AU pair in USA

pa ajde da i ja kazem nesto...ja sam u rematch iako imam samo 4 sedmice do zavrsetka svoje prve godine...moja host mom, inace zena iz Bosne, je veceras odlucila da mi da crveni karton, znaci rekla mi je spakuj svoje kofere i izadji iz kuce, a razlog, zato sto sam ja rekla da sam umorna i da ne zelim razgovarati,a kako je ona naucila od svog muza mlakonje da sve bude po njenom i kako ona zacrta, ja sam zavrsila u rematch...idemo dalje, sada se nadam da ce mi uspjeti naci porodicu...pozz

Ma briga te, nadam se da ces imati vise srece u sledecoj porodici :)

Happy New Year!!!! :ponoc:

Zdravo svima,evo citam vas vec danima,jer sam odlucila da se prijavim za Au Pair program!
Interesuje me par stvari pa ako nije problem da dobijem odgovore:-)))
Prvo me zanima da li moram biti student da bih isla na ovaj program,jer sam studije malo zeznula,a i ne radim:-DDD
A drugo,isla bih sa drugaricom,pa koje su nam sanse da istog dana krenemo:-))))
Hvala unapred!
Puno srece svima u 2010.

Zdravo svima,evo citam vas vec danima,jer sam odlucila da se prijavim za Au Pair program!
Interesuje me par stvari pa ako nije problem da dobijem odgovore:-)))
Prvo me zanima da li moram biti student da bih isla na ovaj program,jer sam studije malo zeznula,a i ne radim:-DDD
A drugo,isla bih sa drugaricom,pa koje su nam sanse da istog dana krenemo:-))))
Hvala unapred!
Puno srece svima u 2010.

Sretna Nova Godina i tebi :)
Za ovaj program ne moras biti student, ja sam bas danas dobila vizu, a zavrsila sam fax prije par mjeseci i nisam zaposlena.
Sto se tice drugarice, sve je moguce, nemam pojma da li cete uspjeti. To bi znacilo da birate porodice prema tome od kada im treba aupair, pa da nadjete nekoga kome otprilike treba u istom periodu, ali je puno vaznije da pazljivo birate i odaberete nekoga ko vam odgovara i sa kime se slozite. Ako uspijete oboje istovremeno, super za vas..
Sretno!!! :zskace:

Sretna Nova Godina i tebi :)
Za ovaj program ne moras biti student, ja sam bas danas dobila vizu, a zavrsila sam fax prije par mjeseci i nisam zaposlena.
Sto se tice drugarice, sve je moguce, nemam pojma da li cete uspjeti. To bi znacilo da birate porodice prema tome od kada im treba aupair, pa da nadjete nekoga kome otprilike treba u istom periodu, ali je puno vaznije da pazljivo birate i odaberete nekoga ko vam odgovara i sa kime se slozite. Ako uspijete oboje istovremeno, super za vas..
Sretno!!! :zskace:

Hvala ti puno!
Sutra idem u agenciju da vidim sta i kako,pa polako da skupljam papire!
Cestitam za vizu!Kada putujes?
Sve najbolje!

Cao svima z:poz:
Nova sam ovde, i bas citam razne kometnare, posto se ozbiljno razmisljam da li da se prijavim...Pa me interesuje par pitanja, i bila bih veoma zahvalna ako mi neko odgovori...
Prvo koliko dugo se ceka da vas agencija izabere, posto bih ja trebalo sada u junu da konkurisem za fax, pa da znam da li uopste da se spremam ili ne?
Kako to funkcionise sa vizama, tj. da li ih svi dobiju, ili ne?
I da li je bas potrebno perfektno znanje engleskog?
Hvala unapred :)

Cao svima, nova sam ovde, pa me interesuje par pitanja i bila bih veoma zahvalna ako mi neko odgovori :)
Prvo, da li se, i koliko ceka da vas agencija izabere, ili obavesti da ste izabrani za program, posto bih ja sada u junu trebalo da polazem za fax, pa da znam da li uopste da ga upisujem ili ne?
Drugo, da li svi dobiju vizu, ili ne?
I trece da li je potrebno perfektno znanje engleskog jezika :)
Hvala unapred :)

Pozz svima, nova sam ovde, pa me interesuje par pitanja sto se tice ove teme :)
Interesuje me koliko se ceka na odgovor agencije, tj. koliko se ceka da vas oni pozovu?
Da li svi dobijaju vize, ili ne?i da li je potrebno perfektno govoriti engleski?
Hvala unapred svima :)

Pozz svima, nova sam ovde, pa me interesuje par pitanja sto se tice ove teme :)
Interesuje me koliko se ceka na odgovor agencije, tj. koliko se ceka da vas oni pozovu?
Da li svi dobijaju vize, ili ne?i da li je potrebno perfektno govoriti engleski?
Hvala unapred svima :)

Ti odes u agenciju, raspitas se sta je sve potrebno prikupiti od dokumenata, to ce ti uzeti 1 dan, onda skupljas sve sto trebas, to zavisi od tebe koliko ce trajati, dok napises pismo za porodicu, napravis albume, skupis ostale dokumente... Sve to nosis u agenciju, i ako je sve ok, u program ulazis (postajes dostupna porodicama) u roku od 7-10 dana, mozda i manje, zavisi u kojoj si agenciji. Ja sam usla u program za 5-7 dana, ne sjecam se tacno. I onda pocinje biranje. To opet sve zavisi od tebe, i od broja porodica koje ce ti se javiti. Ali mislim da ako pocnes uskoro da ces do juna mjeseca otici, tako da je mozda bolje da fax ostavis za nekada kad se vratis.
Ja sam iz Bosne, i moja agencija kaze da jos nije bilo slucaja da je neko odbijen za vizu, ne znam kako je u drugim drzavama. Ali obzirom da to podrzava americka vlada, ne bi trebalo biti problema.
Pozdrav

Ti odes u agenciju, raspitas se sta je sve potrebno prikupiti od dokumenata, to ce ti uzeti 1 dan, onda skupljas sve sto trebas, to zavisi od tebe koliko ce trajati, dok napises pismo za porodicu, napravis albume, skupis ostale dokumente... Sve to nosis u agenciju, i ako je sve ok, u program ulazis (postajes dostupna porodicama) u roku od 7-10 dana, mozda i manje, zavisi u kojoj si agenciji. Ja sam usla u program za 5-7 dana, ne sjecam se tacno. I onda pocinje biranje. To opet sve zavisi od tebe, i od broja porodica koje ce ti se javiti. Ali mislim da ako pocnes uskoro da ces do juna mjeseca otici, tako da je mozda bolje da fax ostavis za nekada kad se vratis.
Ja sam iz Bosne, i moja agencija kaze da jos nije bilo slucaja da je neko odbijen za vizu, ne znam kako je u drugim drzavama. Ali obzirom da to podrzava americka vlada, ne bi trebalo biti problema.
Pozdrav
E hvala ti puno...Pa i planirala sam da odem tamo maj, jun, kada maturiram...Ma lako je meni ako odem, nego ako ne odem, glupo je da pauziram godinu dana faxa :)
Sve u svemu brzo ide :) To mi je najbitnije, taman imam vremena da zavrsim i voznju, pa cu tek onda da se prijavim :)
Hvala ti jos jednom :)

OPASNOST !!! OPASNOST !!! OPASNOST !!! OPASNOST !!!

PREVARA 100% PREVARA 100% PREVARA 100% PREVARA 100%

AU PAIR DUGA - BEOGRAD vlasnice DUSICE GACESE
TC PIRAMIDA LOKAL 191
011/ 21 777 27
062/ 490 799

OPASNOST !!! OPASNOST !!! OPASNOST !!! OPASNOST

Zdravo,ja pocela sa skupljanjem dokumenata za prijavu na Au pair:-))))
Tako djeluje komplikovana,sto pitanja,al dobroz:cry:
U nedoumici sam jer ne znam da li da idem sa pasosem iz Srbije ili iz Bosne,posto imam dvojno drzavljanstvo.Tacnije,ja bis sa pasosem Srbije jer tu i zivim al se bojim da ne bude problem jer mi je vozacka bosanska,a da vadim ovdje skupo je,skoro 200e,zna li slucajno neko nesto o ovome,tj. da li je problem da mi vozacka bude iz BiHz:mrgreen:
Imam jos jedno pitanje,da li treba da imam otvoren neki racun u banci,tj da li ce mi to kasnije trebati,u agenciji nisu nista rekli a vidjela sam nesto o tome ovdje na forumu,al nejasno:zima:
Hvala:zpozdrav:

OPASNOST !!! OPASNOST !!! OPASNOST !!! OPASNOST !!!

AU PAIR DUGA - BEOGRAD vlasnice DUSICE GACESE
TC PIRAMIDA LOKAL 191
011/ 21 777 27
062/ 490 799

OPASNOST !!! OPASNOST !!! OPASNOST !!! OPASNOST

Ok, ta agencija nikada nije ni postojala, ali me interesuje sta je sa AYUSOM?

Xej,opet ja:sanke:
Ovo sa skupljanjem dokumentacije za prijavu ce izgleda bas da potraje,a ja cu vjerovatno cesto dolaziti ovdje sa 100 pitanjaz:cry:
Evo i jednog sada:kako cu da nadjem datume kada sam primila one silne vakcine,mada koliko ih ima i nisam primila svez:D
Vidjela sam nesto o tome ovdje,al ko mi je kriv kada nisam procitala odmah,a sada nikako da pronadjem:zima:Please,help:zskace:
Tnx:snesko5:

Xej,opet ja:sanke:
Ovo sa skupljanjem dokumentacije za prijavu ce izgleda bas da potraje,a ja cu vjerovatno cesto dolaziti ovdje sa 100 pitanjaz:cry:
Evo i jednog sada:kako cu da nadjem datume kada sam primila one silne vakcine,mada koliko ih ima i nisam primila svez:D
Vidjela sam nesto o tome ovdje,al ko mi je kriv kada nisam procitala odmah,a sada nikako da pronadjem:zima:Please,help:zskace:
Tnx:snesko5:

Potrazi u svom medicinskom kartonu (ako mozes doci do njega), meni je mama nekim cudom sacuvala stranice staaarih knjizica sa vakcinama :)
Ako ne tako, pitaj nekog doktora ako imas, poznanika, neka ti nabroji kada se sve primaju vakcine od rodjenja pa nadalje, i kako se zovu. I samo to izracunaj za sebe.
Ako ni to, pokusaj pitati agenciju, mozda oni imaju spisak od neke druge aupair tvoje generacije, reci da si primila sve sto je trebalo ali da nemas nigdje zapisano.
Nemam vise rjesenja
Sretno! z:poz:

a ako nista od toga ne upali, plati 10e kada budes na pregledu i dobices neki koktel vakcina koje pokrivaju sve sto moras da imas....mnoge vakcine se ne daju posle odredjenog uzrasta, tako da primis samo nesto najosnovnije

Ljudi pomazite sta da radim.Nisam jos nasla posao.Ovdje u Orlandu nije moguce naci posao jer moram pricati spanski.Novac mi postaje pravi problem.Napustila bih i ovu skolu jer imam social security number a dobicu Florida I.D. ..Sta da radim.Ne zelim se vratiti kuci.

A ja sam se prijavila bas preko DUGE...dala sam im 400$ za sad i cekam da me iskontaktira neka porodica i da idem na viziranje, a onda dajem depozit od 500$..........ovo sam tek skoro videla i ne znam sta da radim.

NA koji nacin vas je Dusica prevarila? Da li vas je uopste kontaktirala neka porodica? Da li ste isli na viziranje? Kada ste saznali da se u stvari radi o prevarii? Mislim dokle je mogla da vam maze oci itd...Sta mislite o agenciji Kravan Travel?

Otkud ti da nije postojala, kad je cak i clan IAPA i to sam videla u njihovom godisnjaku za 2009/2010 a i registrovana je i u APRu.

A za one koji su prevareni:

da li vam je Dusica uopste nasla porodicu, tj. je li vas iko kontaktirao? Jeste li isli na viziranje? Zanima me dokle je mogla da Vam maze oci i kada ste uocili da se radi o prevari?

Hvala

Back