Ateizam

Vidis postoje i sizofreni kojima se prividjaju razne stvari, vide bele miseve, ili su i sami umislili da su bogovi i tako dalje, psihoza mozga nije dokaz postojenja boga, vec takve stvari treba leciti. Takodje auto sugestijom covek moze sebe da ubedi u razne stvari.

Recimo kad sam bio mali cesto su me bolele noge, i mama mi je u pocetku davala Andol, kako bi me bol prosao. Medjutim onda je procitala kako andol nije zdrav za decu, pa je odlucila da mi umesto andola, stavi samo par zrnaca soli u casu i da mi kaze kako je to ustvari andol. Zahvaljujuci auto sugestiji, mene je prestao bol u nogama i nastavio sam da spavam. Jel to dokaz da bog postoji?
Takodje te fore da se bog pokazuje samo po nekakvim coskovima, grobovima i crkvama ne pale kod mene. To sto si ti nesto doziveo ili osetio, ili si cuo od nekoga, to nije nikakav dokaz vec samo tvoje subjektivno misljenje.

Takodje pise u Bibliji: Ne bacajte bisera pred svinje, tako da se vracam na svoj deo foruma, i ja nisam nista doziveo nego sam se izlecio, shvati to, necu ovde javno da pricam o tome

Takodje pise u Bibliji: Ne bacajte bisera pred svinje, tako da se vracam na svoj deo foruma, i ja nisam nista doziveo nego sam se izlecio, shvati to, necu ovde javno da pricam o tome

HEHEH nemoj pred svinje, bolje pred popove, koji jedva cekaju da ih pokupe i stave u dzepove. :rotf::rotf::rotf:

U svakom slucaju to sto si se ti izlecio opet ne dokazuje nista. Ako je dokaz tvog ozdravljenja da bog postoji. Kako onda objasnjavas, kada neko sasvim zdrav i normalan, jednostavno umre! Jel to onda dokaz da bog ne postoji ?

Takodje opet nisi dokazao da Isus nije Djavo. Mozda te je Djavo izlecio, zato sto zna da ces na taj nacin uvuci jos dosta ljudi u njegovu sektu, i time mu obezbediti dosta novih dusa. :D
Znaci kako si ti siguran da zapravo nisi sektas u sluzbi Djavola?
Ovo ti govorim iz dobrih namera. :D

ti ovo pogledaj, ako imas bar malo zdravog razuma svatices da si u ocitoj zabludi ;)

Pogledo sam ga 2 puta ;)

Mozhda ste vi u zabludi , em shto sve ovo prichaju i Jevreji i Hrishcani , em shto je tako napisano da se mozhe tumachiti i simbolichki i bukvalno i meshnao ( kao ovde ) , ima rupa , potrazhi ih , ako imash bar malo zdravog razuma shvaticesh .

kolko se secam u ovom klipu je ona shuma "Alahova" , ili to beshe u onom o Armstrongu , ima puno takvih "chuda" , evo jedno isto u nemahckoj :
Swastikatree.jpg

Da li to znachi da svi treba da postanemo nacisti ?
Svashta se mozhe naci ako se dovoljno gleda , mozhda ima i shuma koja lichi na digimone , ko bi ga znao.

P.S: Ako je ono o Arstrongu zdrav razum , ja sam bolestan , chovek je rekao da ga zvuk u dhzamiji podseca na zvuk koji je chuo na mesecu , a chovek je plus bio u zashtitnom odelu , ajde ti stavi kacugu na glavu i tu celu opremu pa da vidimo shta cesh da chujesh , a vi ga odma' proglasiste muslimanom , kolko znam da bi neko postao musliman mora se pred svedocima zakleti da je Alah jedini bog i da ga prihvata , a to Armstrong nije uchinio.

Poslednja izmena:
Pogledo sam ga 2 puta ;)

Mozhda ste vi u zabludi , em shto sve ovo prichaju i Jevreji i Hrishcani , em shto je tako napisano da se mozhe tumachiti i simbolichki i bukvalno i meshnao ( kao ovde ) , ima rupa , potrazhi ih , ako imash bar malo zdravog razuma shvaticesh .

kolko se secam u ovom klipu je ona shuma "Alahova" , ili to beshe u onom o Armstrongu , ima puno takvih "chuda" , evo jedno isto u nemahckoj :
Swastikatree.jpg

Da li to znachi da svi treba da postanemo nacisti ?
Svashta se mozhe naci ako se dovoljno gleda , mozhda ima i shuma koja lichi na digimone , ko bi ga znao.
[YOUTUBE]
[/YOUTUBE]

Ako kazes da vasiona nije mogla da nastane sama od sebe, onda ni BOG nije mogao da nastane sam od sebe. Ko je njega stvorio?

U svakom slucaju, verovanje u Bibloskog boga je totalni apsurd. Biblija je puna nelogicnosti, sama cinjenica da postoji preko 23000 pravaca koji su potekli iz biblije govori u prilog tome da je to jedna veoma nerazumno napisana knjiga.
Zasto bi bog, koji je toliko uzviseno bice, resio da ljudima predstavi sebe, preko jedne nerazumno napisane knjige koja moze da se tumaci na 23000 nacina.
Zamisli ljude koji zive u dzungli, koji ne znaju da citaju, koji nikada nisu culi za Isusa, gde oni odlaze kada umru? Hoce li bog njih da posalje u pakao, zato sto nisu procitali Bibliju, zato sto ne postuju njegovog jedinog sina Isusa, zato sto se nikada nisu krstili?
Jel i njih bog salje u pakao da vecno gore u vatri?

Pa da je njega neko stvorio , onda ne bi ni bio Bog.
Bog nije materijalan , nego duhovan.
Tako da je apsurdno postaviti ovo pitanje; ko je stvorio Boga?
Isto kao kada bi ja postavio pitanje ko je otkao Beograd?
Pa niko ga nije stvorio, on postoji od vecnosti.
Bog nije samo sebe predstavio ljudima preko knjige, nego i Licno , Mojsije je tako razgovarao sa Bogom, Onda su izraeljci videli javljanje Boga na planini, Iliji se prikazala slava Bozija, avramu se javljao Bog , jevreje je nocu pratio stub od ognja, itd, a i na mloge druge nacine se bog pokazivao ljudima, kao sto je to ucinio preko svoga bezprekornog stvaralastva, prirode koju gledamo, pa i nas ljudi kao vrhunac njegovog stvaranja.
A ljudi koji zive u djungli , i na bilo kom delu planete nisu odmahosudjeni po bibliji, nego po savesti, jer koji sa zakonom sagresise sa zakonom ce i izginuti, a koji bez zakona sagresise bez zakona ce i izginuti.
Bozija rec se siri,Jer je receno evo pripovedace se jevandjelje do kraja sveta, i tek onda docice kraj.
Dok svi ljudi ne spoznaju reci Bozije, oni ce biti tretirani po starom odnosno po savesti koja je usadjena u coveka i ona ce suditi takviima.
Dakle ako cine pravdu sigurno nece u pakao.

Pa da je njega neko stvorio , onda ne bi ni bio Bog.
Tako da je apsurdno postaviti ovo pitanje; ko je stvorio Boga?
Pa isto tako ja mogu da kazem, da nije potrebno da neko strori univerzum, on jednostavno jeste univerzum, da ga je neko stvorio onda to ne bi bio univerzum.
Znaci ako tvrdis da nista ne moze da nastane samo od sebe, onda ni bog ne moze da nastane sam od sebe. Jasno ko dan.
Bog nije materijalan , nego duhovan.
Kao sto si rekao, posto je bog duhovan, onda to znaci da postoji samo u nasim glavama, sto samo potvrdjuje cinjenicu da smo mi njega stvorili, a ne on nas.

Isto kao kada bi ja postavio pitanje ko je otkao Beograd?
Pa niko ga nije stvorio, on postoji od vecnosti.
Da stvarno ko je stvorio Beograd? Nisam o tome razmisljao. :hahaha::hahaha:

Bog nije samo sebe predstavio ljudima preko knjige, nego i Licno , Mojsije je tako razgovarao sa Bogom, Onda su izraeljci videli javljanje Boga na planini, Iliji se prikazala slava Bozija, avramu se javljao Bog , jevreje je nocu pratio stub od ognja, itd, a i na mloge druge nacine se bog pokazivao ljudima, kao sto je to ucinio preko svoga bezprekornog stvaralastva, prirode koju gledamo, pa i nas ljudi kao vrhunac njegovog stvaranja.
A reci mi molim te odakle ti to znas? Noramalno iz te knjige. Prema tome Bog posotji samo u toj knjizi i nigde vise! Zasto nije odlucio da sada posle par hiljada godina napravi nekakav dokumetarac, knjige su zastarele, mogao bi malo i on da rezira neki film! :hahaha:
A ljudi koji zive u djungli , i na bilo kom delu planete nisu odmahosudjeni po bibliji, nego po savesti, jer koji sa zakonom sagresise sa zakonom ce i izginuti, a koji bez zakona sagresise bez zakona ce i izginuti.
Pa ako tako kazes koji ce nam onda ta Biblija? Ako ne treba domorodcima onda ne treba ni nama! Sta ce nam sve te crkve, samo da bi hranili debele popove koji zive na tudjoj grbaci! Znaci kao sto si rekao Biblija je totalno nepotrebna kjiga, prema tome sto se ti toliko lozis na nju? Da je nekakva poruka dosla od boga, sigurno ne bi dosla u nekakvoj knjizi, koja je nedostupna svima, i koja je povrh svega, ne samo dvosmislena nego 2600smislena.

Bozija rec se siri,Jer je receno evo pripovedace se jevandjelje do kraja sveta, i tek onda docice kraj.
Dok svi ljudi ne spoznaju reci Bozije, oni ce biti tretirani po starom odnosno po savesti koja je usadjena u coveka i ona ce suditi takviima.
Dakle ako cine pravdu sigurno nece u pakao.
Eto jos jednom potvrdjujes da je ta biblija totalno bespotrebna stvar, znaci koji ce nanm to kada i sami lepo mozemo da postupamo po savesti. Razumni smo ljudi, nismo kreteni.
Ako mogu ljudi koji zive u dzungli, mozemo valjda i mi.
A ovo sto se tice toga da ce doci kraj sveta, kada jevandjelje dopre do svih delova sveta, u to sam sasvim siguran. Zato sto ako se to desi, necemo vise biti ljudi, nego veverice koje veruju u bajke.:worth:

Poslednja izmena:
Onda nisi citao o cudima koje je Bog ucinio da bi proslavio sv. Vasilija, izmedju ostalog i ja sam se tamo izlecio, i ne samo ja, gledao sam kako covek u kome je demon drhti kad prilazi mostima sv. Vasilija i posle noci prospavane ispod kivota budi se potpuno zdrav! Jel ti treba jos neki dokaz?

:hahaha: :hahaha: :hahaha:
Rodi se malom Perici brat.
- Perice, sine, roda ti donela brata. Oćeš da ga vidiš? :D
- Jok! Oću da vidim rodu! :neutral:

E, tako i ja, hteo bih da znam otkud tvrdnja da je taj... pacijent imao demona ni manje ni više. :mrgreen:

analogdigit;9552553]
Pa isto tako ja mogu da kazem, da nije potrebno da neko strori univerzum, on jednostavno jeste univerzum, da ga je neko stvorio onda to ne bi bio univerzum.
Znaci ako tvrdis da nista ne moze da nastane samo od sebe, onda ni bog ne moze da nastane sam od sebe. Jasno ko dan.
Opet se vracas na glupost, Bog je duh a ne materija , a za univerzum kada bi tako nesto rekao , protiv te hipoteze bi svedocila materija koja ima svoj kraj i pocetak Dakle nije isto jer materija nema moc da stvara, nesto niizcega , a morala bi postojati pre svog pocetka da bi se stvorila , zarnije to malo glupo?
A Bog nije materija, nema pocetka i kraja, On postoji od vecnosti.
Da stvarno ko je stvorio Beograd? Nisam o tome razmisljao. :hahaha::hahaha:
Lose citas, rekao sam da je pitanje ko je stvorio Boga toliko apsurdno kao pitanje ko je otkao Beograd?
razumes sada ?

A reci mi molim te odakle ti to znas? Noramalno iz te knjige. Prema tome Bog posotji samo u toj knjizi i nigde vise! Zasto nije odlucio da sada posle par hiljada godina napravi nekakav dokumetarac, knjige su zastarele, mogao bi malo i on da rezira neki film! :hahaha:
Bog postoji nevezano dali se pominje u nasima glavama ili knjizi, jerne ceka on nikoga da mu se smiluje ,pa da kaze Boze eto ti mozda ne postojis ,ali eto ja verujem, Bog postoji nevezano za nas, i on je nas uzrok postojanja a ne mi njegov.
A sto se drugoga tice, Bog se javljao ljudima i objavio sebe , ali se uvek radjao novi rod ljudi kojima je opet morao da se pokazuje, a danas posto je zrtva njegovog sina za iskupljenje zavrsena, svi smo usinovljeni preko njegovog sina, i postali njegova bracai sunaslednici carstva Bozijeg, a dokaz toga je Duh Sveti kojega primamo krstenjem i koji se useljava u nasa srca isvedoci nam da smo dece Bozija, tako damnogima nije potreban cirkus i dokumentarac.

Pa ako tako kazes koji ce nam onda ta Biblija? Ako ne treba domorodcima onda ne treba ni nama! Sta ce nam sve te crkve, samo da bi hranili debele popove koji zive na tudjoj grbaci! Znaci kao sto si rekao Biblija je totalno nepotrebna kjiga, prema tome sto se ti toliko lozis na nju? Da je nekakva poruka dosla od boga, sigurno ne bi dosla u nekakvoj knjizi, koja je nedostupna svima, i koja je povrh svega, ne samo dvosmislena nego 2600smislena.
Razlika je u tome sto cemo mi koji smo krsteni u ime troice naslediti carstvo Bozije , a oni koji cine pravdua nisu krsteni zatobiti najmanji stepen blagodati, ali pod uslovom da su cisti od greha i da nikada nisu ni culi za Isusa, a knjiga je potrebna zato da bismo uvideli kako Bog stvara, koji su razlozi covekovog pada, Koja je svrha nasega zivota, onda dabi smo naucili iz istorijekakve su kazne stizale ljude zbog greha i neposlusnosti, onda radi raznih pouka, prorocanstava koja su se ostvarila, i ono najglavnije oprastanje grehova nama ljudima i usinovljenje i nasledjivanjacarstva Bozijeg. tako da je veoma potrebana , kao i ostale knjige koje su putokaz kauskome putu kojim treba da idemo.

Eto jos jednom potvrdjujes da je ta biblija totalno bespotrebna stvar, znaci koji ce nanm to kada i sami lepo mozemo da postupamo po savesti. Razumni smo ljudi, nismo kreteni.
Ako mogu ljudi koji zive u dzungli, mozemo valjda i mi.
A ovo sto se tice toga da ce doci kraj sveta, kada jevandjelje dopre do svih delova sveta, u to sam sasvim siguran. Zato sto ako se to desi, necemo vise biti ljudi, nego veverice koje veruju u bajke.:worth:
Najgore sto je savest zakrzljao, jer je telo nadvladalo dusom a dusa duhom , i covek se nemoze svojim silama spasiti, a u Hristu je sve moguce , jer smo njegovom zrtvom spaseni zabadava,da se nijedno telo ne pohvali da je svojom silom ucinilo ono ili ovo,
Biblija je bitna, i treba je procitati , a najvise citati novi zavet sa ostalim poslanicama i otkrivenjem .
A sto se tice kraja , ovo nisu moje reci nego Hristove , i ko zna sta ce se sve izdesavati do tada.?

Баш ме занима одакле људима то да ће Судњи дан бити кад Јеванђеље
дође у сваки дио свијета...
Нико до Господа не зна дан ни час.
А није услов да сви буду покајници да би се то десило.
Па гдје је жита има и кукоља...

Баш ме занима одакле људима то да ће Судњи дан бити кад Јеванђеље
дође у сваки дио свијета...
Нико до Господа не зна дан ни час.
А није услов да сви буду покајници да би се то десило.
Па гдје је жита има и кукоља...

Матеј, глава 24

14. И проповедиће се ово јеванђеље о царству по свему свету за сведочанство свим народима. И тада ће доћи последак.

Ima jedna anegdota o prvim hrishcanskim misionarima i Eskimima , govore lepo misionari o raju i bogu , a ono Eskimi ih kuliraju , kad odjednom misonar pochne da govori o paklu , o vechnoj vatri , kad odjednom svi prisutni pochnu sa entuzijazmom da ispituju misonare " A kako da odemo tamo ? "
:mrgreen:

Onda nisi citao o cudima koje je Bog ucinio da bi proslavio sv. Vasilija, izmedju ostalog i ja sam se tamo izlecio, i ne samo ja, gledao sam kako covek u kome je demon drhti kad prilazi mostima sv. Vasilija i posle noci prospavane ispod kivota budi se potpuno zdrav! Jel ti treba jos neki dokaz?

Jao ...ja sam čula za to..i zove se ...zove se
Ekonomsko Propagandni Program

Znači Bog kao vaš glavni marketinški menadžer je proslavljajo nekog Peru ili Miku ("cudima koje je Bog ucinio da bi proslavio sv. Vasilija") da bi ljudi davali pare i svraćali u što većem broju. Uh sad kapiram što se vi oslanjate na kvantitet vere a ne na kvalitet:lol:

gledao sam kako covek u kome je demon drhti kad prilazi mostima sv. Vasilija i posle noci prospavane ispod kivota budi se potpuno zdrav! Jel ti treba jos neki dokaz?

Uuuu imala sam i ja prilike to da vidim: krenu babe/dede/likovi da se drmaju i tresu ....pa kad ustanu svi se sjate oko njih da ih drže za ruke i pipkaju ... kao oterale su đavola.
A ja se pitam: kako bre ne teraju đavola kad su same ili okružene nekom manjom publikom nego uvek kad je oko njih čopor očajnika željnih da se dive nečemu. :roll:

Ih šta će sve ljudi da smisle kad im dosadi skupljanje u redovima kod lekara ili mlekara ili apotekara.

Poslednja izmena:
analogdigit;9552553]
Opet se vracas na glupost, Bog je duh a ne materija , a za univerzum kada bi tako nesto rekao , protiv te hipoteze bi svedocila materija koja ima svoj kraj i pocetak Dakle nije isto jer materija nema moc da stvara, nesto niizcega , a morala bi postojati pre svog pocetka da bi se stvorila , zarnije to malo glupo?
A Bog nije materija, nema pocetka i kraja, On postoji od vecnosti.
Cekaj malo, pa zar nije bog rekao kako je stvorio ljude prema svom oblicju? Ako je on duh zasto onda mi nismo nevidljivi duhovi?
Kako ono bese : "I stvori Bog čoveka po obličju svojemu, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko."
Prema tome ili je bog isto tako materija, ili nas je lagao kada je rekao da nas je stvorio prema svom oblicju! Nesto mi mnogo neodlucan taj vas Bog! :D

Sto se tice materije, jel si se upoznao sa poslednjom naucnom teorijom, takozvanom "teorija struna"?

Lose citas, rekao sam da je pitanje ko je stvorio Boga toliko apsurdno kao pitanje ko je otkao Beograd?
razumes sada ?
Pa imas sve to lepo u opstini, ako te zanima, takodje u knjigama, ako te bas zanima sve to moze da se sazna.

Razlika je u tome sto cemo mi koji smo krsteni u ime troice naslediti carstvo Bozije , a oni koji cine pravdua nisu krsteni zatobiti najmanji stepen blagodati, ali pod uslovom da su cisti od greha i da nikada nisu ni culi za Isusa, a knjiga je potrebna zato da bismo uvideli kako Bog stvara, koji su razlozi covekovog pada, Koja je svrha nasega zivota, onda dabi smo naucili iz istorijekakve su kazne stizale ljude zbog greha i neposlusnosti, onda radi raznih pouka, prorocanstava koja su se ostvarila, i ono najglavnije oprastanje grehova nama ljudima i usinovljenje i nasledjivanjacarstva Bozijeg. tako da je veoma potrebana , kao i ostale knjige koje su putokaz kauskome putu kojim treba da idemo.
Kako ste vi to lepo smislili. Prava sekta! Znaci vi koji ste krsteni ste tamo neka elita u raju, i imacete pravo da radite sta hocete, a oni jadni divljaci iz dzungle ce morati da vam ciste cipele, samo zato sto nikada nisu culi za Isusa. To samo bolestan ljudski um moze da smisli, a ne nekakvo uzviseno pravedno i milostivo bice!
:klap::klap::klap:

analogdigit;9558092]
Cekaj malo, pa zar nije bog rekao kako je stvorio ljude prema svom oblicju? Ako je on duh zasto onda mi nismo nevidljivi duhovi?
Kako ono bese : "I stvori Bog čoveka po obličju svojemu, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko."
Prema tome ili je bog isto tako materija, ili nas je lagao kada je rekao da nas je stvorio prema svom oblicju! Nesto mi mnogo neodlucan taj vas Bog! :D
Ova materija je preopsirna da bi ti pisao o tome , ali ako zelis odgovor evo to opsirno o tome;http://www.vidovdan.org/article1648.html

Sto se tice materije, jel si se upoznao sa poslednjom naucnom teorijom, takozvanom "teorija struna"?
Cak i ovo sto nazivas teorijom jos nije teorija , jer ima mnogo nejasnoca, tako da jos moze da se svrsta pod hipotezom.

Pa imas sve to lepo u opstini, ako te zanima, takodje u knjigama, ako te bas zanima sve to moze da se sazna.

opet nisi lepo shvatio ilime malo z?:)

Kako ste vi to lepo smislili. Prava sekta! Znaci vi koji ste krsteni ste tamo neka elita u raju, i imacete pravo da radite sta hocete, a oni jadni divljaci iz dzungle ce morati da vam ciste cipele, samo zato sto nikada nisu culi za Isusa. To samo bolestan ljudski um moze da smisli, a ne nekakvo uzviseno pravedno i milostivo bice!
:klap::klap::klap:

Na srecu nece biti cipela:lol:
Zasto se ljutis, ako recimo nisi se potrudio za svoje spasenje , kako onda mozes da se zalis na takvu sudbinu?

Dakle da se vratimo razgovoru jer ako zelis da razgovaramo o Bogu mozemo i na drugim temama, alieto ja zelim da znam cime opravdavas svoj ateizam , kada nemas ni jedan dokaz da Bog ne postoji?:)

Back