Ateizam

Poslusati i spoznati nije isto.

Poslusnost je uglavnom strah od posledica, a SPOZNAJA je znanje koje si upoznao.

Ako tvoj sin ne ucini prestup, on nije imao iskustva sa zlom i ne zna, vec ti samo veruje i to cini zbog poslusnosti, ali to ne znaci da on zna da je gurnuti prst lose, jer nije dosao do tog znanja.

Онај који верује тај и зна, јер вером долазиш до познања ствари. Другим речима, имаш мозак па га и искористи.

Da li je biranje dobrog ili zla, kad se napiše: "Zini da ti kažem" ili "šta brbljaš"? Izbor je ono što nam je Bog dao, nema sudbine ili nekog proročanstva, samo naš postupak.

Kad je bog dao ista?Vaspitanje je jedno,a bezobrazluk drugo.Naravno da pojedinac bira,po svom vaspitanju i obrazovanju,kojim ce se recnikom sluziti,a taj izbor nema veze sa bogom.I stari narodi,pre jednog boga su imali svoj kodeks ponasanja.

Kazem ti sada je 10:00 sati.

Ti ne znas koliko je ali ces da mi verujes ili da mi neverujes.

Ako pogledas na sat, ti od tog trenutka niti verujes niti neverujes zato sto ZNAS.

Onaj koji ZNA taj ima i cinjenice, a vera se ne zasniva na cinjenicama.

aha..a ako ti Bog kaze da ces da riknesh....ako beresh plodice sa drveta......i ti uzmesh plodic i ono sto Bog reko se desi.....zasto mu ne verujesh kad ti pokazo da ima vece znanje od tebe?ne svidja ti se sto nisi bio u pravu?sujeta radi?:lol:

Kad je bog dao ista?Vaspitanje je jedno,a bezobrazluk drugo.Naravno da pojedinac bira,po svom vaspitanju i obrazovanju,kojim ce se recnikom sluziti,a taj izbor nema veze sa bogom.I stari narodi,pre jednog boga su imali svoj kodeks ponasanja.

Ima, tvoj je problem što ga ne vidiš. Čak sam i napisao koja je veza sa Bogom... ali ti i dalje ne vidiš. :(

- - - - - - - - - -

Mislis da sam ateista ili vernik?

Ja sam vernik, ovo je tema na kojoj se pitanja postvljaju "ateistima".

sto si ti toliko opterecena pitanjem Boga?kolko znam ateista si..mislim sto se bavish nechim za sta ne verujesh da postoji?:lol:

- - - - - - - - - -

:zcepanje: i tako si postao onaj koji zna....

gnostik bre.....:hahaha:

aha..a ako ti Bog kaze da ces da riknesh....ako beresh plodice sa drveta......i ti uzmesh plodic i ono sto Bog reko se desi.....zasto mu ne verujesh kad ti pokazo da ima vece znanje od tebe?ne svidja ti se sto nisi bio u pravu?sujeta radi?:lol:

Ako ti bog kaze da ces da riknes ako bere plodove a ti nemas pritom znanje o DOBROM I ZLOM, da li ces znati da ti on zeli dobro i da li ces znati da li je to ISTINA ako ne proveris?

Verovati cak i u ISTINU ne bi bilo znanje, vec vera. Tek kada dobijes znanje o ISTINI, znas sta je bila ISTINA.

Ovo poslednje si za sebe rekao, jel tako?

Ako ti bog kaze da ces da riknes ako bere plodove a ti nemas pritom znanje o DOBROM I ZLOM, da li ces znati da ti on zeli dobro i da li ces znati da li je to ISTINA ako ne proveris?

Verovati cak i u ISTINU ne bi bilo znanje, vec vera. Tek kada dobijes znanje o ISTINI, znas sta je bila ISTINA.

Ovo poslednje si za sebe rekao, jel tako?

znachi ovako ti ne verujesh da kad bi ti ja opalio petardu....da bi to za tebe bilo bolno iskustvo?:lol: znachi dok se moja ruka ne zvekne tebe preko uveta ti ne znash da bi ti odzvanjalo u shima el tako?:lol:
ja da sam sujetan ne bi vodio ove infantilne rasprave s tobom......pokushavam da ti objasnim neke stvari al ti si bandoglav.....tebe ce Bog morati da uchi na surovi nachin jer je ocigledno da ti samo taj nachin postujesh...
ziv ti meni bio.....i veliki poraso......:bye:

znachi ovako ti ne verujesh da kad bi ti ja opalio petardu....da bi to za tebe bilo bolno iskustvo?:lol: znachi dok se moja ruka ne zvekne tebe preko uveta ti ne znash da bi ti odzvanjalo u shima el tako?:lol:
ja da sam sujetan ne bi vodio ove infantilne rasprave s tobom......pokushavam da ti objasnim neke stvari al ti si bandoglav.....tebe ce Bog morati da uchi na surovi nachin jer je ocigledno da ti samo taj nachin postujesh...
ziv ti meni bio.....i veliki poraso......:bye:

Tipican post onog koji vise ne zna sta da pise pa lupa.

Ovo podvuceno si opet za sebe rekao?

Onaj koji veruje taj ne zna, jer da zna ne bi verovao. :bye:

Tacno.

Mislis da sam ateista ili vernik?

Mislim da si vernik.

Interesantno mi je ovo proveravanje na pojedinacnim primerima da li znamo da je nesto zlo...ako nismo nikad gurnuli prst u steker, ili se nismo nikad survali sa litice....:) Mislim da je stvar prostija i ne zahteva upotrebu nikakvih sprava za mucenje....ako ja ceo zivot provedem pod staklenim zvonom, gde je sve idealno i nemam ni jednu brigu, i ne znam ni za kakav drugi zivot izvan toga....to za mene nije dobar zivot, jer ja drugi ne poznajem.,...to je onda za mene jednostavno...zivot. Ako neko sa strane, ko se ceo zivot mucio za parce hleba, slucajno naidje na to zvono...njemu ce to biti dobar zivot, jer ima sa cime da uporedi.... :)

Поента приче је у томе да зло можеш препознати без да га кушаш.

Poenta price je u veri u Boga.
Kako ce neko ziveti u Njegovoj kuci ako Mu ne veruje?

To onda za njega nije Raj.
Zato u Raju mogu ziveti samo oni koji veruju Bogu.

Iz toga sledi da ateisti ne mogu,jer ne veruju u Boga (ne veruju Bogu).

Poslednja izmena:
Tacno.

Mislim da si vernik.

Interesantno mi je ovo proveravanje na pojedinacnim primerima da li znamo da je nesto zlo...ako nismo nikad gurnuli prst u steker, ili se nismo nikad survali sa litice....:) Mislim da je stvar prostija i ne zahteva upotrebu nikakvih sprava za mucenje....ako ja ceo zivot provedem pod staklenim zvonom, gde je sve idealno i nemam ni jednu brigu, i ne znam ni za kakav drugi zivot izvan toga....to za mene nije dobar zivot, jer ja drugi ne poznajem.,...to je onda za mene jednostavno...zivot. Ako neko sa strane, ko se ceo zivot mucio za parce hleba, slucajno naidje na to zvono...njemu ce to biti dobar zivot, jer ima sa cime da uporedi.... :)

Na osnovu čega tvrdiš da je tačno i kako ti znaš? Koji dokaz imaš za takvu tvrdnju?

Back