Dakle... predala sam papire u agenciju u Zagreb: BHV! Oni surađuju sa Cultural care agencijom iz Bostona. Odmah sam riješila intervju, popunila sve, pismo obitelji napisala, psiho test riješila i žena mi je rekla da će moji papiri vrlo brzo biti u Americi. I jesu! Manje od tjedan dana je prošlo i ja sam na svoj mail dobila lozinku s kojom otvaram svoj profil na Cultural care stranici.
Čim sam je prvi put otvorila:

))))) uzbuđenje!!!! Obitelj iz gradića kraj Washington D.C.-a, 3 djevojčice (1,4,6) i imaju mačke

. Al ajde, i to bi zavoljela ako baš moram.
Uglavnom oni imaju rok od 3-7 dana da stupe samnom u kontakt, no prijatelj od host tate je meni poslao friend request na facebook, nisam ga prihvatila, naravno, jer je to nešto moje i glupo mi je da me sude po fotografijama koje tamo imam. Ono što se traži u agenciji ja sam ispoštovala i poslala.
Na kraju eto... primijetim da njihove aplikacije nema, pitam ženu u agenciji, a ona mi kaže da su napisali da sam PARTYGIRL i da bi rado tražili dalje. Dakle, to su zaključili po slici s mog profila: imam sunčane naočale, držim psa u ruci, smijem se, imam kupaće gaćice i gore majicu!
Manje važno... ali da je bar to slika s nekog partijanja, to je bila grupna slika ekipe koja je radila na jednom projektu u gradu u kojem živim, samo što sam ja izrezala sebe.
Tako da, drage moje... znajte da obitelji kopaju po netu i traže detalje o vama... zato sam ja sad napravila da mi se vidi ime, a slika ne. Tek kad ga odobrim... A strance više ne prihvaćam...
I da… mene program dođe 800 eura: 100 dajem pri pristupu programu, a 700 kad mi odobre vizu! Skupo, ali nema izbora…
A sad mi je ostalo jedino da čekam i da redovito provjeravam mail... i nadam se...