Ateizam

Па ево само да те допуним... у питању је прилог под насловом СТРАХОТЕ ДАРВИНИЗМА...

https://video.google.com/videoplay?docid=7978699031913442264:think:

Upravo u takvim korelacijama i saradnji/podržavanju između najvećih zlikovaca se JASNO uočava senka sotone, i njegovo delovanje.
Recimo - Hitler je važio za ateistu, a ovamo su, recimo, Himler i kompanjoni bili ISTAKNUTI okultisti...

Staljin je bio (da li uopšte treba spomenuti) - ateista (čak je izvršio i obred kojim se odriče Krštenja) - a ovamo je moskovskog patrijarha MOLIO da se on moli da nemci ne uđu u Moskvu, 1941-ve, kada su došli na 30km od Moskve...
Samo ne znam ZAŠTO mu je onda palo na pamet da "cima" patrijarha da se moli .
Mislim - čovek bi, prosto, bio uveren da je učinio svešto se moglo učiniti, i, sa takvim uverenjem, ne bi imao razloga za uznemirenost, i za TOLIKO očajanje, da, kao ateista, "spadne" na to da pomoć traži od patrijarha...

Netačno Hitler je bio vernik.E,sada kakav je bio vernik to je već drugi par čarapa.

My feeling as a Christian points me to my Lord and saviour as a fighter. It points me to the man who once in loneliness, surrounded only by a few followers, recognized these Jews for what they were and summoned men to the fight against them and who, God`s truth, was greatest not as sufferer but as fighter!

A.H

Uostalom da li bi Hitler mogao da deluje da ga nije podržalo stanovništvo koje bilo većinski hrišćansko.Osim toga sve i da je bio ateista da li to povlači da su svi ateisti genocidni.Da li na osnovu toga što će se neko opasati sa bombama i ubiti nekoliko desetina ljudi,zakucati se avionom u zgradu,ili na osnovu nasilnog pokrštavanja u prošlosti možemo da zaključimo da su svi vernici fanatici, ubice,moralne kreature.Naravno da ne možemo.Generalizacija je samo jedna od predrasuda.
Staljin je iz mog ugla bio antiteista, a ne ateista.
Kao što sam rekla bilo bi dobro da pročitate neku psihobiografiju o Hitleru.

Upravo u takvim korelacijama i saradnji/podržavanju između najvećih zlikovaca se JASNO uočava senka sotone, i njegovo delovanje.
Recimo - Hitler je važio za ateistu, a ovamo su, recimo, Himler i kompanjoni bili ISTAKNUTI okultisti...

Staljin je bio (da li uopšte treba spomenuti) - ateista (čak je izvršio i obred kojim se odriče Krštenja) - a ovamo je moskovskog patrijarha MOLIO da se on moli da nemci ne uđu u Moskvu, 1941-ve, kada su došli na 30km od Moskve...
Samo ne znam ZAŠTO mu je onda palo na pamet da "cima" patrijarha da se moli .
Mislim - čovek bi, prosto, bio uveren da je učinio svešto se moglo učiniti, i, sa takvim uverenjem, ne bi imao razloga za uznemirenost, i za TOLIKO očajanje, da, kao ateista, "spadne" na to da pomoć traži od patrijarha...

hitler nije bio ateista
bio je sektas, chlan drushtva Tula

staljin je bio i ostao pravoslavac B-)

"Duh osamdesetih
Vladimir Đurić Đura | 02.12.2008

Represivni ateizam u SFRJ

U bivšoj SFRJ titoizam je bio neka vrsta nezvanične ideologije,
naravno profanog tipa,
u kojoj je forsirana komunistička ideja ateizma, b e z b o ž n o s t i.
Iskreni, pravi hrišćanski vernici smatrani su za moralno-politički nepodobne osobe,
crkva je bila potpuno marginalizovana.

Marks je rekao da je religija opijum za mase i Titovi komesari su to doslovno shvatili.

Na religioznog čoveka koji je išao na liturgiju u crkvu gledalo se kao na narkomana koji smeta razvoju normalne socijalističke države.

Većina pripadnika KPJ krišom je slavila slavu. Početkom osamdesetih je pravoslavno-hrišćanski govor časopisa „Vidici” i njihovog specijalnog izdanja „Rečnik tehnologije” bio hrabar čin u represivnom titoističkom okruženju.
Titoisti su radije dopuštali objavljivanje knjiga o raznim ezoterijskim doktrinama sa Istoka nego literature o pravoslavlju.
U pomenutom „Rečniku tehnologije” inspiracija uredništvu je dolazila sa Istoka,
iz pravoslavno-hrišćanske mističke tradicije Solovjeva, Bulgakova i Dostojevskog, kao i iz zanosa Oldousa Hakslija, Hermana Hesea i Karla Gustava Junga - Tibetom i Indijom,
te iz dela Karlosa Kastanede.
Dostojevski, Haksli, Hese i Kastaneda bili su duhovno uporište generacijama mladih ljudi mentalno stasalih baš u periodu ateizma i titoizma.
Pravoslavno intoniran album „Odbrana i poslednji dani „ grupe „Idoli” bio je simboličan kraj represivnog ateizma na području bivše SFRJ,
a u tekstovima pesama mogli su se otkriti uticaji pominjanih pisaca."

Hitler nije bio ateista,dovoljno je pogledati uredjenje i simboliku Nacisticke partije i jasno je da je bio vernik .

34xqc8n.jpg

Čuvena Marksova misao trebala bi se prevoditi ovako:

„Религијска патња је у исто време и одраз истинске патње и протест против патње.
Религија је уздах угњетеног бића, она је срце света без срца, она је душа бездушног света, она је опијум масa (Sie ist das Opium des Volks)."

Poslednja izmena:
Upravo u takvim korelacijama i saradnji/podržavanju između najvećih zlikovaca se JASNO uočava senka sotone, i njegovo delovanje...

Ovakve izjave, slične izjavama da je kolera božja kazna i druge bapske priče jasno pokazuju zašto ateisti ne mogu stajati po strani kada počne proturanje ovakvih grandioznih gluposti.

Drago mi je sto branite hitlera, marksa, lenjina i ostale....:lol:
Ja Marksa branio nisam.
Moja je namjera bila samo da ukažem na grešku u prevodu.

Kada se kaže opijum naroda onda se misli na religiju kao kompenzaciju za nehumane uslove života. Religija je nešto bez čega se ne može i jednostavno je potreba.

Na drugoj strani sintagma religija kao opijum za narod pretvara religiju u političku činjenicu i instrument, socijalne i društvene kontrole, koalicije trona i oltara.

ateizam je samo jedna velika zabluda , nekog ptocenta ljudi...:)

Mož biti da je ateizam velika zabluda (što je vrlo proizvoljna tvrdnja koja ne obavezuje), ali pomoću nje istisnuto je mnogo "manjih" zabluda. Prihvativiši ateizam, prihvatamo mogućnost da lečimo bolesti lekovima, umesto da se molimo da nas mimoiđu, ili da nam se "uzmu"; više ne spaljujemo veštice, jer znamo da su najčešće duhovno bolesne osobe; koristimo đubirva da bismo dobili povećane prinose, umesto da prizivamo kišu i vračamo za dobru godinu...

Hriscanstvo je jedna mala zabluda koja ubrzano nestaje sa svetske scene - hvala bogu :cool:

Хехехе...... само се ти надај, нада последња умире....:lol:

Него, кхм... када хришћанство према твојим гатањима "убрзано нестаје са светске сцене" - ШТА ЋЕ ОНДАк БИТИ ??? Шта ће заменити хришћанство ??? :think:

Ti si, i ne samo ti, shvatio ovaj forum kao mesto na kojem možeš napadati sve koji nisu pravoslavci.
Malo je smešno da za taj cilj pokušavaš fa vrbuješ i ateiste.
A mnogo je smešno kada tvrdiš da "mi" branimo Hitlera.

Хех... то написа Зази који је сам више пута написао да је на форуму само зато да би КИЊИО ХРИШЋАНЕ...:whistling: :rtfm:

Back