ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pokusao je Federer istom taktikom protiv Rafe kao sto je igrao protiv Novaka... ali Rafa je znao...
Cestitke Rafi, navijala sam za njega iako bi Federerovom pobedom nas Novak postao broj 1.
Mozda je ovako ipak bolje.
Novak ce sam, svojim teniskim umecem, bez pomoci nekog drugog tenisera, osvojiti mesto broj 1 - i to vec, nadam se, na Vimbldonu.
Mada mi je zao sto nece igradi Kvins, mislim da je trebao tamo da se pojavi, ali on i njegov tim valjda znaju sta rade...

I da dodam jedno moje misljenje:
Mislim da je polufinalni mec Novak protiv Federera najbolji mec ovog Rolan Garosa.
Onda dolazi mec Novak protiv Delpa, pa onaj kada je Ferer ispao iz daljeg takmicenja i tek onda ovo finale.

Poslednja izmena:
Još jedan dokaz da Federer nikad ali nikad ne bi osvojio RG da se Nadal nije povredio. Žao mi je što nije Novak finalista, mislim da bi mu Novak dao veći otpor ovako..Očekivano.
I ne, ja ne mogu da shvatim da igrač koji je najbolji u istoriji tenisa nikad nije pobedio Nadala.
Novaku, samo treniranje i samopouzdanje i biće ok..Ne znam kakva je podloga trava, ne nadam se ničemu, ali verujem našem Novaku.

Još jedan dokaz da Federer nikad ali nikad ne bi osvojio RG da se Nadal nije povredio. Žao mi je što nije Novak finalista, mislim da bi mu Novak dao veći otpor ovako..Očekivano.
I ne, ja ne mogu da shvatim da igrač koji je najbolji u istoriji tenisa nikad nije pobedio Nadala.
Novaku, samo treniranje i samopouzdanje i biće ok..Ne znam kakva je podloga trava, ne nadam se ničemu, ali verujem našem Novaku.

Nije bas da ga nije pobedio, ali stvar je u tome sto Nadalova igra ne odgovara Federeru uopste. A to se narocito odnosi na sljaku. Isto kao sto Delpoova igra uopste ne odgovara Nadalu, narocito na hardu. U modernom tenisu, ti match-upovi su mnogo bitna stvar. Ja npr. uopste ne volim Nadalov stil igre, ali jb.g-a, taj stil ce uvek da dobije Federera na sljaci, osim ako Rafa ne odigra za dve klase slabije.

Mala ispravka draga drugarice :) ...meni je takodje uzasno zao sto Novak nije usao u finale ,ali ne smatram da bi on dao veci otpor ...ubedjen sam da bi Nadal namucio njega ,i ne sumnjam da bi ga Novak pobedio !
Ja intenzivno pratim vecinu nasih sportista u njihovim nastupima ,poslednjih 20-ak godina ( verovali ili ne :P ) i ne mogu da se setim da mi je neki poraz ovako tesko pao . Jos pokusavam da shvatim kako se ono desilo u petak ,i kontam da je samo Federerova sujeta odlucila taj mec ,bio je nenormalno motivisan ,kao nikad pre ,a ne verujem da ce takvu partiju ikad ponoviti ...samo da Novak nastavi ovako ,da ga ovo ne obeshrabri i bice to sve ok ;) !

Deuce, ne znam šta da kažem, trudim se da ne mislim, iskreno ja verujem da je Novakova epizoda bila samo loš trenutak, on može i mora mnogo bolje...

Nisam te prepoznala, nik ti je strašan kao i Urošev uvek me uplašite...

Mislim da to nije dobro. Ok je bilo što je propustio onaj pripremni turnir pre RG, ali ovo ne bi smeo da propusti. Imao je dovoljno (neočekivanog) vremena za odmor. Plašim se da nije sada rezigniran onim porazom, da su mu potonule lađe u glavi. To može biti vrlo opasno za njegovu igru u nastavku sezone.

Mislim da nije lose sto propusta Kvins koji je izuzetno jak turnir za tu kategoriju , igraju i Nadal ,Marej ,Del Potro,Rodik ,Conga,Verdasko ,Vavrinka ,zatim uvek nezgodni na travi Karlovic i jos dosta nezgodnih igraca za tu podlogu koji su dobri serveri . Konkurencija kao za Masters .Iste nedelje se igra Hale gde je redovan Federer . Ono sto po meni ne bi bilo lose je da igra Istburn ili Den Bos ,ti turniri se odrzavaju u nedelji pre Vimbldona i konkurencija je veoma slaba .Prvi nosilac u Istburnu je Dolgopolov a 5 nosilac je Tipsarevic . U Den Bosu je jos slabija konkurencija ,prvi nosilac Almagro potom Dodig .Jedan od tih turnira bi posluzio kao dobra priprema , osvojio bi bilo koji od ova dva bez problema a poena bi dobio isto kao da igra Kvins u slucaju osvajanja , gde bi se daleko vise namucio i pitanje da li bi uopste i osvojio taj turnir uz to ovi mecevi sa slabijim rivalima bili bi dobar trening .

Cestitke NADALU na osvojenom trofeju (: !!!

Sta reci osim rjeci razocarenja...ne radi lose igre nego radi poraza od trenutno DRUGORAZREDNOG igraca.
NOLE je igrao daleko najbolji tenis na RG-u ali niko ne zna sta mu se motalo po glavi prije ulaska u polufinalni mec sa Federerom.

Rezime meca bi bio...bar sa moje tacke gledista...pobjeda Federera na NOLETOVE neiznudjene greske i najbolji tenis koji je Federer igrao u poslednjih par godina...ne samo po mojoj procjeni nego i po procjeni mnogih teniskih strucnjaka.
Moze Fedja reci da je RASTERECENO igrao na RG-u...ali cinjenica je da je na njemu dao sve od sebe.

Njegov izraz zadovoljstva se mogao vidjeti na dodjeli nagrada...NIKADA sa toliko ushicenja nije primio olicje porazenog na GS-u.

Rafina igra nije bila najbolja ali je bila sasvim dovoljna za titulu...i cestitam mu na tome.

NOLE...
...mislim da mu je ovo najbolji moguci potez...neigranje do samog vimbldona...potrebno mu je vrijeme da se smiri i propremi za sledeci GS (: ...
...u svakom slucaju bi bilo najbolje da se sam spremi za travnatu podlozu i da maksimum kao i do sada...

Jeste li gledali juce Nadala sa Stepanekom?
Sta je ono bilo u drugom setu, da li je tada Rafa namerno ``pao`` i namerno igrao i treci set samo da bi duze bio na travi i isprobavao sve moguce kombinacije i taktike, jer se u trecem odjednom ``probudio``?
Cudan mec, zamalo da zaspim tokom drugog seta, trgnula sam se tek kada je Stepanek izjednacio i malo oziveo igru.
Fali mi Novak. Ko ce docekati 20-ti?

Jeste li gledali juce Nadala sa Stepanekom?
Sta je ono bilo u drugom setu, da li je tada Rafa namerno ``pao`` i namerno igrao i treci set samo da bi duze bio na travi i isprobavao sve moguce kombinacije i taktike, jer se u trecem odjednom ``probudio``?
Cudan mec, zamalo da zaspim tokom drugog seta, trgnula sam se tek kada je Stepanek izjednacio i malo oziveo igru.
Fali mi Novak. Ko ce docekati 20-ti?
Ako mogu malo da uskocim sa komentarom i ispravkom greske koju srbi cine kada izgovaraju imena ceskih tenisera i sportista uopste.

Radek Štěpánek
se zove pomenuti teniser i tako se na ceskom jeziku pise. Ali se izgovara: Radek Šćepanek.

Bez namere da uvredim vec samo da korigujem. :ok:

Back