Jacob
Buduća legenda
- Poruka
- 49.565
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tvrdo si ti drvo za učenje. Mislim da si polupismen. Umeš da pišeš, ali ne umeš da čitaš. Ili nećeš da čitaš.![]()
Sto rece Zazi,dzaba bi ti objasnjavao, ili ne neces ili ne mozes da shvatis![]()
Ех, па немој сада да се извлачиш... него, дедер, да чујемо ту науку ???

Prosetaj do biblioteke
Ako sam ja mogao da procitam onu vasu knjigu mozes ti desetak knjiga o biologiji![]()
Nije. Bezgrešno začeće je obična dogma.Еволуционизам је ОБИЧНА ДОГМА !
Starost Zemlje dobijena je merenjem.Evolucionisti su uzeli za starost Zemlje 4,4 milijarde godina i to prosto zato što misle da je to bio period dovoljno dug za evoluciju.Ali, drugi egzaktni metodi ukazuju na starost Zemlje od samo desetak hiljada godina!
Nema ni direktnog merenja vremena. Merimo zapravo ugao pod kojim stoji kazaljka.Međutim, treba znati da nema direktnog metoda određivanja starosti bilo kakve stene.Mada postoje vrlo tačne metode za određivanje današnjih razmera uran-olovo, torijum-olovo, kalijum-argon i drugih izotopskih odnosa u stenama - nema, naravno direktne metode za procenjivanje početnih odnosa tih izotopa u stenama kad su se one tek formirale.
Te "bazične pretpostavke" su zasnovane.Radiohronolozi moraju pribeći indirektnim metodama, koje uključuju izvesne bazične pretpostavke, koje takođe uvek podrazumevaju milione ili milijarde godina.
Između "novijih autora" i školovanih geologa, nekako sam više na strani ovih poslednjih.Međutim, noviji autori uveliko osporavaju te metode i ukazuju na druge pouzdane metode datiranja koji potvrđuju vrlo malu starost Zemlje.
Ovo se redovno dešava kada se informacije traže na googletu.
Za razliku od biblije, koja je samo jedna knjiga, naučno saznanje je kompleksno. Potrebno je savladati ga sistematski. Recimo, sama biologija podrazumeva veliki broj užih disciplina. Ne samo mi, laici sa strane, već i ljudi koji su toj nauci posvetili život, ne mogu računati da će jednom ovladati celokupnim fondom znanja o svim oblastima biologije.
Koliko sam razumeo, tvoje ključno pitanje bilo je zašto crnci imaju bela stopala. A ja se pitam zašto ne bi imali bela stopala?
Uzgred, razlika između crnca i belca koji generacijama živi u tropskoj klimi, može se videti na rođenju. Beba crnca rađa se crna, bez obzira što se prethodno nije sunčala.
Crnci muslimani koje vera obavezuje da u javnosti idu pokrivenih kolena ipak imaju crnu crnačku zadnjicu. Na crnkinjama nikada nema belih pojaseva od bikinija. Dok na mulatkinjama ima.

Možda je i moguće, ali nije verovatno. Postoji međunarodni program uzimanja uzoraka DNK širom sveta. Rezultati pokazuju dosta precizno kako su se kretale pojedine demografske grupe. Vidi se da je čovek nastao u Africi i vremenom se proširio posvuda.Zaista ne znam...
Rekla sam vec, moguce je da su svuda u isto vreme stvoreni razliciti ljudi, a da Biblija nije to navela, jer se podrazumevalo.
Svet u vreme Noja je relativno nov. Postojale su čitave civilizacije u to vreme koliko znamo danas. Moguće je da su postojale i znatno ranije, ali ih mi ne poznajemo.Dopustam i da je nesto nastalo evolucijom, kasnije...U redu - "nauka" je dokazala...
A jesi li se zapitao da je postojao svet pre naseg, svet iz vremena Noja? Da je Zemlja dozivela bar jedan potop?
[/QUOTE]I, da, ne guglam...jer ni nauka ni vera, ne mogu da se "izguglaju".
Ili gresim..."nauka" i "vera" mozda mogu da se "izguglaju"...?![]()
Što ne znači da ne možemo na brzaka naći neki podatak koji nam nedostaje. Ali pre toga moramo da znamo osnove.Hoces reci - to je najnovija teorija...?
Nego, kako ima puno belaca koji su crnog porekla i nista im se ne poznaje? Zasto nisu pretezno crni? (Isti slucaj i sa Romima - ima ih puno sasvim belih i lepih?)
Koja grupa crnaca? Aboridzini su, recimo, bili mnogo belji, pa su pocrneli nakon selidbe u Australiju.
A crnci iz Afrike su uvek bili crni, bar koliko znamo iz modernih filogenetskih analiza. Njihovi geni su najstariji, njihova genetska varijabilnost najveca - sve druge rase su potomci crnih ljudi koji su izasli iz Afrike. Genographic projekt je ovo veoma, veoma lepo i definitivno ilustrovao.
alo bre! kakave veze ima dal je neka populacija dinosaurusa u nekom ekosistemu prezivela ledeno doba
sa evolucijom???
ајд простим речима, кад је човек "сишао са дрвета" које је боје био?

Velika bela je prezivela, zapravo ona je smanjeni potomak megalodon ajkule.
Ili komodski varan npr.
ama znam, nego miti to kao neki argument..
pa bi bilo dobro da objasni.

Možda je i moguće, ali nije verovatno. Postoji međunarodni program uzimanja uzoraka DNK širom sveta. Rezultati pokazuju dosta precizno kako su se kretale pojedine demografske grupe. Vidi se da je čovek nastao u Africi i vremenom se proširio posvuda.
Inače, moje omiljeno parče Postanja je onaj u kojem je čovek stvoren petog dana, a Adam i Eva kasnije. Beše već prošao i taj famozni sabat.
Ovo bi objasnilo i kime se oženio Kain itd.
Svet u vreme Noja je relativno nov. Postojale su čitave civilizacije u to vreme koliko znamo danas. Moguće je da su postojale i znatno ranije, ali ih mi ne poznajemo.
Potop, onako kako je opisan u bibliji, nije mogao postojati iz mnogo razloga. Ako ni zbog čega drugog, nije bilo dovoljno vode da se odjednom potopi čitava kugla zemaljska. Odakle ta voda? I što je još važnije, kuda se povukla nakon potopa?
Naravno, ovo ne znači da nije bilo katastrofalnih poplava tu i tamo, ali lokalnih. Normalno, za čoveka bronzanog doba, kada mu se potopi sve što može sagledati okom, to je opšti potop. Ali na globusu predstavlja lokalni događaj.
Nije najnovija teorija, za to znam vec nekoliko godina. Bas to sto sam mislila to je najnovija fizicka osobina, ali ne bih da lupam kada se prvi put pojavila, ima dosta vekova, ali ne znam tacno koji.
Ako mislis na rodjenej belog detete od jednog belog i jednog crnog roditelaj to je veoma retko, ali desava se. Ako si primetila nisu beli, u smislu beli kao Skandinavci npr. vec imaju tamnu boju koze.
Nasledjivanje boje koze nije tako jednostavno, utice vise gena i njihove kombinacije.
Velika bela je prezivela, zapravo ona je smanjeni potomak megalodon ajkule.
Ili komodski varan npr.
Mozda si primetio na karti sveta kako se celine kopna "uklapaju" jedna u drugu? Znaci, moguce da je postojalo jedno kopno, koje se rascepalo i u te "pukotine" je usla voda. To bi bio potop. Tako danas izgleda karta sveta kakvu smo navikli da gledamo.
Za ostalo - nisam sigurna da su ti "programi" uzimanja DNK sto se tice odredjivanja starosti ostataka tacni. Ko to moze sa sigurnoscu da tvrdi, kao i to odakle su tacno dosli Sloveni, to su ipak samo nagadjanja? (Mislim, ima toliko teorija, i svaka je za sebe verovatna...). Ali shvatam potrebu da se to nekako "objasni" kako covek ne bi ziveo u totalnom mraku i neznanju.
Pa niko i ne kaze da su beli k'o Skandinavci, ni prosecan Srbin nije tako "beo", a kamoli Rom...?

Mozda si primetio na karti sveta kako se celine kopna "uklapaju" jedna u drugu? Znaci, moguce da je postojalo jedno kopno, koje se rascepalo i u te "pukotine" je usla voda. To bi bio potop. Tako danas izgleda karta sveta kakvu smo navikli da gledamo.

Krokodili su preziveli,to je naojocigledniji primer.
Kornjace,pcele,i te vrste su postojale tada
Nisam primetio. rekli su mi nekad davno. I da se to zvalo Gondvana, čini mi se.
Problem je da se to cepanje obavilo uglavnom u kabrijumu kada je troglodit bio glavna faca na planeti.
Za ostalo - nisam sigurna da su ti "programi" uzimanja DNK sto se tice odredjivanja starosti ostataka tacni. Ko to moze sa sigurnoscu da tvrdi, kao i to odakle su tacno dosli Sloveni, to su ipak samo nagadjanja?
E, ne radi se o programu određivanja starosti ostataka. To ti je metoda koju danas koriste moderni kriminolozi. Uzorci se uzimaju od živih ljudi (bris iz grla) i obrađuju. Program se zove Genographic.
Znači, nešto kao određivanje očinstva, ali na široj skali.
Teorija ima možda mnogo. I možda je svaka za sebe valjana. Međutim, uzimamo u obzir samo teorije koje se slažu sa ostalim znanjem. Zato kreacionisti ispadaju iz igre. Kada govore o biologiji, vređaju fiziku, kad govore o fizici, vređaju zdrav razum.(Mislim, ima toliko teorija, i svaka je za sebe verovatna...). Ali shvatam potrebu da se to nekako "objasni" kako covek ne bi ziveo u totalnom mraku i neznanju.
Formiranje modela, teorija, hipoteza možda "odsvetljava ljudski um", ali osnovni zadatak je da takve teorije posluže kao početna tačka koja će dovesti do novih praktičnih prodora u nauci i tehnologiji.
E ovo je biser
znas li koliko godina je potrebno za odvajanje ploca?
Na prime Himalaji su nastali od sudara ploca.
Nekada je postojao prakontinent,a onda su se postepeno odvojili.
Cak i danas se ploce pomeraju,a Atlantski okean je svake godine siri za nekoliko cm.
Potop kako je opisan u bibliji nije moguc,narocito ne kako si ti ovde iznela