ATP

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
RAFAEL NADAL: Well, is not my best day today, no? I am not very happy. That's true, no? You know, is tough always losing in a GrandSlam, especially in one Grand Slam where you have the better chance to win thanthe rest than the others.
But I did. I did very well on Wimbledon and in Australia,and semifinals last year in US Open. Ihave to be confident on myself to keepgoing, keep working.
If I lost today, it ‑‑ well, the preparationmentally, I don't know, it wasn't perfect, no?
So I have to work harder to be readyfor the next big events.

Jednom je moralo da se desi,idemo dalje! :lol:

Jel' Nadal stvarno govorio ovako?

negde umeju da doslovno prenose ono sto je igrac rekao, i to je ok..
al u textu gore su sumnjive slepljene reci.. ima ih dosta... :)

smorio sam ceo forum... idem da smislim kako da se zarazim ceo net... :D

A koji je bio Rezultat za Rafu na predhodnom turniru kad je igrao sa Soderlingom kad mu nije ulazio servis??? 6-1,6-0

A koji je rezultat danas kada mu je ulazio servis?
Bice da je taj servis neki nevazan detalj?
Pa ga jos potezes na sljaci, gde je najmanje bitan od svih podloga?... :dash:

Bitno je da je RN odrzao tradiciju... da ne odigra mec u pet setova... :hahaha:

Pa se jos Najveci Teniser Univerzuma prepucava sa publikom posle meca... Ja pljuvao Federera, a ovaj isti... :thumbdown:

I onda se kao neki cude sto je njegov poraz aplauzom sa tribina ispracen...

P.S.: A tek sto mi idu na... Kopaonik... neki "umovi" ovde koji pljuju po NDJ kada predaje meceve zbog umora, a sad potezu umor kao glavni argument za Madrid i danasnji debakl?... :dontunderstand:

I najvaznije: barem pogledajte mec pre pausalnih komentara.
Soderling ga je citao kao bukvar, ZATO je dobio... samo pogledajte match point, svugde se vrti...
Evo vam statistika, "zagrizeni" fanovi RN-a...
Nordic barem zna gradivo kad polemise, vi samo k'o Maksim po diviziji...
Prepoznace se oni kojima je namenjeno...

Match Summary

Nadal (ESP) Soderling (SWE)

1st Serve % 99 of 128 = 77 % 91 of 143 = 64 %

Aces 3 9

Double Faults 2 0

Unforced Errors 28 59

Winning % on 1st Serve 66 of 99 = 67 % 62 of 91 = 68 %

Winning % on 2nd Serve 13 of 29 = 45 % 32 of 52 = 62 %

Winners (Including Service) 33 61

Receiving Points Won 49 of 143 = 34 % 49 of 128 = 38 %

Break Point Conversions 2 of 4 = 50 % 5 of 6 = 83 %

Net Approaches 6 of 11 = 55 % 27 of 35 = 77 %

Total Points Won 128 143

Fastest Serve Speed 200 KMH 226 KMH

Average 1st Serve Speed 177 KMH 199 KMH

Average 2nd Serve Speed 136 KMH 166 KMH

Covek je kontrolisao mec, pogledajte odnos vinera i neiznudjenih gresaka; sam gradio poene, sam ih osvajao, sam ih gubio.
Dobio na servis?! Ordinarna glupost, Nadal je imao vec procenat ubacenog prvog servisa, uz isti procenat osvojenih poena nakon njega... Imao je 9 asova, od svoja 143 osvojena poena?!
I, naravno, fantastican procenat na mrezi: 27 od 35 izlazaka...
Jos jednom: POGLEDAJTE MEC, pa lupajte... proguglajte malo, nacicete... bio je na ESPN-u...

@Giovanna
Sta je s tobom bre? Mnogo si razocarana...
Ovaj Roland Garros je odlican...svaki teniser daje svoj maksimum...kao da se bori za zivot...
Problem je izgleda sto si se navikla da gledas najbolje u polufinalima...
E ne moze to tako...i drugi igraju tenis...i to odlicno...

Poslednja izmena:
Ko prica da neko ne moze izgubiti od nekoga ni pod tacku razno...taj se nikada nije bavio sportom...
Ne postoji niko ko je toliko los...i koji nece imati sansu...

Prelomna je ovo sezona za Majorcanina...
Vrhunske rezultate nije lako postici...a duplo teze ih je sacuvati...

Ovaj momak igra lose vec jedan duzi vremenski period...
Problem je samo u tome sto je strah sastavni dio ljudi, i mnogi se protivnici boje i ne smiju nista da pokazu...tuzno je da sam to morao da vidim bas od nekadasnjeg sampiona - Hjuita...
I ne samo od njega...vec od mnogih koji su imali sve u svojim rukama vise puta...
Da ne pominjem i neke vrhunske igrace kao sto su Verdasko, Djokovic, Federer...

Sto ste bolji...imate vise protivnika, onih koji vas ne vole(imate i vise onih koji vas vole ali to nije presudna prica, jer na terenu ste svakome protivnik)...
Cesto se razne situacije protumace pogresno...

Skoro je Federer izjavio da ima mnogo igraca na celu sa njim koji zele da detronizuju Nadala...
To je protumaceno kao njegova arogantnost...umjesto kao obicna istina...jer ako je covjek drugi na ATP listi, valjda ce reci da je on na celu(mnogo je takvih primjera)...
Da pomenem jos jedan primjer...
Kada Federer baca bocice iza ledja, a to smo gledali skoro na nekom klipu, to je potpuno normalna stvar...ali to je osudjeno od strane mnogih...pogotovo sa ovih prostora, jer su pogodjeni ranijim izjavama Rodzera o nasim teniserima koje su takodje bile istinite...

Nadal je kako je vrijeme prolazilo stekao izvjesne neprijatelje...medju njima je upravo Soderling...
I Novak je uspio da uradi slicnu stvar...stekao je Rodika(mada ce to polako nestati, jer ce Djokovic biti drugaciji igrac)...

A Federer je godinama igrao...i eto cak i ljudi koji su najvise gubili od njega, nijesu ga mrzjeli...
Naprotiv, Rodik mu je prijatelj...

Federer je uvijek imao svoje specijalno ponasanje...i zato je i godinama u vrhu...
Osim toga, mislim da je imao prednost i u taktici...
To je covjek koji se nije umarao nepotrebnim turnirima...uvijek je pazljivo birao iste...
I ta kombinacija sjajne igre i taktike ga je odrzavala na vrhu...godinama...
Tenis je bio izvrstan i prije pojave Nadala i Djokovica...samo je razlika sto se na ovim prostorima nije ucestalo pratio...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vidjecemo kako ce stvari ici dalje...
Rodzeru predstoji izuzetno teska zavrsnica turnira...pocev od Hasa...

Da je problem samo Nadal...onda bi Nole jos igrao na ovom Roland Garros-u...

Cvrsto vjerujem da ce tenis doci u ruke najboljih tenisera danasnjice a to su Rodzer i Novak...
Nadal nece moci sa onakvom igrom da se zove kralj(on cak ni ne trci dobro kao prije a o servisu, izlasku na mrezu, ljepoti igre nijesmo ni ranije imali sta da pricamo)...

P.S. Davidenko je odigrao mec za pamcenje...ali ubrzo ce on zavrsiti svoje francusko putovanje...

A koji je rezultat danas kada mu je ulazio servis?
Bice da je taj servis neki nevazan detalj?
Pa ga jos potezes na sljaci, gde je najmanje bitan od svih podloga?... :dash:

Bitno je da je RN odrzao tradiciju... da ne odigra mec u pet setova... :hahaha:

Pa se jos Najveci Teniser Univerzuma prepucava sa publikom posle meca... Ja pljuvao Federera, a ovaj isti... :thumbdown:

I onda se kao neki cude sto je njegov poraz aplauzom sa tribina ispracen...

P.S.: A tek sto mi idu na... Kopaonik... neki "umovi" ovde koji pljuju po NDJ kada predaje meceve zbog umora, a sad potezu umor kao glavni argument za Madrid i danasnji debakl?... :dontunderstand:

Misilo sam kada Soderlingu ulazi prvi servis....
Lako je njemu da pravi vinere kad odservira 200 km/h i ti ne mozes da kontrolises taj servis i riterniras mu duboko nego na sred terena i onda je njemu lako da zakuca gde hoce...
Ali nije bitno juce je odigrao bolje i to je to....

Ali ljudi,Rodik protiv Federera servira svaki put preko 200 km/h pa ga ovaj svaki put pravi smesnim.....Dakle,nije bilo to u pitanju.

Ma kako god,Rafa je ispao,Nole je ispao,sad se andam da ce ispasti i Del Potro i Marej a da ce Federer pobedjivati i dalje i to je to :D

e, ajde skontaj ti u glavi ko ce uzeti slamove do kraja godine da mi vise ne gledamo...

A ti si od onih koji misle da je tu sve fer i da nema namestaljki :D.

Pa u ligi sampiona u fudbalu ti srede na ocigled milionske publike da Barsa prodje u finale a ne Celzi zato sto ce se daleko vise zaraditi finalom Mancester-Barsa nego Celzi-Mancester.....a da ne namestaju u tenisu gde je velika lova a moze da se namesta kako hoces

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back