ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
4 GS turnira po 2 nedelje,ukupno 56 dana.
9 Mastersa po 7 dana,ukupno 63 dana
1 Masters Kup,7 dana,ukupno 7 dana.

Ako samo ovo pogledate,doalzite do cifre od 126 dana,i to je maksimum,koje treba odigrati. Dakle,sotaje vam 230 dana u godini gde mozete da trenirate,da se igrate sa decom,gde mozete da letujete,zimujete...

Sve ostalo....Ali sve ostalo....Nije obavezno ni najmanje. Ako odigrate jos 3,4 turnira kategorije 500,to je plafon jos 28 dana.Dakle,imate 200 dana godisnje da trenirate i da se odmorite!

U svakom slucaju,makar odigrali sve ovo sto sam rekao,dolazite od cifre od 17 ili 18 turnira godisnje.Jel to premnogo?Naravno da nije,za onog ko zna da se iskombinuje.

Usotalom,uvek cu uzeti za priemr Premijer Ligu i sve ostale sportove.....Dakle,pre mislim da je u pitanju njihova nespremnost ili bolje,nedovoljna spremnost na vrhunske izazove.

Opustio si se ti druze malo od kad ti Federer kampuje u 2010.

Indian Vels i Majami traju dve nedelje tako da od ''cuvanja dece'' oduzi 15 dana

Krenuo bih od komentatora jer se jako spetljao pokusavajuci da onoliko podataka spakuje u zagrevanje igraca

Turniri Open ere igraju se od 1968. a ne od 1969.

Rafael Nadal i Novak Djokovic nisu igrali mec koji je trajao 4 sata i 4 minuta a jos je veca greska da je to najduzi mec na sljaci u istoriji

Giljermo Viljas takodje ima 6 vezanih turnira (Buenos Aires) ali je to cinio dva puta 1977. tako da je Rafino ostvarenje vece

Ne bi smeo da ne zna koje mesto ce igrac zauzimati posle finala... Nando sa 12. skace na mesto broj 9

Evo...samo da kazem da nisi u pravu.
Razlika je, prije svega u trajanju meca, da se ne prica o onim dugometrazcima od 3 sata, zatim u promjenama vremenskiz zona (od turnira do turnira) koje uticu onako kako uticu na svakog pojedinca, zatim treninzi itd...dolazi se do zakljucka da teniska sezona JESTE najduza sportska sezoma.

I dalje kazem...Nije....Premijer Liga,NBA,sad ne mogu da se setim,ima tu sportova koliko hoces koji traju koliko traju i za koej trebaju i veci napori nego ovde.Uostalom,ako i dodam ono sto je Nord rekao,dolazimo ponovo do cifre od minimum 190 dana u sezoni kojji su ti slobodni i u kojima radis sta hoces. I da,dao sam primer AKO dodjes do finala svih turnira,sto anravno,niko ziv ne adi,pa makar se zvali i Federer i Nadal.

Dakle,teniseri tokom sezone iamju garantovano 200 slobodnih dana a to definitivno nema niko! Ajde racunaj da moraju da treniraju,ali Boze moj,pa zato i zaradjuju novac,jel tako?
Opustio si se ti druze malo od kad ti Federer kampuje u 2010.

Indian Vels i Majami traju dve nedelje tako da od ''cuvanja dece'' oduzi 15 dana

Doooooobrooo,eto,dodao sam ih :D

Rafael Nadal dosao je u Monte Karlo prvi put kada mu je bilo 16 godina,ostvario dve pobede i casno izgubio od tada velikog sljakera... nakon toga,vratio se 2005. i do sada sejao teror

Titule : 6
Mecevi : 32-0
Set kolicnik : 64 - 5
Gem kolicnik : 422 - 191

Ovo je najdominantnija titula Rafaela Nadala sa bolesnih 1.4 gemova prepustenih protivnicima u svakom setu

Skinuo je Agasiju jednu od poslednjih stvari koje su mu na Mastersima ostale.. Amerikanac ima 6 titula u Majamiju a Rafa isto toliko u Monte Karlu (i ko zna kad ce prestati da ih uzima)

Takodje,prvi je igrac koji je u Open eri vezao 6 titula u 6 sezona na nekom turniru i deveti je igrac sa bar 6 titula na nekom turniru (u drustvu sve samih legendi)

Tesko ce neko skorije vezati 6 titula na nekom turniru (na Mastersu posebno nece) a ako ovo isto uradi i u Barsi imace 6 vezanih pobeda na dva uzastopna turnira i to ce mu,potpisujem,ostati zauvek u vlasnistvu

Poslednja izmena:
Sto se tice sljake,sezona na njoj je tek pocela pa je bitno podsetiti samo na one najosnovnije stvari

Rafa je protiv Huana Karlosa Ferera odigrao svoj 200. mec na ovoj podlozi i nakon ovog finala ima 186-16

Sto se tice finala,iz 28 on je izvukao velicanstvenih 26,uz dva poraza od Federera

Posto je Lendl na 28 titula na sljaci verujem da ce vec ove godine biti dostignut (Rafa je vec veci sljaker od velikog Ivana) a ni Borgovih 30 nece izdrzati jos dugo

Sta rece??? Borg ima 30 sljax titula a Lendl 28? Auuuuuuu,pa to ce Rafa dostici koliko ove sezone! Dakle,fale mu 4 titule...Ako uzme recimo jso dva Mastersa na sljaci + Roland Garos, + mzoda Stutgart koji igra kad hoce i kad nece....Mozda i Barselona....Eto ti i rekorda :D :D :D

Doduse,cak i da ne uradi tako nesto,jer je to stvarno jako tesko(ali ne i nemoguce),ostaje mu sledeca sezona da sam 24.godine postane najveci sljaker svih vremena.Kako mi to sve nekako smesno zvuci,sa 24.leta da budes najbolji svih vremena u necemu.....Doduse,Fed je postao najtrofejniji GS igrac sa 27. :) :) :)

U svakom slucaju,ovo su sjajne vesti za ATP Tour,lose vesti za Noleta & Co. i velika pretnja uspavanom Federeru.Ako bude spao sa prvog mesta nakon Roland Garosa i mozda se vise nikad ne bude vratio na isto i time ne obori Samprasov rekord - bice iskljucivo sam kriv.

Nema Borg najvise titula.. Viljas je na 46 a Muster na 40. Medjutim,niko ozbiljan njih ne racuna kada su u pitanju oni najveci sljakeri svih vremena i knjiga je odavno spala na dva slova,Rafu i Borga

Videcemo sta ce ova godina doneti u narednim turnirima na sljaci ali Borgu se polako klima mesto najveceg sljakera svih vremena posto je ovo sto Spanac radi na toj podlozi jednostavno nedostizno

Federerovo mesto broj 1 je na zalost (jer se ponasa kao kreten) jos uvek sigurno ali bi mu bilo bolje da zapne od Madrida

Poslednja izmena:
Nema Borg najvise titula.. Viljas je na 45 a Muster na 40. Medjutim,niko ozbiljan njih ne racuna kada su u pitanju oni najveci sljakeri svih vremena i knjiga je odavno spala na dva slova,Rafu i Borga

Videcemo sta ce ova godina doneti u narednim turnirima na sljaci ali Borgu se polako klima mesto najveceg sljakera svih vremena posto je ovo sto Spanac radi na toj podlozi jednostavno nedostizno

Federerovo mesto broj 1 je na zalost (jer se ponasa kao kreten) jos uvek sigurno ali bi mu bilo bolje da zapne od Madrida

Zabraovh na Viljasa,auuuuuuu :D :D :D A na Mustera nisam ni mislio......

Sto se Federerovog poansanja tice,tu se slazem da se ponasa kao najveci kreten.Najveci igrac te igre bi trebao ipak postenije da se ponasa prema sportu koji je od nejga napravio legendu. Ovo sto on radi nakon AO je stvarno sramota.Dva turnira,od toga ni jedan ne odigran kako treba,stvarno sramota.

Videcemo sta ce uraditi u 3 vezane nedelje....Ima 2 Mastersa i jedan smesan turnir.Pored ovoliko neigranja i nezaitneresovanosti,bilo bi fino da barem uzme...Sta znam,na sva tri turnira zajedno recimo 1.000 bodova.I da sakce od radosti ako to izvede.

Zabraovh na Viljasa,auuuuuuu :D :D :D A na Mustera nisam ni mislio......

Sto se Federerovog poansanja tice,tu se slazem da se ponasa kao najveci kreten.Najveci igrac te igre bi trebao ipak postenije da se ponasa prema sportu koji je od nejga napravio legendu. Ovo sto on radi nakon AO je stvarno sramota.Dva turnira,od toga ni jedan ne odigran kako treba,stvarno sramota.

Videcemo sta ce uraditi u 3 vezane nedelje....Ima 2 Mastersa i jedan smesan turnir.Pored ovoliko neigranja i nezaitneresovanosti,bilo bi fino da barem uzme...Sta znam,na sva tri turnira zajedno recimo 1.000 bodova.I da sakce od radosti ako to izvede.

ATP Viljasu priznaje monstruoznih 800 meceva na sljaci pa ti sad uporedi 26 titula iz 200 meceva i 46 iz 800. Pored toga,ne moze ni prici Rafinim ostvarenjima na Frens Openu,sto je ipak najvaznije

Muster ima 550 meceva na ovoj podlozi i opet dosta losije rezultate od Rafe u Parizu. Uostalom,nije ni tesko zakljuciti sta bi Rafa radio da moze igrati 10 turnira na sljaci u sezoni

Cesto kad dodjem kuci oko 3 ocekujem da vidim neki tvoj post ovde ali se onda setim koliko si puta ove godine mogao da gledas Federera i sta uopste mozes da napises. Sto se men tice,gledao sam ga i previse u zadnjih 8 godina ali prema vama navijacima jednostavno nije korektan

Poslednja izmena:
Cesto kad dodjem kuci oko 3 ocekujem da vidim neki tvoj post ovde ali se onda setim koliko si puta ove godine mogao da gledas Federera i sta uopste mozes da napises. Sto se men tice,gledao sam ga i previse u zadnjih 8 godina ali prema vama navijacima jednostavno nije korektan

Daleko od toga ne pratim ja tenis i sada,ali znas kako je kada ti favorit ne igra na turniru...Nekako mi to nije to :(

Danas sam ja igrao tenis posle 6 meseci...Cemu sam se nadao,bio sam sjajan :) Jeste da je Bole pobedio ali je bio dobar tenis :D

Inace,cekam samo novu ATP listu....Pa da pravim kalkulacije kome sta treba do i posle Roland Garosa :D

Daleko od toga ne pratim ja tenis i sada,ali znas kako je kada ti favorit ne igra na turniru...Nekako mi to nije to :(

Danas sam ja igrao tenis posle 6 meseci...Cemu sam se nadao,bio sam sjajan :) Jeste da je Bole pobedio ali je bio dobar tenis :D

Inace,cekam samo novu ATP listu....Pa da pravim kalkulacije kome sta treba do i posle Roland Garosa :D

Sto kaze jedan lik,Verdasko osvojio jedan gem vise od onoga sto bi on uzeo protiv Rafe :lol: tako i ti

Evo ti lista za sutra

1 Federer 10690
2 Djokovic 7390
3 Nadal 6980
4 Del Potro 5725
5 Murray 5485
6 Davydenko 5335
7 Roddick 4780
8 Soderling 4595
9 Verdasco 3145
10 Tsonga 3005

Back