ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Svedska je zemlja sa velikom teniskom tradicijom i dvojicom igraca medju 10 najvecih u Open eri ali ono sto su radili u Parizu u proteklih skoro 40 godina je fenomenalno.. tu jednostavno postoji neka veza. Igraci iz ove nordijske zemlje su treci na listi zemalja osvajaca titula,iza Spanije (Amerika je u odnosu na obe nekoliko svetlosnih godina u prednosti) ali nista im nije donelo toliko uspeha kao igranje na terenima Bulonjske sume

1974: Borg - sampion
1975: Borg - sampion
1976: Borg - 1/4
1977: Borg nije igrao.. ostali nista posebno
1978: Borg - sampion
1979: Borg - sampion
1980: Borg - sampion
1981: Borg - sampion
1982: Wilander - sampion
1983: Wilander - finalista
1984: Wilander - 1/2
1985: Wilander - sampion; Nistrom i Edberg 1/4
1986: Pernfors - finalista
1987: Wilander - finalista
1988: Wilander - sampion; Svenson 1/2
1989: Edberg - finalista: Wilander 1/4
1990: Svenson 1/2
1991: Edberg - 1/4
1992: Kulti - 1/4
1993: Edberg - 1/4
1994: Larsson - 1/2
1995: Larsson - cetvrta runda
1996: Edberg & Bjorkman - cetvrta runda
1997: Norman - 1/4
1998: Enqvist & Gustafsson - treca runda
1999: nista posebno
2000: Norman - finalista
2001: Enqvist - cetvrta runda
2002: nista
2003: nista
2004: Enqvist - treca runda
2005: nista
2006: bas nista
2007: Bjorkman - cetvrta runda
2008: Soderling - treca runda
2009: Soderling - finalista
2010: Soderling - najmanje 1/2

Poslednja izmena:
Od kada je postao prvi reket sveta pocetkom februara 2004. Federer nikada sebi nije dozvolio previse uzastopnih turnira bez poraza... krajem 2008. i do pola 2009. vezao je 8 (igrao dosta lose ali je sve to nadoknadio u Madridu,Parizu i Londonu) a sada je trenutno na 6 (gotovo uvek bi ga izvadili Slemovi ali ovog puta od toga nema nista)

Ove godine nece osvojiti titulu na sljaci a to mu se u zadnjih 9 sezona desava tek drugi put (2006.)

Da li Almagro moze sutra da iznenadi Nadala? Da li ce ga namuciti? Kako ce odigrati Nadal sutra? Mnogo pitanja, a svi odgovori sutra. Uf, necu gledati ( mislim da je mec ujutra, a tada sam u skoli), ali jedva cekam da vidim rezultat. Neka se '' pokolju'' 5 sati, a Novak neka 3-1 dobije Jirgena uz 2 sata provedena na terenu. Pa da Nadal u polufinalu mrtav umoran izadje na megdan Novaku a ovaj to iskoristi i razbije ga. Mada, moze Novak njega da dobije i u najboljoj formi. U Madridu prosle godine ga je 3 puta dijelila jedna lopta.

Da li Almagro moze sutra da iznenadi Nadala? Da li ce ga namuciti? Kako ce odigrati Nadal sutra? Mnogo pitanja, a svi odgovori sutra. Uf, necu gledati ( mislim da je mec ujutra, a tada sam u skoli), ali jedva cekam da vidim rezultat. Neka se '' pokolju'' 5 sati, a Novak neka 3-1 dobije Jirgena uz 2 sata provedena na terenu. Pa da Nadal u polufinalu mrtav umoran izadje na megdan Novaku a ovaj to iskoristi i razbije ga. Mada, moze Novak njega da dobije i u najboljoj formi. U Madridu prosle godine ga je 3 puta dijelila jedna lopta.

Ajde sad mi iskreno reci koliko godina (stvarno) gledas tenis

5 ili 6 :think:

To se poklapa sa godinama terora Rafaela Nadala na sljaci i ako kazes da si to video ne znam na osnovu cega se pitas da li Almagro moze nesto tom igracu na sljaci,u tri dobijena seta,na Rafinom turniru koji mu toliko znaci

Znaci pitao si kao da igraju igraci sa fifti fifti sansama,a ne jedan od dva najveca sljakera svih vremena i covek koji ga nikad nije,i nikad nece dobiti

Ti naravno mozes samo da se nadas necemu,tacnije i sestom slabijem protivniku za svog tenisera ali sa tim odmah mozes da se pozdravis.. dosta je bilo

A gledanjem tenisa toliko godina stice se i rutina... dosli smo do same zavrsnice i nema nikakve potrebe da se mecevi igraju ''ujutru.'' Ako su danas poceli u 2 posle podne,pocece i sutra

I Fed je jednom cekao mrtvog umornog Nadala... ne znam da li znas kako je prosao

5 ili 6 :think:

To se poklapa sa godinama terora Rafaela Nadala na sljaci i ako kazes da si to video ne znam na osnovu cega se pitas da li Almagro moze nesto tom igracu na sljaci,u tri dobijena seta,na Rafinom turniru koji mu toliko znaci

Znaci pitao si kao da igraju igraci sa fifti fifti sansama,a ne jedan od dva najveca sljakera svih vremena i covek koji ga nikad nije,i nikad nece dobiti

Ti naravno mozes samo da se nadas necemu,tacnije i sestom slabijem protivniku za svog tenisera ali sa tim odmah mozes da se pozdravis.. dosta je bilo

A gledanjem tenisa toliko godina stice se i rutina... dosli smo do same zavrsnice i nema nikakve potrebe da se mecevi igraju ''ujutru.'' Ako su danas poceli u 2 posle podne,pocece i sutra

I Fed je jednom cekao mrtvog umornog Nadala... ne znam da li znas kako je prosao

Hm, sijaset puta sam gledao cetvrtfinalne meceve turnira ujutro ( jedan primjer: Djokovic - Verdasko - Peking 2009).

Tako da, ne mora da znaci da se mecevi cetvrtfinala ne moraju igrati ujutro.
A ovo za Nadala..rekoh....to je moja zelja. Ma koliko ona nerealna i nemoguca bila, MOJA je, i treba se postovati.

Da znam...'' poderao'' ga Federer u finalu Madrida 2009.godine.

Hm, sijaset puta sam gledao cetvrtfinalne meceve turnira ujutro ( jedan primjer: Djokovic - Verdasko - Peking 2009).

A ovo za Nadala..rekoh....to je moja zelja. Ma koliko ona nerealna i nemoguca bila, MOJA je, i treba se postovati.

Jako lijepo receno.

Jednom iskusnom NAVIJACU bih rekao (ne tebi) da je loptica ipak samo OKRUGLA...to je jedan APSOLUTNI favorit danas i dokazao :).

Bravo za Peking... vredni ljudi prestonice Kine jos malo ce u nove radne pobede :lol: http://www.timeanddate.com/worldclock/ donekle si i u pravu,dan pocne oko 11,zavrse se ta tri meca na dva stadiona do 5 i oni ljudi sto rade do 3 ili 4 odu kuci i gledaju snimak meceva

Pa vidim da si to bas napisao kao zelju... pre je bilo u stilu,biti ili ne biti za Nadala. A mozda ne zelis pravi duel njih dvojice u jednakim uslovima jer mu skor sa Rafom na sljaci bas i ne ide u prilog (posebno sa ovakvom formom)

Jasta,pobedio Fed Rafu 6-4 6-4 u mecu gde mu niko drugi ne bi ni izasao na teren.. vidim da ga je i ove godine dobio

Naravno, to je moja teza :D :D :D

Nego, ti rece da pratis i meceve, biljezis podatke i sve...ali kako se ne sjecas da je Nadalova igra tog dana u finalu Madrida bila '' mrtva'', da Nadal nije licio na sebe. Gemove je dobijao na jedvite jade.

Evo i kako je igrao:

1 as
1 dupla greska
Poeni posle drugog servisa: 45 posto, Federer 68%
itd itd..poeni posle riterna nakon 2.servisa 32 posto
Nijedna sacuvana brejk lopta od 4, koje je Federer iskoristio.

Uporedi to sa mecevima koje je dobijao, i Federera i Djokovica, i ostale...i vidjeces kako je bio umoran tada.

Naravno, to je moja teza :D :D :D

Nego, ti rece da pratis i meceve, biljezis podatke i sve...ali kako se ne sjecas da je Nadalova igra tog dana u finalu Madrida bila '' mrtva'', da Nadal nije licio na sebe. Gemove je dobijao na jedvite jade.

Evo i kako je igrao:

1 as
1 dupla greska
Poeni posle drugog servisa: 45 posto, Federer 68%
itd itd..poeni posle riterna nakon 2.servisa 32 posto
Nijedna sacuvana brejk lopta od 4, koje je Federer iskoristio.

Uporedi to sa mecevima koje je dobijao, i Federera i Djokovica, i ostale...i vidjeces kako je bio umoran tada.

Pa ti si upravo otkrio da je on u finalu Madrida 2009. bio umoran nakon sto je manje od 24 sata pre toga dobio najduzi mec odigran u tri seta u Open eri... bravo :worth:

I nikako da ti klikne da ja govorim o Gren Slem takmicenju jer smo trenutno na jednom takvom. Ovde se mecevi 1/4 ne igraju svi u istom danu i suludo je da pocinju u 11.. ovde u normalnim uslovima imas dan pauze posle svakog meca i mozes da se oporavis od meca koji je trajao 5 sati i 14 minuta (koji mu ti opet kukavicki prizeljkujes) i pobedis Federera u jos jednom maratonu

Back