AU pair in USA

Hi Varis

Moj savet ti je da polozis vozacki pre nego sto dodjes ovde. Naravno da mozes da nadjes porodicu kojoj nije neophodan vozac ali ce broj porodica biti manji a samim tim i tvoj izbor.
I drugi razlog je to da je auto ovde zaista neophodan. Prosto neces biti ogranicena i imaces vise mogucnosti da iskoristis svoje slobodno vreme van kuce i porodice. Razmisli o tome dobro, imas jos vremena. Pozz

Pozdrav svim Au Pair devojkama i buducim :) Nova sam ovde, i citajuci komentare svih devojaka, primetila sam mnogo lepih iskustava. Procitala sam uslove koje AYUSA nudi, zarada nedeljna oko 195 dolara,mogucnost studiranja da ne nabrajam. Mene zanima da li je neko od devojaka otisao da radi kao dadilja u SAD,a da to nije bilo putem neke agencije i da li ti moras biti clan neke agenicije da bi otisao da radis van kao dadilja? Mozda zvuci glupo to sto pitam,ali evo razloga zasto pitam. To pitam, jer sam danas zujala po netu trazeci porodice i naletim na sajt newaupair.com, sajt koji mi se ucinio privlacnim. Plata koju vam nude porodice, koje su registrovane na tom sajtu su nedeljeno u proseku od 400- 800 dolara,zavisno od grada i mogucnosti porodice.Na tom sajtu mozete sami da oformite svoj profil (napisete nesto o sebi, kako vidite sebe kao dadilju, za koga bi voleli da radite(nepisacku ili pusacku porodicu, samohranu majku ili smaohranog oca ...i mnogo toga drugog)iskustvo neki i ne traze,kao ni references(papire),oko troskova puta ste ili oslobodjeni ili upola, ili ne, sve zavisi koju porodicu odaberete, takodje vam nude mogucnost da studirate na nekom koledzu (neki su u mogucnosti da vam i master studije uplate), kurs jezika placaju vam to takodje,ali ono sto je najbitnije,sto sam danas videla, je da vecina njih,tj,cak 80% ne traze dadilje, ako ste naveli u svom profilu da ste part of aupair couple. Ne znam koliko sam to dobro shvatila, ali da li to znaci npr,da ne primaju dadilje koje preko agencija idu, vec na svoju ruku traze porodice preko neta. ovo je sajt pa procesljajte po njemu, mozda nesto nadjete i javite mi kako ste shvatili da to funkcionise. :zroll:
Ja sam oforimila profil na tom sajtu,planiram da se u maju upustim u te vode.
Pozdrav svim dadiljama :) i srecni vam praznici!

*reference(hocu reci, preporuke...)
*nepusacku*
Juce sam citala o ovome na istom forumu iz 2007/2008 pa sam sebi dala odgovor,pise da to nije sigurno, ako se uputite u to same, bez agencije..i viza ne moze dobiti jer idete na svoju ruku...veca sansa je da to agencija odradi, iako je manja para za ustedeti tamo, sigurne smo. Zivot je stalno kocka i rizik.

Pozdrav svim Au Pair devojkama i buducim :) Nova sam ovde, i citajuci komentare svih devojaka, primetila sam mnogo lepih iskustava. Procitala sam uslove koje AYUSA nudi, zarada nedeljna oko 195 dolara,mogucnost studiranja da ne nabrajam. Mene zanima da li je neko od devojaka otisao da radi kao dadilja u SAD,a da to nije bilo putem neke agencije i da li ti moras biti clan neke agenicije da bi otisao da radis van kao dadilja? Mozda zvuci glupo to sto pitam,ali evo razloga zasto pitam. To pitam, jer sam danas zujala po netu trazeci porodice i naletim na sajt newaupair.com, sajt koji mi se ucinio privlacnim. Plata koju vam nude porodice, koje su registrovane na tom sajtu su nedeljeno u proseku od 400- 800 dolara,zavisno od grada i mogucnosti porodice.Na tom sajtu mozete sami da oformite svoj profil (napisete nesto o sebi, kako vidite sebe kao dadilju, za koga bi voleli da radite(nepisacku ili pusacku porodicu, samohranu majku ili smaohranog oca ...i mnogo toga drugog)iskustvo neki i ne traze,kao ni references(papire),oko troskova puta ste ili oslobodjeni ili upola, ili ne, sve zavisi koju porodicu odaberete, takodje vam nude mogucnost da studirate na nekom koledzu (neki su u mogucnosti da vam i master studije uplate), kurs jezika placaju vam to takodje,ali ono sto je najbitnije,sto sam danas videla, je da vecina njih,tj,cak 80% ne traze dadilje, ako ste naveli u svom profilu da ste part of aupair couple. Ne znam koliko sam to dobro shvatila, ali da li to znaci npr,da ne primaju dadilje koje preko agencija idu, vec na svoju ruku traze porodice preko neta. ovo je sajt pa procesljajte po njemu, mozda nesto nadjete i javite mi kako ste shvatili da to funkcionise. :zroll:
Ja sam oforimila profil na tom sajtu,planiram da se u maju upustim u te vode.
Pozdrav svim dadiljama :) i srecni vam praznici!

Ukoliko ides preko agencije oni ti garantuju neku sigurnost, nemas problema oko dobijanja vize itd. A ukoliko nadjes porodicu na ovim sajtovima, niko ti ne garantuje nista, jer ih niko nije ni provjerio.Imas uzasnih porodica koje su u agencija a mogu misliti kakvi su ovi sa sajtova.To da ce neko da plati master ili 800$ sedmicno ne vjerujem da je istina jer ovdje dadilje koje ne zive sa njima i ne koriste njihov auto zaradjuju izmedju 10$ i 20$ per hour. Da bi zaradila 800$ sedmicno morala bi da radis mnogo.Ja ne vjerujem da bi neki amerikanac doveo nekoga iz druge zemlje i placao mu vise nego nekome ko je vec tu.
Ukoliko zelis da odes u USA kao au pair idi preko agencije.Zaradi se malo, ali i nemas nekih mnogo troskova, a imas bar malo sigurnosti jer iza tebe stoji agencija i ako imas problem mozes nekoga zvati.

I jos jedna stvar, oni svi obecavaju mnogo ali kad dodjes ovamo to mnogo je mnogo vise ali u njihovu korist, tj oni traze vise :D

Pozz sa FL za sve djevojke ...........

I meni zvuci cudno da se plati $800 jos da se namuce dovesti curu sa drugog kontinenta, pored lokalnih.
Iako, sto se tice opcenito odlaska bez agencije - moze se. Moja prijateljica vec godinama avanturise po Europi samostalno, bez agencije i malo je reci da uziva, stvarno joj je dobro.
Bitno je naci dobar sajt, odnosno da je regularan a za ostalo si prepusten sam sebi.

Kamice, kako god odlucis neka ti je srecno i javi nam se :)

hvala bety09,u pravu si i mislim da cu poslusati tvoj savjet,mada mi je sve to muka s obzirom na ovaj ovaj novi zakon po kojem vozacki traje 6 mjeseci,odustala sam od trazenja porodice na svoju ruku sacekacu da zawrsim srednju...Inace ljudi koji su mi ponudili posao zive u NY ali ja bih da idem u Seattle jer mi tamo zive tetka i sestra i rekli su mi da ce mi placati 1000 dolara sawake tri nedelje i 80 dolara nedeljno dzeparca...
Takodje sam imala dosta ponuda od ljudi koji s se lazno predstawljali ali sam swe otkrila zahvaljujuci sajtu www.scamwarner.com .

I dobijam toliko dobrih ponuda od ljudi koji su spremni da saradjuju sa nasom agencijom ali ni jedna nije iz WASHINGTONA!!!!! Poludjecu,ako nastavim da trazim porodicu samo u Washington state otici cu NIKAD,tacno vidim!!!

Pozdrav svima.

Vec duze vreme imam zelju da krenem put Au pair-a, pa me zanima nekoliko stvari. Nadam se da ce neko od vas iskusnih moci da mi pojasni i resi moje dileme. :)

Zanima me da li je neophodno imati vozacku dozvolu ili je to opciono? Ove godine sam planirala da polazem, ali svakako ne bih imala dovoljno iskustva. Zato me zanima da li je moguce pronaci porodicu i bez ispunjavanja tog uslova? Druga stvar koja me zanima jeste u kojoj meri se kuva klincima? Niko do sad koliko primetim nije pominjao, pa me samo zanima, da li bih bila zaduzena za kuvanje takodje ili kako to ide?

Unapred hvala svima koji pomognu. :)

Pozdrav :)

Vozacku treba da imas, jer ne mozes otici ni po kruh bez auta. Mozda ti ispocetka nece trebati ako samo kuci cuvas male klince i prosetas ih po naselju. Ako su malo veca, moras ih voziti na aktivnosti i skolu. Ti polozi vozacki, a za iskustvo nije frka...svakako ce te porodica vezbati voznju dok se naviknes na americki saobracaj i pravila.
Sto se kuvanja tice, to uglavnom radi mikrovalna z:mrgreen: Ako 'pak nadjes porodicu koja malo vise gleda na zdravlje i pravilniju ishranu, onda ce se skuvati ponesto tipa zobene, salatica, jaja, sendvici....bitno je samo kakvu porodicu nadjes i kako se budete dogovarali..imas slucajeve da oni navecer pripreme hranu za naredni dan, imas slucajeve gde su cure morale kuvati za sve i ako npr. skuvaju nesto za sebe, oni pojedu z:mrgreen:
Znaci, dosta stvari ovisi na kakvu porodicu naletis..hoce li te ''iskoristavati'' ili biti i vise nego divni.

Srecno! :zpozdrav:

Pozdrav z:poz:

Ja imam pitanje za cure koje su vec u USA. Jel ima onih koje su ostale i po isteku programa npr sa studentskom vizom i kakva je cela procedura?
I da li ima devojaka koje su u programu a planiraju tako nesto?
Pisite cure svaka informacija je veoma dobrodosla:lol:

Evo i mene nakon dugo vremena. :) Joj, imam dilemu, i to opasnu. :/ :) Biram izmedju skroz razlicitih porodica. Jedna ima klince od 8, 5 i 3 godine. Trebala bih brinuti o klincu od 3 g. svaki dan, a ovo dvoje su u skoli, dok tokom raspusta o svima... Auto bih dijelila tj. rekli su da bih mogla koristiti kada trebam klince na aktivnosti odvesti i privatno bih mogla navece jer su oni pretezno kuci. Sa tom mamom komuniciram oko mjesec dana i zaista mi se cini divna zena. Napravila je i raspored aktivnosti koje ne prelaze 45h sedmicno, a svi vikendi su off. Ocekuju da s njima putujem... A druga porodica su evropljani, dvije curice od 13 i 9 godina. Obe idu u skolu. Trebala bih im pripremiti dorucak, rucak za ponijeti u skolu, pokupiti ih nakon skole, biti s njima, veceru napraviti, cistiti i tako to. Auto bih imala samo za sebe, vikendi pretezno off, mada nije iskljuceno da bi me nekad "uposlili"... Ne ocekuju da s njima putujem tj. mislim da ne zele... E sad, sa njima komuniciram nekih 7 dana i ne znam sta da mislim. Nekako mi vise povjerenja ulijeva ta prva porodica, mozda zato sto duze komuniciramo. I da, prva porodica je jako dosljedna svemu sto su napisali, dok ova druga i oko ugovaranja intervjua stalno mjenjaju nesto, sad mogu, pa ipak ne mogu, i tako to. Lokacija je ista, nevjerovatno. Cak bih voljela da nije, pa da mi to bas odigra glavnu ulogu... Neki savjet??? Zaista mi je potreban... Imam neki osjecaj da je ta prva porodica bolja, jer su me ovi nekako na prepad uzeli :) ali opet ne znam, bojim se da cu se pokajati. I da, druga porodica ima psa, koji je ogranicen, zamislite, samo na kuhinju :/ i mislim dnevni boravak... Trebam odluciti danas, sutra... :/ POMOC! :/

Jos ovo, prvi put kad sam pricala sa tim tatom iz druge porodice, sa starijom djecom, sve sto mi je rekao je bilo boli glava. Ne trebamo te za vikend, ne trebas cistiti, dolazi svaki petak tim za ciscenje, ma ono sve ludilo, a danas mi rece pa za vikend cemo te nekad trebati, trebas pocistiti, pa ovo ono... Tako da ne znam... Bar mi je ona mama iz prve porodice poslala sve napismeno. I raspored aktivnosti i kucna pravila. To mi je ono skroz fer i korektno, bar da znas sta i kako, nema nesto precutno... Eto, pomozite mi, molim vas. :(

Ja dajem glas za prvu porodicu :ok: Iako sam se na momenat trznula kad sam procitala da imaju troje male kindercadi pa pomislih da ces se slomiti od posla, ali ovo dvoje su u skoli tako da nece biti puno strasno. Svidja mi se sto su opusteni, dosljedni i bas divni, sve su ti rekli i plan je dobar.

Ovi drugi, da prostite, ne znaju da li bi piskili ili kakili. Nekako mi zvuce uzdignuto i bezobrazno i mislim da bi te iskoristavali.
Sta znaci ovo da im je pas ogranicen na kuhinju? z:mrgreen: Jel to znaci da boravi samo u kuhinji? z:shock: I da, brinula bi i o psu dok su oni na poslu...tak da....

Ja dajem glas za prvu porodicu :ok: Iako sam se na momenat trznula kad sam procitala da imaju troje male kindercadi pa pomislih da ces se slomiti od posla, ali ovo dvoje su u skoli tako da nece biti puno strasno. Svidja mi se sto su opusteni, dosljedni i bas divni, sve su ti rekli i plan je dobar.

Ovi drugi, da prostite, ne znaju da li bi piskili ili kakili. Nekako mi zvuce uzdignuto i bezobrazno i mislim da bi te iskoristavali.
Sta znaci ovo da im je pas ogranicen na kuhinju? z:mrgreen: Jel to znaci da boravi samo u kuhinji? z:shock: I da, brinula bi i o psu dok su oni na poslu...tak da....

Blondes, hvala ti do neba!!! :D Zaista cijenim sto si podijelila svoje misljenje sa mnom, svima nama. :) Ispocetka sam i ja kontala 3 djece, ima da se ubijem, ali i taj mali od 3g. ce na jesen u neku skolicu part time, tako da nije strasno toliko... A sto god da sam ih pitala, moze li neko da me posjeti, do kada mogu ostati vani, sve su fino odg. i skroz mi sve odgovara. Ta mama je divna, sve mi je linkove proslijedila o mjestu gdje zive, o aktivnostima, ma sve... I imam neki feeling da je to to... A ovi drugi su me izvozali za intervjue kao niko do sad. prvo smo se trebali cuti danas u 1h, pa nismo, i maloprije smo cetovali, i kao samo odjednom, e moram da idem, vraticu se kasnije. ??? A sta cu ja, samo kuliram. :D Sto se psa tice, da, boravi u kuhinji i to ne mogu da shvatim ali nikako??? :// Da, rekose mi da je pas jako nezavisan. :)) Jooooj!!! :))) Mislim da cu prvu porodicu odabrati... Nemaju niti planiraju imati kucne ljubimce. :D Hvala ti Blondes puno puno puno!!! :)

Meni je jedna porodica poslala ugovor detaljno napisan,sad ne znam rade li to u nase agencije mislim sklapa li se ugovor sa pordicom,ali mislim da je to dobra ideja..Jer mi je dosta prijatelja reklo da su preko telefona med i mlijeko dok ne dodjes tamo.
P.S. Ja pocinjem sa popunjavanjem aplikacije u feb. ili mart,jedva cekam :D

Cao svima, nova sam ovde :)
...i registrovah se bas jer imam gomilu pitanja. Resila sam i ja da se prijavim za AU PAIR. E, sad, ja uskoro zavrsavam osnovne studije, imam jos 1 ispit do kraja. Planirala sam da idem u avgustu ili septembru. Interesuje me, koliko je tesko dobiti vizu, da li je teze dobiti vizu ako je fax zavrsen ili ne. Ja bas i ne bih volela da ostavljam ispite, radije bih da ocistim godinu pre nego sto odem, ali se bojim da ce diplomiranje da oteza stvari...
Vidim da devojke uglavnom brine to u kakvu ce porodicu otici, niko se ne brine za dobijanje vize, iako mnoge devojke planiraju da kao i ja odu nakon zavrsetka studija.
Ako neko ima neki savet, sta da radim i kad da se prijavim, bila bih zahvalna na pomoci :)

Cao svima!
ja sam ukljucena u program au pair ned dana,ja imam zelju da idem u njujork il okolinu njujorka jer sam vec bila tamo letos 5 meseci,zanima me da li ima dosta porodica odande da li mogu tome da se nadam? i zanimalo bi me ako mozete da napisete kojom dinamikom vas kontaktiraju porodice? hvala svima! :D

Back