A drugo Hriscanstvo je donelo veliki napredak jer su ljudi skinuli krljust sa ociju i ustali iz paganizma, onda je i sve drugo procvetalo.
Procvetalo?!
Možda su procvetali zloćudni tumori po glavama ljudi koji su poverovali u religiju koja ih je navela na brojne stravične zločine, cveće sigurno nije.
Mi i ne postavljamo pitanje sebi jer znamo odgovor, a ovo je upuceno tebi, dakle ko je naucio pcelu, jer ako postavis pitanje sta onda dolazis do ovakvih apsurdnih zakljucaka , da je glad ta koja je naucila pcelu.Zar je glad razumna pojava pa je naucila pcelu da radi to sto radi, i zar je pcela razumna pa ce shvatiti sveto, drugo ona je vec opremljena svime sto joj je potrebno za posao koji obavlja, Ona ima sve sto je potrebno, a mogla je da nema.
Dakle, ko je naucio ,ako glad nije razuman a ni pcela?
Prov se postavlja pitanje da li si ti razuman, u smislu da li možeš da analitički ispratiš uzročno-posledični proces?
E, sada, ako je odgovor na to pitanje potvrdan, onda idemo dalje.
Pčelu je "naučio" splet okolnosti koji je trajao stotinama hiljada
generacija i još uvek traje. To je znanje njene vrste koje se akumuliralo kroz modifikaciju forme i ponašanja, odnosno prilagođavanje sredini na optimalan način, tj. način koji garantuje maksimalni stepen korisnosti.
To je otprilike najkraća verzija koju ja mogu da napišem.
Zar stvarno mislis da je moguce da ti neko u jednoj recenici preprica nesto, na cemu naucnici rade vec 200 godina???
Ja sam to uradio u dve rečenice, samo je pitanje da li će nešto shvatiti.
primer: Ovo se stvarno desilo. Dolazi student elektrotehnike kod profesora i zamoli ga da mu
ukratko objasni elektrotehniku. Profesor počne priču, izvadi dve debele knjižurine, nekoliko zbirki zadataka, itd.
Student, malo zbunjen metražom knjiga ispred sebe, pita profesora da li može nešto kraće i konciznije.
Profesor razmisli par trenutaka i napiše na tabli Maksvelove jednačine.
E, sada, ko zna šta je elektrotehnika i šta su Maksvelove jednačine, sve mu je jasno i verovatno se grohotom smeje. Za ostale... pa tu su one dve debele knjižurine i nekoliko zbirki zadataka...
,,Rece bezumnik u srcu svojem: nema Boga; nevaljali su, gadna su dela njihova; nema nikoga dobro da tvori'' (Ps 14,1). Mozda je neko vec citirao ovaj stih, ali da se podsetite
A sada da svi kliknemo na trouglić, a?
Pošto otvoreno vređaš, osim ateista i pripadnike svih vera osim judejske, hrišćanske i muslimanske.
A sto se tice vampira i ostalih gluposti koje si naveo to su knjizevne mastarije (novijeg datuma), a ako hoces da se uveris da Bog postoji (blago onima koji ne videse a poverovase) idi u manastir Ostrog kod Niksica pa ces videti silu Boziju na delu!
Vampiri i ostalo što je navedeno, u mitologiji postoji pre hrišćanstva.
Koliko se ja sećam u Ostrogu vam je Boginja ugasila onaj izvor, pošto ste prodavali svetu vodu, zar ne?
Onda nisi citao o cudima koje je Bog ucinio da bi proslavio sv. Vasilija, izmedju ostalog i ja sam se tamo izlecio, i ne samo ja, gledao sam kako covek u kome je demon drhti kad prilazi mostima sv. Vasilija i posle noci prospavane ispod kivota budi se potpuno zdrav! Jel ti treba jos neki dokaz?
Baš lepo, dvoje ili više ljudi, koji su patili od psihosomatskih bolesti su se izlečili.

Veoma mi je drago zbog vas.

I to je dokaz čega? Postojanja Boga ili postojanja psihosomatskih bolesti?