Evo mene opet

Na pocetku da kazem da povlacim sve sto sam prethodno rekla. Meni se desilo da sam bas imala na pocetku lose iskustvo. Porodica skoro nista nije ispostovala od dogovorenog, otisla sam na re-match posle 7 dana, agencija mi nije pruzila nikakvu podrsku cak vise su mi odmogli nego pomogli. Ali na moju srecu nasla sam novu porodicu koja je za razliku od prethodne normalna i sve sto su rekli ispostovali su. Nadam se da ce sa ovom porodicom sve biti u redu.
Devojke pazljivo birajte porodicu, sve se porodice smeskaju preko skajpa, obecavaju kule i gradove, a kad dodjes vamo samo se naroguse i pocnu da iskoriscavaju jer znaju da nemas nikoga, da nemas podrsku,da ako napustis porodicu moras da napustis Ameriku. Agencija ce skorou vek biti na stani porodice jer porodica placa agenci svakog meseca 650 dolara. Verovali ili ne, mi radimo a dobijemo 800 dolara mesecno, a agencija ne mrdne ni prstom i dobije 650 dolara. Tako kad god je neki nesporazum oni staju na stranu porodice. U kontaktu sam sa dosta devojaka koje su isto Au pair, samo par njih ima porodice koje su ispostovale sto su rekle preko skajpa. Ako imate neki los predosecaj tokom interviuja nemojte pristajati da odete kod te porodice. Ja sam bas se razocarala u porodice i u agenciju, mislim na agenciju u Americi,agencija u Srbiji u mom slucaju Ayusa je maksimalno korketna ali kada dodjes u Ameriku, oni vise nemaju nadleznos i onda si u rukama Americke agencije koja ne daje ni 5 para za tebe.
Jos jednom kazem pazljivo birajte porodicu, pitajte sve, neka pitanja postaviti i 2-3 puta da vidite da li svaki put daju isti odgovor.
Necu da bude da plasim ili odvracam ljude od ovog program samo ne zelim da se nikome desi pocetak kao meni.
Doci u Ameriku i biti ovde jedan mesec je veliko iskustvo a tek godinu dana da ne pricam. Ja sam za prvih mesec dana obisla Njujork, Vasington i Filadelfiju sto iz Srbije nikad sebi ne bih mogla da priustim a tek planiram da putujem kao sto rekoh to sam obisla za prvih mesec dana boravka, imam jos 11 meseci. Sad se nadam da ce mi i dalje biti dobro u novoj porodici.
Neko je pitao koliko kosta program preko Ayuse, program kosta 585 dolara + oko 900din provizija + 150 dolara za vizu. Mene su ubile razike u kursevima jer sam morala da prodajem evre pa da kupujem dolare tako da me je sve ukupno progam i viza sa svim provizijama izaslo 620 evra. Ako niste iz Beograd kao ja onda na to dodajte jos 50 evra jer ce te morati bar 2 puta da odete do Beograda,prvi put da predate papire a drugi put za razgovor za vizu, kao i to da treba treci put doci do aerodroma sto opet kosta ako niste is Beograda. Sa sobom treba poneti bar 200 evra, nikad se ne zna sta moze da se deci u Americi.
Kad se sve sabere ispadne do 1000 evra,bar je mene toliko kostalo. Ako se nadje normalna porodica, kojoj stvarno treba neko da pomogne oko dece a ne kucna pomocnica, da ceo dan cisti i kuva onda se stvarno isplati, jer posle mesec i po te pare se zarade.
Ja sam se bas raspisala, nadam se da ce ovoliko pisanje nekome pomoci.