ATP

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a Fedja je u ATP trku krenuo sa nekom zalihom??? neko mu je nesto pokalanjao????
pa naravno da nije, ali onda bi bio no.1 tek od skora a ne 5 godina... ako bi uopste i bio no. 1- jer bi oni koji su ranije napravili zalihe sedeli na vrhu i godinama imali najbolji zreb, dok bi se do statusa nosioca dolazilo verovatno tako sto bi se neki matorac povukao. i pitanje je kako bi koji mladi igrac reagovao kada bi se nasao u takvim okolnostima. da li da pominjem da bi na turnirima gledao ista lica koja se smenjuju sa vremenom a ne sa kvalitetom...
po meni, prosto ne postoji mnogo bolje resenje, a mislim da je ideja o vecnoj listi ok samo ako ne utice na nosioce i ako postoji uporedo sa aktuelnom atp listom (koju svakako treba shvatati kao pokazatelja trenutnih mogucnosti igraca). ali ni kao takva, lista ne bi bila zgodna jer se broj turnira pa tako i poena u opticaju vremenom menja.

Poslednja izmena:
pa nista,onda neka lik sa 10 titula bude najbolji na svetu!!!
pa ako i dodje do prvog mesta, ne mozes reci da nije pruzao najbolji tenis u poslednje vreme :) samo treba shvatiti listu kao pokazatelj trenutnog stanja stvari :) za ostalo su tu titule tj. rezultati...
isto kao kada su grci uzeli evropsko u fudbalu- ne mozes reci da su najbolji u evropi svih vremena (pa mozda cak ni te godine nisu bili; jer u fudbalu autsajderi imaju jos vece sanse nego u tenisu koji je po ovom pitanju i dobar), ali tada su uspeli... :) a uvek ce se znati ko je najbolji svih vremena- po broju evropskih ili svetskih titula (slicno kao i u tenisu) :)

Uuuuuuuuuuuuh kakav tenis ljudi!!!!! ko nije gledao,moze da skoci sa teras odmah!!! Dakle,ne mogu da kazem da je nadal bio katastrofa,koliko je Starace opasno koristio sve Nadalove mane! 6:4 i 7:6 za Rafu,ali koliko tezak mec,ej,za ne verovati!

usra' se starace na kraju... :) ne sumnjam da bi ga rafa sredio u 3. setu, ali je ipak propustio priliku da (dok rafa jos nije potpuno usao u turnir) napravi podvig i uzme set nadalu na sljaci.

Rafa bi na prvi znak eventualnog bola morao da batali ovo,mada zaista nije bio uigran zadnjih para dana

opet se pokazalo da je ovo najlosija sljaka jer je umesto klizanja za malo preleteo mrezu. dobro je prosao

pa ako i dodje do prvog mesta, ne mozes reci da nije pruzao najbolji tenis u poslednje vreme :) samo treba shvatiti listu kao pokazatelj trenutnog stanja stvari :) za ostalo su tu titule tj. rezultati...
isto kao kada su grci uzeli evropsko u fudbalu- ne mozes reci da su najbolji u evropi svih vremena (pa mozda cak ni te godine nisu bili; jer u fudbalu autsajderi imaju jos vece sanse nego u tenisu koji je po ovom pitanju i dobar), ali tada su uspeli... :) a uvek ce se znati ko je najbolji svih vremena- po broju evropskih ili svetskih titula (slicno kao i u tenisu) :)

samo Nemacka :worth:

Ja detaljno pratim situaciju ove godine jer me veoma interesuje Rodik a onda i Federer...
Nema on sta da brani(mislim na Federera)...on samo treba da igra kao sto je igrao do sada...Sto se tice svih tih turnira koje si nabrojao...ja ne vidim na osnovu cega ti ocekujes da ce Djokovic biti ispred Federera na bilo kojem od njih...
I na kraju...smatram da sa sadasnjom formom Federer nece imati problema da osvoji 2 ili 3 trofeja...vec smatram da moze biti dominantan do kraja godine!
Sto se tice tih ispadanja...covjek tempira formu...a i svi igraci daju maksimum protiv njega...jer smatraju da ako dobiju Federera dobili su Boga...upravo je to razlog njegovih poraza a ne losa forma!

Ако буде играо као ове године, биће ту где је сада у трци - трећи...

Очекујем да ће Ђоковић бити испред на основу тога што је ове године на скоро сваком турниру био испред њега. Игра боље од Федрера, то је апсолутно јасно, и ако Федерер настави да игра као до сада ове године, ето нам смене на челу АТП листе. Друга је ствар да ли га заузети Ђоковић или Надал...

А што се тиче тога да играчи против њега пружају максимум, слажем се, али не пружају они максимум од јуче, већ сигуран сам, најмање 4 године, па тада Федерер није губио мечеве...

RASPORED ZA CETVRTAK!

Center Court starting at 11:00 CEST
Fernando VERDASCO (ESP) vs. David FERRER (ESP)
followed by
Roger FEDERER (SUI) vs. Robin SODERLING (SWE)
followed by
Ivo KARLOVIC (CRO) vs. Novak DJOKOVIC (SRB)
followed by
Nikolay DAVYDENKO (RUS) vs. Nicolas KIEFER (GER)
followed by
Andy MURRAY (GBR) vs. Rafael NADAL (ESP)
followed by
Marc Kevin GOELLNER (GER) vs. Goran IVANISEVIC (CRO)

Court M1 starting at 11:00 CEST
Janko TIPSAREVIC (SRB) vs. Albert MONTANES (ESP)
followed by
Juan MONACO (ARG) vs. Andreas SEPPI (ITA)
followed by
Marat SAFIN (RUS) vs. Carlos MOYA (ESP)
followed by
James BLAKE (USA)
Mardy FISH (USA) vs. Julien BENNETEAU (FRA)
Michael LLODRA (FRA)
followed by
Henri LECONTE (FRA) vs. Thomas MUSTER (AUT)

Poslednja izmena:
Е, нордик, мош ми кажеш ко је узео први брејк у другом сету (Надал-Стараће) јер нисам гледао...

И ако си гледао Сафина, на шта је личио меч? Лепо је чути да Сафин веже 4 победе (играо квал), стварно не знам кад се то задњи пут десило...

Е, нордик, мош ми кажеш ко је узео први брејк у другом сету (Надал-Стараће) јер нисам гледао...

И ако си гледао Сафина, на шта је личио меч? Лепо је чути да Сафин веже 4 победе (играо квал), стварно не знам кад се то задњи пут десило...

uh,uzeo je Rafa ali je ovaj vratio (2-2)

Safina sam gledao na momente i drago mi je da je dobio. ne mogu ti nista reci o igri

Da li će četvrtfinale Hamburga, meč Djoković - Tipsarević biti njihov prvi medjusobni duel na ATP-u?
Ko prati statistiku neka odgovori.
P.S. Al' će biti nezgodno za navijanje:lol:

Ако буде играо као ове године, биће ту где је сада у трци - трећи...

Очекујем да ће Ђоковић бити испред на основу тога што је ове године на скоро сваком турниру био испред њега. Игра боље од Федрера, то је апсолутно јасно, и ако Федерер настави да игра као до сада ове године, ето нам смене на челу АТП листе. Друга је ствар да ли га заузети Ђоковић или Надал...

А што се тиче тога да играчи против њега пружају максимум, слажем се, али не пружају они максимум од јуче, већ сигуран сам, најмање 4 године, па тада Федерер није губио мечеве...

Po meni mjerilo u tenisu nijesu jedan Grand Slam i dva Masters-a...vec ATP lista a ona izgleda ovako...
1. Federer , R. 6825
2. Nadal , R. 5435
3. Djokovic , N. 5125
4. Davydenko , N. 3290
5. Ferrer , D. 2780
6. Roddick , A. 2410
7. Nalbandian , D. 2115
8. Blake , J. 2055
9. Gasquet , R. 1660
10. Wawrinka , S. 1545

Da Djokovic igra bolje od Federera to prvi put cujem...gdje si to procitao?
Koliko ja vidim do sada je Federer odradio sve sto je trebao u ovom dijelu sezone...
To sto je Djokovic bio na ta ta tri turnira ispred Federera ne znaci nista...ja stvarno ne znam sta je tako veliko uradio Djokovic da bi se polagale tolike nade u njega...osvojio je Grand Slam - pa dobro, to je uspjeh ali samo na nasim prostorima...iskreno mislim da je Roze potpuno opusten...i da Nole moze za sad samo da mu se divi8)

Federer je i ranije gubio meceve...i ne znam zasto je to toliko strasno...poraz je sastavni dio sporta...
Ne sjecam se da je Sumaher patio zato sto nije pobijedio svaku trku u karijeri pa je opet najveci u svom sportu ikad...
Zelje su jedno...stvarnost je drugacija...zato gledaj stvari objektivno a ne navijacki;)

znas li koliko je to ''samo''? Moja je car,mada se vise preorjentisao na beton. ipak,duel dva velika tenisera

Знам, наравно. Моја ми је омиљени тенисер после Сафина, мислим да игра, можда и најлепши тенис. Ови ретерди нису ставили меч на централни терен, не могу верујем :twisted::twisted::twisted:

Moja zaista igra prelep tenis i njegov mec sa Nadalom iz Cenaja ove godine je najlepsi koji sam ja ikad gledao (sigurno medju bar 15 najlepsih u istoriji)

ipak,sa godinama se ne moze izboriti pa vise od njega necemo vidjati titule ni velike pobede

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back