Ateizam

Sedeo bi gore i gledao ko je pravi vernik, ko me nosi u srcu i dusi, i samo bi njega nagradio vecnim mirom nebeskim!
Zar to nije ono sto ti sve vreme govoris!
Bog nagradjuje samo prave vernike!
Ako mu sada nije bitno sto postoje i drugi vernici, zasto mu je to bilo bitno kada je pocinjao svoj marketing?

Eto nisi ni hteo da odgovoris jer bi isto postupio, pod predpostavkom da si Bog sa svim pozitivnim atributima.
Pa zar ti vidis da na ovome svetu svako dobro daje nagradjeni?
Ili svako zlo kaznjeno?
Onda zaista treba da postoji Bog ,koji ce u nekom trenutku vremena ,ispraviti svaku nepravdu, i nagraditi prvednost.

Bitno mu jekao i danas , zato je objaio svoje jevandjelje i poziva sve ljude na pokajanje i prisjedinjavanje ,ne gledajuci na vremena neznanja kada su se klanjali svemu i svacemu, ali svako ima slobodnu volju da odluci sta ce.

stnco;9565524]
Dakle , lepo sam rekao da je bilo i laznih teorija,a ljudi su verovali u to, a i danas veruju, a sutrako zna sta bude postavljeno da verujete.?
Nabroj mi sve lažne teorije iz fizike. U nju se po malo razumem.

Pod nebom se podrazumeva duhovni svet.
Opa, pa ti si sada i tumač. A šta se podrazumeva pod "zemlju".

Isus nije bio samo istiniti covek , nego iistiniti Bog, koji je gospodar svih zakona.
Isus je bio neuspeli drvodelja, koga su od malih nogu učili da je Božiji sin. Kada je odrastao bio je blasfemičar (bogohulnik), pa su ga sveštenici sa Kajafom na čelu, osudili
a Pilat pogubio.

Mogao je i pre da je hteo, ali posle vaskrsenja je pokazano kakvo jeto novo telo koje trebaju dadobiju vernici posle vaskrsenja.
Ma pozvao sam te da razmisliš kako je to mogao skup atoma (npr. C12) da prođe kroz zid. Ostavi se ti jevanđelskih (čitaj babskih) priča. Nego ti danas, učen, pametan, razuman, razmisli kako je to mogao skup atoma, koji su kao i tvoji, mogao da prođe kroz zid, i nije važno da li pre ili posle vaskrsenja?

Oni nisu bili mnogobosci, bili su jevreji a ti znas u sta su oni verovali, a i bili su vecina prosti tako da nisu poznavali neka druga ucenja, pa tako ni prepisali, nego su pisali sta su videli i culi,
A govorim zato sto nije glupost, jer su ti svedoci dali zivote za ono sto su videli.
Šta su videli i čuli, kažeš!? Pa nekoliko dana je na National geographic bio serijal u kome je jasno izneto da su jevanđelja pisana 40 do 70 godina posle događaja a ti kažeš "videli i čuli".
Mythra (Persija), Dionysus (Grčka), Horus (Egipat).....Držim spisak ispred sebe, a i ti možeš da potražiš, na Religiji je bio spisak svih bogova i to su jevanđelisti sve prepisali, svidelo se to tebi ili ne.
A zamisli, ako nisu prepisali već su bili prosti kako ti kažeš, a ti danas u XXI veku veruješ tim prostacima.

A sto onda dozvoljava da svakih sat vremena umre 720 neduzne gladne dece, koja ni mrava nisu zgazila?
Ako je svuda prisutan, zasto se ne pozabavi malo tim problemom.
Mogao bi da pusti neku kisu punu ribe, i da pretvori par jezera u vino?
Ako kazes da je on toliko dobar i da toliko voli svu svoju decu, zasto neke voli vise a neke manje!
Eto samo mi to objasni?

Sve se desava sa razlogom , mnoga deca bi odrasla kod ludih roditelja i postala gora ,pa nikadane bi ni usla u carstvo Bozije, takodje i deca gde su mnogobosci umiru od gladi i svacega ,kako bi usla u carstvo Bozije , sve ima svoj razlog zasto,
Ali ti gledas sa druge strane, tebi je telo i zivot ve i svja, ali kada znas da postoji i dusa i vecni zivot onda pocinje sve da ima smisla.
Da ih ne voli pustio bi da propadnu u svojimgrehovima i zabludama.

Pa zar nije usadio u coveka saznanje da Bog postoji, zasto ti je onda stalno na usnama i u mislima?
Ali takodjeje usadio i slobodnu volju da covekmoze da izbegava to saznanje, ali nikako da ga se oslobodi, inace bi ti bio cist ateista bez nekihbitanja o necemu u cemu si toliko siguran da ga nema.

Ma ja znam de je bog onoliko stvaran koliko je na mojim usnama i mislima.:D

stnco;9565825]
Mrzi me da trazim ali eto etar
"Red"]
Opa, pa ti si sada i tumač. A šta se podrazumeva pod "zemlju"
Zasto da to tumacim nesto sto te ne zanima.?
Isus je bio neuspeli drvodelja, koga su od malih nogu učili da je Božiji sin. Kada je odrastao bio je blasfemičar (bogohulnik), pa su ga sveštenici sa Kajafom na čelu, osudili
a Pilat pogubio.
Ako koza laze rog ne laze.
Panjegova dela govore o njemu da je zaista bio Bog.

Ma pozvao sam te da razmisliš kako je to mogao skup atoma (npr. C12) da prođe kroz zid. Ostavi se ti jevanđelskih (čitaj babskih) priča. Nego ti danas, učen, pametan, razuman, razmisli kako je to mogao skup atoma, koji su kao i tvoji, mogao da prođe kroz zid, i nije važno da li pre ili posle vaskrsenja?
Zato sto to vise nije bio skup atoma , nego novo telo,Duhovno.

Š
ta su videli i čuli, kažeš!? Pa nekoliko dana je na National geographic bio serijal u kome je jasno izneto da su jevanđelja pisana 40 do 70 godina posle događaja a ti kažeš "videli i čuli".
Mythra (Persija), Dionysus (Grčka), Horus (Egipat).....Držim spisak ispred sebe, a i ti možeš da potražiš, na Religiji je bio spisak svih bogova i to su jevanđelisti sve prepisali, svidelo se to tebi ili ne.
Kada su se stvorili uslovi oni su i pisali o tom ogadjaju.sto se tice ovih, imas li datume kada su ti bogovi hodali po zemlji?:)
A zamisli, ako nisu prepisali već su bili prosti kako ti kažeš, a ti danas u XXI veku veruješ tim prostacima
Kasnije su nadahnuti Duhom svetim pisali, citaj dela apostolska.

[/COLOR]

Eto nisi ni hteo da odgovoris jer bi isto postupio, pod predpostavkom da si Bog sa svim pozitivnim atributima.
Pa zar ti vidis da na ovome svetu svako dobro daje nagradjeni?
Ili svako zlo kaznjeno?
Onda zaista treba da postoji Bog ,koji ce u nekom trenutku vremena ,ispraviti svaku nepravdu, i nagraditi prvednost.

Bitno mu jekao i danas , zato je objaio svoje jevandjelje i poziva sve ljude na pokajanje i prisjedinjavanje ,ne gledajuci na vremena neznanja kada su se klanjali svemu i svacemu, ali svako ima slobodnu volju da odluci sta ce.

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Sto ne objavi neki strip, ili ne snimi neki film! Pa ne volimo svi samo da citamo jevandjelja!
Nego da ti pozoves tog rvog boga, da dodje ovde malo na forum, hocu i ja da objavim neku knjigu pa mi treba veza kod njega u stampariji!
Koliko naplacuje za male tiraze? Mislim do nekih 500 knjiga?

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Sto ne objavi neki strip, ili ne snimi neki film! Pa ne volimo svi samo da citamo jevandjelja!
Nego da ti pozoves tog rvog boga, da dodje ovde malo na forum, hocu i ja da objavim neku knjigu pa mi treba veza kod njega u stampariji!
Koliko naplacuje za male tiraze? Mislim do nekih 500 knjiga?

Pa ovo je vec sprdnja,na racunBoga.

A drugo Hriscanstvo je donelo veliki napredak jer su ljudi skinuli krljust sa ociju i ustali iz paganizma, onda je i sve drugo procvetalo.
Procvetalo?!
Možda su procvetali zloćudni tumori po glavama ljudi koji su poverovali u religiju koja ih je navela na brojne stravične zločine, cveće sigurno nije.

Mi i ne postavljamo pitanje sebi jer znamo odgovor, a ovo je upuceno tebi, dakle ko je naucio pcelu, jer ako postavis pitanje sta onda dolazis do ovakvih apsurdnih zakljucaka , da je glad ta koja je naucila pcelu.Zar je glad razumna pojava pa je naucila pcelu da radi to sto radi, i zar je pcela razumna pa ce shvatiti sveto, drugo ona je vec opremljena svime sto joj je potrebno za posao koji obavlja, Ona ima sve sto je potrebno, a mogla je da nema.
Dakle, ko je naucio ,ako glad nije razuman a ni pcela?
Prov se postavlja pitanje da li si ti razuman, u smislu da li možeš da analitički ispratiš uzročno-posledični proces?
E, sada, ako je odgovor na to pitanje potvrdan, onda idemo dalje.
Pčelu je "naučio" splet okolnosti koji je trajao stotinama hiljada generacija i još uvek traje. To je znanje njene vrste koje se akumuliralo kroz modifikaciju forme i ponašanja, odnosno prilagođavanje sredini na optimalan način, tj. način koji garantuje maksimalni stepen korisnosti.
To je otprilike najkraća verzija koju ja mogu da napišem.

Zar stvarno mislis da je moguce da ti neko u jednoj recenici preprica nesto, na cemu naucnici rade vec 200 godina???:roll:
Ja sam to uradio u dve rečenice, samo je pitanje da li će nešto shvatiti. ;)

primer: Ovo se stvarno desilo. Dolazi student elektrotehnike kod profesora i zamoli ga da mu ukratko objasni elektrotehniku. Profesor počne priču, izvadi dve debele knjižurine, nekoliko zbirki zadataka, itd.
Student, malo zbunjen metražom knjiga ispred sebe, pita profesora da li može nešto kraće i konciznije.
Profesor razmisli par trenutaka i napiše na tabli Maksvelove jednačine.

E, sada, ko zna šta je elektrotehnika i šta su Maksvelove jednačine, sve mu je jasno i verovatno se grohotom smeje. Za ostale... pa tu su one dve debele knjižurine i nekoliko zbirki zadataka... :hahaha:

,,Rece bezumnik u srcu svojem: nema Boga; nevaljali su, gadna su dela njihova; nema nikoga dobro da tvori'' (Ps 14,1). Mozda je neko vec citirao ovaj stih, ali da se podsetite :D
A sada da svi kliknemo na trouglić, a?
Pošto otvoreno vređaš, osim ateista i pripadnike svih vera osim judejske, hrišćanske i muslimanske.

A sto se tice vampira i ostalih gluposti koje si naveo to su knjizevne mastarije (novijeg datuma), a ako hoces da se uveris da Bog postoji (blago onima koji ne videse a poverovase) idi u manastir Ostrog kod Niksica pa ces videti silu Boziju na delu!
Vampiri i ostalo što je navedeno, u mitologiji postoji pre hrišćanstva. :rtfm:

Koliko se ja sećam u Ostrogu vam je Boginja ugasila onaj izvor, pošto ste prodavali svetu vodu, zar ne? :hahaha:

Onda nisi citao o cudima koje je Bog ucinio da bi proslavio sv. Vasilija, izmedju ostalog i ja sam se tamo izlecio, i ne samo ja, gledao sam kako covek u kome je demon drhti kad prilazi mostima sv. Vasilija i posle noci prospavane ispod kivota budi se potpuno zdrav! Jel ti treba jos neki dokaz?

Baš lepo, dvoje ili više ljudi, koji su patili od psihosomatskih bolesti su se izlečili. :ok:
Veoma mi je drago zbog vas. :super:
I to je dokaz čega? Postojanja Boga ili postojanja psihosomatskih bolesti? :hahaha:

Po tebi nije istina ali eto ja zelim da svatim bukvalno sestodnevno stvaranje,a i nemoram, mada mogu ti reci da sam vise zaovubukvalnu verziju.
Zar to jerohinac nije već razbucao, bez ostatka, na svojoj temi o Svetom pismu? :roll:

Potopa je bilo sto svedoce mnoge stvari.
Jeste, eno pre koju godinu je bilo potopa u Mačvi.
Poplava je bilo i biće, Potopa nije. I nema apsolutno nijednog dokaza za isti, a ima mnogo stvari u opisu Potopa koje ga čine nemogućim.

za dugu sam ti vec pisao jednom zasto je bas tada nastala, jer je vladala sasvim drugacija klima svod je postojao i kise nije bilo. ako ces da opet pisem onda:)
Kiše nije bilo?! :dash:

Biblija je veoma precizna knjiga o onome o cemu govori.
:hahaha:
jerohinac je već sve objasnio o toj preciznosti, a ja nisam sklon da se kitim tužim perjem.

Kada bi covek posle krstenja uznapredovao u poboznosti , imao bi velike darove Duha, ali na zalost svi mi napredujemo u grehu i blagodat nas napusta , ali ne do kraja, posle pokajanja i ispovesti Duh ponovo razgoni tamu i mi ponovo postajemo deca Bozija,ko nema Duha Svetoga nece uci u carstvo Bozije.
Ima li bilo koga koje primio darove Svetog duha, a da nije pomenut u Svetom pismu?

Ovo uopšte nije izazov. ;)
Savladavanje potencijalne barijere nije nemoguće, samo je verovatnoća veoma bliska nuli.

A ti tek nisi izazov. :roll:
A danas se teorija o etru kao medijumu u fizici koristi tačno gde? I važeća je tačno gde?

Pa njegova dela govore o njemu da je zaista bio Bog.
Koja dela? :eek:

Kada savremen covek, izjavi da nema Boga, onda on automatski postavlja sebe za boga.
Ne znam za logiku u kojoj je ovo je ispravno zaključivanje. :roll:

pa nije bas tako Boky..
iz premise - Bog nije centar svega
ne proizilazi zakljucak - Covjek je onda u centru svega

stavise, covjek je samo zrno prasine u univerzumu
:)

Ja znam da nije, zato sto je meni centar Bog sami, ali covek sam sebe stavlja na tom mestu, a trudio se vekovima da se oslobodi Boga,pa tako se rodila i evolucionisticka ideja koja je velika zabluda i laz.

Sve se desava sa razlogom , mnoga deca bi odrasla kod ludih roditelja i postala gora ,pa nikadane bi ni usla u carstvo Bozije, takodje i deca gde su mnogobosci umiru od gladi i svacega ,kako bi usla u carstvo Bozije , sve ima svoj razlog zasto,
Ali ti gledas sa druge strane, tebi je telo i zivot ve i svja, ali kada znas da postoji i dusa i vecni zivot onda pocinje sve da ima smisla.
Da ih ne voli pustio bi da propadnu u svojimgrehovima i zabludama.

Ahm...deca su sama kriva što su mučena i izgladnjavana..jer su u verskoj zabludi? :roll:
Pretpostavljam da je sa tvog stanovištva, umiranje dece upravo dokaz njegove beskrajne ljubavi?

stnco;9565825]
Panjegova dela govore o njemu da je zaista bio Bog.

Koja njegova dela? Misliš onaj marketinški potez od mila zvan Biblija

stnco;9565825]
Š Kada su se stvorili uslovi oni su i pisali o tom ogadjaju.sto se tice ovih, imas li datume kada su ti bogovi hodali po zemlji?:)
Nema datume al ima sličice...što bi tebi trebalo da je dovoljno...
Ostalim hrišćanima je bilo dovoljno da poveruju :hahaha:

BOKYSTAMY:
"Red"]
Šta etar?
Misliš etar je božanstvo kojem se fizičari klanjaju, kolju/spaljuju druge fizičare ako ne veruju u etar?
Pa kad se pokazalo da proročke vizije koje su dobili fizičari od etra nisu tačne onda su taj etar prozvali lažnim? :roll:

Ja znam da nije, zato sto je meni centar Bog sami, ali covek sam sebe stavlja na tom mestu, a trudio se vekovima da se oslobodi Boga,pa tako se rodila i evolucionisticka ideja koja je velika zabluda i laz.

Naprotiv...baš hrišćani stavljaju sebe u centar sveta...i besomučno uništavaju sve ostalo...zato se vi i nalazite u toj religiji, duva vam tačno gde treba da vam se duva :roll:

Caliburn;9566430]
Zar to jerohinac nije već razbucao, bez ostatka, na svojoj temi o Svetom pismu? :roll:

Jerohinac je pisao sa njegove agnosticke tacke gledista, ali nista nije razbucao.

Jeste, eno pre koju godinu je bilo potopa u Mačvi.
Poplava je bilo i biće, Potopa nije. I nema apsolutno nijednog dokaza za isti, a ima mnogo stvari u opisu Potopa koje ga čine nemogućim.

Potopa je bilo i to sveopsteg, ali o ome nesto kasnije na mojojtemi ima li dokaza za postojanje Bozije.

Kiše nije bilo?! :dash:

Nije,citaj 2.glavu 1.Knjige Mojsijeve, pa ce ti biti jasnije zastotako tvrdim.

:hahaha:
jerohinac je već sve objasnio o toj preciznosti, a ja nisam sklon da se kitim tužim perjem.
Pa , nista nije dokazao, samo je ukazao na nesto sto on ne razume pa je zeleo i druga misljenja na to sto mu je bilo nejasno ili bolje reci sto jesa njegove tacke gledista smatrao neistinitim, nedoslednim , itd.

Ima li bilo koga koje primio darove Svetog duha, a da nije pomenut u Svetom pismu?[/
Naravno , svi sveti oci u vecej meri,svi krsteni ljudi u manjoj meri sa mogucnoscu zadobijanja vecih.

Back