Ateizam

sta kazes za cinjenicu da je djavo sve vreme bio tu
i ja pio zbog njegove volje jer nisam verovao
i bio slab ? a bog me spasio mislim to je bio samo jedan
primer dok nisam progledo desile mi se jos neke nezgode
koje su velika velika sreca

To sto sada pricas zapravo i predstavlja najveci problem kod vernika. Jednostavno ti ljudi nisu sposobni da preuzmu odgovornost za svoje postupke zasto sto im je lakse da za sve lose stvari, okrive nekog izmisljenog Djavola. Na taj nacin izbegavaju odgovornost.

Cak i ako ipak, verujes u tu pricu sa Djavolom i Bogom, pomisli samo na sledece:
Jesi li svestan koliko ljudi pogine u saobracajnim nesrecama sirom sveta. Statistika procenjuje da na svaki minut pogine oko 8 ljudi.
Od gladi svakog minuta umre 720 dece. Znaci nisu u pitanju nekakvi ljudi, nego nevina i bespomocna deca!
Ako bog spasava pijane ateiste za volanom, zasto onda dozvoljava da svakog minuta umre 720 dece, koja verovatno jos nisu ni stigla da naprave jedan jedini greh?
Zar stvarno mislis da si ti vredniji od sve te dece, da je trebalo bas tebe da spase, bez obzira sto si bio ateista, jos pijan povrh svega! Cak i da si bio veran hriscanin, zar bi i dalje bilo ok od tog boga da spase tebe, a da pusti decu da umiru od gladi?

Evo ja svom snagom, molim tog boga, da me iz ovih stopa uzme, baci u pakao da gorim vecno, samo neka okonca glad, neka obezbedi da ni jedno dete vise ne umre od gladi!

Vidis nije me uzeo.... jos sam tu.... evo jos par sekundi....

Ne vredi, nece da mi oduzme zivot kako bi spasio gladnu decu! Kakav je to bog?
Izgleda da nema vremena da se pozabavi tim problemom gladne dece, zato sto sve vreme spasava pijane ateiste! Stvarno je cool dasa!

Zazijavalo;9563355]
Znaci verujes, tako i ja verujem ljudima koji su kroz vekove iskusili blagodat Duha Svetoga.
Ti veruješ ljudima koji su nekada čuli od nekog da je nekada neko okusio ovo ili ono.
Kad budeš mogao pouzdano da uzimaš uzorke svetog duha i da ponavljaš blagodat na predvidljiv način neograničen broj puta, onda možeš koristiti analogiju sa šećerom.
Po tebi nije istina ali eto ja zelim da svatim bukvalno sestodnevno stvaranje,a i nemoram, mada mogu ti reci da sam vise zaovubukvalnu verziju.
Ako možeš, a ne moraš da stvari shvatiš na određeni način, znači da samo nagađaš.
Isto kao kada bi išao kod doktora, a on te obavesti da bi mogao imati bronhitis, a možda imaš samo vitiligo. Ili giht. A možda i blagi napad apopleksije. Jal si karenciran u kalcijumu. Il govžđu. Ili su krivi hormoni...

Potopa je bilo sto svedoce mnoge stvari.
Dosta je da postoji jedan protivdokaz. A ima ih hiljade. :roll:
Pored toga, svetlost sa nekih zvezda danas je vidljiva na Zemlji. Te zvezde udaljene su milionima svetlosnih godina od Zemlje. Znaš li šta to znači? Da je svemir star makar milionima godina.
Pretpostavljam da biblijsko veorvanje o starosti zemlje prihvataš doslovno, mada ne moraš? :hahaha:

To sto sada pricas zapravo i predstavlja najveci problem kod vernika. Jednostavno ti ljudi nisu sposobni da preuzmu odgovornost za svoje postupke zasto sto im je lakse da za sve lose stvari, okrive nekog izmisljenog Djavola. Na taj nacin izbegavaju odgovornost.

Cak i ako ipak, verujes u tu pricu sa Djavolom i Bogom, pomisli samo na sledece:
Jesi li svestan koliko ljudi pogine u saobracajnim nesrecama sirom sveta. Statistika procenjuje da na svaki minut pogine oko 8 ljudi.
Od gladi svakog minuta umre 720 dece. Znaci nisu u pitanju nekakvi ljudi, nego nevina i bespomocna deca!
Ako bog spasava pijane ateiste za volanom, zasto onda dozvoljava da svakog minuta umre 720 dece, koja verovatno jos nisu ni stigla da naprave jedan jedini greh?
Zar stvarno mislis da si ti vredniji od sve te dece, da je trebalo bas tebe da spase, bez obzira sto si bio ateista, jos pijan povrh svega! Cak i da si bio veran hriscanin, zar bi i dalje bilo ok od tog boga da spase tebe, a da pusti decu da umiru od gladi?

Evo ja svom snagom, molim tog boga, da me iz ovih stopa uzme, baci u pakao da gorim vecno, samo neka okonca glad, neka obezbedi da ni jedno dete vise ne umre od gladi!

Vidis nije me uzeo.... jos sam tu.... evo jos par sekundi....

Ne vredi, nece da mi oduzme zivot kako bi spasio gladnu decu! Kakav je to bog?
Izgleda da nema vremena da se pozabavi tim problemom gladne dece, zato sto sve vreme spasava pijane ateiste! Stvarno je cool dasa!

da deca i ljudi umiru jer su im otac i deda djavolske sluge
umesto da rade i zarade da imaju da jedu njima lakse da uvate pusku u ruke i glume siledzije surovo je ali potomci ispastaju
bog sve vidi i kazni
cija je dusa cista njemu pomaze
kad bi tvoj deda skocio u bunar i tjoj otac
nedaj boze nemoj da me razumes pogresno
dal bi ti sedeo za kompjuterom ili bi spavao pod drvo ???

Zazijavalo;9564358]
Ti veruješ ljudima koji su nekada čuli od nekog da je nekada neko okusio ovo ili ono.
Kad budeš mogao pouzdano da uzimaš uzorke svetog duha i da ponavljaš blagodat na predvidljiv način neograničen broj puta, onda možeš koristiti analogiju sa šećerom.
Ne samo nekada i danas ima ljudi sa velikim darovima, mada i mi koji smo krsteni imamo blagodat Duha Svetoga.
Ako možeš, a ne moraš da stvari shvatiš na određeni način, znači da samo nagađaš.
Isto kao kada bi išao kod doktora, a on te obavesti da bi mogao imati bronhitis, a možda imaš samo vitiligo. Ili giht. A možda i blagi napad apopleksije. Jal si karenciran u kalcijumu. Il govžđu. Ili su krivi hormoni...
Ne nagadjam , ovo sam rekao iz odredjenih razloga, jer sveti oci tumace bukvalno sestodnev, a neki ljudi danas tvrde datidani su moogli trajati mnogo godina, zato posle rekoh dami se vise svidja ovo prvo.

Dosta je da postoji jedan protivdokaz. A ima ih hiljade. :roll:
Pored toga, svetlost sa nekih zvezda danas je vidljiva na Zemlji. Te zvezde udaljene su milionima svetlosnih godina od Zemlje. Znaš li šta to znači? Da je svemir star makar milionima godina.
Pretpostavljam da biblijsko veorvanje o starosti zemlje prihvataš doslovno, mada ne moraš? :hahaha:

Moras znati da to sto ih vidis, ne znaci da su toliko stare, jer u kosmosu postoje razna zracenja, kako mozes znati sa koje zvezde koje dolazi? I od kada je tu prisutno?

stnco;9564228
Pa zar vera velikog broja stanovnistva ne govori tvome razumu nesto suprotno?:eek:
Ne BOKY. Ja vidim da veliki broj stanovnika veruje u razne bogove, mrzeći one koji ne veruju u njihove bogove. Vidim da se ne podnose ni oni koji veruju u istog Boga. Vidim da kroz veru u Boga, veruju u razne budalaštine i to, nimalo se ne stideći, javno iznose.

Bas ono treba da ti bude uzor da ako postojis ti mora da postoji i otac koji te je napravio, i tako unazad do prve karike u lancu koja je uzroksvega sto postoji.?

BOKY, pročitaj nešto o Finalističkoj teoriji i mani se kreacionističkih gluposti, ovo je već XXI vek. Zašto i ti ne napraviš jedan korak unapred, nego ti je um zarobljen smicalicama koje su svesno a iz neznanja pisali zanešeni pre 2000 godina.

stnco;9564584]
Ne BOKY. Ja vidim da veliki broj stanovnika veruje u razne bogove, mrzeći one koji ne veruju u njihove bogove. Vidim da se ne podnose ni oni koji veruju u istog Boga. Vidim da kroz veru u Boga, veruju u razne budalaštine i to, nimalo se ne stideći, javno iznose.

Ovo samo svedoci da je u srce covekovo usadjena potreba za Bogom, ne ulazeci u raspravu koji je pravi,

BOKY, pročitaj nešto o Finalističkoj teoriji i mani se kreacionističkih gluposti, ovo je već XXI vek. Zašto i ti ne napraviš jedan korak unapred, nego ti je um zarobljen smicalicama koje su svesno a iz neznanja pisali zanešeni pre 2000 godina
Citao sam svasta, ali nista od toga ne moze da ispuni dusu covekovu kao vera u Boga.
Nisu to smicalice,jer su ljudi dali zivote da posvedoce Hrista vaskrsloga, zar bi oni bili ludi dadaju zivotza laz?

Zazijavalo;9564358]

Ne nagadjam , ovo sam rekao iz odredjenih razloga, jer sveti oci tumace bukvalno sestodnev, a neki ljudi danas tvrde datidani su moogli trajati mnogo godina, zato posle rekoh dami se vise svidja ovo prvo.

Ovo ti je u osnovi tzv. Teorije restitucije koja je odbačena. Zatim dolazi Teorija konkordizma, pa Teorija jednakih stvaranja itd. a ti treba da pročitaš Finalističku teoriju, koju je učeni verujući svet prihvatio.

Zazijavalo;9564358]
Ne samo nekada i danas ima ljudi sa velikim darovima, mada i mi koji smo krsteni imamo blagodat Duha Svetoga.
Dokaži da je u pitanju blagodat, pa možemo da pričamo dalje.
Pa kad kažeš da je mogao biti dan, a možda i mnogo godina, onda znači da nagađaš.
Moras znati da to sto ih vidis, ne znaci da su toliko stare, jer u kosmosu postoje razna zracenja, kako mozes znati sa koje zvezde koje dolazi? I od kada je tu prisutno?
Moraš saznati da nemaš pojma o čemu govoriš.
Svetlosno zračenje zvezde dolazi sa zvezde. Kao što vidim svetlost sijalice, znam da je to svetlost sijalice, a ne zračenje radio antene na komšijinom krovu. Kada vidim svetlost koja dolazi od sijalice na mojem tremu znam da je to zračenje moje sijalice jer se nalazi na mom tremu, a ne na komšijinom.
Sa zvezdama je isto, samo što su dalje.
Brzina svetlosti je više-manje konstantna. Na osnovu udaljenosti zvezde mogu odrediti koliko je svetlost putovala od nje do mene.

Zapravo, neverovatno je da razgovaram o ovakvim stvarima sa osobom koja nema elementarna znanja. Mora da sam odlepio. :mrgreen:

da deca i ljudi umiru jer su im otac i deda djavolske sluge
Vidi se da si pravi Hriscanin, samo na sebe mislis i nije te briga za jadnu decu koja umiru!
U svakom slucaju ako je taj vas izmisljeni bog isti takav kao i vi! Onda ne zelim da imam posla sa tim psihopatom! Vas izmisljeni bog, u koga vi slepo verujete! Jeste, totalni, bolesni kreten!

umesto da rade i zarade da imaju da jedu njima lakse da uvate pusku u ruke i glume siledzije surovo je ali potomci ispastaju
O kome ti pricas??? Ja ti govorim o jadnoj deci koja zive u Etiopiji, kao i sirom Afrike. Vecina njih zivi u domorodackim zajednicama. Nikog zivog nikada nisu ubili! Tamo nema pusaka! Nemaju ni vodu! O cemu ti govoris
Zar ti stvarno zelis da se molis bogu koji je toliki psihopata, da je u stanju da ubija decu???
cija je dusa cista njemu pomaze
Ma nemoj a ko ono bese Isus, zar on nije kao otkupio grehe svih nas?

kad bi tvoj deda skocio u bunar i tjoj otac
nedaj boze nemoj da me razumes pogresno
dal bi ti sedeo za kompjuterom ili bi spavao pod drvo ???
Ako su moj deda i moj otac, toliki kreteni da skacu u bunar, kakve to ima veze samnom?

Poslednja izmena:
Zazijavalo;9564721]
Dokaži da je u pitanju blagodat, pa možemo da pričamo dalje.
Dokazi su ocigledni, postoje ljudi koji suugodili Bogu, oni imaju razne darove od prozornosti , preko darova isceljenja, izagnanja zlih duhova, prorostva itd, takvih ima tuce na raznim mestima, posebnona svetojgori, u to se mozes i sam uveriti putovanjem tamo.
Pa kad kažeš da je mogao biti dan, a možda i mnogo godina, onda znači da nagađaš.
Pa nema nagadjanja, jesusest dana ali koliko je dan trajao ja sam ne znam jer nisam bio tamo.:)
Moraš saznati da nemaš pojma o čemu govoriš.
Svetlosno zračenje zvezde dolazi sa zvezde. Kao što vidim svetlost sijalice, znam da je to svetlost sijalice, a ne zračenje radio antene na komšijinom krovu. Kada vidim svetlost koja dolazi od sijalice na mojem tremu znam da je to zračenje moje sijalice jer se nalazi na mom tremu, a ne na komšijinom.
Sa zvezdama je isto, samo što su dalje.
Brzina svetlosti je više-manje konstantna. Na osnovu udaljenosti zvezde mogu odrediti koliko je svetlost putovala od nje do mene.

Zapravo, neverovatno je da razgovaram o ovakvim stvarima sa osobom koja nema elementarna znanja. Mora da sam odlepio. :mrgreen:

Slusaj , razumeo sam ja sve to , ali ti mene ne shvatas, Ako se svemir siri ,a mi ne znamo kojom brzinom, one su mogle bitii u neposrednoj blizini u doba stvaranja,

stnco;9564584]

Ovo samo svedoci da je u srce covekovo usadjena potreba za Bogom, ne ulazeci u raspravu koji je pravi,
Ne u srce BOKY, već u mozgu, i to je zaostalo iz primitivnih vremena, kada je um zbog strahova usled neznanja tražio pribežište i spas u višim silama, prinoseći im žrtve da ih umilostivi. Ti nisi ni svestan da je tvoja molitva, zapravo prinošenje žrtve Bogu, da ga umislostiviš i da ti podari blagodet i večni život u tamo nekom Carstvu nebeskom.

Citao sam svasta, ali nista od toga ne moze da ispuni dusu covekovu kao vera u Boga.
Nisu to smicalice,jer su ljudi dali zivote da posvedoce Hrista vaskrsloga, zar bi oni bili ludi dadaju zivotza laz?
To što ti vera u Boga ispunjava dušu, to ti je, dragi moj BOKY, pozitivna strana tvoje vere i ja ti na tome, verovao ili ne, zavidim. Ali ovo tvoje trućanje protiv nauke, posebno evolucije, to ti je, dragi moj BOKY, sramota koje nisi svestan, i ne znam zašto se više blamiraš. Pa kako ti nije jasno da se kreacionizmom bave samo mangupi na zapadu koji dobro zarađuju na tome, i neznalice koje su zanešene Bogom, i jedva čekaju da od onih prvih kupe neku antievolucionu laž i nahrane svoju teističku dušu, mašući ovde tim lažima, uz pompeznu najavu da je to dokaz protiv evolucije.

Bas me zivo zanima.

Pa nabavi IV knjigu apologetike od pok. Lazara Milina i pročitaj. I nemoj da se bojiš to je verska knjiga i mnogo ćeš naučiti iz nje.
A tamo ćeš da nađeš o vaskrsenju i ovo:
"Ako neko i dokaže da vaskrsenje ne postoji treba ga ismisliti....." i dalje navodi razloge zbog kojeg vaskrsenje treba izmisliti, i samom činjenicom što ne može da dokaže postojanje vaskrsenja, on navodi i razloge zašto je izmišljeno.

Zazijavalo;9564721]
Dokazi su ocigledni, postoje ljudi koji suugodili Bogu, oni imaju razne darove od prozornosti , preko darova isceljenja, izagnanja zlih duhova, prorostva itd, takvih ima tuce na raznim mestima, posebnona svetojgori, u to se mozes i sam uveriti putovanjem tamo.
Dovedi jednog iscelitelja ili proroka kod onog čiče koji nudi milion dolara za bilo kakav dokaz natprirodnih moći, a pare podelite. :mrgreen:
Božji ljudi na svetoj gori koji nemaju mira ako kakva ovčica slučajno zaluta u manastirsku portu. Teško da će me podučiti bilo čemu.
Pa nema nagadjanja, jesusest dana ali koliko je dan trajao ja sam ne znam jer nisam bio tamo.:)
Nagađaš koliko je trajao jedan dan. To je nagađanje.
Slusaj , razumeo sam ja sve to , ali ti mene ne shvatas, Ako se svemir siri ,a mi ne znamo kojom brzinom, one su mogle bitii u neposrednoj blizini u doba stvaranja,
To što vi ne znate, ne znači da je nepoznato.
Šta misliš, odakle je izračunata starost svemira? :confused:
Kada bi se svemir širio brzinom koja bi tebi odgovarala nebo bi nam izgledalo kao onaj screen-saver na starim vindovsima, gde stalno preko ekrana promiču neke brze svetle tačkice. :hahaha:

Meni je ovo najsmesnije: bog vas nezimerno voli, cak je dao svog jedinog sina za vas! Ali ako ga ne slusate gorecete i bicete muceni za vjeki vjekov!

akvo ponasanje me podseca na neko deriste koje ucenjuje svoje roditelje da mu kupuju stvari, dok god mu kupuju stvari ono ih voli, kad ne rade po njegovom ono ih mrzi, vristi i bije ih.

Ovaj bog kao malo deriste...

Poslednja izmena:
Zazijavalo;9564721]

BOKY, moj BOKY. Treba samo da RAZMISLIŠ šta su dan i noć i koliko traju (izmeri ako ne znaš), da pročitaš u nekoj srednješkolskoj fizici kako nastaje svetlost, da u istoj knjizi pročitaš šta je nebo i taj će Šestodnev i kod tebe da se raspadne u paranparčad, i priklonićeš se Finalističkoj teoriji.

Back