AU pair in USA

Prvi ko ode, mora da pise. Ja sam se upoznala sa jednom devojkom koja je bila Au Pair i sareno je iskustvo, nije lako, dosta se radi, menjala je prvu porodicu jer su bili dosta strogi i malo su vise ocekivali nego sto je ona smatrala da treba da pruzi tipa da skuva nesto (sto po meni nije strasno). Druga porodica je bila puno bolja i cak je uspevala da radi za neke njihove komsije i da uzme ekstra kintu.Morate da birate pazljivo i da date sebi vremena, ne zalecite se zato sto je neko u San Francisku!!!

Zdravo svima! Prijavila sam se za Au Pair i našla porodicu, koja mi za sad izgleda odlicno ali dok ih ne upoznam i lično ništa nije sigurno. Nadam se da će biti sve kako smo se dogovorili ali to se nikad ne zna. Čitajući poruke po forumu videla sam da neke devojke spominju da na koledzima imaju kursevi engleskog jezika koji su za strance besplatni, zanima me da li neko ima iskustvo sa takvim kursevima kao i to kako u opšte izgleda taj kurs koji mi kao Au Pair treba da pohadjamo na njihovim koledzima? Ako je neko raspolozen da podeli iskustvo bila bih mu veoma zahvalna :-)

Zdravo svima! Prijavila sam se za Au Pair i našla porodicu, koja mi za sad izgleda odlicno ali dok ih ne upoznam i lično ništa nije sigurno. Nadam se da će biti sve kako smo se dogovorili ali to se nikad ne zna. Čitajući poruke po forumu videla sam da neke devojke spominju da na koledzima imaju kursevi engleskog jezika koji su za strance besplatni, zanima me da li neko ima iskustvo sa takvim kursevima kao i to kako u opšte izgleda taj kurs koji mi kao Au Pair treba da pohadjamo na njihovim koledzima? Ako je neko raspolozen da podeli iskustvo bila bih mu veoma zahvalna :-)

Nisam sigurna da sam te skontala sta pitas, ali kao au pair ces ici na casove engleskog ( mislim da mozes izabrati jos nesto uz to) koje ti placa host porodica, nista specijalno kurs ko kurs :) Zar ti nije agencija nista objasnila u vezi toga?
Sretno ti, nadam se da si nasla divnu porodicu...kada letis? :)

Nisam sigurna da sam te skontala sta pitas, ali kao au pair ces ici na casove engleskog ( mislim da mozes izabrati jos nesto uz to) koje ti placa host porodica, nista specijalno kurs ko kurs :) Zar ti nije agencija nista objasnila u vezi toga?
Sretno ti, nadam se da si nasla divnu porodicu...kada letis? :)

U agenciji su mi rekli sa ću pohađati kurs u vrednosti do 500$ po mom izboru u trajanju od 6 kredita i to je to. Mada sam čula da su kod njih na koledžima kursevi uglavnom od 3 kredita pa da moraš dva kursa da slušaš da bi ostvarila tih 6 ali to onda prelazi preko 500$ pa me zanimalo kakva su iskustva u vezi tih kurseva, koliko ima istine u tome i da li je tačno to stranci mogu besplatno da slušaju engleski?
Ovo što si mi rekla da ću kao au pair ići na časove engleskog, jel to u okviru tog kursa što na host porodica plaća ili je to nešto posebno?
Putujem 16. aprila. Za sad mi se porodica čini super ali videćemo :)

a kad si se prijavila i koliko ti je vremena trebalo? ja se sve bojim da cu da prihvatim prve koji me kontaktiraju zbog straha da ce mozda da budu jedini :confused:

Početkom novembra sam se prijavila, bilo mi je potrebno desetak dana da skupim sve što je potrebno od dokumenata, napravim video i pripremim slike. Onda sam čekala dvadesetak dana da agencija (Ayusa) to obradi i da me uključe u program. Prvih mesec dana mi se niko od porodica nije javio, a onda su mi se istog dana javile dve porodice. Devojka koja je ušla u program kad i ja, odmah je počela da dobija ponude od porodica i ona se za tih prvih mesec dana čula sa 3-4 porodice, kasnije se odlučila za jednu dok sam ja još uvek čekla. Tako da nema pravila. Ako si u mogućnosti prijavi se što pre kako bi imala više vremena da biraš porodicu :) Kad se prijaviš, ako ti se na početku niko ne javi kao meni, nemoj da brineš i nemoj da prihvataš prvu porodicu ako ti ne odgovara. Ipak treba sa njima da živiš godinu dana, bolje da sačekaš i nađeš porodicu koja ti odgovara nego da izabereš bilo kakvu pa kad odeš u Ameriku, provedeš mesec dana sa njima i shvatiš da nećeš izdrzati više tražiš novu porodicu. Mnogo je lakše birati tj. tražiti porodicu od kuće nego kad odeš tamo.

Početkom novembra sam se prijavila, bilo mi je potrebno desetak dana da skupim sve što je potrebno od dokumenata, napravim video i pripremim slike. Onda sam čekala dvadesetak dana da agencija (Ayusa) to obradi i da me uključe u program. Prvih mesec dana mi se niko od porodica nije javio, a onda su mi se istog dana javile dve porodice. Devojka koja je ušla u program kad i ja, odmah je počela da dobija ponude od porodica i ona se za tih prvih mesec dana čula sa 3-4 porodice, kasnije se odlučila za jednu dok sam ja još uvek čekla. Tako da nema pravila. Ako si u mogućnosti prijavi se što pre kako bi imala više vremena da biraš porodicu :) Kad se prijaviš, ako ti se na početku niko ne javi kao meni, nemoj da brineš i nemoj da prihvataš prvu porodicu ako ti ne odgovara. Ipak treba sa njima da živiš godinu dana, bolje da sačekaš i nađeš porodicu koja ti odgovara nego da izabereš bilo kakvu pa kad odeš u Ameriku, provedeš mesec dana sa njima i shvatiš da nećeš izdrzati više tražiš novu porodicu. Mnogo je lakše birati tj. tražiti porodicu od kuće nego kad odeš tamo.
eee, temeljan odgovor, volim to :)
pa.. prijavicu se u aprilu, ako i ne nadjem do avgusta porodicu, naci cu valjda do septembra, oktobra, kad god..samo da odem.

Pozdrav svima!
I ja sam se prijavila u Ayusa agenciji, ali nisam pocela da ozbiljno prikupljam dokumente. Plan mi je da zavrsim sa tim u aprilu. Bilo bi idealno da odem u oktobru, zbog obaveza na fakultetu. Zbog iskustava drugih devojaka sa foruma, cini mi se da sam se psihicki pripremila za najgori moguci scenario. :roll:

Skoro sam stigla. U Filadlefiji sam i jedino sto mogu reci je FANTASTICNO. U Njujorku na obuci je bilo odlicno, sad sam kod porodice i prelepo mi je. Devojke ako nemate sta da izgubite (ako vec nemate posao iz snova sa velikom platom) prijvite se. Ovakvo iskustvo nema cenu. Jeste na pocetku malo tesko bez porodice, prijatelja, decka, ali brzo se ta kriza prevazidje i sve bude odlicno. Ako neko ima neko pitanje, slobodno, tu sam :)

Cao svima...Ja imam dosta pitanja i dilema,pa bih molila sve ko zna ili je vise upucen da mi odgovori...
Moja situacija je sledeca:ja sam aplicirala za turisticku vizu pre pet meseci,i odbijena sam..u medjuvremenu sam dobila stan i auto na svoje ime..E sada..raspitala sam se u agenciji za au pair program,ali u mom slucaju ja imam porodicu kod koje bih otisla,i agencija i u tom slucaju posreduje..E sada moja glavna dilema je koliko je otezavajuca okolnost sto sam vec jednom odbijena,doduse za drugu vrstu vizu,ili koliko mi je pametno da sada se ukljucujem u au pair program...mada mislim da bi mi mozda bilo lakse dobiti vizu..ili mozda ne?:)Ako neko zna nesto vise ,molim da mi odgovori..
Pozdrav svima...:)

Jesam,razgovarala sam sa agencijom,on su mi objasnili da porodica treba da se javi inter exchange u usa,i sa njima obavi pripreme i tu dokumentaciju za vizu da posalju meni..:)Inace,studiram,apsolvent sam,samo poslednji ispit sam dala u martu sada,a pre toga u septembru,jer sam honorarno radila,a to nisam mogla na prvom intervju da pominjem,jer nije mogla firma da me prijavi da radim,znate kako vec kod nas to u Srbiji ide..:-)
Ne znam samo koliko kada je au pair program u pitanju gledaju taj kontinuitet u studiranju...

A od cega zavisi da se porodica ubaci u program?I koliko je to vremena otprilike?Mozda je banalno pitanje,ali bas zelim otici na taj program,pa me sve zanima.:-).Inace ja poznajem tu porodicu,u direktnom sam kontaktu sa njima,porodicni prijatelji,koji imaju americko drzavljanstvo,imaju dvoje male dece...Iskreno,meni je najveci strah kada je viza u pitanju,posto sam vec jednom odbijena kao sto sam rekla,doduse za turisticku,ali svejedno....Ne znam koliko ce oni u ambasadi uzimati to u obzir,mada sada vec istice sest meseci od poslednje aplikacije,nadam se da nije rano...:-)
Hvala ti puno na ovim odgovorima..:-)

Zavisi od uslova koji su pred njih postavljeni, a prvi i jednako bitan je novac. Kakve poslove imaju, kuca/stan sa koliko prostorija - tj. postoji li soba za au pair, prihode i rashode, uplatiti iznos agenciji. Vremenski rok zavisi od azurnosti i saradnje izmedju njih, ali par meseci bi trebalo biti sasvim dovoljno.
Ako ti se bas ide, prijavi se na program i prihvati prvu porodicu koja deluje ok. Kad dodjes, onda ih mozes menjati i prebaciti se kod tih svojih. Za vizu ne brini, to uopce nece biti problem. Ja bih ti skrenula paznju na tu porodicu - u slucaju da budes isla njima, nemoj to naglasavati na intervju! Ne govori da ste porodicni prijatelji i tome slicno.

Nema na cemu i slobodno pisi sta te god zanima. :)

Poslednja izmena:

Back