Ateizam

jao, тебе су сигурно звали вицко кад си био мали, колико си вицкаст. а у ствари ниси.

то што се ти спрдаш не мења чињеницу да је постојање великог праска, црних рупа, и макроеволуције подједнако потврдњиво као и постојање бога. уствари, чак је и мање доказиво од постојања бога, јер постоји доста доказа да бог постоји.

то што је неко атеиста само значи да је већи верник од теисте, и да је његова вера много неразумнија од било ког теизма.

Apologetski dokaz o postojanju boga nije dokaz. A drugačiji dokazi ne postoje i ne mogu postojati.
Kao što ni tvoje znanje koje si propustio da stekneš nije dokaz da ljudi koji se bave naukom pričaju gluposti.

то што се ти спрдаш не мења чињеницу да је постојање великог праска, црних рупа, и макроеволуције подједнако потврдњиво као и постојање бога. уствари, чак је и мање доказиво од постојања бога, јер постоји доста доказа да бог постоји.
Gde su ti dokazi da bog postoji? Odma pored dokaza Deda mraza i vampira?

jao, тебе су сигурно звали вицко кад си био мали, колико си вицкаст. а у ствари ниси.

то што је неко атеиста само значи да је већи верник од теисте, и да је његова вера много неразумнија од било ког теизма.

Veliki prasak , crne rupe , makroevolucija i slichni nauchni pojmovi vode poreklo iz detaljne analize pojava koje imaju empirijski realitet.
Dok se spekulacije o bogu svode na kraju na sintetisanje politichkih i etichkih maksima , a emprijiske pojave bivaju analizirane lupom verskih predrasuda .
Preciznije , teoloshka laprdanja su kruzhna razmishljanja koja svoj koren imaju u ljudskoj ( pre svega ) emocionalnoj potrebi za vezom i starateljem ,a sve ostalo biva porobljeno tome .

ти очигледно не схваташ неке ствари. смисао радњи даје њен циљ. циљ се остварује по завршетку радње. ако си жедан и хоћеш да пијеш воду, та радња је остварила циљ тек када си ти попио воду. ако си утолио жеђ та радња пијења воде има смисла.
чисто логичко размишљање. смисао радњи даје циљ, циљ долази по завршетку радње. циљ живота може да буде нешто што може да се оствари или неоствари тек када се живот заврши. самим тим, загробни живот даје смисао овом животу.
рекао би да ти све време размишљаш о свакодневним акцијама, и акцијама које испуњавају живот, тј. дешавају се за време овог живота, али ја причам о смислу самог живота.

Pa i ti ne razumeš neke stvari. Žeđ, kao cilj, je u tvojoj svesti pre ostvarenja. Cilj se ostvaruje po završetku radnje ali je postavljen pre. Ako veruješ da te je stvorio Bog, On ti je i odredio cilj: udahnuo ti je život, i obećao ti zagrobni život, kome ti težiš kao cilju a bez kojeg bi ti život bio besmislen. Ovo si napisao ti a ne ja: " смисао животу може да да само нешто што иде после њега, тј. загробни живот. а ако ниси верник, логично- твој живот нема смисла."
Ja nisam vernik i po tebi moj život je besmislen bez obzira šta sam ja radio u njemu, samo zato što ne verujem u zagrobni život. Moj cilj ne može da bude ni želja za saznanjem, ni vaspitanje, ni potomstvo, ni doprinos kvalitetnijem životu potomstva itd, itd, sve je to, tj moj život, besmisleno ako ne verujem u zagrobni život.

па ни ти никад ниси видео ни свој мозак, емпирички ниси потврдио да уопште постоји мозак у твојој глави, па опет верујеш у велики прасак, црне рупе, и да је човек настао еволуцијом примата. ма ајте молим вас.

Empirijski se može potvrditi postojanje mozga različitim merenjima, kao što su elektroencefalografija
, magnetna rezonanca, kompjuterizovana tomografija, itd.
Što se tiče Velikog praska, crnih rupa, i nastanka čoveka evolucijom, za sve navedeno dokazi postoje.
Sledeće pitanje. :ceka:

Zapravo jeste, čak i kada se sprda sa mojom religijom, opet mi je izmami osmeh, a to je veliki dar ljudima - staviti im osmeh na lice.

Ovaj... za sve navedeno zaista i postoje dokazi, za koje znaju oni koji nisu bežali sa časova, dok za postojanje boga u kontekstu avramskog boga, postoje samo tvrdnje da ima "dosta dokaza" ili "mnogo dokaza" ili "obilje dokaza", a još nijedan nije do sada iznesen.
Sa druge strane, zaista postoje čvrsti dokazi da neka druga božanstva zaista postoje.

Ne, ne znači da je ateista veći vernik od teiste. Njihova vera može u određenim slučajevima da bude jednaka, ali vera ateiste ne može biti veća od vere teiste.
Uzgred, imajući u vidu čitav spektar različitih religija tvrdnja da je ateizam nerazumniji od bilo kog teizma, takođe nije tačna.

Uzivaj u svom smislu zivota i pusti druge da sami nadju svoj smisao. Mozda je tvoj uzvisheni smisao nekome glupav(bez uvrede).
идоктринација постоји на сваком кораку. једни верници имају своје теорије о богу, о загробном животу, други верници имају своје теорије о великом праску, о настајању једне врсте бића насумичним мењањем друге, и сл. у средњем веку су први верници индокринирали, у модерном веку ови други то раде.
Nemash pojma. Knjigu u ruke!

Apologetski dokaz o postojanju boga nije dokaz. A drugačiji dokazi ne postoje i ne mogu postojati.
да, могу.
филтер објашњења:
http://www.arn.org/docs/dembski/wd_explfilter.htm

Gde su ti dokazi da bog postoji? Odma pored dokaza Deda mraza i vampira?
математички /логички је доказано да постоји врховно биће.
http://www.stats.uwaterloo.ca/~cgsmall/ontology.html
и на овом линку је објашњено да се овај доказ не може применити на деда мраза, или слично.

Veliki prasak , crne rupe , makroevolucija i slichni nauchni pojmovi vode poreklo iz detaljne analize pojava koje imaju empirijski realitet.
велики празак је претпоставка, и то погрешна
http://www.metaresearch.org/cosmology/DidTheUniverseHaveABeginning.asp
http://home.pacbell.net/skeptica/
http://www.angelfire.com/az/BIGBANGisWRONG/index.html

црне рупе, као и црвоточине и беле рупе су најобичнија псеудонаука, потпуно нефалсибиални објекти.

теорија макроеволуције (било која од 5 актуелних верзија) је најмањкавија и најнелогичнија религија/ идеологија која постоји, и има више рупа него швајцерски сир. једна од таквих рупа је недостатак прелазних облика између врста.

Ja nisam vernik i po tebi moj život je besmislen bez obzira šta sam ja radio u njemu, samo zato što ne verujem u zagrobni život.
да.

Moj cilj ne može da bude ni želja za saznanjem, ni vaspitanje, ni potomstvo, ni doprinos kvalitetnijem životu potomstva itd, itd, sve je to, tj moj život, besmisleno ako ne verujem u zagrobni život.
не. те акције нису бесмислене, али твој живот као неверника јесте. све набројано нису циљеви живота, него циљеви специфичних акција у току живота. лепо сам нагласио да причам о смислу животу самом по себи, а то се итекако разликује од збира (смислова) радњи које неко уради у свом животу. и неверник може имати живот испуњен смислом, наравно, ако радње које он чини за време живота имају смисла, али његов живот, сам по себи, неможе да има смисао.

Poslednja izmena:
теорија макроеволуције (било која од 5 актуелних верзија) је најмањкавија и најнелогичнија религија/ идеологија која постоји, и има више рупа него швајцерски сир. једна од таквих рупа је недостатак прелазних облика између врста.
Možda će se naći neko ko će da te podučava da prelazni oblici itekako postoje. Meni je dosadilo. Svake dve nedelje pojavi se još jedan ignorant kojem to nije poznato. Ne vredi takvima objašnjavati ništa, jer ne možeš im popuniti obrazovne rupetine iz otprilike svih prirodnih nauka. Verovatno je greška u obrazovnom sistemu da ovakvim trogloditima omogućava da uopšte završe osnovnu školu. :confused:

Ovde bih samo rekao sledeće. Čak i kada ti prelazni oblici ne bi postojali, to samo po sebi ne bi uticalo na tačnost teorije evolucije.

Recimo, kada je Mendeljejev smislio periodični sistem, ogroman broj elemenata koje je on predvideo nije bio poznat. Od onda je prošlo poprilično vremena i otkriveni su ili generisani mnogi hemijski elementi. Svi su lepo stali tamo gde ih je čiča Mendeljejev predvideo. :D

"Tablica" teorije evolcije znatrno je složenija, no svako novo otkriće se lepo uklapa tamo gde mu je mesto. Naravno, tačnost predviđanja teoprije evolucije ne može biti jednaka tačnosti sa kojom je Mendeljejev predviđao nove elemente. Jer elemenata, grubo govoreći, ima stotinjak i njihove osobine su diskretan skup, a varijetet živih bića je za mnogo redova veličine veći.

Ma pustite evoluciju .Da se prisetimo kakvo je misljenje o Srbima imao jedan od najpoznatijih ateista ikada. Dakle Fridrih Engels ( ciji se rodjendan ne slavi kao Dravinov,mada je svojim radom to svakako zasluzio) je Srbe smatrao glavnim remetilackim faktorom Evrope , bez jasne definicije sta mi remetimo , i smatrao je da problem Srba treba resiti fizickim istrebljenjem istih

Možda će se naći neko ko će da te podučava da prelazni oblici itekako postoje. Meni je dosadilo.
да, толико си пута до сада објаснио да је откривен "прелазни облик" између примата и човека xD седи, одмори...
па да прелазни облици постоје, не би сами еволуционисти измишљали теорије типа теорија прецизног еквилибријума

Poslednja izmena:
Ma pustite evoluciju .Da se prisetimo kakvo je misljenje o Srbima imao jedan od najpoznatijih ateista ikada. Dakle Fridrih Engels ( ciji se rodjendan ne slavi kao Dravinov,mada je svojim radom to svakako zasluzio) je Srbe smatrao glavnim remetilackim faktorom Evrope , bez jasne definicije sta mi remetimo , i smatrao je da problem Srba treba resiti fizickim istrebljenjem istih

A da se setimo sta su mnogi vernici rekli o tim istim Srbima :per:

Npr Adolf Hitler :per:

Ili onaj vernik Klinton sto je Srbe bombardiro :per:

Dont miks grendmadrs end frogs :mrgreen:

да, толико си пута до сада објаснио да је откривен "прелазни облик" између примата и човека xD седи, одмори...

Jeste i toliko puta je do sada dokazan prelazni oblik iz nepostojanja u postojanje boga :mrgreen:

Citavih 0 puta

Sad cu ti pokazem prelazni oblik na primeru meni "near and dear" sto rekose brace Jenkiji :mrgreen:

132548e4.jpg

Lobanje bulterijera prvo osnovni oblik,onda prelazni i na kraju danasnji.

Da evolucije nema bulterijeri bi izgledali ko i pre sto godina

1900.
glava1900-1.jpg

1916

glava1916-1.jpg

1931.

glava1931-1.jpg

1960.
glava1960-1.jpg

Danas

teskas-1-1.jpg

Razvoj lobanje

razvojglave-1.jpg

este i toliko puta je do sada dokazan prelazni oblik iz nepostojanja u postojanje
па то проповеда твоја религија са својом причом о великом праску...

бултеријери, какав непобитан доказ макроеволуције :D небитно је то што овај пример нема везе са њом. класично научно замазивање очију.
претпостављам да и то што је воће мењало облик калемњењем, и многе друге животиње питомљењем, то је исто доказ макроеволуције?

Poslednja izmena:
па то проповеда твоја религија са својом причом о великом праску...

бултеријери, какав непобитан доказ макроеволуције :D небитно је то што овај пример нема везе са њом. класично научно замазивање очију.
претпостављам да и то што је воће мењало облик калемњењем, и многе друге животиње питомљењем, то је исто доказ макроеволуције?
Zaglibicesh toliko da cesh morati da pravish novi nalog. Lepo sam ti rekao da se latish knjige, a ti koristish kreacionistichke lazi. Ovo ti prijateljski govorim, fundamentalno si neobaveshten.

A da se setimo sta su mnogi vernici rekli o tim istim Srbima :per:

Npr Adolf Hitler :per:

Ili onaj vernik Klinton sto je Srbe bombardiro :per:

Dont miks grendmadrs end frogs :mrgreen:

Hitler je posebna vrsta vernika , i njegova religija ima iste ciljecve kao i ateizam u nekim segmentima (unistavanje hriscanstva recimo) . Sto se Klintona tice , sta da kazem, valjda je svima jasno o kakvoj se osobi radi . I ne zaboravimo , Klinton je bio na celu drzave koja bombama implemetira sekularni humanizam

Hitler je posebna vrsta vernika , i njegova religija ima iste ciljecve kao i ateizam u nekim segmentima (unistavanje hriscanstva recimo) .

JOoooj
Kakva je to posebna vrsta hriscanskog vernika koja ima slicnosti sa ateizmom i zeli da unisti hriscanstvo? :worth:
Logiko, zbogom.
Ne znam da li vredi,posto si trol, ali ajde, ateizam nema za cilj unistavanje odredjene religije, ne samo to, nego ateizam nema nikakav cilj. Ateizam je individualno opredeljenje.
Sve ostalo je paranoja.

Klinton je bio na celu drzave koja bombama implemetira sekularni humanizam
Jos jedna slicnost sa ateizmom? :sad2:
Znaci, Klinton je ateista. :eek:

Zaglibicesh toliko da cesh morati da pravish novi nalog. Lepo sam ti rekao da se latish knjige, a ti koristish kreacionistichke lazi.
значи, на овом форуму је званична религија натурализам? и врши се наметање исте и индоктринација корисника?
креационисти углавном не лажу, јер се плаше да не иду у пакао због тога, док еволуционисти нису баш ограничени моралним нормама, тако да је то један више разлог да верујем првима. а са друге стране, ја сам износио научне теорије, то људи у атеистичкој цркви те теорије гледају као на јерес, то је друга тема.

Ne znam da li vredi,posto si trol, ali ajde, ateizam nema za cilj unistavanje odredjene religije, ne samo to, nego ateizam nema nikakav cilj. Ateizam je individualno opredeljenje.
Sve ostalo je paranoja.
атеизам има циљ да промовише параноју да религије имају неки скривени план да раде нешто много злокобно са својим верницима.

Poslednja izmena:
Hitler je posebna vrsta vernika , i njegova religija ima iste ciljecve kao i ateizam u nekim segmentima (unistavanje hriscanstva recimo) . Sto se Klintona tice , sta da kazem, valjda je svima jasno o kakvoj se osobi radi . I ne zaboravimo , Klinton je bio na celu drzave koja bombama implemetira sekularni humanizam

Dobro aj da odemo malo na istok:

Ivan IV ruski Car, poznatiji pod nadimkom Grozni (nema veze sa Srbima al svi znamo da nije zaradio nadimak jer je bio cvecka);

Ferdinand I Bugarski Car, napao Srbiju u Prvom svetskom i Drugom Balkanskom ratu;

Boris III njegov sin, napao Srbiju u Drugom svetskom.

Pravoslavci, divne miroljubive licnosti i veliki ljubitelji Srba (ova dva poslednja tj.) :lol:

JOoooj
Kakva je to posebna vrsta hriscanskog vernika koja ima slicnosti sa ateizmom i zeli da unisti hriscanstvo? :worth:
Logiko, zbogom.
Sve ostalo je paranoja.

Jos jedna slicnost sa ateizmom? :sad2:
Znaci, Klinton je ateista. :eek:

Hitler je bio hriscanin!!??? Interesantno . Ne bi bilo lose procitati nekad po nesto, s' obzirom da to gospoda ateisti cesto savetuju drugima . E sad , ateizam je indivudalno opredeljenje, a verovanje u nesto ili nekoga nije?Sta da kazem na ovakvu glupost, znaci kad si ateista to biras sam, a kad si vernik to ne biras sam .
Sto se Klintona tice, u sta on veruje nije bitno , koliko je bitno je kakvu politiku vodi i za kakve se vrednosti zalaze, a zalaze se za ono sto je tako lepo upakovano u termin"sekularni humanizam" .U svakom slucaju , zalagao se za to dok je bio predsednik.

шта је сад ово, ко је био гори, верници, или атеисти?
Кристофер Хиченс и Рабин Волпе су имали расправу о томе, и дошли су до закључка да од
1,763 ratova забележених у историји, "само" 123 су били верски ратови.

Hitler je bio hriscanin!!??? Interesantno . Ne bi bilo lose procitati nekad po nesto, s' obzirom da to gospoda ateisti cesto savetuju drugima . E sad , ateizam je indivudalno opredeljenje, a verovanje u nesto ili nekoga nije?Sta da kazem na ovakvu glupost, znaci kad si ateista to biras sam, a kad si vernik to ne biras sam .
Sto se Klintona tice, u sta on veruje nije bitno , koliko je bitno je kakvu politiku vodi i za kakve se vrednosti zalaze, a zalaze se za ono sto je tako lepo upakovano u termin"sekularni humanizam" .U svakom slucaju , zalagao se za to dok je bio predsednik.

Pronjuskaj po ovoj temi vec je bilo dosta price o tome da je Hitler bio hriscanin, sve sa slikama i dokumentima u kojima se to lepo vidi.

Dobro aj da odemo malo na istok:

Ivan IV ruski Car, poznatiji pod nadimkom Grozni (nema veze sa Srbima al svi znamo da nije zaradio nadimak jer je bio cvecka);

Ferdinand I Bugarski Car, napao Srbiju u Prvom svetskom i Drugom Balkanskom ratu;

Boris III njegov sin, napao Srbiju u Drugom svetskom.

Pravoslavci, divne miroljubive licnosti i veliki ljubitelji Srba (ova dva poslednja tj.) :lol:

Naravno , ispustio si da kazes da je Ivan Grozni jako unapredio Rusiju u prom delu svoje vladavine , sve dok nije izgubio razum .
Sto se bugara tice, sta da kazem , stoji to sto si rekao . Zlocini koje su pocinili u Srbiji se po svireposti mogu meriti samo sa zlocinima koji su cinjeni u Jasenovcu. Opet si zaboravio da kazes , da su ti isti Bugari redom palili crkve i manastire po Srbiji , pa valjda i to govori nesto verskom opredeljenju tih ljudi .

Back