gost 133940
Elita
- Poruka
- 23.648
Veruješ u moći imitativne magije?Poruka #5269 na ovoj temi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Veruješ u moći imitativne magije?Poruka #5269 na ovoj temi.
Ni ja ne odobravam ono što ti u ovom problemu osuđuješ. Jednostavno smatram da nije na korist nastojati na gušenju jednog foruma koji ima potencijal, zbog nekoliko bezveznih pljuvačkih tema. Iz moje perspektive, to su dečje bolesti. Recimo da na čitavu stvar gledam kao na ovaj evolucijski eksperiment. Ako uspe da se uklopi u okruženje, forum preživljava i postaje produktivan. Ako ne uspe, onda je bio nedonošče koje ne može da računa na inkubator. To ipak ne znači da ću da zaređam po porodilištima i ručno pridavim svako kržljavo nedonošće kojem su usne plave.![]()
Iako nije bilo upuceno meni, iskoristio bih ovo da zavrsim moje izlaganje o ateizmu i ateistima.
U zivotu prvi utisak mnogo znaci, a ateisticki forum je nastupio veoma agresivno i netolerantno, bice potrebno mnogo nepotrebnog truda da se to ispravi. Najveravatnije posledice ovakvog nastupa je da ce vas proglasiti za antisrpsku i antihriscansku organizaciju koju finansira truli zapad, bicete negde u rangu sa Sonjom Biserko i Natasom Kandic.
Ovo smatram kao veliki minus, jer meksi pristup bi bio mnogo bolji i dao bi vise rezultata i omogucio bi mi da vas podrzim u ciljevima koje delimo.
I ja smatram da veronauci nije mesto u skoli. Mnogo vise mi se svidja kako su druge religije to resile, sa organizovanjem predavanja, casova proucavanja Biblije, provodjenjem odredjenog vremenskog perioda u hramovima, negde je to obavezno, negde je dobrovoljno, ali siguran sam da ima onih koji su zainteresovani da osete manastirski zivot, pa makar i na mesec dana. U svakom slucaju nezavisno od toga kako je tacno resena, bolje rezultate bi dala odvojena nastava.
Slazem se da Crkvi nije mesto u vlasti i da treba odvojiti Crkvu od drzave. Stim da Crkva ima pravo, kao i svi ostali, da lobira donosenje odredjenih zakona i da se po pitanjima koja smatra bitnim, oglasi i da svoje misljenje. Ovo nije vas ideal, ali jeste realnost.
Sto se tice ateista u neke sam se veoma razocarao, iza sveg razuma kojim se hvale, stoji samo ostrascenost.![]()
ja bih samo da napomenem jos jednom da ateizam nije pokret niti udruzenje/ideologija...
nisu sve osobe postale ateiste iz istog razloga.
statistika nam pruza neke zajednicke pojedinosti o pojedincima koji sebe nazivaju ateistima.
udruzenja ateista su sigurno dobrodosla.
ok, ocigledno se moraju preziveti porodjajne muke dok se ovo novonoastalo ne stabilizuje i ne konkretizuje/uozbilji (vise deluje kao udruzenje malo agresivnijih antiteista mada i vecina nas, ateista, na ovom forumu cesto nastupa kao antiteisti).
Ako mogu hriscanski vernici da se trpaju svuda, u politiku, obrazovanje, medicinu...pa nek' se i ateisti trpaju,cisto da ih izguraju, malo zdravog razuma nije na odmet.

па ко нам води политику![]()

Ko?
Budale. Eto,ko.
A koje su veroispovesti...nisam ulazila u to.

Forum se pojavio u trenutku kada već postoji mnogo ostrašćenosti. Lično sam zbog pisanja na ovom, krstaričinom, forumu nebrojeno puta bio proglašavan antisrbinom i antirišćaninom, Jevrejinom, papinim doušnikom itd.Iako nije bilo upuceno meni, iskoristio bih ovo da zavrsim moje izlaganje o ateizmu i ateistima.
U zivotu prvi utisak mnogo znaci, a ateisticki forum je nastupio veoma agresivno i netolerantno, bice potrebno mnogo nepotrebnog truda da se to ispravi. Najveravatnije posledice ovakvog nastupa je da ce vas proglasiti za antisrpsku i antihriscansku organizaciju koju finansira truli zapad, bicete negde u rangu sa Sonjom Biserko i Natasom Kandic.![]()
Ovo smatram kao veliki minus, jer meksi pristup bi bio mnogo bolji i dao bi vise rezultata i omogucio bi mi da vas podrzim u ciljevima koje delimo.
Tjah, razočaranje je verovatno obostrano. I ja sam primetio da se iza vernika uglavnom kriju vernici-navijači.Sto se tice ateista u neke sam se veoma razocarao, iza sveg razuma kojim se hvale, stoji samo ostrascenost.![]()
Meni je svejedno sta cete uraditi, rekao sam sta sam imao.Forum se pojavio u trenutku kada već postoji mnogo ostrašćenosti. Lično sam zbog pisanja na ovom, krstaričinom, forumu nebrojeno puta bio proglašavan antisrbinom i antirišćaninom, Jevrejinom, papinim doušnikom itd.
Bilo bi lepo kada bi se tamo pojavljivali samo neki uglađeni ljudi koji će sa mnogo strpljivosti ljuštiti dlake načetvoro, kao što ovde povremeno uspeva Endonukleazi, na primer. No, takvi ljudi su retki, a još ređe su dovoljno dokoni.
A ovde vidimo da ni Endonukleaza nije uspeo da se ukloni od besa besnih vernika. Ne bi mu uspelo ni tamo, a mišljenje o forumu među vernicima ne bi bilo znatno drugačije.
Sad se setih vica... Ostrašćeni kockar nauči svog džukca da igra poker i jedva dočeka sledeću partiju da se pohvali drugarima. Al, ovi baš i nisu impresionirani:
- Viš da nume da blefira. Vrti repom kad god dobije dobru ruku.![]()
svako ima pravo na svoje misljenje, a ti ako nemas fleksibilnisti da saradjujes i sa ljudima koji drugacije misle, pa... i ne moras. Da i pruzaju jos veci otpor, kad ih vredjas.- Don Camilo, ne žalosti se zbog zvona koje su odnijeli Nijemci. U Boga je sluh vrlo osjetljiv i čuće te i ako ga dozivaš zvoncem malenim kao zrno graška. - reče Isus.
- Da, ali crkvena zvona su namjenjena ljudima, a rulja sluša onog ko je glasniji - odgovori Don Camilo.
Tjah, razočaranje je verovatno obostrano. I ja sam primetio da se iza vernika uglavnom kriju vernici-navijači.![]()
U zivotu prvi utisak mnogo znaci, a ateisticki forum je nastupio veoma agresivno i netolerantno, bice potrebno mnogo nepotrebnog truda da se to ispravi. Najveravatnije posledice ovakvog nastupa je da ce vas proglasiti za antisrpsku i antihriscansku organizaciju koju finansira truli zapad, bicete negde u rangu sa Sonjom Biserko i Natasom Kandic.
:
Eh,znas li koliko pravoslavno - talibanskih (mrzim ovu sklepanu rec al sta je tu je posluzice) foruma i sajtova postoji pa ja ne smatram sve pravoslavce bradatim ,neokupanim i nepismenim koji u jednoj ruci drze baklju a u drugoj krst, po ceo dan jureci nevernike da ih spale.
I bez tog foruma na ovom nasem finom su mene i ostale ateiste odavno proglasili za strane placenike i antisrbe.
Ono sto hocu da kazem jeste da predrasudama ne treba nikakav podstrek kao sto je forum,predrasude su usadjene mnogo dublje.

Ja nemam sklonosti da sarađujem ni sa ljudima koji misle isto kao ja. Što reče onaj - odbijam dabudem član kluba koji prima ljude poput mene.svako ima pravo na svoje misljenje, a ti ako nemas fleksibilnisti da saradjujes i sa ljudima koji drugacije misle, pa... i ne moras.
![]()

Ne verujem da iko misli kako je ateistički forum (ma kakav bio) mesto gde će se prevaspitati vernici.Da i pruzaju jos veci otpor, kad ih vredjas.

Nesklonost ka međusobnom razumevanju postoji na obe strane.Ovo te ne razumem.

Ja nemam sklonosti da sarađujem ni sa ljudima koji misle isto kao ja. Što reče onaj - odbijam dabudem član kluba koji prima ljude poput mene.
Nesklonost ka međusobnom razumevanju na obe strane.![]()

Slazem se, ali sad imaju i "dokaze" za svoje tvrdnje. Necete moci ni do reci da dodjete.![]()
Sudeci prema aFataru, izlapeo si...
Ne secas se ni svojih izjava.
Pre ce biti sklonost ka medjusobnom nerazumevanju.![]()

Ateizam (tj. neverovanje u bogove) nije i ne može biti dogma. Evo, obećavam ovde javno pred svim ljudima na forumu, bez ustezanja - onog trenutka kad me Perun pozove na mobilni da mi kaže da postoji, ili kad svrati na šolju čaja, ja prestajem da budem ateista.I u tom saopštenju se nalaze ateističke dogme.
Sudeći po nadimku, treba te skratiti za glavu. Možda ti izraste kakva nova, pametnija glava.![]()
... zasto sad opet, pa prosle nedelje me skratise za jednu... 

Ateizam (tj. neverovanje u bogove) nije i ne može biti dogma. Evo, obećavam ovde javno pred svim ljudima na forumu, bez ustezanja - onog trenutka kad me Perun pozove na mobilni da mi kaže da postoji, ili kad svrati na šolju čaja, ja prestajem da budem ateista.
Dotle će Perun deliti svoje mesto sa ostalim članovima mog kluba izmišljenih likova - Jehovom, Deda Mrazom, Crvenkapicom, sa jednorozima, iskrenim advokatima, i njima sličnim.
Ako ti tu moju tvrdoglavost (baziranu na Perunovom još tvrdoglavijem igorisanju naših svetovnih poslova) nazivaš dogmom - onda si u velikoj zabludi.

Ne stavljaj mi reci u usta.
Nikad nisam rekao da je glupa ali vidim zanimljiv obrazac.
Ti mislis da su svi ateisti puni predrasuda prema vernicima???
Da to nije predrasuda?
Tj. ti verujes da su svi ateisti isti?
Glupa ne ali osobu koja veruje bez dokaza bih lako mogao nazvati naivnom.![]()
Ja nemam sklonosti da sarađujem ni sa ljudima koji misle isto kao ja. Što reče onaj - odbijam dabudem član kluba koji prima ljude poput mene.
Ne verujem da iko misli kako je ateistički forum (ma kakav bio) mesto gde će se prevaspitati vernici.
Nesklonost ka međusobnom razumevanju postoji na obe strane.![]()
medjed. 
Cekaj malo.
Jel to znaci da ja imam dokaz da si ti nepismen,bradat i zatucan i zelis svim neistomisljenicima smrt na lomaci, samo zato jer na internetu postoje pravoslavni sajtovi sa takvim stavovima?
Malo ti je losa logika.

Prvo to nisam napisao.
Drugo, na osnovu par lapsusa koje si imao, ne bih se iznenadio da to i mislis, samo si isuvise taktican da to otvoreno kazes.![]()

Srecom moji kontakti sa vernicima nisu samo preko interneta tako da vrlo dobro znam da ne drze svi baklje u desnici
![]()
Srecom moji kontakti sa vernicima nisu samo preko interneta tako da vrlo dobro znam da ne drze svi baklje u desnici
![]()