AU pair in USA

nista od intervjua :((
odbili su me, kazu da su vec nasli aupair koja vec zivi u Americi i odmah ce poceti da radi.

idem dalje :))

linolada, ja mislim da colorado, denver uopste nije los.

:roll: ajde, ajde... drugi će biti bolji! :)

evo sad sam čitala o denveru, samoooo riječi hvale... da su ljudi divni, grad jako čist, divota! evo već maštam o skijanju, aspenu... :whistling:

Zdravo svima! Jos nekih novosti kod mene, kontaktirala me je jos jedna porodica iz Virginie, ali imaju sestoro dece.. Ja zaista to nisam mogla da prihvatim.. Odbila sam ih.. Zanima me da li neko zna kako to ide? Poslala sam im na mail, da je to za mene velika odgovornost, sto i jeste.. Ne znam da li sam ispravno postupila u smislu da li postoji neka procedura i za to. Da li neko zna nesto o tome?
Unapred hvala!
Veliki pozdrav svima!

Zdravo svima! Jos nekih novosti kod mene, kontaktirala me je jos jedna porodica iz Virginie, ali imaju sestoro dece.. Ja zaista to nisam mogla da prihvatim.. Odbila sam ih.. Zanima me da li neko zna kako to ide? Poslala sam im na mail, da je to za mene velika odgovornost, sto i jeste.. Ne znam da li sam ispravno postupila u smislu da li postoji neka procedura i za to. Da li neko zna nesto o tome?
Unapred hvala!
Veliki pozdrav svima!

to je skroz ok sto si uradila, svako bi ja mislim :)) i procedura i jeste takva, ti im kazes da ih ne zelis, kazes razlog, i oni ce ti samo otici sa profila, i to je to. tako sam ja uradila.

a de mi reci, preko koje si agencije (aupaircare ili culturcare), koji si datum stavila da bi isla, i kako ide odabir porodica, koliko ti ih se vec javilo?

to je skroz ok sto si uradila, svako bi ja mislim :)) i procedura i jeste takva, ti im kazes da ih ne zelis, kazes razlog, i oni ce ti samo otici sa profila, i to je to. tako sam ja uradila.

a de mi reci, preko koje si agencije (aupaircare ili culturcare), koji si datum stavila da bi isla, i kako ide odabir porodica, koliko ti ih se vec javilo?[/QE

E onda super :)! Nisam bila sigurna, sve je u procedurama pa sam morala da pitam! Zaista mi je bilo mnogo, tako da je to najispravnije sto sam mogla da uradim, da ne gube vreme ni oni ni ja!
Ja sam se prijavila preko agencije Matico to je ja mislim aupaircare. Preko koje si ti?Regularan sajt je www.aupairinamerica.com
Stavila sam septembar - oktobar, pa nesto izmedju, sta bude.. A ti?
Za sada su me kontaktirale tri porodice, a danas i cetvrta.. Sa njima trebam da se cujem pa cemo videti.. Kako kod tebe stoje stvari?
Veliki pozdrav!

E onda super :)! Nisam bila sigurna, sve je u procedurama pa sam morala da pitam! Zaista mi je bilo mnogo, tako da je to najispravnije sto sam mogla da uradim, da ne gube vreme ni oni ni ja!
Ja sam se prijavila preko agencije Matico to je ja mislim aupaircare. Preko koje si ti?Regularan sajt je www.aupairinamerica.com
Stavila sam septembar - oktobar, pa nesto izmedju, sta bude.. A ti?
Za sada su me kontaktirale tri porodice, a danas i cetvrta.. Sa njima trebam da se cujem pa cemo videti.. Kako kod tebe stoje stvari?
Veliki pozdrav![/QUOTE]

aha, ok, nije to aupaircare, nego je to treci, sam za sebe, aupairinamerica, samo sam zaboravila i njega da nabrojim :) ja idem prekoaupaircare.
ja sam stavila da sam slobodna od 19.10. javile su mi se do sada 2 porodice, prvu sam odbila (prevelika djeca, previse posla, nisu mi se svidjali), a drugi su mene odbili jer im se previse zurilo i nasli su nekoga ko im je poceo da radi ovih dana, a vec zivi u americi (valjda je u rematchu).. a inace super su bili, jako blizu SF, jedna djevojcica od 6 godina. uskoro ce mi se javiti jedna zena kojoj bi cuvala jedno novorodjence, isto 25 minuta od SF, pa cu vidjeti da li cu je prihvatiti, tj. da li cemo si medjusobno odgovarati.
sretno ti dalje, javljaj novosti

aha, ok, nije to aupaircare, nego je to treci, sam za sebe, aupairinamerica, samo sam zaboravila i njega da nabrojim :) ja idem prekoaupaircare.
ja sam stavila da sam slobodna od 19.10. javile su mi se do sada 2 porodice, prvu sam odbila (prevelika djeca, previse posla, nisu mi se svidjali), a drugi su mene odbili jer im se previse zurilo i nasli su nekoga ko im je poceo da radi ovih dana, a vec zivi u americi (valjda je u rematchu).. a inace super su bili, jako blizu SF, jedna djevojcica od 6 godina. uskoro ce mi se javiti jedna zena kojoj bi cuvala jedno novorodjence, isto 25 minuta od SF, pa cu vidjeti da li cu je prihvatiti, tj. da li cemo si medjusobno odgovarati.
sretno ti dalje, javljaj novosti[/QUOTE]

Pa da, ima sad vise tih programa, ali u sustini sve je to na isti fazon.. Idealni uslovi ne postoje..Moja nova porodica sa kojom sam u pregovorima je iz okoline Bostona.. Imaju jedno dete.. Videcemo sta ce biti.
Veliki pozdrav!
Srecno!

Pa da, ima sad vise tih programa, ali u sustini sve je to na isti fazon.. Idealni uslovi ne postoje..Moja nova porodica sa kojom sam u pregovorima je iz okoline Bostona.. Imaju jedno dete.. Videcemo sta ce biti.
Veliki pozdrav!
Srecno![/QUOTE]

zvuci super, Boston, jedno dijete, odlicno. nadam se da ce ti i ostalo odgovarati

sretno ti dalje, javljaj novosti

Veliki pozdrav!
Srecno![/QUOTE]

E jel pise gdje je porodica u okolini Bostona jer ja sam u Bostonu pa ako budes doslazila bice super....Ajd da vidim da li ces biti daleko od mene ako bude sve ok :)
Sretno

E jel pise gdje je porodica u okolini Bostona jer ja sam u Bostonu pa ako budes doslazila bice super....Ajd da vidim da li ces biti daleko od mene ako bude sve ok :)
Sretno[/QUOTE]

U pitanju je Lincoln, predgradje koliko sam razumela.. Da li nesto znas o tome?

zvuci super, Boston, jedno dijete, odlicno. nadam se da ce ti i ostalo odgovarati

U pravu si zvuci super, ali videcu to sutra.. Nisam jos dobila njihove slike, tako da cekam..[/QUOTE]

E nije to lose mjesto, nije toliko daleko od Bostona nekih 20min, imas inace gradski prevoz jako jako dobar, sto znaci povezana si i subway-om i bus-om do tog mjesta...I ne bi bila toliko daleko od mene :)

E nije to lose mjesto, nije toliko daleko od Bostona nekih 20min, imas inace gradski prevoz jako jako dobar, sto znaci povezana si i subway-om i bus-om do tog mjesta...I ne bi bila toliko daleko od mene :)

Aha, i ti si pocela da pravis svoj odbojkaski tim, vidim ja! Pa dobro, bar cemo imati protiv koga da igramo. Bice kao rat repera- West vs. East coast :hahaha:

Lincon je točno 51.98km zračne linije udaljen od mjesta Derry, N.H. odakle je moja 5 po redu obitelj koja mi gleda aplikaciju!!! 5?!?!?!?!??! :rtfm: Aloooo.... :(((((
Svi samo gledaju....:sad2:
Nitko se ne javlja...:whistling:

E pa draga moja ti bi bila jako jako blizu Manchestera a ja volim Manchester :)
Sva banda New Englanda je u Manchesteru hehehehehe
Ne sada ozbiljno, meni se Manchester jako svidja, recimo gore imas jako puno ljudi sa Balkana, to ti je 2h os Bostona, mi cesto gore idemo na cevape i na kaficu :)
pa super, ajde valjda ce da te zovu :D

16.22km zračne linije do Manchestera!!! :) Sve ćemo još vidjet... prvo je bitno da se jave, da beknu, da bilo šta kažu ili pošalju... Samo me seljakaju po Americi, a ja se nisam maknula s mrtve točke. Sjedim na krevetu i letam s google earthom po Americi. :whistling::bye:

Hehehehe ma ajde poceli su te prema istocnoj obali slati odma je lakse :)
Nista, NH je inace suma, Manchester je super bila sam stvarno vise puta gore, a druga dobra stvar 2h si od Bostona :)

E nije to lose mjesto, nije toliko daleko od Bostona nekih 20min, imas inace gradski prevoz jako jako dobar, sto znaci povezana si i subway-om i bus-om do tog mjesta...I ne bi bila toliko daleko od mene :)[/QUOTE]

Odlicno :) Hvala na informaciji! Meni isto deluje ok lokacija.. Inace, danas sam razgovarala sa host mamom, u principu ispunjavam sve uslove, jako je prijatna.. Da 20 min od Bostona, bas miran kraj. Jedino mi nije jasno sto mi jos nije poslala slike porodice :confused:

Odlicno :) Hvala na informaciji! Meni isto deluje ok lokacija.. Inace, danas sam razgovarala sa host mamom, u principu ispunjavam sve uslove, jako je prijatna.. Da 20 min od Bostona, bas miran kraj. Jedino mi nije jasno sto mi jos nije poslala slike porodice :confused:[/QUOTE]

kakav je bio razgovor, koliko je trajao, sta te ispitivala, sta si ti nju pitala?? ispricaj nam, mene tako strah telefonskog razgovora.. kakav ti je engleski?

Odlicno :) Hvala na informaciji! Meni isto deluje ok lokacija.. Inace, danas sam razgovarala sa host mamom, u principu ispunjavam sve uslove, jako je prijatna.. Da 20 min od Bostona, bas miran kraj. Jedino mi nije jasno sto mi jos nije poslala slike porodice :confused:[/QUOTE]

E Nina ne znam zasto ti nije poslala slike, ali vjerujem da ce ti poslati ukoliko se dogovorite...Opet ne znam, mozda je previse obazrljiva, *** ne govore nam stalno lcc ne postavljajte slike svoje host djece bla bla....Ukoliko se dogovorite poslat ce ti ili joj ti reci, mozda je zaboravila....Kakve ti uslove nudi???

kakav je bio razgovor, koliko je trajao, sta te ispitivala, sta si ti nju pitala?? ispricaj nam, mene tako strah telefonskog razgovora.. kakav ti je engleski?[/QUOTE]

Pokusala sam da budem opustena, to je jako bitno, ali imala sam i tremu.. Uglavnom ju je zanimalo moje iskustvo sa decom, pitala me je i kako sam saznala za au pair, zasto sam se prijavila, sta bih studirala dok sam tamo, pricala mi je o to gradu.. A ja sam nju pitala da li devojcica ima neku alergiju, da li imam dozvolu da vozim auto u svoje slobodno vreme, to mi je dozvoljeno.. Onda, naravno u vezi kucnih pravila, ne postoje striktna kucna pravila.. Bitno je tokom radnih dana biti u stanju da pruzim adekvatnu brigu detetu.. Toliko za sada, toliko se secam.. Nadam se da i to znaci :D
Ovo mi nije prvi razgovor, mada mi se cini da mi je prosli bio opusteniji, ali dobro..
Trudim se da sto bolje pricam engleski, jos ucim, bas radim na tome.. Ja sam kao i vecina nas imala blokadu u strahu da gresim, ali sada sam to prevazisla :).
Mora tako! Ne treba da se plasis, veruj mi i oni imaju tremu, mozda i vecu nego mi..
Samo opusteno!

E Nina ne znam zasto ti nije poslala slike, ali vjerujem da ce ti poslati ukoliko se dogovorite...Opet ne znam, mozda je previse obazrljiva, *** ne govore nam stalno lcc ne postavljajte slike svoje host djece bla bla....Ukoliko se dogovorite poslat ce ti ili joj ti reci, mozda je zaboravila....Kakve ti uslove nudi???[/QUOTE]

Meni je jako bitno da vidim slike, da znam sa kime pricam, mislim da je to jedan jako vazan gest.. A opet i u tome sto kazes ima istine, mozda je obazriva, a mozda ima i razloga za to.. Mogu samo da nagadjam :confused:..
Vec sam je ja zamolila da mi posalje, rekla mi je da ce se potruditi da mi posalje neke slike.. Nije mi do sada nista stiglo. S obzirom da je rekla da ce se potruditi glupo mi je da navaljujem.. Ne znam sta tacno podrazumevas pod uslovima? Pozdrav!

nina-beograd, super, cestitam, meni se cini skroz ok ta porodica, hahaha, nemam pojma nista o njoj, ali eto po tome sto si rekla, imaces auto u slobodno vrijeme sto je odlicnoo, nema specijalnih kucnih pravila, super. alike su i meni bitne, da dobijem predstavu s kim pricam..
moj ti je savjet jos da pitas za:
-curfew (vrijeme kad se moras vracati kuci kad izadjes vani), da ne bude da se u 11pm moras nacrtati u kuci, ali ne vjerujem..
-hoces li imati slobodne vikende, ono ne moras imati svaki, ali da ne radis bas svaki
-smiju li ti prijateljice (gosti) dolaziti
-i da li ces raditi prekovremeno, i koliko ce te placati? ima porodica, radis prekovremeno, pa nista, prave se ludi..

ovo su neka pitanja koja sam i ja sakupljala od djevojaka koje su dugo tamo kao aupair, i odgovori mogu pokazati sta te ceka tamo, koliko toliko, moze se prosuditi je li neko stvarno ok.

sretno ti

E Nina ne znam zasto ti nije poslala slike, ali vjerujem da ce ti poslati ukoliko se dogovorite...Opet ne znam, mozda je previse obazrljiva, *** ne govore nam stalno lcc ne postavljajte slike svoje host djece bla bla....Ukoliko se dogovorite poslat ce ti ili joj ti reci, mozda je zaboravila....Kakve ti uslove nudi???

Meni je jako bitno da vidim slike, da znam sa kime pricam, mislim da je to jedan jako vazan gest.. A opet i u tome sto kazes ima istine, mozda je obazriva, a mozda ima i razloga za to.. Mogu samo da nagadjam :confused:..
Vec sam je ja zamolila da mi posalje, rekla mi je da ce se potruditi da mi posalje neke slike.. Nije mi do sada nista stiglo. S obzirom da je rekla da ce se potruditi glupo mi je da navaljujem.. Ne znam sta tacno podrazumevas pod uslovima? Pozdrav![/QUOTE]

Ma super...Mislila sam na uslove tipa-auto, izlasci i to...Moji su meni poslali slike i mail prije nego sto cu mi se pojavili na profilu, jer je bila NG, napisala mi evo kao da imas predstavu s kim razgovaras sto je jako fino od njih, ali mozda ti je host mama busy pa nema vremena...Nebitno, ako je rekla, onda ce poslati...
Moje iskreno misljenje je da ti niposto ne bi trebala da pitas o tome hoces li prekovremeno da radis i koliko ce ti to placati...Za mene je suludo to da pitas, mozda grijesim ali ja ne bih...kao prvo, oni znaju da mi moramo da radimo 45h, druga stvar je ukoliko se vi izmedju sebe dogovorite da radis prekovremeno ali vecina porodica to odma kaze djevojkama....Drugo, prekovremeno se placa 10$ po satu, to je ono norma, i kad dodjes onda se dogovarate o prekovremenom radu ili extra satima kada oni idu vani...Ne znam, mozda ti bas oces da ih pitas, ali ja svoje nisam pitala i nisam se ni pokajala iskrena da budem...

Ma super...Mislila sam na uslove tipa-auto, izlasci i to...Moji su meni poslali slike i mail prije nego sto cu mi se pojavili na profilu, jer je bila NG, napisala mi evo kao da imas predstavu s kim razgovaras sto je jako fino od njih, ali mozda ti je host mama busy pa nema vremena...Nebitno, ako je rekla, onda ce poslati...
Moje iskreno misljenje je da ti niposto ne bi trebala da pitas o tome hoces li prekovremeno da radis i koliko ce ti to placati...Za mene je suludo to da pitas, mozda grijesim ali ja ne bih...kao prvo, oni znaju da mi moramo da radimo 45h, druga stvar je ukoliko se vi izmedju sebe dogovorite da radis prekovremeno ali vecina porodica to odma kaze djevojkama....Drugo, prekovremeno se placa 10$ po satu, to je ono norma, i kad dodjes onda se dogovarate o prekovremenom radu ili extra satima kada oni idu vani...Ne znam, mozda ti bas oces da ih pitas, ali ja svoje nisam pitala i nisam se ni pokajala iskrena da budem...[/QUOTE]

vjerovatno si upravu, ipak si ti ta koja je tamo i znas bolje. ja znam jednu djevojku koja radi bas puno, cesto prekovremeno, ali porodica to izignorise i jednom su se cak naljutili jer je ona trazila da joj se to plati, rekli su joj da ima auto, racunar itd, i da tako mogu da se preklope..
ali svakako da je bolje onda da se to ne pita, ako je porodica ok, onda se sa njima moze sve i dogovoriti.
pozz

Back