AU pair in USA

Nema na cemu!!! :) Kako ide??
Pozz..

Samo da se pohvalim da sam prezivela matching!!!!:klap:
Bicu u Virginii....par meseci, kasnije u Philadelphiji!!:super:
Ako neko ima iskustva sa Pre departure project-om neka pise....mene su izbombardovali danas sa milion obaveza iz agencije:rtfm:....zato sto moram mnogo toga da prikupim, a idem za mesec dana:hahaha:
Ako neko ima neku preporuku da pomogne...neka pise
i naravno ako neko ima pitanje, pomocicu uvek.

Javljam se sa novim vestima :hvala:

Nema na cemu!!! :) Kako ide??
Pozz..

Ako neko ima iskustva sa Pre departure project-om neka pise....mene su izbombardovali danas sa milion obaveza iz agencije:rtfm:....zato sto moram mnogo toga da prikupim, a idem za mesec dana:hahaha:
i naravno ako neko ima pitanje, pomoci cu uvek.

KAKVA JE OVO GLUPOST!!!!!!
DUSICA MI JE MALOCAS PISALA MAIL. KAZE DA NEKE GUSKE LUPETAJU SVASTA O NJOJ, PA SAM VAS, CINI MI SE NASLA....:x

JA SAM JELICA, STUDENT FRANCUSKOG JEZIKA , III GODINA, DEVOJKA KOJA JE PREKO AUPIAR AGENCIJE DUGA U FRANCUSKOJ OD APRILA OVE GODINE. U TULONU SAM...PREDIVNO. HVALA BOGU DA POSTOJI OVA AGENCIJA. MOJA SESTRA SE PRIJAVILA ZA AUPAIR U USA I NARAVNO ISTO PREKO AUPAIR AGENCIJE DUGA...MOJA SU ISKUSTVA FENOMENALNA. SVAKA CAST...

OVAKVU GLUPOST U PRETHODNOM KOMENTARU MOZE DA NAPISE SAMO NEKO KO JE KRAJNJE PRIMITIVAN, PA TI I NE TREBA DA IDES BILO GDE, DA SRAMOTIS I SEBE I SVOJU ZEMLJU!!!:oops:
SVAKI EVRO KOJI SAM UPLATILA AGENCIJI MI SE ZAISTA ISPLATIO. SAMO KROZ DZEPARAC SAM U PRVIH MESEC DANA DOBILA ONO STO SAM DALA...

PREPORUKU ZA AUPAIR AGENCIJU DUGA SAM DOBILA U FRANCUSKOM KULTURNOM CENTRU, I ZAISTA SE NISAM POKAJALA:)

SVE NAJBOLJE ZA DOSPODJU DUSICU GACESA I NJENU AUPAIR AGENCIJU DUGA, KAMO SRECE DA JE TAKVIH VISE!!!!!

Cao, ja sam Danijela, molim te javi mi se na mail danimil79@gmail.com, ja sam kontaktirala dusicu i cini mi se ok. Trebju mi informacije od nekoga ko je otisao preko agencije Duga i ko je zadovoljan. Hvala

To je divna vest! Nista se ne brini, opusti se koliko mozes i uzivaj u tim trenucima i u tome sto ti sledi! Ne znam sta bih ti pisala i savetovala, kada ne znam kakva pitanja imas. Ako mozes, budi malo konkretnija, sta te tacno zanima, pa cu ti napisati rado.

Puno srece!

Pozdrav svima, imam nekoliko pitanja, pa vas molim za odgovor:
1) dosta ljudi koji su otisli za Ameriku nije uspelo da odrzi svoju kilazu zbog, kako kazu, nezdrave hrane pune hormona. Da li ste vi i kako uspeli da ne dobijete na tezini? Da li je zdrava hrana dosta skuplja?
2) mozete li napisati nkako izgled jedan vas radni ran (satnica, kada ustajete, koliko imate slobodno, do kada uvece radite sa decom i sl)
3) kakve su mogucnosti za bavljenje sportom (teretana, plivanje, tenis i sl).

Unapred veliko hvala.:worth:

:super::super::super: I ja sam u VA :super::super::super:
Kada bi trebalo da stignes? :bye:

Pozdrav svima, imam nekoliko pitanja, pa vas molim za odgovor:
1) dosta ljudi koji su otisli za Ameriku nije uspelo da odrzi svoju kilazu zbog, kako kazu, nezdrave hrane pune hormona. Da li ste vi i kako uspeli da ne dobijete na tezini? Da li je zdrava hrana dosta skuplja?
2) mozete li napisati nkako izgled jedan vas radni ran (satnica, kada ustajete, koliko imate slobodno, do kada uvece radite sa decom i sl)
3) kakve su mogucnosti za bavljenje sportom (teretana, plivanje, tenis i sl).

Unapred veliko hvala.:worth:

Ja mogu da ti odgovorim na sva pitanja, bez problema.

1. Hrana = uzas! To je istina i sada cu ti reci i zasto. Ti ljudi koji su se ugojili ziveli su na fast foodu. Nedavno je izvrseno jedno istrazivanje o fast foodu gde su ustanovili da sva ta hrana ima odredjenu supstancu u sebi koja cini da si sve gladnija i gladnija i da sve vise i vise jedes tu hranu. Svaki hamburger ima oko 500 - 600 kalorija, svaki milk sejk takodje, tako da su to sve ultra visoko kaloricna jela i pica koje DEFINITIVNO TREBA IZEGAVATI. Ne kazem da ih ne treba povremeno konzumirati, ali moras biti umeren. Ja sam tako dobila nekoliko pounds kada sam stigla, i trebalo mi je dosta vremena da ih skinem. Skinula sam ih tako sto sam uvela novi rezim ishrane i malo vezbala. Dakle, ishrana je kljuc u Americi ako hoces da ostanes zdrav. Zaista...

I da... Organic hrana je jedno 30-50% skuplja. Ja se trudim da kada mogu da kupim organic, i kupim. Jer se toliko ispati... Jako je velika razlika u kvalitetu, svezini, ukusu.

2. Moje radno vreme se razlikuje za vreme skole i za vreme leta. Kada skola traje, sto je najveci deo godine, moj raspored je sledeci:

6:15 am budim decu, spremam dorukcak, vozim ih u skolu i zavrsavam u 8:00 am.
2:30 pm idem po decu u skolu, dovozim ih kuci, dam im rucak, vozim ih po raznim aktivnostima, vracamo se kuci, vecera, kupanje i spavanje. Radim do 9:00 pm. To bi bilo ukratko.... Moj raspored je ovakav jer oboje, i decak i devojcica idu u skolu.

3. Mogucnosti za sprot su razne i za to se najmanje brini. Svako naselje ima bazen, terene za tenis i sve ostalo. Tako da je sve moruce...

Puno pozdrava!

Hvala ti puno na odgovorima!
Imam jos dosta pitanja, izvinjavam se unapred ako to vec negde pise, iscitala sam temu do 193. stranice, pa me zanima, da li je moguce od te plate nesto ustedeti (koliko sam shvatila nedeljno je oko 190$?) i da li se i koliko cesto moze zaraditi na prekovremenom radu?

Nataly, pratim tvoje postove i volela bih da te pitam nesto na pp, ali mislim da nemam dovoljan broj poruka, ako bi mi mogla poslati e-mail adresu, bilo bi divno.

Hvala jos jednom i veliki pozdrav :heart:

Hey! Mene zanima, ako neko zna da mi kaze, da li ce biti problem za dobijanje vize, ako sam diplomirala pre 2 meseca i nisam zaposlena. Dva puta sam bila na w&t programu i vracala se na vreme, pa bih sad da probam nesto novo? :)

Hey! Mene zanima, ako neko zna da mi kaze, da li ce biti problem za dobijanje vize, ako sam diplomirala pre 2 meseca i nisam zaposlena. Dva puta sam bila na w&t programu i vracala se na vreme, pa bih sad da probam nesto novo? :)

Koliko sam ja upucena nece biti problem oko vize,jer ovaj program ne zahtjeva da ste zaposleni ili student kao sto to zahtjeva W&T program:-).Ja sam u potrazi za porodicom a diplomirat cu sledece sedmice,sto znaci da kada dodje vrijeme viziranja necu biti student,pa sam se detaljno raspitala o ovome;)

Hvala ti puno na odgovorima!
Imam jos dosta pitanja, izvinjavam se unapred ako to vec negde pise, iscitala sam temu do 193. stranice, pa me zanima, da li je moguce od te plate nesto ustedeti (koliko sam shvatila nedeljno je oko 190$?) i da li se i koliko cesto moze zaraditi na prekovremenom radu?

Nataly, pratim tvoje postove i volela bih da te pitam nesto na pp, ali mislim da nemam dovoljan broj poruka, ako bi mi mogla poslati e-mail adresu, bilo bi divno.

Hvala jos jednom i veliki pozdrav :heart:

Mozes jako malo da ustedis, a puno toga da propustis. Ako zelis da stedis, neces biti u prilici da priustis sebi neke stvari, da izlazis, da radis sve ostalo sto rade ostale devojke. Ja sam pokusala i dalje pokusavam, ustedela sam, ali i odricala se nekih stvari. Tako da je na tebi. Prekovremeni rad ces mozda imati mozda ne, sve zavisi od porodice. I neces dobiti mnogo vise novca, ali ces se TOTALNO izmoriti, i fizicki i psihicki. Tako da, samo polako sa prekovremenim radom.

Cao!
Ja imam neka pitanja. Nasla sam porodicu u Americi preko neta, i u septembra idem kod njih. Ali nemam vizu. Da li nam treba neka agencija i znate li preko koje?
Ja bih i ostala tamo da studiram, je l to moguce zbog vize?
Znate li nesto o tome?
Pozz

Poslednja izmena:
Zdravo:-)))
Ja sam trenutno u potrazi za porodicom,za par dana ce dve nedelje kako sam u programu a niko me nije kontaktirao,pa me interesuje da li je to normalno:-),Inace,u pitanju je interexchange.
Moju drugaricu je kontaktirala porodica posle dva dana ulaska u program.
Malo mi je bezveze osjecaj,al se nadam da ce biti nekih promjena narednih dana:-)

OPASNOST !!! OPASNOST !!! OPASNOST !!! OPASNOST !!!

PREVARA 100% PREVARA 100% PREVARA 100% PREVARA 100%

AU PAIR DUGA - BEOGRAD vlasnice DUŠICE GAĆEŠE
TC PIRAMIDA LOKAL 191
011/ 21 777 27
062/ 490 799

PREVARA 100% PREVARA 100% PREVARA 100% PREVARA 100%

OPASNOST !!! OPASNOST !!! OPASNOST !!! OPASNOST

OBAVEŠTENJE !!!

Izvinjavam se svima na forumu što sam malo dosadan sa ovim upozorenjem ali znam da sam njime uspeo da spasim par osoba sigurne zamke i prevare od strane pomenute agencije. Sve ovo radim samo zato da ne bi nedužne osobe poput (50) pedesetak već prevarenih izgubili priliku da ostvare svoj san i barem jednom vide Ameriku...
Meni je ne samo uništen san već je gospodja Gaćeša uspela da mi uništi život u potpunosti !!!
Pored sudskog postupka koji se vodi protiv nje ovo je jedini vid borbe koji mi je preostao te se zbog toga nadam da nećete da mi zamerite i da ćete me shvatiti.

Pozdrav !!!

Cao!
Ja imam neka pitanja. Nasla sam porodicu u Americi preko neta, i u septembra idem kod njih. Ali nemam vizu. Da li nam treba neka agencija i znate li preko koje?
Ja bih i ostala tamo da studiram, je l to moguce zbog vize?
Znate li nesto o tome?
Pozz

Postoje dve mogućnosti kako do vize i do porodice sa kojom si u kontaktu, najlakše za tebe je da sve to radiš preko neke agencije (proverene) a o takvim agencijama imaš dosta informacija baš na ovom forumu. Druga mogućnost je da sve to odradiš sama ukoliko želiš da uštediš par stotina dolara i ukoliko imaš vremena za to. Ako se odlučiš za drugu mogućnost javi mi se na PP mogu da ti prosledim kontakt. :gace:

To je divna vest! Nista se ne brini, opusti se koliko mozes i uzivaj u tim trenucima i u tome sto ti sledi! Ne znam sta bih ti pisala i savetovala, kada ne znam kakva pitanja imas. Ako mozes, budi malo konkretnija, sta te tacno zanima, pa cu ti napisati rado.

Puno srece!

Juce sam dobila vizu!!!! :super::super::super:
idem za manje od dve nedelje...zavrsila sam sve oko papira...ne znam da li mi treba jos nesto. Tako da nemam pitanja, ali ako ih budem imala...pitacu naravno.
Jako sam uzbudjena:eek::eek::eek: odsecaj je strasan....i tuzan i lep i uzbudljiv u isto vreme:klap:

:bye::bye::bye:

Ja uskoro napustam moje hostovce jer bi za neka 2 meseca trebala da dobijem radnu dozvolu i probam da se zaposlim kao medicinska sestra ili asistent, tako da njima treba nova devojka. Host tata je poreklom iz Srbije, a mama je Amerikanka. Imaju dvoje dece, decak ima 4,5 a devojcica 2 godine. Zive u Herndonu, VA, koji je blizu Washington DC-a.
Ako je neka devojka zainteresovana za DC regiju, neka mi se javi. Naravno, oni bi isli preko agencije.

Pozz:bye:

Back