Ateizam

Nisam siguran, da su dobronamerni. A zaista ne znam ko je veci prodavac magle, izjednaceni su. :mrgreen:
Inace niko nece da radi bez para, da li bi ti slusao ljude kako se zale ceo dan za dzabe?

naravno da ne bih...nisam toliko beskrupulozan da uzimam od ljudi kes i da im obecavam da ce bog sve muke pozlatiti...

dakle...kako bi se verske korporacije uhvatile u kostac sa krizom prelazi se na smanjivanje kadrova i zamenom istih 'verskim bankomatima, e-ispovedaonicama itd'.

znaci, za ocekivati je i da ce se pojaviti elektronski popovi na sahranama, zvucni mailovi za npr srpske slave umesto zapevanja, e-sveta vodica, e-bosiljak... :mrgreen:

naravno da ne bih...nisam toliko beskrupulozan da uzimam od ljudi kes i da im obecavam da ce bog sve muke pozlatiti...
:roll: ma ti si svetac. :andjeo:
dakle...kako bi se verske korporacije uhvatile u kostac sa krizom prelazi se na smanjivanje kadrova i zamenom istih 'verskim bankomatima, e-ispovedaonicama itd'.

znaci, za ocekivati je i da ce se pojaviti elektronski popovi na sahranama, zvucni mailovi za npr srpske slave umesto zapevanja, e-sveta vodica, e-bosiljak... :mrgreen:

Ovo ni ja ne razumem. :confused:

Postavlja se pitanje zašto će nekome ko veruje u Boga uopšte pop, i zašto mora da plaća uslugu posredovanja...

Dobro pitanje i sam sam se to pitao, tim pre sto je Isus dosao da bi omogucio direktnu vezu Boga i ljudi preko Svetog Duha.
Meni se licno najvise svidja kad svestenstvo ima ulogu cuvara vere, znanja i kad ima ulogu poducavanja i verovatno je tako pocelo, ko se razumeo malo bolje od ostalih dobijao je povlasceniju poziciju i vise vremena da govori, dalje se vremenom to pretvorilo u politiku i otelo se kontroli, sad u pravoslavlju covek ne moze da ode u raj bez svoga episkopa. :(

Hvala na iskrenosti. Retko se cuje sta stvarno ateista misli o popovima. :lol:
Inace ako ti nesto znaci i ja mislim da polovina popova treba da ide u zatvor ili barem da bude rascinjenja. :mrgreen:

odrzavanje vere se naplacuje dok se uclanjivanje placa pausalno - ugovor se ne moze raskinuti jer ti slede 'vecite muke'...gde je tu garancija i zastita potrosaca?

takvo misljenje imam o popovima koji TRAZE kes za ispovedanje i slicne obmane - popovi ne treba da imaju cenovnik vec 'daj koliko das' (kao i pranje soferki - samo sto u ovom slucaju imas cistu soferku - znas za sta si dao kes) - a imaju ga i mnogi TRAZE novac. cenovnik bih razumeo da im drzava ne daje kes i da im uzima porez.

ja razumem tvoju pricu o 'utehama itd...'.
kapiram i da je 'kleopatra' mogla/mogao da 'pomogne' nekoj baba-devojci obecanjem da ce se udati 'sledece godine'. razlika izmedju gledaca u solju/pasulj i popova je..?

primer: seoska sahrana. rodjak gastarbajter sahranjuje babu. pop daje cenu: 20 marke =jedno zvono da zvoni kad traktor sa kovcegom ulazi u dvoriste crkve (selo nema kapelu pa popovi 'pevaju' u crkvi i na groblju) ili 60 marke za sva 3 zvona (nema popusta na kolicinu ej!!!). bio sam prisutan na pomenutoj sahrani.

dakle, to nije moje misljenje o vernicima i njihovom verovanju nego o vrlo privilegovanom zanatu (koji eto, ima veze sa religijom) kojim se neki ljudi bave.

pomenuti primer sa zenama je vrlo dobar iako se ti mozda sa tim ne slazes...

odrzavanje vere se naplacuje dok se uclanjivanje placa pausalno - ugovor se ne moze raskinuti jer ti slede 'vecite muke'...gde je tu garancija i zastita potrosaca?
Mislim da bi pre vazilo poredjenje sa ugovorom zaposlenog kod poslodavca, gde na papiru imas mnoga prava, a u realnost veoma malo. :mrgreen:
takvo misljenje imam o popovima koji TRAZE kes za ispovedanje i slicne obmane - popovi ne treba da imaju cenovnik vec 'daj koliko das' (kao i pranje soferki - samo sto u ovom slucaju imas cistu soferku - znas za sta si dao kes) - a imaju ga i mnogi TRAZE novac. cenovnik bih razumeo da im drzava ne daje kes i da im uzima porez.

ja razumem tvoju pricu o 'utehama itd...'.
kapiram i da je 'kleopatra' mogla/mogao da 'pomogne' nekoj baba-devojci obecanjem da ce se udati 'sledece godine'. razlika izmedju gledaca u solju/pasulj i popova je..?

primer: seoska sahrana. rodjak gastarbajter sahranjuje babu. pop daje cenu: 20 marke =jedno zvono da zvoni kad traktor sa kovcegom ulazi u dvoriste crkve (selo nema kapelu pa popovi 'pevaju' u crkvi i na groblju) ili 60 marke za sva 3 zvona (nema popusta na kolicinu ej!!!). bio sam prisutan na pomenutoj sahrani.

dakle, to nije moje misljenje o vernicima i njihovom verovanju nego o vrlo privilegovanom zanatu (koji eto, ima veze sa religijom) kojim se neki ljudi bave.
Ti takvo misljenje o njima imas jer po tebi prodaju maglu i varaju narod. Ja sa druge strane imam lose misljenje o njima zato sto ulaze u svakojake malverzacije, peru pare, svercuju benzin itd. I sto naravno ucenju narod za pare. Imam i gore price od ovih tvojih. :(

Razlika izmedju gledanja u solju i popa je sto pop ne prorice. :)

pomenuti primer sa zenama je vrlo dobar iako se ti mozda sa tim ne slazes...
Sta sad, treba da vidimo kome je vise stalo do prava i sloboda zena. :confused:
Naravno da nisam opravdavao tu praksu, vec sam rekao da ljudi odlaze za gomilu drugih stvari da se ispovede, obicno nesto lose sto su uradili, ne nesto lose sto su njima uradili, ali svako vidi ono sto zeli, zar ne. ;)

Mislim da bi pre vazilo poredjenje sa ugovorom zaposlenog kod poslodavca, gde na papiru imas mnoga prava, a u realnost veoma malo. :mrgreen:

sto se poslodavca tice - prava mozes da probas da potrazis na sudu. sto se tice ovih drugih - moras da cekas da umers da bi dosao 'serviser'.

Ti takvo misljenje o njima imas jer po tebi prodaju maglu i varaju narod. Ja sa druge strane imam lose misljenje o njima zato sto ulaze u svakojake malverzacije, peru pare, svercuju benzin itd. I sto naravno ucenju narod za pare. Imam i gore price od ovih tvojih. :(

sto se tice malverzacija i pranja kesa - to nema veze sa religijom. kao sto sam napipsao na nekoj drugoj temi - i popov prdez smrdi kao i kod ostalih ljudi (i vernika i nevernika).

Razlika izmedju gledanja u solju i popa je sto pop ne prorice. :)

da, legalno je prepricavati tudja prorocanstva ali je zabranjeno plasirati svoja :ok:

Sta sad, treba da vidimo kome je vise stalo do prava i sloboda zena. :confused:
Naravno da nisam opravdavao tu praksu, vec sam rekao da ljudi odlaze za gomilu drugih stvari da se ispovede, obicno nesto lose sto su uradili, ne nesto lose sto su njima uradili, ali svako vidi ono sto zeli, zar ne. ;)

zene su bile primer.
svaka zena ima mozak pa neka nauci da ga koristi.
taj primer je bio pojasnjenje razlike izmedju psihologa i popova.
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13006390&postcount=5375
psiholog moze da bude los ali je prica sa popom u tom slucaju u startu losa jer je jasan stav crkve prema statusu zene u braku.

sto se poslodavca tice - prava mozes da probas da potrazis na sudu. sto se tice ovih drugih - moras da cekas da umers da bi dosao 'serviser'.

Ovo je dozivotni ugovori, a razmatranje ispunjenja ugovora ili potrebe za odredjenim obestecenjem usledjuje nakon smrti. Tako barem pise u ugovoru. :lol:

sto se tice malverzacija i pranja kesa - to nema veze sa religijom. kao sto sam napipsao na nekoj drugoj temi - i popov prdez smrdi kao i kod ostalih ljudi (i vernika i nevernika).
Nema veze sa religijom, ali ima veze sa popovima i sa tim da neki treba da idu u zatvor. :(

da, legalno je prepricavati tudja prorocanstva ali je zabranjeno plasirati svoja :ok:
Imaju licencu, znas i sam koliko je tesko probiti se na trzistu kad pocinjes od nule. :lol:

zene su bile primer.
svaka zena ima mozak pa neka nauci da ga koristi.
taj primer je bio pojasnjenje razlike izmedju psihologa i popova.
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13006390&postcount=5375
psiholog moze da bude los ali je prica sa popom u tom slucaju u startu losa jer je jasan stav crkve prema statusu zene u braku.

Ne bas. Moja recenica je upucena na to da svaki coveki ocekuje da bude placen za uslugu koju pruza. Psihologa sam uzeo za primer jer ima slican posao.
Ti si svoju pricu zavrsio kad si rekao da su popovi prevaranti, posle toga sve sto rade moze da bude samo prevara, ne moze da bude nista korisno.

I na kraju sto se tice psihologa/psihajatara, oni nemaju jasno odredjenu pricu, vec uzimaju pomalo sa svih strana i nije uvek jasno sta kupujes i sta tacno zastupaju. Ne mogu sada da se setim bio je na TV jedan sto je pricao o snaznom muskarcu i zeni koja zeli da se oseca sigurno pored njega i jos stosta.
Tako da je tvoja prica zasnovana na predrasudi o religiji i losoj generalizaciji psihologa. :(

Postavlja se pitanje zašto će nekome ko veruje u Boga uopšte pop, i zašto mora da plaća uslugu posredovanja...

већина верује у нечије веровање. ретки су који сами спознају, најчешће је неопходан водич. ко дође до себе нема посредника.

већина верује у нечије веровање. ретки су који сами спознају, најчешће је неопходан водич. ко дође до себе нема посредника.
Ko dođe sebi, a nema ključ, nema nikog da ga pusti unutra, ako je sam u glavi.
Najmljeni vodič vodi te tamo kuda je naumio, il dokle zna put. Ako nemaš bundu, ozepšćeš. Par vunenih čarapa vredi koliko i kilibarda, u određenim prilikama.
Retki su kojima se kaže samo, jer su porasli.
:ceka:

Najmljeni vodič vodi te tamo kuda je naumio, il dokle zna put. Ako nemaš bundu, ozepšćeš. Par vunenih čarapa vredi koliko i kilibarda, u određenim prilikama.

Sad si shvatio kako da izraziš suštinu,svaka čast.Kada bi izbacio bundu bilo bi bolje.Il možda ja ne vidim suštinu od reči,jer suština je iza reči.

Nekome ključ zaklanja i pogled, da shvati sebe. Bunda ne može biti dovoljna čak i pred ogledalom. Posle života nema smrti, a posle smrti nema života. Sujeta ne da da se shvati očigledno.

Back