ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nmg da verujem kakve su pick.e ovi sa RTS-A...Tenis ne prenose uopste sem kad igra Novak..Kad je GS prenose samo nase i 1/2 i finale sto je jadno...I sada kad treba da prenose finale oni nece nego ce biti snimak u 21h :roll:
Svaka cast B92 na prenosu Vimbldona.

I da,evo ga i nov rekord Rafe.....18 Mastersa,nesto sto niko nikada nije uradio! Pricam bas bratu kad je doslo do taj brejka,rekoh,Federer ove godine ni od mnoooooooooogo slabijih igraca nije mogao da uzme taj brejk,pazi da ga ne uzme Rafi....I bio sam u pravu,kakav ocaj kad su dosli bitni poeni!\

To moze vise da bude problem od samog poraza od Rafe na sljaci,sto je postala totalno normalna stvar.

Inace....Trenutna lista :D

1.......Federer..........10.030
2.......Nadal...............6.880...-3.050
3.......Djokovic...........6.405......-475

Lista pred Roland Garos...

1....Federer........8.030
2....Nadal...........6.700....-1.330
3....Djokovic.......6.225.......-475

Smesno,ali,da li neko ocekuje da Nole zameni Rafu,ili ne daj Boze Federera posle RGa? Pa niko,naravno.....Tuzno je to :p

Realno,ovo nije malo poena razlike.Ipak,ako bi Rafa uzeo RG,dobio bi 2.000 poena.Federer bi po toj logici trebao da ispadne u cetvrtfinalu,uzeo360 poena i Rafa bi bio PRVI!

Poslednja izmena:
Od juce mi se prevrce stomak i tresu ruke jer je ovo bio Rafin najvazniji mec od finala Australije 2009. Toliko ostvarenja mi se vrtelo po glavi i zato sam svaki poen ispratio kao osvajanje neke manje titule

Pocecu od gospodina Namrgodjenog... svaka cast za taktiku ladjenja **** 3 i po meseca do pocetka odbrane svojih velikih poena ali postoji samo jedna greska u proracunu... Rafa u ovom finalu Madrida nije bio umoran i skinuo mu je 800 cistih bodova. Ovakvim stavom zasluzio je da sto pre izgubi mesto koje drzi jer ako ce da igra dobro samo onda kada bas mora onda ebe u zdrav mozak citavu organizaciju koja mu je do sada dala bogatstvo

Mec je mozda i najslabiji koji su najveci igraci danasnjice odigrali ali pritisak je bio veliki.. neverovatan bekhend Nadala,par velicanstvenih poena sa obe strane i na kraju ipak veca zelja i znanje na sljaci

Sto se tice komentatora.. pokusao je da u tri minuta stavi sva ostvarenja Feda i Rafe i pobrkao bar trecinu :confused:

A sada da vidimo sta je Rafi doneo ovaj trofej

Masters 1000 turniri :

Rafael Nadal – 18
Andre Agasi – 17
Rodžer Federer – 16

Ne samo da je razbucao legende koje su 16 i 5 godina stariji od njega već je konačno uspeo da veže tri Masters 1000 titule na šljaci. Od 2005. redovno je osvajao dva od tri turnira (uz,često,finale trećeg) a sada ih je konačno kompletirao.. jedini je teniser u istoriji sa 3 Masters 1000 titule na šljaci u jednoj sezoni i jedini sa tri vezana Mastersa (ovo je 21. sezona ovog takmičenja)

U narednih par dana kompletiraću i ispraviti neke stvari koje sam već postavio u vezi njih trojice u ovom rangu takmičenja pa kad to bude objavljeno daću link

Titule :

39 (Opet kažem,pik su mi Bekerovih 49.).. kada osvoji 40. lako ću izračunati koliko je tenisera to učinilo kao mlađi od njega

Uzastopne sezone sa bar tri titule :

13 – Džimi Konors (1972-1984)
12 – Ivan Lendl (1980-1991)
10 – Pit Sampras (1990-1999)
10 – Giljermo Viljas (1974-1983 )
8 – Rodžer Federer (2002-2009)
8 – Džon Mekinro (1978-1985)
8 – Bjorn Borg (1974-1981)
6 – Rafael Nadal (2005-2010)
6 – Ilija Nastase (1971-1976)
6 – Boris Beker (1985-1990)
6 – Majkl Čeng (1992-1997)
6 – Jevgeni Kafeljnikov (1994-1999)

Osvoji li i četvrtu ove godine (ili,daće bogovi,i petu) lista će se još više prorediti

Bilans na šljaci :

Turniri : 44
Finala : 30
Titule : 28
Skor : 196 – 16

Veliko je ostvarenje po bilo čemu dostići velikog Ivana Lendla,dominatora iz ere najvećih tenisera,a još je veći uspeh učiniti to sa 23 godine... zbog idiotskog rasporeda turnira Rafa će Borga srušiti 2011. ali nema veze.. možemo da čekamo

Giljermo Viljas - 45
Tomas Muster - 40
Bjern Borg - 30
Rafael Nadal - 28
Ivan Lendl - 28

Rafa se približio i 200. pobedi na ovoj podlozi a i tada ću mu upisati još jedno lepo ostvarenje koje pored njega od aktivnih igrača ima još samo njegov komšija Karlos Moja

Skor sa Federerom :

Ovo je njihov 21. meč a čak 17. u finalima (velikani Lendl i Mekinro igrali su ih 20).. mlađi teniser sada ukupno ima 14 – 7 protiv najvećeg rivala i sjajnih 12 – 5 u finalima

Što se tiče ove sezone... Rafa je jedini igrač na Turu sa 3 titule a i ubedljivo vodi ispred Federera po broju osvojenih poena u godini

Ajmo u Pariz po vraćanje krune!!!!

Mislim da ce postizanje toliko iscekivanog (i zasluzenog) Clay Masters het-trika Rafi zaista dati krila pred Pariz... odustao je od Barselone,odigrao samo 15 meceva na sljaci ove godine ali uzeo i tri najvece titule

Bar dva sata dnevno provodim gledajuci stare teniske meceve,citajuci izvestaje iz starih novina i svaki dobar post ili podatak koji mogu da nadjem. Mislim da bi nakon svega do sada vidjenog,Rafa osvajanjem Pariza postao i definitivno najveci sljaker svih vremena i novi clan grupe 10 najvecih igraca Open ere

Lepa analiza.
Primetio sam na eurosport sajtu da imaju neko virtuelno takmicenje GOAT, gde su u finalu Federer i Sampras. Po meni ako Federer pobedi Samprasa onda je Rafa najveci svih vremena, jer bije Rogera na svim podlogama i to prilicno redovno, zar ne?

185 turnira i vise od 20 godina trebalo je da prodje da bi neko konacno vezao 3 Masters 1000 titule... zanimljivo je da cak ni sad na sajtu ATP ne navodi da je Rafa prvi igrac koji je ovo postigao jer se turniri obicno grupisu u 2 najveca u Americi,tri sljakasta,jos dva u Americi i na kraju dva dvoranska. Tako se recimo traze vezani pobednici Indian Velsa i Majamija (onda se obicno,ako je moguce,nadovezu Kanada i Sinsinati),zatim oni na sljaci a onda i dvoranski (kao sto je to recimo u velikom stilu ucinio Nalbandian).

Rafa je cesto bio nadomak vezivanja tri trofeja ali bi se nesto uvek isprecilo i vec sam pocinjao da verujem da je ovo neka kletva koja ne moze biti razbijena... veceras je i to ucinjeno a niko ziv to nije zasluzio vise od njega

Ljudi sa dve uzastopne titule :

Dzim Kurijer 1991 - vezao Indian Vels i Majami a Monte Karlo nije igrao
Majkl Ceng 1992 - vezao Indian Vels i Majami a Monte Karlo nije igrao
Pit Sampras 1994 - vezao Indian Vels i Majami a Monte Karlo nije igrao (zanimljivo da je uzeo Rim,svoj prvi naredni Masters koji je igrao,takodje na sljaci)
Andrij Medvedev 1994 - vezao Monte Karlo i Hamburg a u Rimu gubi u trecem kolu (on je dakle prvi koji je mogao da uzme tri vezana a prvi je sa dva vezana trofeja van Amerike i van igraca iz te zemlje)
Andre Agasi 1995 - vezao Montreal i Sinsinati a u Esenu ispada u trecem kolu
Tomas Muster 1996 - vezao Monte Karlo i Rim a Hamburg nije igrao
Marselo Rios 1998 - vezao Indian Vels i Majami a Monte Karlo nije igrao
Patrik Rafter 1998 - vezao Toronto i Sinsinati i ispao u trecoj rundi Stutgarta
Andre Agasi 2001 - vezao Indian Vels i Majami a Monte Karlo nije igrao
Endi Rodik 2003 - vezao Montreal i Sinsinati a u Madridu isada u trecem kolu (kao i svi pre njega koji su igrali turnir nakon dve vezane krune)
Rodzer Federer 2004 - vezao Hamburg i Toronto a u Sinsinatiju ispada u prvom kolu (prvi teniser koji je vezao dva Mastersa na razlicitim podlogama)
Marat Safin 2004 - vezao Madrid i Pariz a u Indian Velsu 2005. ispada u trecem kolu (prvi teniser koji vezuje dvoranske Masterse)
Rodzer Federer 2005 - vezuje Indian Vels i Majami a u Monte Karlu ispada od Gaskea u 1/4
Rafael Nadal 2005 - vezuje Monte Karlo i Rim a u Hamburgu nije igrao (uzeo sledeci turnir u Montrealu)
Rodzer Federer 2006 - vezuje Indian Vels i Majami a u Monte Karlu gubi finale od Nadala
Rafael Nadal 2006 - vezuje Monte Karlo i Rim a u Hamburgu nije igrao
Rafael Nadal 2007 - vezuje Monte Karlo i Rim a u Hamburgu gubi finale od Federera
David Nalbandian 2007 - vezuje Madrid i Pariz a u Indian Velsu 2009. gubi u 1/4 (samo on i Safin imaju vezane dvoranske Masterse)
Rafael Nadal 2008 - vezuje Hamburg i Toronto a u Sinsinatiju ispada u 1/2 od Djokovica (imao je sansu za 4 vezane krune jer je osvojio Monte Karlo a u Rimu ispada u prvom kolu nakon velikih problema sa zuljevima na nozi)
Endi Marej 2008 - vezao Sinsinati i Madrid a ispao u 1/4 Pariza od Nalbandiana
Rafael Nadal 2009 - vezao Monte Karlo i Rim a u Madridu izgubio od Federera u finalu nakon polufinalnog meca koji je trajao 4 sata i tri minuta

2010. Rafa konacno odlucuje da skrati svoju sezonu na sljaci izbacivanjem Barselone i rezultat je konacno tu :ok:

Poslednja izmena:
Lepa analiza.
Primetio sam na eurosport sajtu da imaju neko virtuelno takmicenje GOAT, gde su u finalu Federer i Sampras. Po meni ako Federer pobedi Samprasa onda je Rafa najveci svih vremena, jer bije Rogera na svim podlogama i to prilicno redovno, zar ne?

Kazu da im je to poredjenje ocajno

Ruku na srce,nema Sampras cime da pridje Federeru!!! Svajcarac je mnogo kompletniji igrac i skinuce prakticno sve sto je Sampras ostvario. Zao mi je samo sto Agasi nije bio Pistol Pitu ono sto je Rafa Federeru.. dzelat :D

Tesko je porediti ere (Sampras je uspeo da se pred kraj ere sretne sa mladim Rodzerom na Vimbldonu,koji im je obojici sudbonosan,ali to su vec bili njegovi poslednji trzaji) i ne znam ko bi tu odneo prevagu (Federer ima Rafu i mozda jos par mladih tenisera koji ce kasnije nesto postici) a Sampras se nosio sa Cengom,Agasijem,Bekerom,Krajicekom (Beker je uspehe poceo da redja 80ih a Agasi je mozda i najbolje igrao u prvim godinama novog milenijuma)

Po mom skromnom misljenju,Federer je veci i kompletniji igrac od Pistol Pita

Prvi protiv drugog na Frens Openu (Srle je pogresio,polufinalisti dobijaju 720 a ne 750 poena) :

Krenuce sa 8030,odnosno 6700 poena

FrensOpen.jpg

Stvar je dakle jasna... Ako Rafa ocekivano osvoji svoj peti Rolan Garos Federer ce morati pronaci jos jedno vezano 1/2 da bi ostao prvi reket sveta nakon turnira i ugrozio Samprasove nedelje na vrhu

Rafael Nadal protiv svojih sunarodnika :

David Ferer : 11 - 3
Fernando Verdasko : 10 - 0
Huan Karlos Ferero : 7 - 2
Karlos Moja : 6 - 2
Felisijano Lopez : 6 - 1
Tomi Robredo : 6 - 0
Nikolas Almagro : 6 - 0
Albert Montanjes : 2 - 0
Alberto Martin : 2 - 0
Santiago Ventura : 2 - 0
Aleks Koreca : 0 - 2
Aleks Kalatrava : 2 - 0
Fernando Visente : 1 - 0
Oskar Ernandez : 1 - 0
Ivan Navaro : 1 - 0
Albert Kosta : 1 - 0
Albert Portas : 1 - 0
Feliks Mantilja : 1 - 0

Ukupno : 66 - 10

Polako se popunjava lista onih koji ce propustiti RG. Del Potru i Davydenku su se pridruzili Simon, Nalbandian, Stepanek, Karlovic, Ancic, Moya.....

Nagradni fond je povecan za 656.940 eura, tako da ce ovogodisnji pobjednici u singlu biti bogatiji za po 1.12 miliona eurica. Prava sica. :kafa:

Back