ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zreb za Barsu

[1] NADAL vs bye
GARCIA-LOPEZ vs Qualifier
HANESCU vs A BECK
NIEMINEN vs [13] BELLUCCI

[9]ROBREDO vs Bye
Qualifier vs A MARTIN
SEPPI vs KUBOT
Bye vs [8] FERRER

[4] GONZALEZ vs bye
RUSSELL vs Qualifier
LUCZAK vs GULBIS
CHARDY vs [14] MONTANES

[11] MELZER vs NALBANDIAN
MARCHENKO vs HERNANDEZ
GASQUET vs ANDREEV
bye vs [5] VERDASCO

[7] FERRERO vs bye
STAKHOVSKY vs ZVEREV
BE BAKKER vs FALLA
Qualifier vs [10] MONACO

[15]ALMAGRO vs VENTURA
Qualifier vs GREUL
HAJEK vs STARACE
bye vs [3] TSONGA

[6] BERDYCH vs bye
ZEBALLOS vs Qualifier
SCHWANK vs FOGNINI
Qualifier vs [12] HEWITT

[16] F LOPEZ vs DOLGOPOLOV JR
ROBERT vs ISTOMIN
KRAJNOVIC vs CHELA
bye vs [2] SODERLING

I Federer i Djokovic ce odigrati isti broj turnira na sljaci kao Rafa (od sad,posto je Federer ovo propustio),i sva trojica ce morati da igraju vezane tri nedelje (s tim sto ce se Rafa toga prvi resiti)

Prosle godine problemi su nastali nakon skoro nestvarnog starta sezone koji ove godine nije ponovio i savrseno dobro zna sta radi

Uostalom,Barsa mu je medju omiljenim turnirima i oseca se duznim da tamo igra a Masterse ionako mora igrati

U osnovi,ovde uopste ne treba raspravljati o nekom favoritu u finalu jer je apsolutno sve na strani mladjeg Spanca

Pre svega,kada pogledamo podlogu i Rafina ostvarenja na njoj jasno je da ce za Verdaska biti uspeh ako uspe da osvoji jedan set (mada ne vidim nacin kako ce to ucniti). Pored toga,kralj Masters 1000 turnira igra sa momkom koji je u takmicenjima tog ranga u poredjenju sa njim amater,pa to jos vise povecava sanse da titula ostane u pravim rukama.

Trece su uspesi na turniru a Rafa nigde nije ovako dominantan. U poslednje 4 godine izgubio je samo jedan set :worth:

I na kraju,medjusobni skor! U dosadasnjih 9 meceva Verdasko nema ni pobedu ni a ni set u mecevima odigranim na sljaci

Ovo su Rafina najubedljivija H2H ostvarenja :

Verdasko : 9-0
Matje : 9-0
Gaske : 7-0
Bagdatis : 6-0
Robredo : 6-0

bilo kojim,nek se ugleda na Feda i njegove hronicne boljke :lol: nema potrebe da ponavlja greske od prosle godine i mislim da ne moze toliko bodova da izgubi koliko moze da ih dobije na RG...sto se mene tice i SO mu je totalno nepotreban,al ajde...mora tata da se ispostuje...

A pa nemoj tako,heroj mora igrati na tom prestiznom turniru!!

Jeste,Federer se lako vadi na iscrpljenost na mnogim turnirima (posebno na kraju godine) ali ne verujem da ce Djokovic propustiti Madrid. U krajnjoj liniji,moze se odluciti za rano ispadanje jer ne brani previse bodova

A ne znam ni od cega bi bio umoran nakon par meceva odigranih u martu

ni ja ne verujem,jer nazalost taj momak ne uci na greskama...sve one greske s pocetka prosle sezone je preneo i na ovu,pa jos i dodatno zakomplikovao...dobar je teniser,sigurno ce zablistati u jednom delu sezone i to je to...nista vise ne ocekujem :neutral:
nema tu fizickog umora,naravno,ali mora da se mentalno rastereti pred mozda najvazniji turnir za ovu sezonu...

Ja bih pre rekao da bi mu najvazniji turnir mogao biti US Open,sanse da osvoji Frens Open daleko su manje

Madrid mi prosle godine uopste nije mirisao na dobro a definitivno nije ni Rafi... on ga je jednostavno morao igrati,iako je cena bila previsoka. Cak verujem da je mnogo lakse preskociti Sangaj nego recimo Madrid posto Cirijak stvarno zeli krem tenisa na tom turniru a uticaj tog coveka je sve osim mali.

Kako bilo,niko ne pamti ovoliko povreda i propustanja turnira a tesko da smo za ova cetiri i po meseca vidjali i neke antologijske meceve. Sve u svemu,ovakav ATP kalendar tesko da ce se odrzati jos dugo,pa makar po cenu redukovanja nagrada ili u krajnjem slucaju bojkota igraca

Poslednja izmena:
ni ja ne verujem,jer nazalost taj momak ne uci na greskama...sve one greske s pocetka prosle sezone je preneo i na ovu,pa jos i dodatno zakomplikovao...dobar je teniser,sigurno ce zablistati u jednom delu sezone i to je to...nista vise ne ocekujem :neutral:
nema tu fizickog umora,naravno,ali mora da se mentalno rastereti pred mozda najvazniji turnir za ovu sezonu...

Nije stvar u fizickom nego u mentalnom zamoru.
Gazi vec 5 sezona po najvise odigranih meceva...
Ako nije odigrao najvise, bio je na drugom mjestu po broju meceva.
Mnogo je...mnogo...

Nadal je pokusao tako nesto pa pogledaj gdje je sada...
Trebace mu mnogo vremena da se ponovo vrati...

4 GS turnira po 2 nedelje,ukupno 56 dana.
9 Mastersa po 7 dana,ukupno 63 dana
1 Masters Kup,7 dana,ukupno 7 dana.

Ako samo ovo pogledate,doalzite do cifre od 126 dana,i to je maksimum,koje treba odigrati. Dakle,sotaje vam 230 dana u godini gde mozete da trenirate,da se igrate sa decom,gde mozete da letujete,zimujete...

Sve ostalo....Ali sve ostalo....Nije obavezno ni najmanje. Ako odigrate jos 3,4 turnira kategorije 500,to je plafon jos 28 dana.Dakle,imate 200 dana godisnje da trenirate i da se odmorite!

U svakom slucaju,makar odigrali sve ovo sto sam rekao,dolazite od cifre od 17 ili 18 turnira godisnje.Jel to premnogo?Naravno da nije,za onog ko zna da se iskombinuje.

Usotalom,uvek cu uzeti za priemr Premijer Ligu i sve ostale sportove.....Dakle,pre mislim da je u pitanju njihova nespremnost ili bolje,nedovoljna spremnost na vrhunske izazove.

4 GS turnira po 2 nedelje,ukupno 56 dana.
9 Mastersa po 7 dana,ukupno 63 dana
1 Masters Kup,7 dana,ukupno 7 dana.

Ako samo ovo pogledate,doalzite do cifre od 126 dana,i to je maksimum,koje treba odigrati. Dakle,sotaje vam 230 dana u godini gde mozete da trenirate,da se igrate sa decom,gde mozete da letujete,zimujete...

Sve ostalo....Ali sve ostalo....Nije obavezno ni najmanje. Ako odigrate jos 3,4 turnira kategorije 500,to je plafon jos 28 dana.Dakle,imate 200 dana godisnje da trenirate i da se odmorite!

U svakom slucaju,makar odigrali sve ovo sto sam rekao,dolazite od cifre od 17 ili 18 turnira godisnje.Jel to premnogo?Naravno da nije,za onog ko zna da se iskombinuje.

Usotalom,uvek cu uzeti za priemr Premijer Ligu i sve ostale sportove.....Dakle,pre mislim da je u pitanju njihova nespremnost ili bolje,nedovoljna spremnost na vrhunske izazove.

Evo...samo da kazem da nisi u pravu.
Razlika je, prije svega u trajanju meca, da se ne prica o onim dugometrazcima od 3 sata, zatim u promjenama vremenskiz zona (od turnira do turnira) koje uticu onako kako uticu na svakog pojedinca, zatim treninzi itd...dolazi se do zakljucka da teniska sezona JESTE najduza sportska sezoma.

Poslednja izmena:

Back