ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nedovoljno ubojiti servisi Karlovica i Verdasku je otvoren put ka 1/4,petom vezanom

A Fis je na neki nacin i zasluzio da udje u zreb jer je izgubio u kvalifikacijama od lika koji ce sutra igrati protiv Rafe,nakon 3 i po sata i skoro 300 odigranih poena

Izner je u finalu Beograda delovao potpuno iscrpljeno ali je za razliku od Kuerija koji mu je tamo ukrao titulu uspeo da dobije svoj prvi mec u Madridu sa sjanih 21 as udaraca ali u trecoj rundi ce stati jer ga ceka neprelazna prepreka

Ja dodjoh da postavim samo par stvari ovde..Sa sve linkovima da ih vise ne trazim :D :D :D

Dakle,trazio sam nacin bodovanja,tj,broj poena koji se dobijaju an turnirima i dosao sam do ovih cifara....Prica kaze sledece :D

GRAND SLAM :

Pobednik...............2.000 poena
Finalista................1.200 poena

Polufinale.................750 poena

Cetvrtfinale...............360 poena

R16.........................180 poena

R32...........................90 poena
R64...........................45 poena
R128.........................10 poena

Izvor : http://www.atpworldtour.com/Tennis/Tournaments/Australian-Open.aspx

MASTERS 1000 :

Pobednik................1.000 poena
Finale........................600 poena

Polufinale...................360 poena

Cetvrtfinale.................180 poena

R16.............................90 poena
R32.............................45 poena
R64.............................10 poena

Izvor : http://en.wikipedia.org/wiki/ATP_World_Tour_Masters_1000#Points_ATP

ATP World Tour 500 :

Pobednik..................500 poena
Finalista...................300 poena

Polufinale ................180 poena

Cetvrfinale..................90 poena

R16...........................45 poena
R32...........................20 poena
R56.............................0 poena

Izvor : http://www.atpworldtour.com/Tennis/Tournaments/Barcelona.aspx

ATP World Tour 250 :

Pobednik..................250 poena
Finalista...................150 poena

Polufinale...................90 poena
Cetvrtfinale.................45 poena
R16...........................20 poena
R28.............................0 poena

Izvor : http://www.atpworldtour.com/Tennis/Tournaments/Belgrade.aspx

E sad,zasto sam postavljao ovo....Pa da se vise ne pitamo koliko i sta nosi :D :D :D

E sad..Pogledajmo trenutno stanje na ATP listi.

1....Federer..........10.430......
2....Djokovic...........6.765......- 3.665
3....Nadal...............6.480......- 285

Svaka cast ostalim igracima,ali smatram da ova trojica jedino mogu da odlucuju o prva tri mesta u naredna 2,3 meseca,a verovatno i duze!E,ovako bi izgledala lista kada bi se odbili poeni iz Madrida i sa Roland Garosa....

1.....Federer.........7.430 poena
2.....Djokovic........6.225 poena......- 1.205
3.....Nadal............5.700 poena......- 525

Dakle,ako racunamo da Nole ne brani 360 poena osvojenih prosle godine u Madridu,doalzimo do toga da,ako Rafa ne napravi neku super glupost,moze koliko posle Madrida ponovo da bude DRUGI...Doduse,samo ako osvoji turnir!

Druga stvar koja bode oci.....Razlika izmedju Federera i Nadala je,cak i da im se svi bodovi oduzmu,jako velika...Ukupno 1.730 poena! Sanse da se Rafa vrati na PRVO mesto posle Roland Garosa su jako male ali ne i nemoguce....Teoretski,mora da osvoji ukupno 1.730 poena vise od Federera a to znaci....Hmmmmm....Osvajanje oba turnira a da Federer na oba ispadne u bas ranim kolima.

Ipak,realnija varijanta je da se smena na prvom mestu desi nakon Vimbldona,gde Rafa ne brani bas nista,Nole brani,koliko se secam,360 poena ali Federer brani velikih 2.000 poena!

U svakom slucaju,Federer ima najverovatnije garantovanih 5,6,mozda i 7 nedelja na vrhu....Mozda i celih 10 ali to je to od njega.Ako ne ponovi neverovatnu igru u periodu maj-jun-pocetak jula kao prosle godine,lagano moze da zavrsi i na trecem mestu....Doduse,ne veruem bas u tu teoriju,najvise zbog nestalne igre Noleta!

Izner je od Beograda poceo da servira kao manijak :eek: 58 je imao u nasem gradu a u Madridu u dva meca vec je odvalio 43,pa je nakon danasnjeg meca najbolji server na Turu ove godine

Sutra ce morati da stane jer ga ceka najteza prepreka a i sve je umorniji

A Rodiku se bas ne daju mecevi na sljaci ove godine... rekoh da ce taj deo sezone preskociti ali nisam mislio da ce to i bukvalno uraditi. Ipak,vec za mesec dana gledacemo ga u dobroj formi na Kvinsu

Srle brate.. evo ti to Federerovo ispadanje u ''ranim kolima''

Da ga Rafa pobedi u finalu Madrida : 8030 - 6700
Da Rafa osvoji Rolan Garos a Federer ispadne u 1/2 (mozda cak i od njega) : 8780 - 8700

U Kvins i Hale otsili bi boreci se za zvanje prvog reketa sveta..

Mrzim kad dele turnir sa popisuljama pa moram juriti ko gde igra :dash:

Na Santani bi od 2 Verdasko trebao dobiti Melcera a oko 4 ce na teren Rafa i Izner (jos uvek se nekako slepa i u dublu sa Kuerijem). Svajcarci ce igrati oko 10 (ako je dva sata dovoljno onim zenama da zavrse) i nadam se da Vavrinka nesto moze da uradi

Na Sancez ce dan zavrsiti Gulbis i Lopez,koji bi mogli igrati i mec dana

Za trojku je ostavljen mec Almagro - Monako i duel direktnih rivala izvan Top 10,Cilica i Ferera (Conga ovako kljakav nece jos dugo moci da ostane u prvih 10 pa je ovo ralzog vise da obojica maksimalno zapnu)

Heeeeeeeeej,kad smo kod racunanja,ja sam samo dao konstataciju sta bi bilo da se oduzmu poeni sa Roland Garosa i MAdrida,pa onda teorije zavere i ostalo......Nisam pisao o tome da ce Rafa verovatno RG docekati kao drugi,sta me odmah napadate.....:D :D :D

No,ja sam igrao da ce na mecu dva Swiss igraca biti preko 23 gema pa vi vidite :p :p :p

Federer i Marej igraju najbolji turnir nakon januara a Gulbis nastavlja da terorise svojim prvim servisom

Almagro i Melcer otvorice duele cetvrtfinala na Aranci od pola 2 a preostala tri meca igrace se na Santani... Rafa nece izaci pre pola 4 a vece je rezervisano za dva sjajna meca. Gulbis ce prvo pokusati da skrati Federera za 820 bodova a onda treba ocekivati veliku borbu Mareja i Ferera

Najbolji teniser sveta Rodžer Federer istakao je da ne namerava da prekine svoju karijeru posle Olimpijskih igara koje će se u Londonu održati 2012. godine.

“Nemam problem da priznam da sam ušao u drugu polovinu svoje karijere, jer imam decu i mnogo toga se u mom životu menja. Ali, isto tako, uživam u svemu i očigledno je da želim da sa time nastavim”, rekao je ovaj 28-godišnjak za BBC.

Švajcarski igrač je istakao da nikada nije razmišljao o napuštanju tenisa.

“Onaj trenutak kada sebe ispitujete i postavljate pitanja ‘Kako da izađem iz svega ovoga’ meni se još nije desio. Nikada o tome nisam razmišljao, čak i kada sam bio u raspoloženju koje bi moglo na tako nešto da me navede”, izjavio je Federer.

On je demantovao navode pojedinih medija da će se “sigurno povući posle Olimpijskih igara u Londonu”.

“Ne, to nije tačno. Iako nikada ne znate šta će se desiti, od vašeg tela (u sportu) sve zavisi. Voleo bih da igram i posle te 2012, videćemo kako će to tada izgledati”, zaključio je teniser koji je 16 puta osvajao titule na Grend slem turnirima.

Federer i Marej igraju najbolji turnir nakon januara a Gulbis nastavlja da terorise svojim prvim servisom

Almagro i Melcer otvorice duele cetvrtfinala na Aranci od pola 2 a preostala tri meca igrace se na Santani... Rafa nece izaci pre pola 4 a vece je rezervisano za dva sjajna meca. Gulbis ce prvo pokusati da skrati Federera za 820 bodova a onda treba ocekivati veliku borbu Mareja i Ferera

Ja mislim da neci biti neke borbe, trebalo bi da Ferer zavrsi u 2 seta :confused:

Najbolji teniser sveta Rodžer Federer istakao je da ne namerava da prekine svoju karijeru posle Olimpijskih igara koje će se u Londonu održati 2012. godine.

Nemam problem da priznam da sam ušao u drugu polovinu svoje karijere, jer imam decu i mnogo toga se u mom životu menja. Ali, isto tako, uživam u svemu i očigledno je da želim da sa time nastavim”, rekao je ovaj 28-godišnjak za BBC.
Znaci on je tek usao u drugu polovinu, sto znaci da planira da igra jos desetak godina. :lol:

Back