AU pair in USA

Ja mogu da ti odgovorim na sva pitanja, bez problema.

1. Hrana = uzas! To je istina i sada cu ti reci i zasto. Ti ljudi koji su se ugojili ziveli su na fast foodu. Nedavno je izvrseno jedno istrazivanje o fast foodu gde su ustanovili da sva ta hrana ima odredjenu supstancu u sebi koja cini da si sve gladnija i gladnija i da sve vise i vise jedes tu hranu. Svaki hamburger ima oko 500 - 600 kalorija, svaki milk sejk takodje, tako da su to sve ultra visoko kaloricna jela i pica koje DEFINITIVNO TREBA IZEGAVATI. Ne kazem da ih ne treba povremeno konzumirati, ali moras biti umeren. Ja sam tako dobila nekoliko pounds kada sam stigla, i trebalo mi je dosta vremena da ih skinem. Skinula sam ih tako sto sam uvela novi rezim ishrane i malo vezbala. Dakle, ishrana je kljuc u Americi ako hoces da ostanes zdrav. Zaista...

I da... Organic hrana je jedno 30-50% skuplja. Ja se trudim da kada mogu da kupim organic, i kupim. Jer se toliko ispati... Jako je velika razlika u kvalitetu, svezini, ukusu.

2. Moje radno vreme se razlikuje za vreme skole i za vreme leta. Kada skola traje, sto je najveci deo godine, moj raspored je sledeci:

6:15 am budim decu, spremam dorukcak, vozim ih u skolu i zavrsavam u 8:00 am.
2:30 pm idem po decu u skolu, dovozim ih kuci, dam im rucak, vozim ih po raznim aktivnostima, vracamo se kuci, vecera, kupanje i spavanje. Radim do 9:00 pm. To bi bilo ukratko.... Moj raspored je ovakav jer oboje, i decak i devojcica idu u skolu.

3. Mogucnosti za sprot su razne i za to se najmanje brini. Svako naselje ima bazen, terene za tenis i sve ostalo. Tako da je sve moruce...

Puno pozdrava!

Hej Nato jesi li cula za milk shake od 2000 kalorija???:eek:

Ja uskoro napustam moje hostovce jer bi za neka 2 meseca trebala da dobijem radnu dozvolu i probam da se zaposlim kao medicinska sestra ili asistent, tako da njima treba nova devojka. Host tata je poreklom iz Srbije, a mama je Amerikanka. Imaju dvoje dece, decak ima 4,5 a devojcica 2 godine. Zive u Herndonu, VA, koji je blizu Washington DC-a.
Ako je neka devojka zainteresovana za DC regiju, neka mi se javi. Naravno, oni bi isli preko agencije.

Pozz:bye:

caooo, ja sam trenutno u procesu prikupljanja dokumentacije preko AYUSA agencije, ali mi se bas dopalo to sto si napisala pa bi mozda mogli nesto i da se dogovorimo......moj mail je mnataly_@hotmail.com pa mi se oglasi......

pozdrav

long time no seen! :D

jedno kratko obajvjestenje od BHV Consulting direktorice! Upravo stiglo na mail!

Javljamo vam tuznu vijest da je Cultural Care Au Pair nakon 10 godina odlucio zatvoriti Au Pair USA program za polaznike iz jugoistocne Evrope. Njihova odluka stupa na snagu u utorak 29.06.2010.

Svi u BHV Education smo vrlo zateceni ovom odlukom, i na sve nacine smo pokusali promijeniti ju, pogotovo za kandidate koji su vec usli u proces spajanja sa porodicama, ali bez uspjeha. Svi kandidati koji se finaliziraju do gore navedenog roka, bit ce u mogucnosti putovati na program, a svi ostali ce na zalost biti otkazani. BHV Education u medjuvremenu trazi druga rjesenja da omoguci svojim kandidatima sudjelovanje u au pair programu u Sjedinjenim Americkim Drzavama i kada cemo imati konkretne novosti obavijestit cemo vas o njima.

Hvala na razumijevanju.

Gordana Kolenko
Direktor razvoja

BHV Education
10000 Zagreb
Marticeva 13
Tel.: (01) 48 12 200
Fax: (01) 48 19 200
www.bhvedu.com

Cao drugarice!!!!

Samo zelim da Vam se javim da sam trenutno na obuci na Au Pair Academy u NY!!!
Ovde je super, put je dug, ali vredi!!!!
Cure su iz raznih delova sveta, ima nas 100!!!
Jako lepo iskustvo!
Tuzna stvar je sto sam jedina iz Srbije, ove nedelje!
Na kraju nedelje idem u svoju Host family, onda Vam pisem.
Idem u Virginia, Sharlottesville, pa ako ima nekog tamo neka se javi!
Bok pusa cao!!!!

Caos,
Stigoh u Charlottesville! Porodica je super, klinci su super. Kuca kao na filmu, ja stigla u petak vece, juce me opasno drmala nostalgija. Ali sam danas preko skype pricala sa porodicom I prijateljima iz Srbije I odavde I mnogo mi je lakse!!! Sutra pocinje novi dan!
Zelim svima da iskuse ovako nesto, jako je zanimljivo!
Jako sam uizbudjena, sve je novo nekako.

Caos,
Stigoh u Charlottesville! Porodica je super, klinci su super. Kuca kao na filmu, ja stigla u petak vece, juce me opasno drmala nostalgija. Ali sam danas preko skype pricala sa porodicom I prijateljima iz Srbije I odavde I mnogo mi je lakse!!! Sutra pocinje novi dan!
Zelim svima da iskuse ovako nesto, jako je zanimljivo!
Jako sam uizbudjena, sve je novo nekako.
hey marija marta je iz bosne, valjda me nisi zaboravila....hajde javi se na moj mail plz....martina_opet@msn.com ljubim

Hvala puno na odgovoru. Cula sam da su po tom pitanju veoma strogi pa ne znam sta da navedem u aplikaciji?

Ja mislim da bi trebala da napises da si pusac,i naravno napises da ces se potruditi da ispostujes njihov kucni red da ne pusis u kuci....Bar je u mojoj aplikaciji bilo i pitanja za pusace,da li ce se potruditi da ne puse u istoj prostoriji gdje i djeca i recimo da li bi se potrudili da prestanu,i ne sjecam se sta jos...
Bolje po tebe da budes iskrena od samog starta!

Ja mislim da bi trebala da napises da si pusac,i naravno napises da ces se potruditi da ispostujes njihov kucni red da ne pusis u kuci....Bar je u mojoj aplikaciji bilo i pitanja za pusace,da li ce se potruditi da ne puse u istoj prostoriji gdje i djeca i recimo da li bi se potrudili da prestanu,i ne sjecam se sta jos...
Bolje po tebe da budes iskrena od samog starta!

kanjuska hvala puno na odgovoru :hvala:
u mojoj aplikaciji je bilo samo pitanje Da li ste pusac, da i ne i nista sem toga :think: Ja u utorak predajem aplikaciju i onda krece potraga :zper:
Ti kako napredujes, jel se javila koja porodica???
I sta je sa forumom, nema nikog:dontunderstand: ???

kanjuska hvala puno na odgovoru :hvala:
u mojoj aplikaciji je bilo samo pitanje Da li ste pusac, da i ne i nista sem toga :think: Ja u utorak predajem aplikaciju i onda krece potraga :zper:
Ti kako napredujes, jel se javila koja porodica???
I sta je sa forumom, nema nikog:dontunderstand: ???

Ne znam sta se desava,sve je manje i manje posjetilaca,nadam se da nece skroz zamrijeti:sad2:
Javlilo mi se par porodica,i vec sam se dogovorila sa jednom.Krajem avgusta bih trebala ici,sada cekam papire iz Amerike pa slijedi ambasada:p
Jedno po jedno se rijesava,nadam se da ce i sa vizom sve biti ok;)
Srecno sa porodicama;-)

Ovo cekanje me izludjuje...Napokon sam stigla do onog dela gde treba da me kontaktira porodica, ali mi se jos uvek niko ne javlja...Da li neko zna koliko vremena je odprilike potrebno za to???I da li postoji neka sansa da mi ne nadju porodicu?

hajde mala pomoc...
Kako da napustim au pair program a da ostanem u USA? Ima li neko neku ideju? Razmisljala sam o upisu neke skole pa da probam da prebacim vizu? Ima li neko iskustva sa tim??? Unapred hvala...[/QUOT

Zdravo!!!Ja sam promijenila vizu u studentsku vizu ali nisam napustila agenciju.Bila sam s njom do kraja.Ali moja prijateljica je napustila agenciju tako sto je promijenila vizu u turisticku navodeci da zeli posjetiti neke gradove u Americi itd sto to ne moze kao s agencijom i odobrili su joj na 6 mjeseci.

Nesto mi nije jasno, cula sam da kad udjem u program da treba da me zove neka zena iz Amerike i postavi par pitanja pa tek onda me gledaju i javljaju se porodice, da li je to tacno???:dontunderstand:

Tacno je... Ona je iz njihove agencije, i ona ti postavlja pitanja o deci, i porodici... Sve pricas na engleskom a sta ne razumes, ona ti ponovi...Nije nista strasno, problem je samo sto ne znas kada ce da te pozovu...Mene su zvali oko pola 8, dok sam sedela u kaficu, i nije bilo ni malo prijatno :hahaha: ali dobro...Preziveces, nista se ne brini :super:

Tacno je... Ona je iz njihove agencije, i ona ti postavlja pitanja o deci, i porodici... Sve pricas na engleskom a sta ne razumes, ona ti ponovi...Nije nista strasno, problem je samo sto ne znas kada ce da te pozovu...Mene su zvali oko pola 8, dok sam sedela u kaficu, i nije bilo ni malo prijatno :hahaha: ali dobro...Preziveces, nista se ne brini :super:

Meni je ova iz agencije rekla da od te zene zavisi da li cu uci u program ili ne, moj engleski je dosta slab pa ako ona proceni da ga ne znam dovoljno moze da me izbaci s programa. :rtfm:Tako da je ostalo da ucim engleski jos malo pa ce me onda pustiti u program :whistling:
Jesi li cula za neki slucaj, ili bilo ko od vas ovde, da je neka devojka tako skinuta s programa???

Meni je ova iz agencije rekla da od te zene zavisi da li cu uci u program ili ne, moj engleski je dosta slab pa ako ona proceni da ga ne znam dovoljno moze da me izbaci s programa. :rtfm:Tako da je ostalo da ucim engleski jos malo pa ce me onda pustiti u program :whistling:
Jesi li cula za neki slucaj, ili bilo ko od vas ovde, da je neka devojka tako skinuta s programa???

Meni to nije receno... Tj. meni niko nije rekao da od te zene zavisi da li cu uci u program ili ne... Sad ja ne znam preko koje si ti agencije, ali to bi bilo banalno, jer ako si ti platila, zavrsila sve provere, i ostalo zasto bi te taj neko skinuo sa programa... Jel ona tebe zvala, ili tek treba? Evo ti moj mail, posto ne dolazim na ovaj forum cesto, pa cu ti sve lepo objasniti...
:D
vanilica91@hotmail.com

Pozdrav svima! Evo ja sam iz Hrvatske i ja sam se takoder prijavila na Au Pair program. Najprije sam bila prijavljena na BHV al onda sam dobila vijest da se dadilje vise ne trazi jer ima previse dadilja a premalo obitelji. Dok sam bila pod BHV agencijom imala sam ponude od dvije obitelji iz San Diega i San Francisca :) al nisu me nazalost odabrali :confused::confused:

Sada sam se prijavila u drugu agenciju i jos samo trebam predati ljecnicki papir i to je to : ) Onda sam opet u sustavu :D

Jao malo me jedino engleski jezik muci. Totalno me uhvati trema kad pocnem s nekim na eng pricat i sva se uspanicarim i neznam vise nista i najradije bi prekinula. joj! Jako me strah poziva bilo koje obitelji :(

Cak sam vidila da je tu neko napiso da mora zvati i neka zena iz Americke agencije prije nego udem u sustav :O
Inace sta ta zena pita,koliko traje razgovor????
:dash:

Pozdrav svima! Evo ja sam iz Hrvatske i ja sam se takoder prijavila na Au Pair program. Najprije sam bila prijavljena na BHV al onda sam dobila vijest da se dadilje vise ne trazi jer ima previse dadilja a premalo obitelji. Dok sam bila pod BHV agencijom imala sam ponude od dvije obitelji iz San Diega i San Francisca :) al nisu me nazalost odabrali :confused::confused:

Sada sam se prijavila u drugu agenciju i jos samo trebam predati ljecnicki papir i to je to : ) Onda sam opet u sustavu :D

Jao malo me jedino engleski jezik muci. Totalno me uhvati trema kad pocnem s nekim na eng pricat i sva se uspanicarim i neznam vise nista i najradije bi prekinula. joj! Jako me strah poziva bilo koje obitelji :(

Cak sam vidila da je tu neko napiso da mora zvati i neka zena iz Americke agencije prije nego udem u sustav :O
Inace sta ta zena pita,koliko traje razgovor????
:dash:

Zove, ali to su neka banalna pitanja, poput kako se zoves, odakle si...Pa onda predje na pitanja o deci, koliko su imali godina, koliko si ih sati cuvala, sta ti je bilo najteze, a sta najlakse...Da li si nekada imala problema sa decom, i tome sl... ;)

Cao svima...ja samo da objavim da sam u rematchu od juce. Nalazim se u Virguini itrenutno...I trazim novu host family, ako neka trenutna au pair u USA procita ovo, molim da makar pusti mail svojoj Area dir. Moram naci novu family za 2 nedlje. Prosla sam kroz haos...tako da eto bila bih do neba zahvalna ako biste samo prosledile informaciju. Unapred hvala. Moja adresa je marijazivic87@yahoo.com. Pozdrav curama I nadam se da cu vam se uskoro javiti sa lepim vestima!

Back