AU pair in USA

Pošto se vec danima nista ne desava ovde,evo da podelim malo novosti sa vama! Ja sam se spojila sa hostovcima i ako Bog da 21.09 idem u CA. Sutra mi zakazuju ambasadu i tako. Uzbudjena sam,odbrojavam,samo jos ta ambasada da prodje,a toliko zelim da udjem u nju,svaki dan je gledam! Pa eto ko ima volje da obnovimo vec receno,sta da obucem za razgovor? Da li da ponesem potvrdu iz firme ili skole...??? Sve sto vam padne na pamet,pisite,pomoc ce mi dobro doci!!!

Cestitam na spajanju sa hostovcima. Sto se tice ambasade, ja sam nosila obe potvrde, sa fakulteta i sa "posla". Stvar je u tome da sam obnovila prvu godinu, pa iz druge nisam dala ni jedan ispit,a u amb sam isla u maju, i nisam imala overen prvi semestar druge godine. Tako reci fax sam davno batalila... Onda sam sa jednom firmom "sklopila" ugovor o privremenim i povremenim poslovima, sto bi znacilo da nemam radno vreme, vec me oni pozovu kad imaju posla, tako da je to ne utice na moje studiranje. U ambasadu sam nosila i ugovor i potvrdu na memorandumu. Iskreno, mene je taj ugovor spasio, a naravno kad se zavrsi godina, ja se brzo vracam kuci da zavrsim moje studije:hahaha:
Ako ti treba da vidis kako izgleda ugovor, javi, poslacu ti.
Drzim palceve:bye:

hej gogi ja stvarno nisam imala niti jedno niti drugo, znaci ni da radim, ni da idem na fax samo sam ponijela index bez potvrde sam dosla, nije mi niko gledao, ali opet ja sam iz Bosne drugacije je koliko toliko, samo ti njima donesi da ti imas razlog da se vratis, poslic, eto fax ili roditelji, porodica, sve to ima neke veze, ali sve ce proci ok...

GOGILI985,
mozes li mi molim te napisati ukratko kako ti je tekao odabir porodice, koliko si ih odbila prije nego si se spojila s tom svojom? jesi li ih puno ispitivala oko toga sta te ceka i uopsteno, koliko ste se puta culi i slicno? preko koje agencije ides (koja je veza sa USA)?
ja sam upravo danas usla u program, idem preko aupaircare, sad sam dostupna porodicama, pa cu vidjeti :))
sad im je valjda sezona odmora, pa sam cula da je manje porodica. pravo sam uzbudjena, obzirom da sam cula dosta losih iskustava, mislim ih sve fino ispitati, sta kako, oko auta, izlazaka, obaveza, kako bih koliko toliko znala sta da ocekujem.. jesi li ti zadovoljna tom svojom host porodicom?

sretno svima pri odabiru

GOGILI985,
mozes li mi molim te napisati ukratko kako ti je tekao odabir porodice, koliko si ih odbila prije nego si se spojila s tom svojom? jesi li ih puno ispitivala oko toga sta te ceka i uopsteno, koliko ste se puta culi i slicno? preko koje agencije ides (koja je veza sa USA)?
ja sam upravo danas usla u program, idem preko aupaircare, sad sam dostupna porodicama, pa cu vidjeti :))
sad im je valjda sezona odmora, pa sam cula da je manje porodica. pravo sam uzbudjena, obzirom da sam cula dosta losih iskustava, mislim ih sve fino ispitati, sta kako, oko auta, izlazaka, obaveza, kako bih koliko toliko znala sta da ocekujem.. jesi li ti zadovoljna tom svojom host porodicom?

sretno svima pri odabiru

Mogu naravno,sve sto te zanima i kako god mogu pomoci!!! :) Znas kako kod mene je sve islo nekako lagano iako sam bila u strahu zbog "krize" o kojoj svi pricaju! Isto kao i ti veruj mi,tresla sam se! Posle predavanja papira,proslo je tacno 2 nedelje do mog ulaska u program,idem inace preko AYUSE,i pre ulaska imala sam razgovor sa devojkom iz agencije u CA gde je i sediste moje agencije. Razgovor je bio opusten i nije dugo trajao. Vec sutra dan sam bila u programu,i takodje dobila mail da se vec jedna porodica interesuje za mene! inace ja idem 21. septembra,meni je tako odgovaralo,sto sam naravno navela u aplikaciji. I kako vec verovatno znas porodica bi trebalo da te zove 48 sati nakon uzimanja tvoje aplikacije. Moji su moju uzeli u subotu ujutru po nasem vremenu,i ceo vikend se nista nije desavalo,ja sam vec kontala nista od toga,kao su me u ponedeljak prvi put zvali,iskreno mislila sam da ce me srce opaliti,jel prosto to je jace od coveka,imala sam tremu,frka panika kako cu se snaci. Medjutim razgovor je bio super,nekih 50 minuta,i tako je krenulo, oni su me zvali 6-7 puta,cak i njihova sadasnja au pair devojka,bas su se potrudili,i oni su moja odabrana porodica. Pored njih su me zvale jos dve porodice,ali ja sam se odlucila za ove. Pitala sam ih sta god mi je palo na pamet. ako si citala pre imala sam i puskice spremne,da ne zaboravim nesto. I oni su mene svasta pitali naravno,pa boze moj ja cu cuvati njihovu decu! :))) I tako,sad cekam ambasadu koja je 12.08,p pomislite na mene tog dana. Znam kako ti je i kako se osecas i niko tu ne moze da ti pomogne. Inace mislim da je najbitnije da se ceo ovaj program zaista shvati kao posao,ok je sve izadjes,vikendi ,tamo vamo,ali opet moras i pored toga da vodis racuna o mnogim stvarima,jer tebi neko daje svoju decu! Ima hostovaca katastrofa i naravno pa boze moj i na najrodjenije poludis,ali opet treba biti tolerantan i sto vise ispitati! kao sto se kaze ti biras,zato cetvoro ocju otvori i nek ti je sa srecom!!!!

hej gogi ja stvarno nisam imala niti jedno niti drugo, znaci ni da radim, ni da idem na fax samo sam ponijela index bez potvrde sam dosla, nije mi niko gledao, ali opet ja sam iz Bosne drugacije je koliko toliko, samo ti njima donesi da ti imas razlog da se vratis, poslic, eto fax ili roditelji, porodica, sve to ima neke veze, ali sve ce proci ok...

Ja cu da ponesem sve sto mogu i imam,nikad se ne zna! :)))) samo jos to da prodje i zivnucu malo,do tad stalno neka tenzija iscekivanje.....

Mogu naravno,sve sto te zanima i kako god mogu pomoci!!! :) Znas kako kod mene je sve islo nekako lagano iako sam bila u strahu zbog "krize" o kojoj svi pricaju! Isto kao i ti veruj mi,tresla sam se! Posle predavanja papira,proslo je tacno 2 nedelje do mog ulaska u program,idem inace preko AYUSE,i pre ulaska imala sam razgovor sa devojkom iz agencije u CA gde je i sediste moje agencije. Razgovor je bio opusten i nije dugo trajao. Vec sutra dan sam bila u programu,i takodje dobila mail da se vec jedna porodica interesuje za mene! inace ja idem 21. septembra,meni je tako odgovaralo,sto sam naravno navela u aplikaciji. I kako vec verovatno znas porodica bi trebalo da te zove 48 sati nakon uzimanja tvoje aplikacije. Moji su moju uzeli u subotu ujutru po nasem vremenu,i ceo vikend se nista nije desavalo,ja sam vec kontala nista od toga,kao su me u ponedeljak prvi put zvali,iskreno mislila sam da ce me srce opaliti,jel prosto to je jace od coveka,imala sam tremu,frka panika kako cu se snaci. Medjutim razgovor je bio super,nekih 50 minuta,i tako je krenulo, oni su me zvali 6-7 puta,cak i njihova sadasnja au pair devojka,bas su se potrudili,i oni su moja odabrana porodica. Pored njih su me zvale jos dve porodice,ali ja sam se odlucila za ove. Pitala sam ih sta god mi je palo na pamet. ako si citala pre imala sam i puskice spremne,da ne zaboravim nesto. I oni su mene svasta pitali naravno,pa boze moj ja cu cuvati njihovu decu! :))) I tako,sad cekam ambasadu koja je 12.08,p pomislite na mene tog dana. Znam kako ti je i kako se osecas i niko tu ne moze da ti pomogne. Inace mislim da je najbitnije da se ceo ovaj program zaista shvati kao posao,ok je sve izadjes,vikendi ,tamo vamo,ali opet moras i pored toga da vodis racuna o mnogim stvarima,jer tebi neko daje svoju decu! Ima hostovaca katastrofa i naravno pa boze moj i na najrodjenije poludis,ali opet treba biti tolerantan i sto vise ispitati! kao sto se kaze ti biras,zato cetvoro ocju otvori i nek ti je sa srecom!!!!

Ok, hvala ti.. Ja sam usla u program 10-ak dana nakon predavanja cijele dokumentacije. stavila sam da zelim ici najranije 19.10, tako da imam poprilicno vremena i necu se zuriti. ali imam tremu, ne znam kako cu izdrzati kad me prva porodica nazove :)))
tvoja agencija je isto aupaircare kao i moja, ista nam je veza sa USA, sjediste je u CA. primjetila sam da ima dosta porodica upravo iz CA, vjerovatno zbog sjedista tamo. meni je prijateljica u san franciscu, tako da bi i meni super bilo kad bi dospjela tamo..
kakva si ti sa engleskim, je li ti bilo tesko pricati sa njima preko telefona, tih 6-7 puta?? je li dobro pricas engleski? kakva su ti jos pitanja oni postavljali?

pozdrav

Ok, hvala ti.. Ja sam usla u program 10-ak dana nakon predavanja cijele dokumentacije. stavila sam da zelim ici najranije 19.10, tako da imam poprilicno vremena i necu se zuriti. ali imam tremu, ne znam kako cu izdrzati kad me prva porodica nazove :)))
tvoja agencija je isto aupaircare kao i moja, ista nam je veza sa USA, sjediste je u CA. primjetila sam da ima dosta porodica upravo iz CA, vjerovatno zbog sjedista tamo. meni je prijateljica u san franciscu, tako da bi i meni super bilo kad bi dospjela tamo..
kakva si ti sa engleskim, je li ti bilo tesko pricati sa njima preko telefona, tih 6-7 puta?? je li dobro pricas engleski? kakva su ti jos pitanja oni postavljali?

pozdrav

Sta?! San Francisco?! Ma to je najgori grad na svetu. Da nije Havaja, bio bi na kraju sveta. Ja stvarno neznam kako ljudi tamo mogu da zive, Bogu hvala kad sam samo ja daleko od njega!

:zcepanje:
Samo se vi skupljajte, napravicu ja svoj odbojkaski tim pre ili kasnije :per:

Konacno i ja malo da se pohvalim :).. Uclanjen sam na nekoliko sajtova za Au pair, pa me je kontaktirala porodica iz USA. Single tata sa 2 cerke(6 i 8 god.). On je pilot pa malo vremena provodi kuci i zato mu treba neko da mu cuva decu. Danas mi je stigao mail i samo sto sam odgovorio, pa da vam se pohvalim :).. Ako sve prodje kako treba(a nadam se da hoce) reci cu da idemo preko agencije zbog sigurnosti. Toliko od mene :D

Sta?! San Francisco?! Ma to je najgori grad na svetu. Da nije Havaja, bio bi na kraju sveta. Ja stvarno neznam kako ljudi tamo mogu da zive, Bogu hvala kad sam samo ja daleko od njega!

Sigurno imas neki razlog pa tako mislis, ali po procjenama nekih strucnjaka, koji znaju bolje nego ti i ja, California je najbolje mjesto za zivjeti u SAD-u, a upravo San Francisco i jedno mjesto nadomak njemu najbolji grad za zivot. Na drugom mjestu je new jersey.. Ali ti valjda imas neke razloge, ako si bila tamo..
Gdje ti zivis u USA, koliko si vec tamo?

pozdrav

Engleski mi je dobar,ne savrsen,i nisam veruj mi imala nikakvih problema u razgovorima sa njima,pored njih su me i ove druge dve porodice zvale par puta... Bilo mi je mnogo teze pisat im mailove,jel ne znam kako se sta pise,ali zato je metak pomogao bas bas!!! :D Pa pitali su me za moju porodicu,zasto zelim da idem,da li sam putovala i ranije,razumeju da ce biti nostalgije naravno,sta volim da jedem,kako provodim slobodno vreme,sta mi je najlepse raditi sa decom,i sve vezano za decu kojom sam se bavila,sta najteze,kako bi me opisala moja najbolja drugarica,za voznju,fax,itd itd..... drugi su me npr pitali i za decka,da li volim da kuvam .... Provalila sam da one mrze da kuvaju,i jednoj i drugoj muzevi kuvaju!!!!!!!!!! ahahahahahahahah..... I tako,videces razgovor prosto sam tece,jako je bitno,bar po meni,da budes ljubazna i da ih slobodno pitas bukvalno sve sto ne razumes!!! Ali kad budes imala vec prvi razgovor,ti ces znati za njega ranije,znaces osnovne podatke te porodice,pa odatle mozes videti i sta ce s pitati. Uvek sto vise pitanja vezano za decu u prvom razgovoru,sta vole da jedu,kada spavaju,koliko,kako ih umiruju,naravno sve zavisi od uzrasta.... U svakom slucaju,nemoj da lupas glavu previse,samo udahni i polako.... Imas zaista dovoljno vremena,zato se polako posveti ostalim stvarima ovde,ljudima koje volis... zelim ti svu srecu i videces kako ce sve biti OK!!!! :D

Slazem se Nina,CA je najgora zemlja na svetu,a SF....uzas blagi.... :D

Odbojku vezbam svaki dan na adi,doduse na pesku je,al jos bolje! :lol:

Sigurno imas neki razlog pa tako mislis, ali po procjenama nekih strucnjaka, koji znaju bolje nego ti i ja, California je najbolje mjesto za zivjeti u SAD-u, a upravo San Francisco i jedno mjesto nadomak njemu najbolji grad za zivot. Na drugom mjestu je new jersey.. Ali ti valjda imas neke razloge, ako si bila tamo..
Gdje ti zivis u USA, koliko si vec tamo?

:hahaha: Naravno da sam se salila :)
Ali, postoji jedna stvar koju moram da ti kazem - sve ono sto sam u sali rekla za SF, vazi za New Jersey. Amerikanci zovu NJ arm pit of America.

:hahaha: Naravno da sam se salila :)
Ali, postoji jedna stvar koju moram da ti kazem - sve ono sto sam u sali rekla za SF, vazi za New Jersey. Amerikanci zovu NJ arm pit of America.

hahahahhahahah, legendo, bas si me preveslala, tek sam poslije skontala kad sam vidjela da ti pise SF-vac :))))))) nisam bila u toku gdje si ti :)))

a ok za new jersey, ja sam se vjeroatno nesto zbunila, mozda nesto drugo u nlizini NYC.
ipak se ja nadam da cu u taj tvoj najgori grad, ili barem u blizinu

pozdrav

hahahahhahahah, legendo, bas si me preveslala, tek sam poslije skontala kad sam vidjela da ti pise SF-vac :))))))) nisam bila u toku gdje si ti :)))

a ok za new jersey, ja sam se vjeroatno nesto zbunila, mozda nesto drugo u nlizini NYC.
ipak se ja nadam da cu u taj tvoj najgori grad, ili barem u blizinu

pozdrav

:per: Preveslala- Hihihihih nisam to cula odavno, bas si me nasmejala.
Ako ti se posreci da dodjes, bicu veoma srecna da i tebe vidim. Gogilka stize uskoro, a bice i za tebe mesta!

Dragi moji izgleda da cu ja napustiti ovu porodicu samo 2 mjeseca prije zavrsetka ovog programa.Nemogu vjesticu da trpim vise.Puna sam modrica od udaraca sto mi najstarije dijete zadaje lightsaber-om.Mali se totlno izgubi u igri i pocne udarati kao lud.Kada ga stavim u time out on pocne se bacati po podu ,vristati ,plakati itd.Ja sam to njima rekla i otac je odlucio da ga kazni tako sto mu je oduzeo to.Medutim ona je danas dala njemu da se igra opet s tim.Uvijek cistim za njima(ostave sav moguci nered prije nego sto pocnem raditi.Nemam nikada ama bas nikada slobodnu subotu i nedelju.Ja joj rekla da zelim uzeti vacation ove sedmice jos prije par mjeseci a ona meni da uzmem kada ona zeli.Cure me zovu da izadem i da idem negdje preko vikenda s njima a ja vikende free nemam.Kordinatorica je na mojoj strani ali moze bit problem jer ne mogu naci novu porodicu koja treba au pair samo 2 mjeseca.Vec dugo se ja i ona prepiremo.Kadfa sam rekla da je mozda najbolje da idem iz kuce njen muz je rekao da nema sanse,da odrzavam distancu izmedu mene i nje kao ona treba prostora oko sebe posto je trudna ali da zna kakva ona zna biti.Prosle sedmice sam uzela weekend course.Sanjajuci da kada se vratim pitati ce me kako mi je bio weeken ili kako sam (od toga nista)Nije rekla ni hi.Bilo joj je krivo sto su me morali pokupiti s bus stanice koja je udaljena jedno 15 minuta od kuce.Djeca su me bila jako pozeljela i ja malu uzela u ruke jer sam je pozeljela aona da to ne radim.I jednostavno da idem iz te sobe.Nisam zeljela da cujem za nju.Kucka mi se izvinula ali mrtva umorna sam od nje.Danas silazim da radim kada ono pun sudoper posuda koje je ostavila meni da ja cistim.Mislim ne zelim je uznemiriti jer je trudna ali nema smisla.Dolazi poslije i kaze da idem unijeti hranu iz auta.Stvari preteske.Ja stavila pakovanje soka na pod u ormaricu .Ona je napravila skandal oko toga.Nije mi se ni zahvalila sto sam unijela.Rekla mi je da moram oprati sav djeciji ves prije nego sto odem na vacation a to je ove sedmice.Medutim ne mogu ukljuciti masinu kada ona spava ,sto znaci moram u svoje slobodno vrijeme.Djeca razbacali igracke u sobi i ona pocela govoriti meni da cistim sobu tog trenutka.Meni pukne i ja njoj da pokusavam to da uradim ali jednostavno sam bila prezauzeta a ona kao da to uopste nije tesko.Ni rijeci vise nisam htjela progovoriti s njom.Nezahvalna je jako.Cak su i njegovi i njeni roditelji rekli da previse radim.Hiljadu puta mi je prije rekla da su presretni sto sam ja ovdje da sam predobra s djecom itd.Ali mislim ja nisam sluskinja i zasluzujem da imam kakav takav privatan zivot a oni mi to ne dozvoljavaju.Tako da ce me sigurno moja kordinatorica pokupiti nakon povratka s vacation.Razumijem trudnice ali ovu vise ne.
Sada ne znam sta da radim jer ne cu moci aplicirati za studentsku vizu zbog ovoga.

Sorry na ovakoj dugoj zalbi ali se osjecam malo bolje pisajuvi ovdje....

Sorry ako ima gramatickih gresaka.

AMELA, jako mi je zao zbog takvih idiota koji su te zapali.. to je stvarno uzasno, trebas biti los i odvratan covjek da bi tako nesto radio nekoj osobi koja je tu za tebe da ti pomogne.. ma grozno stvarno.. drzi se kako znas i umijes. ako ti je stalo do studentske vize, probaj ih trpiti jos ta 2 mjeseca, ako ce to znaiti da ces moci preci na studentsku vizu.
ja mislim da bi im trebala pokazati zube i izderati se na nju, ne tice te se sto je trudna, reci ces joj samo ono sto jeste i sto je ona prouzrokovala. reci joj da si i ti necije dijete, da imas podrsku iza sebe i nekoga ko bi dao sve za tebe, da si covjek od krvi i mesa, a ne neciji tepih za brisanje obuce. svasta joj reci, povrijedi je, mozda je to ponuka da bude barem malo normalnija jos ta 2 mjeseca..

od srca sretno i sve najbolje

Može da pomogne zainteresovanim piplovima

U pitanju je Work and Travel Portal www.wat.rs pokrenut od strane bivsih ucesnika -veterana wat programa.
Na portalu mozete naci puno informacija o programu, poslu, smestaju...i naravno puno saveta za putovanje, provod, kupovinu...

Interesantnih stvari i saveta, pa koga interesuje... kao onaj koji je, kao ja, nekoliko puta bio učesnik Work and Travel programa mogu da kažem da bi bilo odlično da je ovako nešto postojalo i ranije, da nisam morao onako da se cimam po Atlantic Citiju omg kad se setim...

Back