Ateizam

Ovo vise govori o tebi nego ateistima.

Da, ja je pravim, tebi pokusavam to da objasnim Ateizam je ideja, ne organizacija.
Za razliku od hriscanske Crkve.
Samo jos jedno pitanje...kad si takva pametnica, jos si nasao ti meni da objasnjavas razliku izmedju ideje i organizacije...zasto si pokrenuo pricu o ateistickim organizacijama koje planirano unistavaju hriscanstvo? :think: No comprendo.

Aaaaa... da.
Zato sto si trol.

Govori samo o tome da sa ljudima treba razgovarti na nacin koji oni razumeju . Ako vi trpate sve vernike u isti kos, znaci da i vas treba tretirati na isti nacin

.Ako je iznosenje cinjenica za tebe trolovanje, sta da ti kazem...?

No, dobro... možeš li ukazati u članku koji navodiš šta tačno ukazuje na postojanje inteligentnog dizajna
у чланку се прича о невероватности било које друге опције сем дизајна.

Hm, da... zato što je Veliki prasak "samo pretpostavka i to još pogrešna" imamo ovaj snimak:
који не доказује апсолутно ништа. шта, ти си као видео тај снимак, и закључио си да је било великог праска...

...a opet potpuno odgovaraju modelima i rezultatima posrednih merenja.
којих мерења? очигледно си необавештен о религији/ идеологији коју проповедаш. црне рупе/ црвоточине/ беле рупе, постоји као теоријске могућности, чак ниједан научник који верује у њихово постојање неће рећи да је доказано да иједно постоји. акценат на -верује- у њихово постојање.

Zanimljivo... to je druga najbolje dokazana naučna teorija.
сигурно х)
http://www.conservapedia.com/Evolution

Niko ne propoveda teoriju Velikog praska, nego je reč o modelu koji je dobijen na osnovu tumačenja rezultate merenja, a koji je potom proveren kroz nova merenja.
хм.. не
http://home.pacbell.net/skeptica/

Pogledajmo zajedno:
еволуционисти су познати по својим фалсификатима. када имаш групу атеиста/ материјалиста, не ограничава их никаква морална норма, наравно да ће почну да лажу и варају.
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Nauka/Nauka07.htm
nauka33.gif

Poslednja izmena:
Ako vi trpate sve vernike u isti kos, znaci da i vas treba tretirati na isti nacin
Ne, niko ne trpa vernike u isti koš. Ateisti sve bogove trpaju u isti koš (zajedno sa Crvenkapom i Deda Mrazom), pa neki vernici imaju pogrešnu predstavu da se to odnosi baš na njih.

Naivno je ljude trpati u isti koš na osnovu vere ili nevere, jer ima gi raznih.

"Generally speaking, the atheist philosophy of life is unthinkable to the religious and vice versa. All the fuss is down to the fact that religion is fashion. Any god is an artifact of fashion. Over the years, religions come and religions go along with human empires and civilisations. Atheism is for those who transcend the facile whims of fashion and trends. Religions change. Atheism is forever the same concept. Can religions, which vary enormously depending on time and culture, really be grounded in absolute truth?"

Jim Eadon

"Generally speaking, the atheist philosophy of life is unthinkable to the religious and vice versa. All the fuss is down to the fact that religion is fashion. Any god is an artifact of fashion. Over the years, religions come and religions go along with human empires and civilisations. Atheism is for those who transcend the facile whims of fashion and trends. Religions change. Atheism is forever the same concept. Can religions, which vary enormously depending on time and culture, really be grounded in absolute truth?"

Jim Eadon

OK, a sada rečeno uporediti sa činjenicom da je tokom istorije bilo i još uvek ima verskih zajednica, čiji vernik uopšte nije bilo pomodno biti. Zapravo, sasvim suprotno, moglo je ili još uvek može te vernike stajati veoma skupo.
Takođe, treba uzeti u obzir da je i deo budista takođe ateistički nastrojen.
I konačno, ne postoji apsolutna istina.

Pa to isto važi i za modu! Primer: i dan danas žene bivaju bičevane jer nose pantalone u nekim delovima sveta.

Ovaj... misliš da žene u tim krajevima sveta nose pantalone zbog mode? :eek:

To je uglavnom tačno, sa izuzetkom činjenice da će cena benzina da raste i dalje. :mrgreen:

Nisam baš siguran. Naftni derivati su neobnovljiv resurs, koji pokazuje trend smanjenja procenta učešća u ukupnoj potrošnji izvora energije, tako da možemo očekivati da sa protokom vremena cena benzina zapravo padne, a u periodične fluktuacije cene naftnih derivata da i ne ulazimo.

To i ja kažem. Godinama sipam benzina za 15 eur i afto potroši tačno onolko kolko sam sipo. Nema tu ni jote od poskupljenja. :D
Ali, to da nafta sve manje učestvuje u ukupnoj proizvodnji energije uglavnom je zbog toga što se više ne koristi mazut za grejanje i proizvodnju struje. Il grešim ja.
A što se tiče prevoza, ispada da oni hibridni afti troše i benzin i struju. I di mu je tu sad ušteda? :mrgreen:

Slažem se. Nedopustivo je da se i nakon ovoliko stranica na raznim temama, izjava "ateisti su nemoralni" sasvim legalno koristi kao argument u raspravi.
Hi Zazijavalo,
nista jednostavnije, odgovoris veoma ljubazno da su i hriscani nemoralni. Moras imati u vidu da je taj, koji tvrdi da su ateisti nemoralni, delimicno u pravu. Dakle, ne lazu sto posto, mozda 60 do 70 posto laze.S druge strane, hriscani su u daleko vecem procentu nemoralni. Gotovo da nema hriscanina koji dnevno ne prekrsi bar neku od zabrana napisanih u Bibliji. Medjutim, oni imaju instituciju pokajanja, pa im bog oprasta dok ateisti ne mogu da se pokaju jer nemaju boga.

P.S. Sta mislis da li je ateistima potrebno da se organizuju u formalna udruzenja sa zadatkom da "prosvecuju" vernike? .:worth::rtfm:

Poslednja izmena od moderatora:
To i ja kažem. Godinama sipam benzina za 15 eur i afto potroši tačno onolko kolko sam sipo. Nema tu ni jote od poskupljenja. :D
Ali, to da nafta sve manje učestvuje u ukupnoj proizvodnji energije uglavnom je zbog toga što se više ne koristi mazut za grejanje i proizvodnju struje. Il grešim ja.
A što se tiče prevoza, ispada da oni hibridni afti troše i benzin i struju. I di mu je tu sad ušteda? :mrgreen:
Та хибридна сокоћала иду на нафти и када иду на нафти они праву струју, рек`о Тесла. Па пуну батерију и када немају више нафту ондак их терају они електронски мотори, опет рек`о Тесла. И тако они пређу више километара него ови обични афти. Као оне батерије на реклами што раде и када све друге батерије више не раде у оним зерцовима. Дабоме. А можеш и да их напуниш, као мобилан телефон (онај што се креће).

Nije tacno, trudis se da zvucis ispravno, ali ti ne uspeva, to je ocigledno. Pravis greske koje nisu karakteristicne za neki kraj ili regiju, vec se ticu nepoznavanja jezika. Kakav si ti to patriota kad ni svoj jezik ne umes lepo da koristis? Ne znas ni gde se stavljaju zarezi. Ovako samo pokazujes kolika si neznalica. :lol:
Nemam nameru tebi da obelodanjujem bilo sta.

Ne moras ti meni da obelodanjujes bilo sta, nego kazi koliko skole imas , s obzirom da mene vec prozivas da sam nepismen . Daj da vidimo kakve su tvoje kompetencije u bilo kojoj oblasti , da vidimo kakvo to znanje ti posedujes , i koja institucija stoji iza tog znanja. Kako mislis da ja tvoje opaske, ili bilo sta drugo sto napises, shvatim ozbiljno kad ne znam kakve ti kvalifikacije imas u bilo cemu ?Po nacinu izlaganja, i stvarima koje iznosis, rekao bih da se radi o klincu koji tek sto je zavrsio osnovnu skolu , a celokupno znanje i mudrost crpi sa google-a .

Poslednja izmena:
Ne, niko ne trpa vernike u isti koš. Ateisti sve bogove trpaju u isti koš (zajedno sa Crvenkapom i Deda Mrazom), pa neki vernici imaju pogrešnu predstavu da se to odnosi baš na njih.

Naivno je ljude trpati u isti koš na osnovu vere ili nevere, jer ima gi raznih.

Sto se foruma tice nisi u pravu. Mogu da se slozim samo sa tim da ljudi zaista ima svakakvih .Ovde sam video da su ateisti prepuni predrasuda , mnogo vise nego bilo ko drugi , mada sebe zele da predstave kao ljude osobodjene istih . I ne samo to , vec svoje neznanje i predrasude pokusavaju da nametnu kao cinjenenice . Secam se da si mi bas ti u jednoj raspravi rekao nesto tipa- ja verovatno poznajem vise ateista od tebe . Istina je da pojma nemam kakva su religijska uverenja ljudi sa kojma se druzim ( sem nekolicine najblizih prijatelja) , niti mi je to vazno . Ovo sam uzeo kao primer kako neko moze mnogo da pogresi , cak i kad nema lose namere .Vidis , istina je da se ateisti okupljaju u copore , da se ogradim ,ovo vazi samo za forum ,ne znam kakav je ko u stvarnom zivotu , i progone vernike na svakom koraku .Pogledaj u sta se forum pretvorio . Ljudi otvore temu koja bi trebala da se bavi nekim pitanjima njihove vere, a uskoro se pretvori u poligon za vredjanje i prozivanje vernika . Kad skrenem paznju na to , ateisti kazu nesto u stilu- ko ti je kriv , sto si dolazio na forum. I tu vidimo za kakve se vrednosti zalazu , i kakvo bi drustvo bilo da se nekim nesrecnim slucajem ateisti sa foruma dokopaju vlasti. Sreca pa tako nesto ne moze da se desi cak ni uz Boziju pomoc .

Hi Zazijavalo,
nista jednostavnije, odgovoris veoma ljubazno da su i hriscani nemoralni. Moras imati u vidu da je taj, koji tvrdi da su ateisti nemoralni, delimicno u pravu. Dakle, ne lazu sto posto, mozda 60 do 70 posto laze.S druge strane, hriscani su u daleko vecem procentu nemoralni. Gotovo da nema hriscanina koji dnevno ne prekrsi bar neku od zabrana napisanih u Bibliji. Medjutim, oni imaju instituciju pokajanja, pa im bog oprasta dok ateisti ne mogu da se pokaju jer nemaju boga.

P.S. Sta mislis da li je ateistima potrebno da se organizuju u formalna udruzenja sa zadatkom da "prosvecuju" vernike? .:worth::rtfm:

Pa de si ti, čoveče? Nema te ko savesti. :lol:

Imali smo ovde raspravu po tom pitanju.
Nekako mi se nameće ona poslovica "ko magarcu pere uši sapunom, gubi i trud i sapun". :mrgreen:
Ateisti ne bi trebalo, cenim ja, da prevaspitavaju vernike. Nažalost, ispada da ateisti treba da se organizuju, ako ne zbog sebe, a ono zbog društva koje polako tone u srednjovekovni mrak. :eek:

Poslednja izmena od moderatora:
Та хибридна сокоћала иду на нафти и када иду на нафти они праву струју, рек`о Тесла. Па пуну батерију и када немају више нафту ондак их терају они електронски мотори, опет рек`о Тесла. И тако они пређу више километара него ови обични афти. Као оне батерије на реклами што раде и када све друге батерије више не раде у оним зерцовима. Дабоме. А можеш и да их напуниш, као мобилан телефон (онај што се креће).

Jesje. Problem je da struju proizvodi motor sa unutrašnjim sagorevanjem, pa postoji određeni gubitak u toj transformaciji, a teški akumulatori dodatno povećavaju potrošnju, grubo govoreći, litru na 100 kg i 100 km. Plus troškovi zamene četvrt tone akumulatora.

No, suština je da bez nekog radikalno novog i obilatog izvora energije ne vidim da će čitava stvar da pojeftinjuje, nego se samo presipa iz šupljeg u prazno. :eek:

Imali smo ovde raspravu po tom pitanju.
Nekako mi se nameće ona poslovica "ko magarcu pere uši sapunom, gubi i trud i sapun". :mrgreen:
Ateisti ne bi trebalo, cenim ja, da prevaspitavaju vernike. Nažalost, ispada da ateisti treba da se organizuju, ako ne zbog sebe, a ono zbog društva koje polako tone u srednjovekovni mrak. :eek:
Интересантна пословица.
Има и она "истина понекад заболи".
Чекај...још једна група спасилаца света. Све ближе неким тамо што иду од врата до врата и такође исто тако идентично...спасавају свет....благо свету, неће пропасти.

Интересантна пословица.
Чекај...још једна група спасилаца света. Све ближе неким тамо што иду од врата до врата и такође исто тако идентично...спасавају свет....благо свету, неће пропасти.

Bez obzira što si moderator, nemoraš se ustručavati i govoriti "NEKIM TAMO"od vrata do vrata, nego jasno reci Jehovinim Svjedocima, ili jehovcima, kako nas volite zvati.

Djela apostolska 20:20 - I ništa korisno nisam propustio reći vam i poučavati vas javno i idući od kuće do kuće.

Dali i apostol Pavao pripada "nekim tamo"od vrata do vrata ?

Интересантна пословица.

Možda je identično, ali nije ni nalik. Zapravo je skroz različito. :)
Jerbo, vernici kažu da imaju legalno pravo da žive u srednjovekovnom mraku. Ateisti im to pravo ne spore, ali ne žele da sami žive u srednjovekovnom mraku.
Tako nekako. :D

Bez obzira što si moderator, nemoraš se ustručavati i govoriti "NEKIM TAMO"od vrata do vrata, nego jasno reci Jehovinim Svjedocima, ili jehovcima, kako nas volite zvati.

Djela apostolska 20:20 - I ništa korisno nisam propustio reći vam i poučavati vas javno i idući od kuće do kuće.

Testis unus, testis nulus. :mrgreen:

Djela apostolska 20:20 - I ništa korisno nisam propustio reći vam i poučavati vas javno i idući od kuće do kuće.

Када узимам учешће у дискусији, не радим то као модератор тако да нема потребе да се наглашава та чињеница мог тренутног статуса.
Коришћење "неки тамо" израза је пандан изреци коју је колега навео, не наводећи експлицитно ко га је подсетио на магарца, избегавајући тиме да потврди наводе другог колеге.
Такорећи, фини смо и културни па се шамарамо рукавицама од свиле уместо песницама.
Иначе, мени начин проповедања Јеховиних сведока ич не смета.
Али ми је интересантно који то ми вас волимо да зовемо?
Тема о начинима проповедања вере?...хммм...

Možda je identično, ali nije ni nalik. Zapravo je skroz različito. :)
Jerbo, vernici kažu da imaju legalno pravo da žive u srednjovekovnom mraku. Ateisti im to pravo ne spore, ali ne žele da sami žive u srednjovekovnom mraku.
Tako nekako. :D
Ако ти је мрачно као у гробу, провери да ли ти је и хладно као у гробу. Ако јесте, нема сумње - нека ти је лака црна земља.
Нисам ја, Душко Радовић.

Interesuje me oce li u tom vasem buducem drustvu murija da bude glavni cuvar svetla, kao sto je bila u proslom ?
A šta ti znaš o "muriji" u prošlom društvu? :)
Ja sam u tom društvu živeo i izuzev nekoliko kontakata sa saobraćajnom milicijom i onim službenicama koje su izdavale lične karte, baš nikakve veze sa njima nisam imao.
Biće da si ti bolje obavešten od mene. Valjda su te podučavale kakve lopuže iz onog vremena koje su "muriju" dobro poznavale.

Ја сам одвећ стар и изнемогао али ћу вам рећи само ово...ви, дјечарци, причате о различитим временским раздобљима.
Колега Зазијавало је почео о оним временима кад смо локалном милиционеру крали лисице и пендрек па сакривали а он нас молио да му вратимо да може назад у станицу. Добио би после туре пива.
Колега Жути цар, предпостављам, прича о времену репресије полиције када се у полицију није примао само ко није питао.
Неспоразумећете се, чини ми се.

Back