ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Rafael Nadal dominira ove godine u muškom tenisu, ali da li pri tome krši pravila?

Naime, poznato je da Rafin stric Toni ima veliki uticaj na karijeru prvog igrača sveta, ali taj uticaj se prenosi i na teren, što je protiv teniskih pravila.
Poslednji i možda najbolji primer imali smo prilike da vidimo u finalu US opena. Novinar španskog ‘El Paisa’ pitao je Nadala zašto je gledao u ložu tokom finalnog duela, a Španac je odgovorio: “Bio je to poslednji gem, kada sam servirao za meč. Nisam znao gde da serviram."
"Da li da idem u sredinu, levo ili desno. Oni su mi rekli u koju stranu da serviram, i tamo sam i servirao”, rekao je Rafa.

Upravo ova izjava je dokaz da je Nadal radio ono što je protiv pravila, a i sam prvi teniser sveta to zna.

“Pravila su pravila”, rekao je Rafa na Vimbldonu kada je Toni Nadal, njegov trener i stric, kažnjen sa dve hiljade dolara jer je tokom meča davao savete svom pulenu. Pre nekoliko godine, i Rodžer Federer je spomenuo da Toni Nadal pokušava da daje savete Rafaelu sa tribina.

Da li je vreme da se stric Toni suspenduje sa velikih turnira, i da li je vreme da se Nadal kazni?

Gle,tek sad sam video jedan od onih cuvenih idiotluka koje mogu naci samo na Krstarici......Bravo Nikko,dobar ti je i nik,bas i jesi NIKO.

Bolje da budem patriota na gomili drugih stvari nego na foru navijam za Noleta a zelim da pobegnem iz zemlje jer ovde nema perspektive,kako cujem iz usta milijarde mladih odavde....Ako se patriotizam pokazuje time sto navijam za Novaka,onda ovde stvarno neko treba da ide ne na sistematski vec na veterinarski pregled.

O kakvom patriotizmu ti pricas, ako je istina ta strahota da u mecu izmedju Novaka i Federera ti navijas za stranog igraca...?
Vi ste propustili par sistematskih pregleda kad ste bili mali... =) mislim, svi sa ovim istim defektom..

Gle, a na ovo je Srle mislio
Ma bar smo dobili besplatnu dijagnozu
prica.gif
lol.gif

A ti si verovatno bojanabg sa sportklub foruma, i imas istu dijagnozu kao i ovaj srle.....nesrecnici.

A ti si bas pobrkao i loncive i serpice
lol.gif
pozdravi tu bojanubg i sportklub forum, sport volim
ps.nemoj davati dijagnoze drugom, neka nas, gledaj sebe, pozdrav
icon_biggrin.gif

U Šangaju najboljih 20 igrača sveta!

U Šangaju najboljih 20 igrača sveta!
Datum: 07.10.2010. | Novak Djoković Zvanični Sajt

Svetski broj 1 Rafael Nadal i svi ostali igrači iz prvih 20 na South African Airways 2010 ATP rang listi, nadmetaće se na „Shanghai Rolex Masters“ turniru sledeće nedelje, kada će Qi Zhong stadion biti domaćin teniskom takmičenju koje će izgleda biti najveće ikada odigrano na azijskom kontinentu.

„Mi smo jedini ATP Masters 1000 van Severne Amerike i Evrope, tako da nismo ni očekivali ništa drugo nego da imamo učesnike iz samog svetskog vrha,“ rekao je direktor turnira Majkl Luevano. „Ovo je jedini turnir u regionu koji će okupiti Gren Slem pobednike iz 2010., Rafaela Nadala (Otvoreno prvenstvo Francuske, Vimbldon i US Open) i Rodžera Federera (Otvoreno prvenstvo Australije), kao i sve finaliste tih turnira, Endija Marija (Otvoreno prvenstvo Australije), Robina Soderlinga (Otvoreno prvenstvo Francuske), Tomaša Berdiha (Vimbldon) i Novaka Đokovića (US Open).

„Svi su veoma uzbuđeni, ljubitelji sporta u Šangaju će biti presrećni sa svim uzbuđenjima i atmosferom koja će vladati na Qi Zhong stadionu od nedelje. Na stadionu će biti kao u košnici, a mečevi će se igrati na centralnom terenu i na novim terenima pokrivenim kamerama, koji su prvi put korišćeni prošle godine, što obećava izuzetan raspored.“

‘Cut-off’ Shanghai Rolex Mastersa je 44. Poslednji igrač koji je direktno ušao u glavni žreb je srpski Dejvis kup heroj Janko Tipsarević.

„Slogan Shanghai Rolex Mastersa je ‘Jednostavno najbolji‘. Naša mantra je oduvek bila da gledaocima pružimo jedno fantastično iskustvo kada dođu na turnir; verujemo da uspevamo u tome“, izjavio je direktor turnira.“ Sve ovo samo potvrđuje titula najboljeg ATP Masters 1000 turnira godine.

„Dobrih ulaznica još ima u prodaji, ali je u poslednje dve nedelje prodaja išla odlično što pokazuje koliko navijači ovde željno iščekuju turnir.“

Branilac titule Nikolaj Davidenko će se truditi da zadrži titulu koju je osvojio prošle godine savladavši Nadala u finalu, dok Španac želi da osvoji svoju prvu titulu u vodećem gradu azijskog tenisa i jedinom području gde nije osvojio veliki turnir.

Federer će tražiti formu koja ga je krasila kada je osvajao Tennis Masters Cup u Šangaju, isto važi i za Noleta; Mari i Endi Rodik će takođe učiniti sve što mogu da dođu do titule.

Podaci koji govore koliko je spisak učesnika turnira fantastičan: 5 igrača (Nadal, Federer, Đoković, del Potro, Rodik) je osvojilo Gren Slem titule, još petorica njih su bili Gren Slem finalisti (Berdih, Soderling, Bagdatis, Mari, Conga), 9 igrača je osvojilo ATP Masters 1000 trofej (Nadal, Federer, Đoković, Mari, Rodik, Berdih, Davidenko, Conga, Ljubičić), 3 igrača (Federer, Nadal, Rodik) su bili (ili su još uvek) svetski br.1.

Nole je prošle sezone takmičenje u Šangaju završio u polufinalu porazom od kasnijeg šampiona, Nikolaja Davidenka.

Shanghai Rolex Masters će se igrati na stadionu Qi Zhong, od 10. do 17. oktobra 2010.

Da, protiv Rafe, neka bas me raduje:)
Narocito jer je ovaj Lopez izjavio pred mec s Viktorom , kao kad je Rafu pobedio, on moze sve da pobedi, kao Viktor je za njega nista u tom smislu.
Pa , eto videsmo kako moze lako da pobedi Viktora:lol:
A sutra nek mu je sa srecom, nek pobedi onaj ko sutra bude bolji;)

74005418.jpg

Evo i zrijeba za Sangaj...
Nadal vidno laksi zrijeb od NOLETA koji u svom djelu ima trnje i kamenje...
Vec u drugom kolu je Ljubicic tu...

Nadamo se najboljem (: ...

Poslednja izmena:

Back