preko skajpa. Ako imate neki los predosecaj tokom interviuja nemojte pristajati da odete kod te porodice. Ja sam bas se razocarala u porodice i u agenciju, mislim na agenciju u Americi,agencija u Srbiji u mom slucaju Ayusa je maksimalno korketna ali kada dodjes u Ameriku, oni vise nemaju nadleznos i onda si u rukama Americke agencije koja ne daje ni 5 para za tebe.
Jos jednom kazem pazljivo birajte porodicu, pitajte sve, neka pitanja postaviti i 2-3 puta da vidite da li svaki put daju isti odgovor.
Necu da bude da plasim ili odvracam ljude od ovog program samo ne zelim da se nikome desi pocetak kao meni.
Doci u Ameriku i biti ovde jedan mesec je veliko iskustvo a tek godinu dana da ne pricam. Ja sam za prvih mesec dana obisla Njujork, Vasington i Filadelfiju sto iz Srbije nikad sebi ne bih mogla da priustim a tek planiram da putujem kao sto rekoh to sam obisla za prvih mesec dana boravka, imam jos 11 meseci. Sad se nadam da ce mi i dalje biti dobro u novoj porodici.
Neko je pitao koliko kosta program preko Ayuse, program kosta 585 dolara + oko 900din provizija + 150 dolara za vizu. Mene su ubile razike u kursevima jer sam morala da prodajem evre pa da kupujem dolare tako da me je sve ukupno progam i viza sa svim provizijama izaslo 620 evra. Ako niste iz Beograd kao ja onda na to dodajte jos 50 evra jer ce te morati bar 2 puta da odete do Beograda,prvi put da predate papire a drugi put za razgovor za vizu, kao i to da treba treci put doci do aerodroma sto opet kosta ako niste is Beograda. Sa sobom treba poneti bar 200 evra, nikad se ne zna sta moze da se deci u Americi.
Kad se sve sabere ispadne do 1000 evra,bar je mene toliko kostalo. Ako se nadje normalna porodica, kojoj stvarno treba neko da pomogne oko dece a ne kucna pomocnica, da ceo dan cisti i kuva onda se stvarno isplati, jer posle mesec i po te pare se zarade.
Ja sam se bas raspisala, nadam se da ce ovoliko pisanje nekome pomoci.

Poslednja izmena:
Cao drugari, nova sam na forumu,treba sledece nedelje da nosim dokumentaciju u Ayusu,spominjli su mi neki intervju i psiho test,jel zna neko nesto o tome?Unapred zahvalana!
Intervju je bezazlen skroz, malo pitanja o tebi da vide kako govoris engleski :) Psiho test takodjer, pitanja su npr. kako reagujes kada su deca agresivna, ljuta, ne slusaju te itd...ova pitanja ce ti verovatno i porodice postavljati :)
Sa srecom :)

Poslednja izmena:
Pisite i ostali..ko je skoro otisao ,kako vam je..Ja planiram da idem oktobar-novembar..a aplikaciju bih predala u julu-avgustu,mislim da nema potrebe ranije predavati..Jeli ko zainteresovan jos za taj period ???
Ima forumasica debosam (pogledaj prethodnu stranicu) - tu ste negdje sa planom polaska :)
Gledaj da predas barem u julu, nece ti nista nastetiti, cak sta vise - sto pre se prijavis, imas vise izbora i vremena za bolje odluke ;)

Zdravo svima, ja sam nova ovde i planiram da se prijavim do kraja juna, nadam se da cu se poklopiti sa nekim odavde. Dajte neki savet za odabir grada :)
Znas kako Micika,zavisi sta tebi licno odgovara...Na primer ,ja ne bih mogla ziveti negde po selima,jer ti treba po dva sata stici do grada,pritom AKO IMAS AUTO,zato najbolje konkurisati ranije i pasce nam valjda ono sto smo navele u aplikaciji..Ja cu navesti Njujork,Vasington,Cikago..Samo sto je najgore vreme kad budemo isle, bice zima,a tamo zimi zna da bude bas zajebano...brrrrr...a ja sam jos zamogrozljiva..:( Pa sam razmisljala da odem na Floridu na primer dva-tri meseca pa da se prebacim,na neka od ovih navedenih mesta..ne znam,jos uvek se razmisljam i razmisljam i razmisljam...valjda cu doneti pravu odluku..:)

Ja cu navesti Njujork,Vasington,Cikago..Samo sto je najgore vreme kad budemo isle, bice zima,a tamo zimi zna da bude bas zajebano...brrrrr...a ja sam jos zamogrozljiva..:( Pa sam razmisljala da odem na Floridu na primer dva-tri meseca pa da se prebacim,na neka od ovih navedenih mesta..ne znam,jos uvek se razmisljam i razmisljam i razmisljam...valjda cu doneti pravu odluku..:)
Gle, ja bih ti preporucila da ne navodis specificna mesta jer time sebi skracujes odabir javljanja porodica, a neki su cudni pa pomisle da dolazis zbog provoda, a ne zbog posla :mrgreen: Bolje ti je da se svi javljaju i onda izaberes sto zelis, uzimajuci sve u obzir :)
Slazem se da je bolje izabrati veci grad, nego neko udaljeno mesto :ok:
U Cikagu je hladno, zima je uzasna :mrgreen: Florida ubija od sparine, bukvalno disati ne mozes :mrgreen: Vasington i Njujork moze :super: Gledaj Californiju - to je najbolje ;)

Gle, ja bih ti preporucila da ne navodis specificna mesta jer time sebi skracujes odabir javljanja porodica, a neki su cudni pa pomisle da dolazis zbog provoda, a ne zbog posla :mrgreen: Bolje ti je da se svi javljaju i onda izaberes sto zelis, uzimajuci sve u obzir :)
Slazem se da je bolje izabrati veci grad, nego neko udaljeno mesto :ok:
U Cikagu je hladno, zima je uzasna :mrgreen: Florida ubija od sparine, bukvalno disati ne mozes :mrgreen: Vasington i Njujork moze :super: Gledaj Californiju - to je najbolje ;)
I to sam isto razmisljala,da li da navodim uopste mesta,jer ce opcija biti suzena onda,i mozda ce me gledati kao vanzemaljca :)) Ali s druge strane gledam ranije cu se prijaviti na primer,pa valjda ce neko upasti od navedenih mesta..Ali okej,svaki savet znaci,imacu to u vidu..i hvala Florrie ;) Ne znam vise sta bih pitala..Pa ja se na ovo spremala psihicki vec 5 meseci ,pa valjda sam se bar malo ,,spremila'' :)))) Ali sve vise sto se blizi taj period,ufff...verujem da nece biti svejedno..

Sretno delfinice :zag: Bice to sve u redu, pozitivna nervoza i zbrka...tu sam ako sta zatreba :)
Ah da,mene zanima taj engleski kakav je na intervjuu u agenciji i ambasadi...Ako mi verujes,mislim da se toga najvise plasim...Posle treba komunicirati sa porodicama,uff...ostalo me nista ne brine,oslanjam se na svoju snalazljivost,koja me nijedanput nije izdala do sada :))) Ali taj engleski ,uh uh uh...Docaraj nam nesto,za sve nas koji imaju isti problem??? ;)

Ah da,mene zanima taj engleski kakav je na intervjuu u agenciji i ambasadi...Ako mi verujes,mislim da se toga najvise plasim...Posle treba komunicirati sa porodicama,uff...ostalo me nista ne brine,oslanjam se na svoju snalazljivost,koja me nijedanput nije izdala do sada :))) Ali taj engleski ,uh uh uh...Docaraj nam nesto,za sve nas koji imaju isti problem??? ;)

Svi smo se plasili oko toga :lol: a na kraju kada sve to prodjes, bude ti presmesno oko cega si brinuo :lol:
Uglavnom, sve tri komunikacije: agencija, porodica i intervju - se vrti oko istih pitanja, tako da ces skoro sve isto pricati i ponavljati. A vezano je za tebe i ono sto si zapravo ispunila u aplikaciji. Znaci, pitanja su: Sta radis u slobodno vreme, kakve hobije imas, u kojem gradu zivis, iskustvo u radu sa decom, imas li prijatelje, kakvi su ti planovi za buducnost, ako studiras - pitaju koji studij, koliko ti je jos ostalo, sta planiras posle studija, jesi li nostalgicna i jesi kada gde putovala i bila odsutna od kuce, koga imas od porodice i s kim zivis, sta planiras posle ovog programa (ovo pitanje ce te sigurno pitati)....to su glavna pitanja oko cega se sve vrti.
Budi ljubazna, precizna i uverljiva sa odgovorima, pogotovo u ambasadi. Sa porodicom slobodno budi opustena, ali pored vedrog duha ostavljaj dojam da si brizna i odgovorna jer razmisljaj na njihov nacin, tj. da ti ostavljaju svoju decu na poverenje da brines o njima :)

Ajd kad dodje do toga, pa cu ti jos detaljnije pisati upute ako bude potrebno, jer sada svakako imas tu mac informejsn :mrgreen:

Back